- 12 Temmuz 2006
- 55.492
- 212.744
- 52
Offf felidaee ahhh nasıl can çekiştiklerini gördüm defalarca biraz vicdanı merhameti olan zehirlemezHayvanlar zehirlendiklerinde kan kusarak, ağzından köpükler gelerek ölür. Konu sahibinin ölü bulması bu gerçeği değiştirmiyor. Sizinle birlikte bir kaç kişi daha aynı şeyi yazmış da ona istinaden.
Zehirlenmiş kaç kediyi gömdüm bilmiyorum zehirlendiklerinde hemen görüp müdahale edemediyseniz kurtaramıyorsunuz maalesef, İstanbul’da bahçeli müstakil evimde doğum yapan sokak kedileri oluyordu, bir nevi doğumhane, bebek bakımevi, hasta hayvanları iyileştirme merkezi gibi olmuştuk, bir de kış aylarında soğuktan korunma alanıydık, kedi, köpek, kirpi, karga kurtarma ve bakımı yapıyorduk, bebek kedilerimizi zehirlemişti bir vicdansız, yavrulardan bir tanesi nasıl olduysa hiç zehir yememiş, bir tanesi de yemiş ama erken fark ettik, diğerlerini kurtaramadık hepsi avuçlarımız içinde acı içinde kıvranarak öldü
Zehirlenen ama yaşamak için savaşan yavruyu veteriner müdahalesi sonrası eve aldım, ki veteriner sabaha çıkarsa yaşar demişti çok da umutlu konuşmamıştı, zehirlenmeyen sağlıklı kalan kardeşini de eve aldım, sabaha kadar başında nöbet tuttuk kardeşiyle, kardeşi sürekli yaladı yavruyu o yavrum nasıl kasılıyordu zehirden halsiz bitkin, ara ara ağzına su damlatıyordum, sabahın ışıklarıyla uykuya yenik düşmüşüm, uyandığımda yavru yoktu bir korktuk ki anlatamam, yavrum biraz can gelmiş sürünerek kapıya gelmiş dışarı çıkmak istemiş, kapıyı açtım bahçeye çıkardım, o da can, o da özgür yaşayacağı nefes alacağı yer arıyor, o günden sonra canlandı ya kuzum, diğerlerinin acısına teselli olmadı belki ama en azından bir tanesini kurtarmış olduk.