Geçen kış tam da bu zamanlar kar yağmıştı ve feci soğuktu hava. Binanın bahçesindeki kamelyada Yavru köpekler birbirlerine sokulmuş ısınmaya çalışıyordu ve biri ölmüştü
Yöneticiyle konuştum köpekleri bodruma taşıdık eşimle. Binanın grubundan da yavrulara bakalım diye yazdım ama 28 dairelik binadan üç beş daire ilgilendi sadece.
Biri çok cansızdı zorla nefes alıyordu, yemek yiyip ısındıkça kendine geldi yavru ama benim acil şekilde memlekete gitmem gerekti üç gün sonra. Eşim de çalışıyor, ben tek bakamam dedi ve giriş kattakiler de söylenmeye başlamıştı. Mecbur bahçeye çıkardık.
Kamelyanın içine kocaman karton koyduk, içine battaniye mama su kabı hepsini hazırladım. Gitmeden de binadan komşuma biraz para verdim hayvanlara mama alıp bakar mısın dedim ama yavrucukları bahçede bile istememişler. Ben gittikten sonra hazırladığımız her şeyi çöpe atmışlar.
Bu kadar vicdansızlığı kabullenemiyorum.
Her akşam rutinimiz, eşim çocuklarla bahçeye iner kaplara yemek koyarlar. Maddiyattan her zaman mama alamıyoruz açıkçası ama evdeki yemekler ekmekler çöpe gideceğine hayvanlar yesin diye aşağıya bırakıyoruz. Onda bile her gün kaplar yok oluyor yeni kap bırakıyoruz.