Kahramanmaras///46

hihoyyyt

dıptısdıptısın annesi ahanda bu yaptıklarından cnm çekti hamilemde napcaz şimdi gelimmi bi koşu evine gı bu arada ben merkezdee oturuyomkaydirigubbakcemile2:CüvCüv:

tüh bileydim kurmazdım. ne olcak şimdik.:CüvCüv: üstelikte bebek olcakmış. keşke k.maraşta olsam senin için böyle sofralar kursam.
ben maalesef izmir deyim. eğer buraya gelirsen başım üstünde yerin var. ben ne istersen pişiririm sana.:1rolleyes:

yaaaa yine ben geldim ama siz yoksunuz.özledim ama yaaa kalkın yataklarınızdanda iki laf edek.zati kocişimde sabah 6da gidecek kaçgün sonra gelir allah bilir.ağlar durrum artık.hem canımda sıkılıyo.bıktım artık bu dağın derdinden.allah daha kötüsünü vermesin ama çıldırıcam.oğluşumun ilk yılı okulda ve öğretmeninin çok ihtiyaç varmış gibi müdür yardımcısı yapacaklarmış yeni hemde daha stajyer öğretmen vereceklermiş.nolur dua edinde hayırlısıyla şurdan gidelim düzene girelim kendi adetlerimize geleneklerimize çevremize uygun bir topluma girelim inş.çok bunaldım çooook

daha bide bu yetmezmiş gibi dost bildiklerimden kazık yedim kadın gitti pireleri döküldü.utanmadan yüzüme gülüp soframa oturup arkamdan dolap çevirmiş.artık insanoğluna aklım ermiyor.sinirden migrenim azdı.aslında.burda yaşamaya devam ettiğim müddetçe bende dedikoduya alışıp huy edinicem allah muhafaza.bukadar insanın içinde birtek ben doğrucu davut oluyorum e tabi buda göze batıyor.

yaaaaaaaa sizin geleceğiniz yok azıcık dertleşim dedim.malesefki kimseleri bulamadım.neyse hepinizi öpüyorum canlarım allaha emanet olun

yaaaa yine ben geldim ama siz yoksunuz.özledim ama yaaa kalkın yataklarınızdanda iki laf edek.zati kocişimde sabah 6da gidecek kaçgün sonra gelir allah bilir.ağlar durrum artık.hem canımda sıkılıyo.bıktım artık bu dağın derdinden.allah daha kötüsünü vermesin ama çıldırıcam.oğluşumun ilk yılı okulda ve öğretmeninin çok ihtiyaç varmış gibi müdür yardımcısı yapacaklarmış yeni hemde daha stajyer öğretmen vereceklermiş.nolur dua edinde hayırlısıyla şurdan gidelim düzene girelim kendi adetlerimize geleneklerimize çevremize uygun bir topluma girelim inş.çok bunaldım çooook

sabır güzelim, sabır. bu işide bulamayan çok. bak benim kız üniversiteyi bitirdi. kaç sene oturmak zorunda kaldı. aman ses etme ne olur güzelim. sadece iyi bir yere tayininizin çıkmasını dile allahtan. :Saruboceq: allah dua edeni görür. mükafatını verir. biz az mı sabrettik. köylerde az mı süründük sanıyorsun. bu günlerime şükür. ben emekli olupta evimde sıcacık oturacağımı bile düşünemiyordum. bak allah sabrımın sonuçlarını verdi. sonra gülerek, özlemle bu günleri arayacaksın.:1hug:

daha bide bu yetmezmiş gibi dost bildiklerimden kazık yedim kadın gitti pireleri döküldü.utanmadan yüzüme gülüp soframa oturup arkamdan dolap çevirmiş.artık insanoğluna aklım ermiyor.sinirden migrenim azdı.aslında.burda yaşamaya devam ettiğim müddetçe bende dedikoduya alışıp huy edinicem allah muhafaza.bukadar insanın içinde birtek ben doğrucu davut oluyorum e tabi buda göze batıyor.

:1shok: bu ne piresi onu anlamadım.:roflol::roflol::roflol: arkandan mı konuşmuş.:eek:klava: kız dövelim onu.kötükedihüso

burdayım canım ablam baktımki kimse yok içimi boşalttım çıktım.sabrediyorum etmeyede çocuklar büyüdükçe sıkıntıya giriyorum.sürekli allaha dua ediyorum hayırlısıyla şurdan tayinimiz çıksında gidelim diye.işimizden yana bir sıkıntım yok allaha çok şükür bizi kimseye muhtaç etmiyor.hatta devletin en iyi kurumlarından biri benim tek derdim yavrularımın geleceği.

evet ablacım arkamdan konuşmuşki ne konuşma ne konuşma elime geçse yırtacam biyerlerini.oda bunu bildiği için gelemiyor yanıma.pireleri döküldü derken ablacım benzetme yaptım allah iyiliğini versin emi

yeri gelirdi evim dağınık olurdu. olurya insan hali. yada temizliğe başlayacaksın aniden evine gelirler. sen mahçup olursun. onu bile laf ederler.

buna benzer durumlar çok olur. insanlar her fırsatı değerlendirirler. laf yaparlar. laf taşırlar. birazda kulaklarını kapayacaksın. kapını çekip onları dışarda bırakacaksın. ailenle mutlu olmaya çalışacaksın.

eşinle iyi olduğunu dahi söylemeyeceksin. söyledin mi eşine sarkarlar. onu avlamaya bakarlar. insanların bazıları tuhaf oluyor. kendileri mutsuzsa mutlu olan çiften intikam almaya bakarlar. daha sayılamıyacak kadar durumlar. ben onlara içimden güler, küçük beyinli-kişiliksiz yaratıklar derdim.

ne güzel anlatmışın ablacım aynen bunlar oldu.ha şu var evimi laf edemezdi çok şükür kendinin evinin temiz hali benimkinin pis hali gibidir.sırrımı zaten kimseye vermem ben birine bir şey anlatıyorsam muhakkak o sır olmaktan çıkmıştır duyulmasında sakınca yoktur.2 kişinin bildiği sır değildir.yanlız şunu anladım benim aile düzenimi kıskanmış ,beni kıskanmış bu yüzdende benimle tanışmak isteyen arkadaşlara yalanlar söylemiş aramızı açmak için.başlamadan bitsin misali

bu yaşıma geldim, sorunlar yaşamadım mı sanıyorsun. daha yolun başındasınız be gülüm. benim yaşımda hayattan o kadar dersler alıyorsun ki anlatamam. hele toplum içinde yaşıyorsan. sen çalışmadığın için çalışan insanların sorunlarını hiç görmedin. onlarınki dahada fazladır. evde kadın iş yerinde erkek olmak zorundadırlar. ufacık yumuşak davranış türlü dedikodulara sebep olur. her attıkları adıma dikkat etmek mecburiyetindedirler. aynı cendereye girmiş gibidir.

ah be güzelim başına bir bela almışsın yani. banada kibirli, titiz, kimseyi evine istemez demişlerdi. aman salla be. ben gülüp geçtim. fakat cahil insanlar ben sustukça üzerime üzerime geldiler. laflarla beni huzursuz etmeye çabaladılar. ben kimseleri beğenmezmişim. ne alaka ise. çalışan insandım. evime gelince çocuklarımla ilgilenmek ve evimin iş gücünü yapmak zorundaydım. akşamları evdekileri uyutunca ben dinlenmeye vakit bulabiliyordum. sonra ertesi günün derslerini hazırlıyordum. hafta arası ne gezecek zamanım ne de vaktim oluyordu. onlar istiyorlardı ki ben onlar gibi davranayım. olur mu. tabii hafta sonu çamaşır pazar, marketmiş yapılması gerekiyordu. herşey onlara göre basitti. gelde bana sor. bazen isyan bile ediyordum. ben onlara imrenirdim, onlar bana. işte dünya bu.

haklısın ablacım ne yapalım başa gelen çekilirmiş allah hepimizin önüne hayırlı yollar açsın zorluklara dayanma gücü versin inş

haklısın ablacım ne yapalım başa gelen çekilirmiş allah hepimizin önüne hayırlı yollar açsın zorluklara dayanma gücü versin inş

:Saruboceq: amin gülüm. uzak dur sende ondan. belli et kendisine kızdığını. yalnız dikkat et bu lafı sana getiren onada götürür.:1hug:

çalışan kadınlara hiç bir zaman özenti duymadım çünkü gerçekten bizden daha çok yorulup eziliyorlar.ben kendimde o gücü bulamıyorum artık.evimin işi ve çocuklarımla uğraşmak bana dünyanın en zevkli bir okadarda rahat işi gibi geliyor.ev hanımı olmaktan çooooooooook memnunum.ama allah sizlerden razı olsun sizin gibi azimli ve sabırlı kadınlarımız olmasa kadınların hiç bir yerde söz hakkı bile olmayacaktı.hepimiz erkeklerin boyunduruğu altında yaşayacaktık.hele birde düşünsene ablacım bütün kadınlar ben gibi düşünse herkes ev hanımlığını tercih etse aman allahım vay halimize erkeklerle hiç baş edilmezdi

aslında bana laf getiren olmadı ablacım farzetki önümde bir pazıl vardı ve ben onu birleştiriyordum arkadaşımda okişiyle ilgili anılarını anlatırken bir anda yaşanan bir olay konu oldu ve son parçalarda yerine oturdu.zaten okişiyle görüşmüyorum sanırım ben biraz cazgırım ya benden korktuğu içinde gelemiyor buraya yanlız başı çok ağrıyacak vay haline

X