Kahramanmaras///46

herkese günaydın.bugünde hava çok sıcak.ayşegül kızınla beraber nerelere gezeceksiniz bugün.

ha ..........herkes diyor ağladık diye bana komk gibi geliyor ağlamak neden ağlanıyorki diye.ama eminim şuan böyle düşünüyorum ozaman herkesten fazla ağlıyacağıma eminim..............m.

Göknurcum ağlamaktan bahsedilmiş ama orda bebeğin ağlama sesinden bahsedilmiş kız ...sen bir rahatlık hissediyorsun oh şükür sağsalim doğdu bebeğim diye.. Ben de tekrar doğum yapsam epidurali seçerim o anki duygu çok güzell..Şimdiden allah kavuştursun bebeğine canım.
Ayşegülcüm face e giriyorum ama denk gelemiyoruz sanırım.Birazda arazi işleri yoğun sabah çıkıp akşam dönüyoruz .Keşke gitmeseydiniz kız piazza da açıldı bak :))Hayırlı olur inşallah k.maraşa genelde alışverişi başka illerde yapmayı severler ama bakalım tutacak mı piazza :KK1:

Hepinize merhaba arkadaşlar.
Ben de Maraş'ta ikamet ediyorum.Buralı değilim,eşim buralı.
Rahatsız etmezsem sizlere birşey sormak istiyorum.2.bebeğime hamileyim.
Ben sizden doktor tavsiyesi isteyecektim.Bu konu ile ilgili bir topikte açtım ama pek
yardımcı olan olmadı.Sizlerin kendi gittiğiniz ya da eşiniz dostunuzun memnun kaldığı bir
doktor tavsiye ederseniz çok sevinirim.

İlk öğrendiğimizde işyerimize yakın diye Maremar'daki Sermin Hanım' a gitmiştik.
Ondan sonra da Hayat hastanesinde Semiha Hanım'a gittim.
Ama çevremden pek olumlu yorumlar duymadım.Vatan da Hilal Hanımı söylüyor herkes,
fakat ona da randevu almak çok zor oluyormuş.Ben son kontrolümden sonra ona randevu aldım.
Bana 1 ay sonrayı söylediler ama zaten kontrolüm bir ay sonraya olduğu için sorun olmadı.
arada gitmek istesem zor durumda kalırmıyım diye düşünüyorum.

Şimdiden teşekkürler.

herkese günaydın.bugünde hava çok sıcak.ayşegül kızınla beraber nerelere gezeceksiniz bugün.
bugün gezmiyoruuuz :))) 2 gündür öğleden sonra yağmur yağıyor, yoksa dün pazara gidicektim gidemedim :KK43: bugün gidiyim dedim, pazarın bi kısmı hep açık oluyor her gün, istediin zaman taze meyve sebze bulunuyor yani, hava kapadı gene ... evet sıcaklar birden bastırdı, baharı pek yaşayamadık .

Göknurcum ağlamaktan bahsedilmiş ama orda bebeğin ağlama sesinden bahsedilmiş kız ...sen bir rahatlık hissediyorsun oh şükür sağsalim doğdu bebeğim diye.. Ben de tekrar doğum yapsam epidurali seçerim o anki duygu çok güzell..Şimdiden allah kavuştursun bebeğine canım.
Ayşegülcüm face e giriyorum ama denk gelemiyoruz sanırım.Birazda arazi işleri yoğun sabah çıkıp akşam dönüyoruz .Keşke gitmeseydiniz kız piazza da açıldı bak :))Hayırlı olur inşallah k.maraşa genelde alışverişi başka illerde yapmayı severler ama bakalım tutacak mı piazza :KK1:

evet cnm ç.dışı takılıyorum facede ben genelde,ondandır :) tutar bence piazza, gezersiniz artık hadi bakalım,gitmedin mi daha sen ?
yok ben bebeğin değil de annenin de bebeğin ağlamasını duyunca ağlamasından bahsettiydim :) göknur da sanırım anne neden ağlıyor diye yorum yapmış ben öle analdım :) doğum hikayelerinde ben hiç duygulanmadım şimdiye dek ama doğumda bebeğimin ağlaamsını duyunca gözyaşlarım akıverdi kendiliğinden, içindeki o duygu yoğunluğu patlıyor sanki, eminim sen de ağlrsın göknurcum. :)

ben ayşegülüü taaaaa nerden anlarım her dediğini hemen anlayıveririm :)sen ağlamamışssın sanırım burdan çıkarabilirz bunu.bende azcık duygusalım çıtır gibi.hemen ağlarım sanırım.bende epidural dicem gibi.neyse 8 mayıs kontrol 13 mayıs hakkı ve ben yanyana inşllllllllll:)çok heyecanlı cidden inşl hemen geçiverir günler.
çıtır burda da hava kapalı gibiydi bugün esiyor birde.yurt genelinde yağmur varmış sanırım.yağsa yağsa 15 gün daha yağar sonrası sıcaklar.siz anne kız el ele dışarlarda gezersiniz .yemekte ne var çıtır.ben kuru yapacam bugün :)dün kabalı bir yemek yaptım.yanına makarna.bugün kuru yapasım geldi.sıcakta hiç yenesi yok ama mecbuuuuuur.

Ben sizden doktor tavsiyesi isteyecektim.Bu konu ile ilgili bir topikte açtım ama pek
yardımcı olan olmadı.Sizlerin kendi gittiğiniz ya da eşiniz dostunuzun memnun kaldığı bir

İlk öğrendiğimizde işyerimize yakın diye Maremar'daki Sermin Hanım' a gitmiştik.
Ama çevremden pek olumlu yorumlar duymadım.Vatan da Hilal Hanımı söylüyor herkes,
fakat ona da randevu almak çok zor oluyormuş.Ben son kontrolümden sonra ona randevu aldım.
Bana 1 ay sonrayı söylediler ama zaten kontrolüm bir ay sonraya olduğu için sorun olmadı.

Şimdiden teşekkürler.
sana dr konusunda sadece burçin arkadaşımız yardım eder oda şuan yok.ramazan diye bir dr vardı sanırım kızlar oraya gitmişlerdi diye hatırlıyorum hangi hastane hatırlamıyorum :)

Şimdiden teşekkürler.
merhabalar. ben hamileyken önce tavsiyeler üzerine vatandaki hilal hanıma gitmiştim 2 ay kadar ama hiç memnun kalamdım, hem kalabalık oluyor dediğin gibi,randevu olayı sorunlu. bi de öyle istediğin zaman kalkıp gidemiyosun, almıyor içeri. bn gitmiştim bi keresinde doluyuz alamayız dedi, randevu al öyle gel dedi. daha önce de kan verdim bi kez,benim kan karışmış gitmiş araya, ona da sinirlenmiştim ama bu randevu olayı da olunca kapıyı çarptım çıktım. dr dediğin ihtiyacın olduğu her an yanında olmalı. soru da sormıyosun kadına, bi sürü insan oluyo içerde,erkek eşler de dahil. o yüzden üst katındaki ramazan beye geçtim, 2 ay kadar da ona gittim, 10 dk konuşuyordu,soruları cevplıyordu, çok memnun kaldım ama doğummu orda yapmadım tyin nedeniyle. ama yapan çok öğretmen arkadaşım var memnunlardı hepsi, burdaki bi arkadaşımız da dahil. kolay gelsin,sağlıkla dünyaya gelsin inşallah...uğrarsanız seviniriz arada topiğimize :)

göknurcum o gün ben de kabaklı bulgur yemeği yapmıştım,cacık yanına :) dün aydına gittik foruma, muğladaki mağazaların aynısı, yazlık alışveriş yapcaktık güya ama bişey bulamadık pek, kızıma tayt-tunik takımı aldık sadece. burda lcw da bebek reyonu çok geniş ve ucuza bi sürü kıyafet alıyorum nile,hem de çok şirinler, forumda bulamadım bişey :KK43: bugün ne yemek yapcam bilmiyorum annemlere gidesim var birazdan, annem koyar bana yicek bişeyler .)))

merhabalar. ben hamileyken önce tavsiyeler üzerine vatandaki hilal hanıma gitmiştim 2 ay kadar ama hiç memnun kalamdım, hem kalabalık oluyor dediğin gibi,randevu olayı sorunlu. bi de öyle istediğin zaman kalkıp gidemiyosun, almıyor içeri. bn gitmiştim bi keresinde doluyuz alamayız dedi, randevu al öyle gel dedi. daha önce de kan verdim bi kez,benim kan karışmış gitmiş araya, ona da sinirlenmiştim ama bu randevu olayı da olunca kapıyı çarptım çıktım. dr dediğin ihtiyacın olduğu her an yanında olmalı. soru da sormıyosun kadına, bi sürü insan oluyo içerde,erkek eşler de dahil. o yüzden üst katındaki ramazan beye geçtim, 2 ay kadar da ona gittim, 10 dk konuşuyordu,soruları cevplıyordu, çok memnun kaldım ama doğummu orda yapmadım tyin nedeniyle. ama yapan çok öğretmen arkadaşım var memnunlardı hepsi, burdaki bi arkadaşımız da dahil. kolay gelsin,sağlıkla dünyaya gelsin inşallah...uğrarsanız seviniriz arada topiğimize :)

göknurcum o gün ben de kabaklı bulgur yemeği yapmıştım,cacık yanına :) dün aydına gittik foruma, muğladaki mağazaların aynısı, yazlık alışveriş yapcaktık güya ama bişey bulamadık pek, kızıma tayt-tunik takımı aldık sadece. burda lcw da bebek reyonu çok geniş ve ucuza bi sürü kıyafet alıyorum nile,hem de çok şirinler, forumda bulamadım bişey :KK43: bugün ne yemek yapcam bilmiyorum annemlere gidesim var birazdan, annem koyar bana yicek bişeyler .)))

kabaklı bulgur yemeği derken pilavmı demek istedin :)ben daha o telaşeye başlamdım .kışlık alırım sanırım bende :)bu arada hakkı çok fazla kasılmaya başladı uzun süre öylece kalıyor.hareketleride daha kısıtlandı.çarşamda dr ye gideceğim .haftaya pazartesi son inşl.valla hiç geçmiyor zaman ya.bendme sıkıntım b u şimdilik.:)
insanın canı sıkıldığında aklına birşey gelmediğinde gidecek birisi olması kadar güzel birşey yok dünyada.nil içinde süper oldu.oldukça doğal biryede büyüyecek :)sıkışmış apartman köşelerinde kalmıyacak çocuk.
buarada burçini aramıştım neyaptı diye selamı var size.üzerimde kalmasın.:KK1:haber alamamak kötü.

kabaklı bulgur yemeği derken pilavmı demek istedin :)ben daha o telaşeye başlamdım .kışlık alırım sanırım bende :)bu arada hakkı çok fazla kasılmaya başladı uzun süre öylece kalıyor.hareketleride daha kısıtlandı.çarşamda dr ye gideceğim .haftaya pazartesi son inşl.valla hiç geçmiyor zaman ya.bendme sıkıntım b u şimdilik.:)
insanın canı sıkıldığında aklına birşey gelmediğinde gidecek birisi olması kadar güzel birşey yok dünyada.nil içinde süper oldu.oldukça doğal biryede büyüyecek :)sıkışmış apartman köşelerinde kalmıyacak çocuk.
buarada burçini aramıştım neyaptı diye selamı var size.üzerimde kalmasın.:KK1:haber alamamak kötü.

pilav değil, biraz sulu yemek :) soğan var, domates var, bulgur ve kabağı da en son ekleyip bol su koyuyorsun, sulu yemek gibi değil, pilav gibi susuz da değil arada işte :) ekmek bandırarak yiyosun. yanına taze soğan, cacık :) kabak bulgurlusu diyoruz biz ama sanırım bu taraflara ait bişey, nette de çok yok tarifi.
sen yazlık alma zaten şimdi, temmuz gelsin o zaman kilona göre bakarsın, hakkıya alırsın bol bol :) dr a sor bakalım gene de, sanırım normaldir, o kadar çok şey atlatıp kasılıp doğumu bekledim ki ben de, unuttum bile şimdiden :) o yüzden bişey demiyim :)
bizim muğlanın merkezi ve bulunduğumuz toki de oldukça doğal :)sizin apartman gibi bahçesinde oyun parkı ve toplanan çay içen kahkaha atan insanlar var. apartman da denmez kız bizim binalara,4 katlı zaten :) en fazla 4 kata izin veriliyo muğlada, deprem bölgesi olduğu için. maraşla aynı deprem bölgesindeyiz ama onlar 12 kat yapıyor, seviyorum yüksek binaları ben. köy başka tabi dediğin gibi, gittiğimizde de gözü tavuklarda oluyo, annem babam gelir gelmez önümüze çıkıyolar, nille konuşuyolar, seviyolar ama bizimki onlara bakmıyo, tavuklara bakıyo, horoz ötüyo irkiliyo şaşkın şaşkın bakıyo :)))

burçini aramak benim hiç aklıma gelmedi yaa,salak mıyım neyim:44: napıyomuş,yerleşmiş mi, neti bağlanmamıştır hala, hep geciktiriyolar :KK19: bugüüüün ne yemek yapıyosun göknurcum, annem dün birazcık verdi yemek de bizimki tost yapıp yemiş dayanamayıp, bugün öğlen yesin onu, akşama da sarma yapasım var nil izin verirse :)

merhaba kızlar...

netim az önce bağlandı,çok şükür kavuşturana :))

geçmişi okumadan direk yazıyorum,umarım herkes iyidir.Ben yerleştim sayılır,yüklük yaptırıyoruz.Hafta içi gelecek,o gelmeden yorganlar,çarşaflar hurçlarda bekliyor.Onları da yerleştirdim mi tamamdır.

hoşgeldin burçin,nasıl yeni evin sevdin mi, manzarası sivrisineği falan ne durumda :))) sağlıkla oturun

sevmem mi,kendi evim sonuçta.Çevre düzenlemesi yapılırsa çok daha iyi olacak tabii.

haklısın, kötü olsun benim olsun :) yapılır daha, nasılsa ordasınız artık.
kredi için aylık ne kadar ödüorsunuz burçin? biz araç için 1100 tl ödüyoruz hala, 1.5 sene kaldı, ev bulsak alırız da ev de yok burda.

pilav değil, biraz sulu yemek :) soğan var, domates var, bulgur ve kabağı da en son ekleyip bol su koyuyorsun, sulu yemek gibi değil, pilav gibi susuz da değil arada işte :) ekmek bandırarak yiyosun. yanına taze soğan, cacık :) kabak bulgurlusu diyoruz biz ama sanırım bu taraflara ait bişey, nette de çok yok tarifi.
sen yazlık alma zaten şimdi, temmuz gelsin o zaman kilona göre bakarsın, hakkıya alırsın bol bol :) dr a sor bakalım gene de, sanırım normaldir, o kadar çok şey atlatıp kasılıp doğumu bekledim ki ben de, unuttum bile şimdiden :) o yüzden bişey demiyim :)
bizim muğlanın merkezi ve bulunduğumuz toki de oldukça doğal :)sizin apartman gibi bahçesinde oyun parkı ve toplanan çay içen kahkaha atan insanlar var. apartman da denmez kız bizim binalara,4 katlı zaten :) en fazla 4 kata izin veriliyo muğlada, deprem bölgesi olduğu için. maraşla aynı deprem bölgesindeyiz ama onlar 12 kat yapıyor, seviyorum yüksek binaları ben. köy başka tabi dediğin gibi, gittiğimizde de gözü tavuklarda oluyo, annem babam gelir gelmez önümüze çıkıyolar, nille konuşuyolar, seviyolar ama bizimki onlara bakmıyo, tavuklara bakıyo, horoz ötüyo irkiliyo şaşkın şaşkın bakıyo :)))

burçini aramak benim hiç aklıma gelmedi yaa,salak mıyım neyim:44: napıyomuş,yerleşmiş mi, neti bağlanmamıştır hala, hep geciktiriyolar :KK19: bugüüüün ne yemek yapıyosun göknurcum, annem dün birazcık verdi yemek de bizimki tost yapıp yemiş dayanamayıp, bugün öğlen yesin onu, akşama da sarma yapasım var nil izin verirse :)

yemek ilginç geröekten.kabakla pilav enteresan :)ben denemeyim :):) gerçi muğa küçük ve doğal zaten desene.ben yinede annenlerin evini tercih ederim.bende tam tersi hiiiç sevmem öle yüksek binaları.müstakil güzel bahçesi olan biraz tavuk 2 tane falan :)meyve ağaçları alllaaaaaah inşl nasip eder bana öle bir ev yaşlanmadan.hep apartmanda oturduğumuz için sıkıldım snırım :)her nekadar apartman olmasada horoz sesi daha güzel.bence biraz büyüsün pek gelmekk istemez köyden.ne şaşırıyordur o şimdi yavrum ya bakışları falan açıyordur gözleri şaşkın şaşkın bakıyordur :)bugün hıdırıllez bende kursa gittim geldim.allahım parklar dolu kadınlar yayılmış heryere :)kurstaki arkadaşlar yarın veda yemeği veriyorlar bana :)piknik gibi birşey kursumuz öle yeşillikler içinde.inşl rresim çekersem eklicem buraya.
çıtır ne kadar çok ödüyorsunuz araç kredisini.biz ev için okadar ödüyoruz.bizimde az kaldı sayılır inşl.siz ev alın bizde araba inşl.ama yasine kesinlikle katılıyoum prefabrik ev konusunda gerçi onlarda çok ucuz değil ama.tam istediğim gibi evler şekil olrakta yani .)dublex evler özellikle.muğalada okadar çok para vereceğine köy yakın olduğu için bir ev gayet güzel olur bence :):)
ben taze fasülye yapacağım.yanına cacık yeter.yarın için bende yaprak sarsammı diyorum ama zor gibi biraz.yinede belli olmaz.

merhaba kızlar...

netim az önce bağlandı,çok şükür kavuşturana :))

geçmişi okumadan direk yazıyorum,umarım herkes iyidir.Ben yerleştim sayılır,yüklük yaptırıyoruz.Hafta içi gelecek,o gelmeden yorganlar,çarşaflar hurçlarda bekliyor.Onları da yerleştirdim mi tamamdır.
buarada hoşgeldin burçin.kavuştuk cidden.alışınca insan ,haber alamadığı zaman kötü oluyor.merak ediyor.yüklük çok önemli cidden herşeyi toparlar .tekrar sağlıkla oturun canım.

ilk 5 yıl 2400,sonraki 5 yıl 1400 ödeyeceğiz ayşegülcüm,nasıl ödenecekse :KK43:( 1100 ne az geldi gözüme bizimkinin yanında

sağol göknurcum :KK16:

ha evet tekzen duruyordu :)4 katlı bir yer süper olmuş bence :)güle güle kullansın maraşlılar.
evet oda varmış.herkes diyor ağladık diye bana komk gibi geliyor ağlamak neden ağlanıyorki diye.ama eminim şuan böyle düşünüyorum ozaman herkesten fazla ağlıyacağıma eminim :)zaten doğum hikayelrinin bazılarını olurken bile ağlıyorum :))))))))))inşl benmkide öyle eğlenceli olur doğumum.

ben ikisinde de ağlamadım canım,çok da sulu gözümdür oysa.Ne kadar yaklaşmış senin doğum da,daha dün gibi hamileyim dediğin

Şimdiden teşekkürler.

bu topikte 2 kişi,biri ben,vatandaki ramazan beye gittik,doğumlarımızı da o yaptırdı,memnun kaldım .Maremar'a Ahmet bey dışında gitmem,daha hastane bile değil,tıp merkezi orası.Gerçi büyütüyorlar,hastane olacak ama şuan yetersiz.Semiha hanım'a ben de gitmiştim,ama hastaneyi beğenmedim,ameliyathanesi eski gibi geldi.

yaa ilginç değil yemeğimiz :)))))) bilmeyene ilginç gelir tabi, bulgurlu kırmızı bi yemek görüntüsü de. neyse yapma sen, bilmediği ot ineği tutarmış derler burda, beni çok tutar bilmeyip de yediğim yemekler, seni de tutmasın :)
evet yasinin fikri bu, prefabriği dikecek köye,şöle dublex olanlarından, ben de çok beğeniyorum onları,bahçem olsun ben de isterim canım, burda dublex evler de çok ama pahalı ve ısınma sorunu var, doğalgaz yok, sistem döşeticeksin falan amaaan neyse daha evimiz olmasına çoook var sanırım :KK43:((
dün hıdırellez için burda da etkinlik vardı,piknik konser akşamında ama gitmedim ben. ne güzel eğlen bugün, resim de ekle hala ekleyemedin :)
ben de dün sarmadım ayprak,aç değilim dedi bizimki ben d yapmadım akşama artık. bugün mü yapsam acaba ? yapamazsam da ziyan olmasın yapraklar buzluğa atayım bari...

evet burçin ne kadar fazla ya kredi, 5 yılı çok zor geçecek,birinizin maaşı oraya gidiyo desene :KK43: ama hep öyle napcan işte. bizim araç kredisi 3 yıl göknur, ondan belki çok ödüyoruz,aracı da ucuza almadık tabi, bi de peşinat da verdik :))) neyse güvenle biniyoruz, önceki sanayiden çıkmıyodu 2. el olunca da öyle oluyor...

merabalar kızlar, inşaallah hepinizde çok iyisinizdir.
son 2-3 sayfayı ancak okuyabildim,
Göknurcum doğuma az kalmış, sağlıkla doğar inşaallah bebişin,
Ayşegül maşallah Nil büyümüş, ne tatlı olmuş, tıpkı sen :))
Burçin hayırlı olsun, ne güzel kiracılıktan kurtulmuşsun, ev alıp yerleştiğine göre uzun süre maraştasın demekki, izine geldiğimiz zamanlarda inş görüşürz seninle, gerçi bu yıl gelmeyi düşünmüyorum, kayınvalide ve görümce eziyetleri artık canıma tak etti :))
ilknur sen 66 kilomusun cidden, bence baskülde bi sıkıntı vardır, sen öyle görünmüyorsun ki, maşaallah gayet formundasın, gerçi dağ-tepe doğal geziler yapıyorsun bol bol gider o kilolar :))
bende bebek tedavisi yüzünden kullanılan ilaçlar sebebiyle şişiyorum durmadan, çok üzülüyorum ama elimden bişi gelmiyor, gittiğim her doktor bu kaçınılmaz bi durum, sonra verirsin deyip teselli ediyor, sanki vermek o kadar kolay da :KK43:(
unuttuğum kimse varsa nolur kusuruma bakmayın, vakit kısıtlı olunca aklımda kalanları yazabildim alel acele, bizim işler her zamanki gibi çok yoğun, sürekli acil yazılması gereken kararlar, işlemi yapılması gereken evraklar oluyor, hep bi koşturmaca içindeyim,
iş dışında da bebek için tekrar tedaviye start verdik kızlar, inşaallah bu kez olumlu olur, zaten artık bu son şansımız, tedavi sürecimiz bu tedaviyle bitiyor, bundan sonra olumsuz olursa tüpe geçmemiz gerekecek, inş ona gerek kalmaz diye dua etmiştim sürekli, ki hala da dualarım o yönde, çünkü maddi yönü ve de sık sık izin alabilmek sıkıntılı olacağı için, yoksa tedaviye karşı olduğumuz için değil. Allah isteyen herkese hayırlı ve sağlıklı evlatlar versin, hiç kimseye bu sıkıntıları yaşatmasın.
çok öpüyorum hepinizi, inşaallah yine uğramaya çalışırım :KK66:
(bugünlerde fırsat buldukça tedavi yöntemleri, ilaçların yan etkileri vs incelemeye dalınca vakti geçiriyorum, buraya uğrayamadan bi işim çıkıyor kapatıp gidiyorum)

Son düzenleme:

ben ikisinde de ağlamadım canım,çok da sulu gözümdür oysa.Ne kadar yaklaşmış senin doğum da,daha dün gibi hamileyim dediğin

bu topikte 2 kişi,biri ben,vatandaki ramazan beye gittik,doğumlarımızı da o yaptırdı,memnun kaldım .Maremar'a Ahmet bey dışında gitmem,daha hastane bile değil,tıp merkezi orası.Gerçi büyütüyorlar,hastane olacak ama şuan yetersiz.Semiha hanım'a ben de gitmiştim,ama hastaneyi beğenmedim,ameliyathanesi eski gibi geldi.

Cevaplar için çok teşekkür ederim.Bu cuma için randevu almıştım Hilal Hanıma bakalım
eğer memnun kalmazsam Ramazan beye giderim.
Yeni evinizde hayırlı olsun bu arada.

X