Kahramanmaras///46

ooh ne güzel mis gibi olmuştur ev.nerden silkelediniz balkondanmı.kıyamet kopartırdım ben olsam :)))))))bizim burda sadece perşembe günü saat 9 ile akşam 1 arası çırpılıyor birşeyler.onun harici yasak güya.dinleyen pek olmasada.
bu havalar beni yoruyor ayşegül başım çok ağrıyor mesela.

evet güzel oldu, bebek odsı kaldı ama orayı pek kullanmadığımız için halısını silkelemedik :) balkondan değil de, balkonun ters tarafındaki odalardan birinin camından silkeledi eşim :KK70: balkondan silekeleyen oluyor diğer binalarda görüyorum ama en alt kattaki çamaşır asmıştı, saygı tabi. bi de balkon mutfaktan çıkıyo, ne bilim dediğin gibi işte,saygı göstermek gerek, mutfak daha hijyenik bi oda sonuçta.
hmm baş ağrısı yapıyorsa gerçekten keyif alınmaz o havadan pööfff

dilekcim geçmiş olsun,yağmur bebek senin de kalsiyumları aldı götürdü desene :44: benim ömnerebileceğim kimse yok maalesef, dişçiyle hiç işim olmadı, geçmiş olsun :KK50:

toparlanmaya bugün başlıyorum ayşegülcüm,1 haftada toparlanmam lazım,yetişir herhalde.Evin eksikleri yapılıyor,ne masraflı iş ya.Kerem de dün ateşliydi,dr'a götüreceğiz bakalım

dilekçim ,foto spor'dan aşağı doğru inerken NT'nin yanındaki binanın 1.katında mahir şişman var.İyi,temiz bir dişçidir.

Slm kızlar bana çok acil diş doktoru lazım önerdiğiniz biri var mı?

aay valla kendi durumumu gördümsende.bende öyle olacam eminim.hatta ilk başlarda neden gitmedim diye kızıyorum hep.sabah ve yatrken dişimi fırçalıyorum etraf kan gölü oluyor.o derece kötü benmki.dr calsiyum vermişti bna heryer ilaç diye kullanmadım.sanırım benden de gidecek çok.şimdiden geçmiş olsun.

toparlanmaya bugün başlıyorum ayşegülcüm,1 haftada toparlanmam lazım,yetişir herhalde.Evin eksikleri yapılıyor,ne masraflı iş ya.Kerem de dün ateşliydi,dr'a götüreceğiz bakalım

dilekçim ,foto spor'dan aşağı doğru inerken NT'nin yanındaki binanın 1.katında mahir şişman var.İyi,temiz bir dişçidir.
bitirirsin sen burçin.maşaalllahın vr.yinede fazla yorma kendini .kereme geçmiş olsun.büyükler b,le hasta çocuk napsın.
tıbbi danışman yapsak seni iyi olur aslında :)))))))))))

kolay gelsin burçin, ne zor olur, 1 hafta kısa süre, her yer toplanıyo da mutfak toplanmıyo bi türlü, bunu daha kullanırız,şunu da kullanırız derken son güne kadar toplanmıyo hiç bişey :) hiç olmadı yardımcı tutarsınız, masraf çok olmuştur ama napcan işte. tadilat da biter inşallah o güne dek, temiz temiz girersiniz... keşke bend e bi daha taşınsam kendi evim olsa :KK52: hehee evin yüklüğü yok bizde, vantilatör, ufo, elektrk süpürgesi, ütü masası vs gibi şeyler maalesef bi odada toplanıyor, ortalıkta... yüklük ne önemli bişeymiş, kendi evim olsa yüklük yeri var yatak odasında oraya yaptırırdım şimdiye... öyle dağınık dağınık oturuyoruz valla...

daha başlayamadım,akşama başlarım toparlanmaya artık.Dr bir cihaz verdi,onunla eve geldik,ilaç koyuyoruz,burnuna üflüyor.Ciğerler içinmiş.Belirli saatlerde yapacağım,çarşamba kontrol var yine.İnşallah düzelir o güne.Benim çocukların üst solunum yolları babasına çekmiş anlaşılan,hep sorunlu.

daha başlayamadım,akşama başlarım toparlanmaya artık.Dr bir cihaz verdi,onunla eve geldik,ilaç koyuyoruz,burnuna üflüyor.Ciğerler içinmiş.Belirli saatlerde yapacağım,çarşamba kontrol var yine.İnşallah düzelir o güne.Benim çocukların üst solunum yolları babasına çekmiş anlaşılan,hep sorunlu.

dr olayı olunca gecikti tabi, sağlık olsun da toprlanırsın. bu sefer değişik bi ilaç olmuş kereme, geçer inşallah çarşambaya.
biz de nil doğduktan sonra buhar makinesi aldık eve hemen, güzel oluyor...

günaydın kızlar...

bu hafta çok yoğundu ne olduğumu anlamadım çok misafirim vardı arka arkaya geldi dişim zaten malum beni dişçiden beri getirmedi en sonunda çekildi ama hala yeri ağrıyo 3 gündür de annemlerdeydim badana yapıldı ona yardıma gittim ev otel gibi olmuştu yatmadan yatmaya geliyoduk uzun lafın kısası giremedim nete özledim valla sizleri :KK16::KK16::KK16:

göknurcum cnm inşallah eşinle aranızdakiler tatlıya bağlanır çok uzun sürmez bu anlaşmazlık hamilesin zaten insan hiç gelemez böyle şeylere lohusalık en duygu kargaşasının yaşandığı dönem ben zorlanmıştım epeyce o sıralar inşallah lohusalığında destek olursa atlatırsınız siz bu dönemi hayırlısıyla...

burçincim cnm çok sevindim evi almışsınız güle güle oturun inşallah çocuklarınla ve kocanla mutlu huzurlu günler yaşarsınız evinizde inşallah yeni evin sana yeni yeni güzellikler getirsin sağlıkla sıhhatle yaşayın içine... bu arada kerem hastaymış cnm geçmiş olsun...

semacım tedavi devam ediyor tabi siz biraz yıpranıyosunuz ama inşallah iyi sonuçlar elde edeceksizin dualarımız sizinle cnm benim gebeliğin oluşması çok önemli inşallah tamamladığınıda görür seviniriz

dilekcim geçmiş olsun cnm ben hamileliğimde çok çektim dişten halada çekiyorum dişçi bana diyoki bu kız senin bütün dişleri döktü sen bunu dişçi yap bari diyo.. diş ağrısı çok beter hiç durma hemen git cnm...

ayşegülcüm ohhh temizlik yapmışsınız benimde çok ihtiyacım var valla ama bende boyatmayı düşünüyorum evi ama havalar iyice ısınsın öyle yapıcam temizliğide artık mecbur nile toka falan alıcakmışsın maşaallah büyümüşte süslenmeyemi başlamış bizim kız...

Son düzenleme:
günaydın

annenin evi ne güzel olmuştur şimdi melihacım,ohhh,temiz temiz otururlar işte.Dişin için geçmiş olsun,ne çektin şu dişten

buhar makinesi almadık biz ayşegülcüm,çok işe yarayan bir şey cidden.Peteklere suluk asıyorum,tabii onun gibi etkili değildir.

kerem hala ateşli :KK43:(

günaydın kızlar.burçin geçmiş olsun .kereme doğduğundan beri hasta oldu çocuk.birde abisi okul a gidince daha çabuk rahatsızlandı.inşl bununla geçer.azdaha büyüsün bağışıklık sistemi güçlenir inl.
sağol melihacım umarım dediğin gibi olur herşey.sanada zor olmuştur temizlik iki çocukla.

bu arada dün nst de 2 yerde ağrım çıktı dr yatıp dinlenmen gerekiyor dedi.sanki yatabiliyormuşum gibi :)ya kızlar karnımı sanki biryere vurmuşum gibi içten ağrı gibi birşey var.sanki morarmışda o ağrıyor gibi :)normalmi .dr herşeye normal diyorda :)))))))doğuma 2 hafta kala gel dedi.30 nisanda tekrar gidecem.işte böyle.

melihacım , neler yaşamışın gittiğinden beri :) ne zamana sığdırdın bunları, maşallah sana da...
gökçe de büyüsün toka gerekir, aman benimki süs olsun diye değil daha da ön saçları uzun kaldı bi acayip oldu, geri itsen olmuyo, tokayla rahatlar bari dedim :)

göknurcum, az kaldıııııı:18: heyecanlandım senin için :) ağrını analdım ama onu da yaşamadım, dr yok diyorsa yoktur,sıradan hamilelik ağrısıdır sanırım, insanın neresi ağrımıyo ki zaten :))) hazır mı hakkının her şeyi ?

burçin, işe yarar suluk da, hiç bişey yapmamaktan iyidir...

melihacım , neler yaşamışın gittiğinden beri :) ne zamana sığdırdın bunları, maşallah sana da...
gökçe de büyüsün toka gerekir, aman benimki süs olsun diye değil daha da ön saçları uzun kaldı bi acayip oldu, geri itsen olmuyo, tokayla rahatlar bari dedim :)

göknurcum, az kaldıııııı:18: heyecanlandım senin için :) ağrını analdım ama onu da yaşamadım, dr yok diyorsa yoktur,sıradan hamilelik ağrısıdır sanırım, insanın neresi ağrımıyo ki zaten :))) hazır mı hakkının her şeyi ?

burçin, işe yarar suluk da, hiç bişey yapmamaktan iyidir...

nerden baksan 1 ay var daha çıtır.yani aksilik çıkmaz ise :)nefes alamıyorum yatamıyorum Allahım ne zahmetli ve zormuş anne olmak .tabiki şükürler olsun :)hakkının hiç birşeyi hazır değil daha.kıyafetler bile öğlece duruyor.yıkamadım.bakalım yarın yıkasammı acaba diyorum :)))))beşik olayıda var daha .neyse bi çıksın hakkıda gerisi kolay diyorum.yani olduktan sonra alalım diyorum beşiğini falan :)ama çokta durmuyacak gibi sanki kasık ağrım var çünki adet olacakmışım gibi ağrıyor.nasip artık.gelsede bitse ağrılar ve uykusuz geceler.en azından hakkıyla uykusuz kalacaz şimdi tek ben kalıyorum adil olmuyor :)

günaydın kızlar

göknurcum kasık ağrısı normal,çoğu hamilede oluyor

kerem çok kötü ya,ateşi çok,2 gündür ememiyor da,aç ve hasta bir şekilde duruyor.Bugün yine dr kontrolü var,ilaç yazmasını isteyeceğim artık,böyle olmayacak.Gece de düzgün uyumadı.Çok uykum var ama uyuyamam,yapacak çok iş var

günaydın...

burçincim cnm zor olmuş epey kerem hasta olunca hemde taşınma telaşının içinde neyse sağlık olsunda kerem bi an önce iyleşsinde nasılsa diğer işler olur gider...

göknurcum bence beşik işini doğumdan sonraya bırakma zor olur sonradan herşeyini hazır etki zorlanmazsınız hiç diilse.. ağrılarda normal cnm e son zamanlarına geldin hem hazırlıklı ol doğum bu ne zaman sancı tutar hiç belli olmaz sen herşeyini hallet bence...

ayşegülcüm şimdilik gökçeye sadece bandana takabiliyorum öyle toka takacak bi saçı yok ama ben eminim çok süslü bi kız yapacam bunu hele uzasın saçları şekilden şekle sokarım heralde ablamın kızı ne çekti benden oturturdum çocuğu alırdım elime tarak toka Allah ne verdiyse yapardım bişiler çok hoşuma giderdi :KK1::KK1:

anaa yandı gökçe :KK1: süsle annesi boşver,kendimizin küçüklüğümüzde yapamadığımız şeylerin acısını kızlarımızdan çıakrtırız :KK52: şaka bi yana da insan heves ediyor sanırım, bandanayı ben takmayı hiç sevmedim kıza ya, sıkıyomuş gibi geliyodu, alnı çıkar tak dediler ama pek takmadım açıkçasıi, böyle gözlerinni üst kısmına iniyordu alnını büzüyordu, geriye itsen alnına faydası olmuyodu :) şapka taktım işte sadece... saçları da dçkülmüştü nilin, hiç kalmdıdydı nerdeyse, şimdi gene çıkmaya başladı şükür .) gökçenin de döküldü mü ?

göknur, kız hazır et herşeyini ,doğumdan sonra çıkamazsın dışarı bi süre söyliyim... ben de 2 penye battaniye aldıydım bi tek, üstüne örtecek başka bişeyi yoktu, alırım sonra dedim ama çok zor olur çıkman, beşiğini falan hallet şimdiden bence, basit bişey al çok paraya gerek yok, belki bi süre yanında yatırırsın , o da rahat oluyor ama bi aydan sonra en az tabi, yoksa minicik , yanında yatıramıy insan :) yıka kıyafetlerini sıpanın da, ütüle :) şimdi ağrıların çoğalmadan ahllet bakalım, belli olmaz erken gelir veya ağrıların çoğalır...

burçin geçmiş olsun kereme :KK43: niye bu kadar ateşlenip hasta oluyo bu bebek ya, doğduğundan beri hasta yavrum... hem sen nasıl uyucaksın ki, evde kimse yok başka... inşallah atlatırsın şu hastalık günlerini...

günaydın kızlar

göknurcum kasık ağrısı normal,çoğu hamilede oluyor

kerem çok kötü ya,ateşi çok,2 gündür ememiyor da,aç ve hasta bir şekilde duruyor.Bugün yine dr kontrolü var,ilaç yazmasını isteyeceğim artık,böyle olmayacak.Gece de düzgün uyumadı.Çok uykum var ama uyuyamam,yapacak çok iş var

geçmiş olsun kereme.demek ilerledi iyice.aslında anne sütüde alıyor ama neden çok rahatsızlandı ki bebek.son olur inşl .sen evi taşıyana kadar uykuyu unut keremde hasta .inşl sana birşey olmaz.
günaydın...

burçincim cnm zor olmuş epey kerem hasta olunca hemde taşınma telaşının içinde neyse sağlık olsunda kerem bi an önce iyleşsinde nasılsa diğer işler olur gider...

göknurcum bence beşik işini doğumdan sonraya bırakma zor olur sonradan herşeyini hazır etki zorlanmazsınız hiç diilse.. ağrılarda normal cnm e son zamanlarına geldin hem hazırlıklı ol doğum bu ne zaman sancı tutar hiç belli olmaz sen herşeyini hallet bence...

ayşegülcüm şimdilik gökçeye sadece bandana takabiliyorum öyle toka takacak bi saçı yok ama ben eminim çok süslü bi kız yapacam bunu hele uzasın saçları şekilden şekle sokarım heralde ablamın kızı ne çekti benden oturturdum çocuğu alırdım elime tarak toka Allah ne verdiyse yapardım bişiler çok hoşuma giderdi :KK1::KK1:
way millet kız annesi olunca toka derdine düşmüşler bile

anaa yandı gökçe :KK1: süsle annesi boşver,kendimizin küçüklüğümüzde yapamadığımız şeylerin acısını kızlarımızdan çıakrtırız :KK52: şaka bi yana da insan heves ediyor sanırım, bandanayı ben takmayı hiç sevmedim kıza ya, sıkıyomuş gibi geliyodu, alnı çıkar tak dediler ama pek takmadım açıkçasıi, böyle gözlerinni üst kısmına iniyordu alnını büzüyordu, geriye itsen alnına faydası olmuyodu :) şapka taktım işte sadece... saçları da dçkülmüştü nilin, hiç kalmdıdydı nerdeyse, şimdi gene çıkmaya başladı şükür .) gökçenin de döküldü mü ?

göknur, kız hazır et herşeyini ,doğumdan sonra çıkamazsın dışarı bi süre söyliyim... ben de 2 penye battaniye aldıydım bi tek, üstüne örtecek başka bişeyi yoktu, alırım sonra dedim ama çok zor olur çıkman, beşiğini falan hallet şimdiden bence, basit bişey al çok paraya gerek yok, belki bi süre yanında yatırırsın , o da rahat oluyor ama bi aydan sonra en az tabi, yoksa minicik , yanında yatıramıy insan :) yıka kıyafetlerini sıpanın da, ütüle :) şimdi ağrıların çoğalmadan ahllet bakalım, belli olmaz erken gelir veya ağrıların çoğalır...

burçin geçmiş olsun kereme :KK43: niye bu kadar ateşlenip hasta oluyo bu bebek ya, doğduğundan beri hasta yavrum... hem sen nasıl uyucaksın ki, evde kimse yok başka... inşallah atlatırsın şu hastalık günlerini...

bugün canım sıkıldı kursa gittim yatmak bana göre değil.Allahım yatırtmaz inşl hiçbirzaman beni :)ve sizleride tabiki.gelirken hemen bebeğe deterjan aldım şimdi yemek yapacağım bugünki yemekler dolma sadece dolma karışık ama :)ondan sonra atacam makineye valla çok heyecanlı.sanki olmuyacak gibi heran kötü birşet olacak gibi geliyor bana.töbe töbeeee.sanırım herkeste vardır heyecanmı adı merakmı bilmiyorum ama.neyse yıkanacak inşl bugün.beşikte sanırım son haftada alırız.nasıl olsa drye gidiyorum.

kötü düşünme göknurcum,sağsalim doğacak inş yağız.

biz dr'dan geldik,cuma günü önce kbb'ye,sonra da tekrar kontrole gideceğiz.Hastalığı ilerlemiş maalesef,belliydi zaten ama şükür ki zatürre değilmiş.Emmiyor olması kötü işte,sıvı alamadığından hastaneye yatması gerekebilirmiş :KK43:( Uyanık olduğu zamanlar ağlıyor sadece,durmuyor,emmiyor,gülmüyor bile kuzum

kağan da mı hala hasta, ondan geçen hastalıklarla mı cebelleşiyor minik kuzun :KK43: iyileşemedi bi türlü, sürekli kucağında mı gün boyu...kolay gelsin valla...

göknurcum o telaş,merak her neyse adı,oluyo galiba herkeste. hiç bişey olmıycak bak gör,tatlı telaşlar :) oh mis olmuştur minik kıyafetler :)
eline sağlık,dolmanın yanına yoğurt olsun başka bişey istemem ben de... benim dünden kalan güveç yemeğim var,bugün rahatım :) cacık,pilav tamam...

benim kız döne döne odayı turluyo :)

kötü düşünme göknurcum,sağsalim doğacak inş yağız.

biz dr'dan geldik,cuma günü önce kbb'ye,sonra da tekrar kontrole gideceğiz.Hastalığı ilerlemiş maalesef,belliydi zaten ama şükür ki zatürre değilmiş.Emmiyor olması kötü işte,sıvı alamadığından hastaneye yatması gerekebilirmiş :KK43:( Uyanık olduğu zamanlar ağlıyor sadece,durmuyor,emmiyor,gülmüyor bile kuzum
geçmiş olsun burçin zatüre değilse en azından çabuk atlatır dimi .Allah acil şifa versin inşl.zorla olsadamı emmiyor.emince rahat atlatır belki diye bildiğimden değil yani.

kağan da mı hala hasta, ondan geçen hastalıklarla mı cebelleşiyor minik kuzun :KK43: iyileşemedi bi türlü, sürekli kucağında mı gün boyu...kolay gelsin valla...

göknurcum o telaş,merak her neyse adı,oluyo galiba herkeste. hiç bişey olmıycak bak gör,tatlı telaşlar :) oh mis olmuştur minik kıyafetler :)
eline sağlık,dolmanın yanına yoğurt olsun başka bişey istemem ben de... benim dünden kalan güveç yemeğim var,bugün rahatım :) cacık,pilav tamam...

benim kız döne döne odayı turluyo :)
evet bende pimpirikliyim biraz.yada şuanki durumları biliyorsunuz belki o yüzdendir.nasip bakalım.inşl olur cidden çok meraklı bir işmiş bu :)e nil hanım abla oldu artık.yuvarlanmaya başladı demek.yarın emekler.yazada tıpış tıpış yürür inşl.aaay ne heyecanlıııııı hepsini sağlıkla huzurla izlersin inşl.

yaza zor yürür daha :) emekleme zamanları olur artık yazın :))) evet heyecanlı, ayaklarıyla oynuyo bütün gün, çok komik görünüyor :) hepimiz sağlıkla görürüz inşallah canım...huzur da çok önemli dediğin gibi.

X