Kahramanmaras///46

ayy keşke olaydı da hep beraber yiyeydik :))) senin dediğin browniden almış eşim, akşam onu yedik, çok güzeldi tadı, tek kocaman parçaydı ama 2lisi yokmuş...maraşta ben zaten mutluydum, insanların düşünceleri hariç sevmediğim şeyler çok azdı, eşim hiç sevmiyodu ama özlemiştir burdan sonra :))) kısmet böyleymiş göknurcum ,sağlık olsun da...sen hazırlıklara başlasana artık,son günler daha çok yorulursun, her an gelebilir hakkı hem. beşik de melihanın dediği gibi ufak al,evlerimiz ufak malum, 100 tl falan,sağa sola sallanıyo işte yeter, benimki onda yatıyo daha,yatağımızın yanında. hakkı ters dönmüştür artık,kanal yolunda ilerliyodur, tuvalete oturunca da çıkacak gibi olur, korkmayasın 8 aylık hamile arkadaşım var burda, uras ateş koycakmış ismini, ateş ismini sevmediğimi söyledim, saldırgan ve olumsuz anlamlı bi isim. uras da güzel, aras daha güzel, gene de miray ve yağız en güzelleri bence :)

burçin, yaz bari artık yapmışsın fikir olur bize diycem de, senin misafir ağırlamadaki özgüvenin hiç birimizide yok herhalde :! ellerine sağlık şimdiden, karar senin yani,yorgunluğu acıyı çeken sensin, seni sevdiğimizden üzülüyoruz hepimiz hastalanınca, kolay değil,sağlık olmadıktan sonra ne anlamı var ki hayatın...

dilekcim, melihanın kv sidi prenses hisseden kendini, hakkaten gülünür buna iyi 10 gün daha sabret, kendini de öyle üzme gidiyolar diye, sen kendin her işin üstesinden gelebilen birisin, alttan alma kız, gitmeyin dersen maazallah daha da gitmelzer :))) şaka tabi, seninkiler anlayışlı görünüyor...

melihacım,sen de zorlanmıştın isimde evet :)

bakıcı konusunda ben de şimdiden endişeliyim, burçininki gibi denk gelse keşke,sen o bakıcıya tekrar veremez misin burçin ? orda fiyatlar ne kadar hem, burda 400-500 arasıymış sanırım, çok fazla

ayşegülcüm bakcı parası gününe,evine gelip gelmemesine ve saatine göre değişir.Ben geçen sene 2 yarım ,1 tüm gün gidiyordum.Toplasan 2 gün gibi bir şey işte,evine bırakıyordum,250 veriyordum.Arkadaşım 8-4 baktırıyor,haftanın 5 günü.Çocuk dışında yemek ve temizlikte var,600 veriyor.Bir arkadaşım yine 5 gün baktırıyor,4.5 'a kadar,o da 550 veriyor.Karşındakine göre de değişir aslında.Ben seneye haftanın 5 günü gideceğim,aralık'a kadar nöbetten de muafım,öğleye kadar olacak yani,temizlik olmaz ,350 civarı düşünüyorum.Dediğin fiyatlar çok değil yani.

Çook şükür evimdeyim kızlar... Çok sıkıcı bir haftasonu geçirdim Adıyaman -Gölbaşın a gittik görümceyeNeyseki uzaklar da 2 ayda bir görüşüyoruz..Arada geçen olaylar unutulmuyor..Ben aramda problem olan insanlarla konuşamıyorum yapmacıkta olsa ..Siz nasıl hallediyorsunuz görüşmeleri sonuçta problemsiz bir görümce - kayınvalide-gelin ilişkisi yoktur...Ben çook sıkıldım ıyyyyyyyy

ben de konuşamam ilknurcum,problem yaşamışsam aynı ortamda oturmak bile beni kasar,orda fazlalıkmışım gibi hissederim.Hatta problem yaşamam gerekmez,olumsuzluk hissetmem bile yeter,çünkü hislerim kuvvetlidir,hemen mesafe koyarım.Ama şükür ki kayınvalidem,görümcelerim ve eltilerimle sorunum olmadı bugüne kadar,inş bundan sonra da olmaz.İyi insanlar.

göknur dün rüyamda seni gördüm,sınıftaydık,doktor bize ders anlatacaktı,biz de dinleyiciydik.Sınıf epeyce kalabalıktı.Ben pijamalarımlaydım,hatta niye böyle geldim diye utanmıştım.Tuhaf bir şeydi.

hmm öyle mi, fazla değil demek,bana fazla gelmişi halbuki...ben muhtemelen hafanın 4 günü tam gün gidicem,sabah7 akşam 5 ene rken... temizlik,yemek olmayacak. 500 falan olur herhalde zaten ne kadar maaş alıcam,250 tlsi de yol parasına gidecek...((

geçmiş olsun ilknur, neyse atlatmışsın.benim de görümcenin biri benle hiç konuşmaz,sebebini çözemedi kimse ama :) huyu öyle,sen altan al dediler hep,ne altan alıcam,ben konuşcakmışım güya, hiç de konuşmadım konuşmam da, yeni gelene mi konuşulur yoksa yeni gelen mi önce konuşur tanışır herkesle. ben gelin gelmişim size, önce o beni iyi karşılamalıydı tabi ki, aman benle konuşsun diye çatlatamam kendimi 1 görümce eksik yani bende, böyle daha iyi...

kızlar nerdeler, meliha,göknur ve dilek :44:

dilekcim Allah kavuştursun diyim o zaman bence senin ki lohusalık psikolojisinden kaynaklanıyor ben doğumdan sonra yanlız kalmak istemedim bi süre hatta annemlerim teras katı var normal evden biraz küçük ama bi ailenin rahatça oturabileceği düzende ben illaki buraya yerleşcem diye tutturmuştum ama şimdi istemem yani o zaman insanın duyguları biraz karışık olabiliyo

ilknurcum bende rahatsız olurum sorunlu olduğum insanlarla aynı ortamda bulunmaktan çok şükür sorun yok aramızda ama ben idare etmesydim olurdu sorun tabi ki görümcem benden 5 yaş küçük bazı densizlikleri oldu ben eşim hatrına tuttum kendimi aman evleniyo artık belki bayramdan bayrama senede 1 görüşcez şimdiden sonra zaten olmaz inşallah...

ayşegülcüm çocuklardan fırsat bulup çok giremiyorum nete bazen tam giriyorum okurken gökçe uyanıp ağlıyo cvp yazamadan çıkıyorum.. bakıcıda ne kadar pahalıymış böyle ben bilmiyodum bu kadar yüksek olduğunu valla çocuğuna annesi kayınvalidesi falan bakanlar şanslı o zaman çünkü bedava

ben girer çıkar laf sokarım :):)karşıdaki anlarda susarsa ne ala yok anlarda karşılık verirse alllaaaaah :)çenemi tutamam öyle bir pis huyum vardır.illa herkesi yaptığının farkına vardıracam .güzelmi bu huyum hiiiiçte sevmem ama ben böyle yapıyorum.haddini bilecek yani :)karşındakini salak yerine koyan insanlardan nefret ederim.
kurstta böyle bir kadını hallettim yenice :)kadınar bunu nasıl sustur böyle diyor.sonradan üzülüyorum kalp kırdım diye ama çenem işte.

rüyaya bak :)hayırlara gelsin.bunu yazdığın gün sevgili eşimle ciddi bir kavga etmiştik.hatta hala küsüm.onamı geldi acaba.

çıtır nilimiz büyümüş biraz dha artık maşaallah.anne aynı anne.hatta sen biraz daha çıtırlaşmışssın gibi .)browni cidden çok güzel .o öle dört dilim çıkıyor işte.ikiliside var ama bana yetmediği için :)bizim net problemli olduğu için bazen girip okyabliiyorum .resim sözümde vardı daha onu ekliyecem size :)ayaklarım belim kopuyor artık.kursu bırakmayı bile düşünüyorum ama evde oturabilmek o duyguya alışmak daha zor geliyor. perşembe gidecem drye bakalım neler yapıyormuş hakkı.tam 33 haftalık olduk.drye sölesem hakkıyı çıkar artık annesi zor drumda desem çıkartırmı acaba :)

meliha senin kayınvalide cidden değişikmiş.zaten siz hasta yatarken kaçmalrından belli :)gökçe nasıl bu arada.

ay göknur zevkten 4 köşe oldum çıtırlaşmışsın deyince
yok kız aynıyım,hatta eskiye göre sarkıklarım arttı maalesef... iç bacak kısmım oldum olası sorunluydu benim, daha kötü olduşimdi dmeyin "nesi vardaha ne istiyosun..."gibi şeyler :))) kot,tayt giydiğimde sıkı gösteriyo sorun yok da çıplak halde veya incekumaş giyince sallanıyo bacaklarım. hareketler var netten arştırdım yapmayı düşünüyorm günlük, üşenmeyip yapabilirsem tabi :44:
hakkıcık napıyomuş bak bakalım, az kaldı senin de, kavuşuyosun miniğine
nil de büyüdü tabi, oturuyo yavaştan artık... herşeyi tutup asılıyor, ayaklarını tutup oynuyor , komik halleri var

melihacım haklısın tabi, 2 çocuk var, merak ettim girmeyince,aman hastalık falan olmasın da, çok girme önemli değil. gökçe de kocaman oldu artık :)
anneler bakınca hem bedava hem güvenilir gerçekten...

sarkma kötü yırtık olsa saklayabilirsiznde sarkma olayı senide rahatsız eder :)löp löp diyee :)))))))))daha yeni doğum yaptın sayılır oda düzelir inşl.üç yada
dört tane doğum yapan kadınlar ne durumdalar acaba hep merak etmişimdir.maraşlı zeynep gelsede söylese :)))) nil başka canım yani kız ya o yüzden dedim bide büyüdü:)))))) burç,n dicek oğlumun nesi var diye :)inşl iyidir hakkı çıtır.az kaldı cidden ama bende az kaldım.
burçin nerelerde.günaydın demiyor artık bize.

günaydınnn

dün expertizler eve baktı,inş istediğimiz rakamı verirler de alırız şu evi,dua edin kızlar

4 aylık olduk biz de ,yarın aşımız var,bakalım nasıl olmuş boyu,kilosu

göknur eşinle aranız düzelmiştir umarım,hamileyken de hiç çekilmez o durumlar.33 haftalık oldun demek,bak nasıl ilerliyor zaman,yağızımız da çok iyidir inşallah

maalesef pahalı melihacım.Bazen niye çalışıyoruz ki diyorum,kazandığımız para ele gidiyor.Ev kirası,bakıcı -kreş parası,faturalar.Aldığını ele ver ,uyuz bir durum.

aaaaynen löp löp et valla kendi kendine gitmez onlar, yürüyüş yapsan da gitmiyo, bacağın iç ve dış kısmı için ayrı hareket yapmak gerekmiş, yürüyüşle o kaslar çalışmıyormuş... bizim kızlar gökçe,nil ve yağmur, erkeklerin yani kağan,kerem,yiğit ve hakkıcığın peşinden koşarlar ilerde, kızların durumu her zaman daha vahim malum, hemencik aşkböcüğü olurlar

burçin, inşallah istediğiniz fiyatı verirler de kolayca alırsınız
fazla fiyat çıkarsa almamayı düşünmezsiniz gene ehrhalde de mi, çok fark olmadığı sürece tabi... hayırlısı olsun hadi bakalım, her gün alınmıyo işte,insan telaşlanıyor,istediği gibi olsun istiyor...
kerem de 4 aylık oldu demek, ne çabuk büyüyolar,bi de annelere sorun zaman nasıl geçiyo diye boyu kilosu kaç oldu bakalım prensin :) benimki 71 cm di 6 aylık aşısına gittiğimizde bakıldı, uzadı bayağı , kilo da geri kalmıyo maşallah

senin bünyen müsait şekerim sıkılaştırırsın hemen :)bu kızlarımız öle böcük olmasın :):)olacak kız tipleri yok hiçbirinde :)aaay hakkıcııık çıksa artık dimi.geçen eski bir komşu gördü beni anaaaa daha ne duruuun gülüüüm dedi :)))))))))duruyom teyze çocuk çıkmıyor dedim :)hep dışard olunca millete zaman geçmiyor gibi geliyor :)
burçin inşl istediğinz olur.iyileri denk gelir inşl.bazıları ters ve çok bilmiş oluyorlar :))))))icradan biliyorum.keremde büyüdü gitti.maşaallah.ben küsüm hala kocayla aman barışasımda yok .kendi çapında laf atıyor.dilek nerelerde acaba.

aşımız pazartesiymiş,yanlış hatırlamışım,niye tam gününde yapılmıyor acaba? Neyse

ayşegülcüm almamak olmaz belki de,çok zorlar bizi ( O yüzden önemli

göknurcum barış artık,sana zor olur

tıpta romatolog vardı,prof. Gitmiş maalesef,çok üzüldüm. Maraş'ta dr sıkıntısı ne zaman bitecek acaba,düzgün dr yok.Olan da ya kalabalık ya da bir bakmışsın gitmiş.Güya büyükşehir....

ben yne gece kuşu.bir günde bende yatacağım ve hemen uyuyacağım inşl :)nasılsınız kızlar.kimseler yok yine.hakı iyiymiş şükür 42 cm boyu olmuş ve 2350grammış.gayet iyi herşey dedi.kısmet olursa mayıs 15 ekarar verdi gibi.inşl terslik çıkmaz.normal doğum şeklini almış dedi.ama bende birçok fıtık olunca riske atamadı.zaten bende istemiyordum :)ilk defa usgde haftası tam çıktı.ayrıca nts olayına girdim görmüş oldum :)hakkı ben gibi azcık inat olacak sanırım.o ana kadar hareket eden çocuk tık kaldı :)bir kaç hareket etti okadar.11 gün sonra tekrar çağırdı falan filaaaan :)bugün hava ne soğuktu ve yağışlı.epey ıslandım dışarda .

günaydın göknurcum,bebişin iyi olmasına sevindim.Haftasıyla uyumlu olması da güzel,hep uyumlu olur umarım :))

burası da dünden beri soğuk ve yağışlı

slm kızlar ne zamandır uğrayamıyordum. nasılsınız görüşmeyeli...

k.vld. gitti saı günü gönderdik. c.tesi günü vücudumda kaşıntılar vardı sivrisinek ısırığı gibi kaşınıyor ve kabarıyordu iki gün boyunca kaşı kaşı öldüm pazar akşamı resmen ağladım gece kaşıntıdan p.tesi dr. ye gittik alerjı testleri kan tahlilleri yapıldı. dr kurdeşe ndedi sıkıntıdan yorgunluktan olur dedi. eşime çok sıkıldığımı yatak odasına tıkılı kaldığımı söyledim izin al otur evde dedim... ısrarlarıma dayanamadı doğum iznini aldı annesi gilde gitti tabi eşim izin alınca...

şimdi kızımdan fırsat bulduğum kadarla yemek yapmaya çalışıyorum.ama hala temizlikle uğraşmıyorum korkuyorum dikişlerime bişey olur diye.. zormuş çocuk büyütmek

selamlar...
dilekcim gözünaydın, neys egittiler seni sıkmadan fazla. evde yemeğin,temiziğin olmasın varsın, başbaşa olun da onlar kalıversin. rahatlık gibisi yok...geçmiş olsun bu arada,eşin doğum izni almamış mıydı ki hiç. benimki doğumdan önce almuıştı 10 gün. sonr a başlayınca üzülmüştüm ben de

hakkıcık iyiymiş şükür, sevindim...kız noldunuz kocanla, bu kadar küs kaldınız

burçincim,inşallah dediğiniz rakam olur diyelim ozaman... aşılar bizim tam gününde yapılıyor, farketmez herhalde bi hafta falan ileri atması, başka arkadaşlarım 2 hafta sonraya falan çağırıyolarmış. burdaki sağlık ocağımız çok iyi, çok ilgililer, maraşta mahalledekini de seviyordum gene ama burdaki ilgiyi görünce orası basit geliyor şimdi. insanların sıcacık bi bakışı,gülümsemesi hiç bişeye değişilmez.

hava bahar havası burda bi kaç gündür. kızımla dışarı çıktım bugün, mağazalara gittim çarşının oralarda... baharlık aldım ona :) artık kendime hiç bişey almıyorum ya :) ilk defa da makyajımı süsümü yaptım da gittim, aylardır yapmamıştım, ilginç bi değişim bu annelik

geçmiş olsun dilekçim,neyse ki sıkıntın gitti,hastalığın da hemen geçer inş.

istediğimizin altında vermişler ayşegülcüm,neyse,inşallah almaya çalışacağız,pazartesi banka işlerimiz var.Benim heyet de çarşamba bitiyor, yendien almam gerekiyor.off

saolun kızlar...

ayşegülcüm doğum izni önceden alınabiliyomuymuş. eşim herkes gittikten sonra alırım hem sende yalnız kalmazsın demişti. iyiki önceden almamış şimdi bana destek oluyor. hele gece uyumadığında kucağımda kollarım kırılıyor artık bir eşimin kucağında bir benim ikimizinde canoını çıkarıyor cadı :)) eşimin izni bitipte birde geceye gittiği zaman napıcam bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…