Kahramanmaras///46

bi göknur mu, biz de kızıyoruz :KK20: insanalrı toplu doyurup mutlu etmeyi bırak yahu, teker teker gelsinler, ayıp ama :KK1:

dilekcim, yağmuru seviyorsun,yağmur lkoydun kızın adına :) bursı da kapalı ama yağmıyor henüz...ben de evde olduğum için bu havayı seviyorum, güneşli olunca evde tıkılırsam o zaman güneşli havanın anlamı olmuyor, sinirleniyorum daha çok :))))

gitseler iyi olur artık, sana yardımı da dokunmuş kadının sağolsun, fazlasına geek yok, ben 10 günlükken yalnız kaldım, hiç bişey olmaz, daha iyi ve mutlu baktım kızıma. benim stresim bebeğe de geçiyodu belki...hem şimdiden başla bu duruma alışmaya, biraz daha büyüyüp hareketlenince bebişin, ev işlerini yapman daha zorlaşıcak, bu kolay günlerde tempoya alış burçinin dediği gibi...

p.tesi günü yeni okuluma gittim, 1 saati geçiyor oraya ulaşması, çok uzak maalesef. sabah 7 buçukta servise binip akşam 3-4 gibi geri binecekmişiz. yani 5 gibi evde olucam, tüm gün okulda olucam. 1 günü boşaltabilirmiş müdür, seneye d ing dersleri 2.sınıfa kadar inerse full çalışmak zorunda da kalabilirim... seneye beni çok zor ve yoğun günler bekliyor. en zoru da kızımı bakıcıya bırakmak olucak :KK5:

amannn,sen başlıyor musun okula,ben dönemi kapatırsın diye düşünmüştüm.Nil'e kim bakacak?

ben de ne yapsam diye bakınıyordum,o kadar kişiye 10 çeşit yaparım galiba

doğru söylüyorsunuz kızlar ama git de denmiyor ki kendileri anlasınlar artık.. Hem ilk geldiklerinde ( annemlerle gelmişlerdiya ) annemle konuşuyordu seyeryandan sonra kabız olmaması lazım kayısı getirdim hoşaf yapıcam 40 gün dikkat etmek lazım diyordu.. heralde kırkımın çıkmasını bekleyecekler... rahat insanlar kal desem zaten dünden razılar. üstelik evlendiğimizde tutturmuştu çocuk olunca biz gelir bakarız diye allahtan ücretsiz izin alıp 2 sene ben bakıcam dedimde sesleri kesildi. eşimide ikna ettim çocuk ömrü boyunca yalnız kalacak nereye kadar annen bakacakki bir sene değil iki sene değil diye... bakıcı fikrini benimsemişti. dün baktım eveleyip geveliyo yok arkadaşı bakıcıya vermişte çocuğu aç bırakmış... içimden dedim yemezleerr.. Çok zora geldimmi valla alırım 2 sene izin zaten şimdide izindeyim 2.5 yaşına gelir sonrada veirirm kreşe canıma minnet iş kaçmıyor ya parada umrumda değil evimde huzurum olsun yeter...:KK9:

slm kızlar ben gelebildim :KK9:

hava bence çok güzelll... ben çok severim yağmuru gökgürültülerini.. hele bugün ayrı bir sevdim:KK9: yatakodasında kızımla ilgilenirken gökgürledi baktım bir erlik sesi şapur şupur odaya yaklaşıyor k.valde gözleri açılmış kızımmm korktunuz muu diyoo :KK9: şaşırdım kaldım yooo dedim ben severim gök gürültüsünü korkmam dedim. iyi tamam dedi içeri geçti. sonra bende geçtim oturma odasında oturuyoruz yine büyük bir şimşek çaktı k.valde tırstı kulaklarını kapadı meğer kendi çok korkarmış :KK9: garibim yağmur bitene kadar ayaklarını topladı oturdu.. Allahtan şimdi güneş açtı neşesi yerine geldi şuan karşımda oturuyor bana her şey yakışırı izleyip yorum yapıyoo:KK9: bunları yazdığımı bilse napar acabaa :KK53:

geçen gece deli etti beni eşim gecedeydi kızımı gaz sancısı tuttu uyumuyo emmiyo ağlayıp duruyoo. bi taraftan ona üzülüyorum elimden bi şey gelmiyo bir taraftan k.valde tutturdu sen üşüttün ondan oldu... yok kızartma yedin ondan gaz yaptı.. banyo yapmışım dikkat etmemişim kendine... annaaammm bi dünya laf sustum sustum sabah eşim geldi oturdum ağladım bana bunları söyledi durduu diye haa bide ben emzirmeye çalıştıkça verme sütünü gaz yapıyo demesin mi eşimde üzüldü garibim tmm söyleyeyim gitsinler dedi.. sonra benim krizim geçti unuttum gitti lafları... Napayım bi taraftan gitmelerini istiyorum bir taraftan hala ağrılarım var cesaret edemiyorum yalnız kalmaya kadın sağolsun yemeğimi temizliğimi yapıyo:44: hele iki gündür sabaha karşı üşüme tutuyo niye oluyo bilmiyoruummm....

benden bu kadar hadi kaçtııımmm ... öptüm sizlerii....

bana herşey yakışıra ayıptır söylemesi bende bakıyorum denk gelirse :)))))))gökgürültüsünü sevmende ilginç.bende çok korkarım özellikle maraşın gürlemesini biliyorum :)konyada öyle şiddetli olmayınca çok ürkmüştüm ilk başlarda.
el kadar bebeklerin gazından olsa ne olurki çok ilginç.acayip ağlıyorlar ayaklarını falan topluyorlar :)şeker gibiler :)gazın öyle annenin üşütmesiyle alakası olurmuki cidden.takma fazla kafanı dilekcim yağmur kaç günlük oldu.ağrıların stresten de olur.eğer cidden rahat hissedeceksen kendini bencede uygun bir dille eşin söylesin.hoş böyle birşeyde nasıl denir bilemiyorum.aman ya ne düşüncesizler nasıl insan huzursuz oluyor biraz durup gitseler ne iyi.

dilekçim epey oldu aslında,birinin başında olup seni gıcık edeceğine tek başına kal çok daha iyi.Olduğu kadar olur,hem o tempoya da alışırsın.Benim cmtesi yine misafirlerim var,okuldan.20 kişi rahat olur,bir de çocuklar ,toplam kaç olur bilmiyorum.Bugünden başlayacağım bir şeyler yapmaya,anca yetişir. Göknur duymasın,kesin kızar yine :)

aaaaa 20 kişimi çok ayıp burçinim okadar misafir dişinin kovuğuna yetmez senin.hepsi bir koltukluk değilmi senin için :=)misafir okul falanda kabul et .bu kız cidden hasta ya .sen hazırlığa başla kağan kerem onlarada ver birşeyler sende tüm kemik ağrılarınla beraber hazır ol :)ne gerek varki ben anlamıyorum seni.

bi göknur mu, biz de kızıyoruz :KK20: insanalrı toplu doyurup mutlu etmeyi bırak yahu, teker teker gelsinler, ayıp ama :KK1:

dilekcim, yağmuru seviyorsun,yağmur lkoydun kızın adına :) bursı da kapalı ama yağmıyor henüz...ben de evde olduğum için bu havayı seviyorum, güneşli olunca evde tıkılırsam o zaman güneşli havanın anlamı olmuyor, sinirleniyorum daha çok :))))

gitseler iyi olur artık, sana yardımı da dokunmuş kadının sağolsun, fazlasına geek yok, ben 10 günlükken yalnız kaldım, hiç bişey olmaz, daha iyi ve mutlu baktım kızıma. benim stresim bebeğe de geçiyodu belki...hem şimdiden başla bu duruma alışmaya, biraz daha büyüyüp hareketlenince bebişin, ev işlerini yapman daha zorlaşıcak, bu kolay günlerde tempoya alış burçinin dediği gibi...

p.tesi günü yeni okuluma gittim, 1 saati geçiyor oraya ulaşması, çok uzak maalesef. sabah 7 buçukta servise binip akşam 3-4 gibi geri binecekmişiz. yani 5 gibi evde olucam, tüm gün okulda olucam. 1 günü boşaltabilirmiş müdür, seneye d ing dersleri 2.sınıfa kadar inerse full çalışmak zorunda da kalabilirim... seneye beni çok zor ve yoğun günler bekliyor. en zoru da kızımı bakıcıya bırakmak olucak :KK5:
çıtır burçini duymayalım artık biz az al misafir dedikçe o inadına sayıyı arttırıyor :):):
sen ne zaman başlıyacaksın ki okula.seneye değilmiydi.zaten kaç ay kaldı ki okulların kapanmasına.çaresi yokmu artık.:)saatlerinde çokmuş.sen bakıcı işini şimdden ayarla olmazsa.gerçekten zor bakıcı işi.aklın hep orda olacak.Allah yardımcın olsun .hadi sen neysede nilin tepkisi nasıl olacak.nekadar küçük olsada anneyi bilir.sen bul bakıcını bırak bakalım gözün görürken.üüüf sıkıcı şeyler bunlar.çalışan anneler karınlarına bebeklerini katsalar işleri bitincede çıkarsalar ne iyi olur dimiiiiiiiii:)

amannn,sen başlıyor musun okula,ben dönemi kapatırsın diye düşünmüştüm.Nil'e kim bakacak?

ben de ne yapsam diye bakınıyordum,o kadar kişiye 10 çeşit yaparım galiba

burçincin sana akıl veriyim sarma yap dolma yap su böreği aç.baklava aç.hepsi kolay şeyler sana .20 kişi ne ki .:KK37::KK37::KK37::KK37::KK37:

seneye başlıyorum ya,yazmıştım ama okula gittim deyince arada kaynadı o cümle herhalde :) 2,5 ay kalıyor, izne ayrılcam ne kaldı şurda,seneye başlıyorum kısmetse... ben ücretsiz izin dilekçemi verdim okula, bi de tanışma ziyareti...müdür söylenip duuyodu sizi hiç görmedik diye de ondan... bakıcıyla durdurktan sonra aklım kalmaz pek de, iyi bi bakıcı bulursak kızım da ağlayıp sızlanmazsa sorun yok,inşallah öyle olur...

ay göknur haklısın, biz az al, dikkat et dedikçe inat ediyor burçin :) dur ben de tavsiyede bulunayım: ellerinle börekler aç tepsi tepsi, 2 tencere sarma-dolma sar, kısırlar köfteler yap. tatlı olarak göknura katılıyorum baklava en zoru ve senin favorindir eminim.

benim eve sığmaz o kadar kişi, hayatta alamam, ben diyorum ya, müsait değilim diye kendimi iyi hissetmiyorsam veya hazırlıkları yetiştirme durumum yoksa... eğer beni gerçek sevenlerse alınmazlar zaten, ki şimdiye dek alınan olmadı, ama has maraşlılar alınabilr :) okuldakiler vardı öyle, kaç kez davet ettirmeye çalıştılar kendilerini de etmedim, öyleleriyle işim olmaz, yüzüme gülüp arkamdan konuşurlardı, davet etmedim diye de söylenmişleridr eminim ama yapacak bişey yok, gönülleri olsun diye kendimi harp edemem :KK51:

haklısınız kızlar ama gelme denmiyor işte.Bizim okulda bebeği olana ve ev alana mutlaka hayırlı olsuna gidilir.Bayan öğretmenler toplanır,gelir.Ben de çok kişiye gittim.Hepsiyle muhabbetim olunca da hepsi gelir diye tahmin ediyorum.Yarınız şimdi gelsin,yarınız da sonra gelsin olmayacağı için mecbur alacağım.Eskiden çocuklarını toplayıp gelene biraz gıcık olurdum,şimdi ben de 2 çocukla gittiğim için alıştım sanırım :)) Ama yine de bırakacak yerim olsa kesin kağan'ı bırakırım,ev sahibini yormamak adına.Haftasonu gezmelerinde hep babası bakıyor mesela.Bu arada ne yapacağıma da karar verdim,zaten yapmaktan ziyade düşünmesi zor.

bakıcı işi beni de düşündürüyor,inş güvenilir,temiz,ilgili birilerini buluruz.

göknurcum anne üşütürse ve o şekilde emzirirse ,bebekte gaz olur maalesef,sen de dikkat edersin doğumdan sonra.

dilekçim imkanın varsa çocuğuna kendin bakacaksın,süper olur.Ama 2 yıl maaş alamamak çoğu kişiyi zorlar açıkçası.Eylüle kadar kerem büyür diye avunuyorum ben de.Mecbur iş başı

seneye başlıyorum ya,yazmıştım ama okula gittim deyince arada kaynadı o cümle herhalde :) 2,5 ay kalıyor, izne ayrılcam ne kaldı şurda,seneye başlıyorum kısmetse... ben ücretsiz izin dilekçemi verdim okula, bi de tanışma ziyareti...müdür söylenip duuyodu sizi hiç görmedik diye de ondan... bakıcıyla durdurktan sonra aklım kalmaz pek de, iyi bi bakıcı bulursak kızım da ağlayıp sızlanmazsa sorun yok,inşallah öyle olur...

ay göknur haklısın, biz az al, dikkat et dedikçe inat ediyor burçin :) dur ben de tavsiyede bulunayım: ellerinle börekler aç tepsi tepsi, 2 tencere sarma-dolma sar, kısırlar köfteler yap. tatlı olarak göknura katılıyorum baklava en zoru ve senin favorindir eminim.

benim eve sığmaz o kadar kişi, hayatta alamam, ben diyorum ya, müsait değilim diye kendimi iyi hissetmiyorsam veya hazırlıkları yetiştirme durumum yoksa... eğer beni gerçek sevenlerse alınmazlar zaten, ki şimdiye dek alınan olmadı, ama has maraşlılar alınabilr :) okuldakiler vardı öyle, kaç kez davet ettirmeye çalıştılar kendilerini de etmedim, öyleleriyle işim olmaz, yüzüme gülüp arkamdan konuşurlardı, davet etmedim diye de söylenmişleridr eminim ama yapacak bişey yok, gönülleri olsun diye kendimi harp edemem :KK51:
yok ben anlamıtım burçin hemenmi başlıyorsun diyince yazını tekrar okudum sonra dedimki demek benm anlamıyacağım birşey var sizin sistem farklı ya :))))))))))peki sevdiinmi okulu yaşıtın varmı müdürn nasıl falan fiilan :)
seni o huyunu bende çok seviyorum çıtır kimsenin keyfi kırılması senin umurunda olmuyor sevmiyorsan bitmiştir :).ama bende yapamıyorum burçin kadar da değilim şükür :)hem burçin hanım şimdiden ev alırsak bu kadar kişi birkez daha gelecekler dedi bize okudun dimi .))bütün bunlar çocuk içinmiş :)))))))))))taktım burçine kafayı.
inşl iyi bir bakıcı bulursunuz .zor sizin için.ben tek anneme güvenirdim sanırım.tabiki şartalara bağlı durumda.
haklısınız kızlar ama gelme denmiyor işte.Bizim okulda bebeği olana ve ev alana mutlaka hayırlı olsuna gidilir.Bayan öğretmenler toplanır,gelir.Ben de çok kişiye gittim.Hepsiyle muhabbetim olunca da hepsi gelir diye tahmin ediyorum.Yarınız şimdi gelsin,yarınız da sonra gelsin olmayacağı için mecbur alacağım.Eskiden çocuklarını toplayıp gelene biraz gıcık olurdum,şimdi ben de 2 çocukla gittiğim için alıştım sanırım :)) Ama yine de bırakacak yerim olsa kesin kağan'ı bırakırım,ev sahibini yormamak adına.Haftasonu gezmelerinde hep babası bakıyor mesela.Bu arada ne yapacağıma da karar verdim,zaten yapmaktan ziyade düşünmesi zor.

bakıcı işi beni de düşündürüyor,inş güvenilir,temiz,ilgili birilerini buluruz.

göknurcum anne üşütürse ve o şekilde emzirirse ,bebekte gaz olur maalesef,sen de dikkat edersin doğumdan sonra.

dilekçim imkanın varsa çocuğuna kendin bakacaksın,süper olur.Ama 2 yıl maaş alamamak çoğu kişiyi zorlar açıkçası.Eylüle kadar kerem büyür diye avunuyorum ben de.Mecbur iş başı

hastayım deme bize birdaha :)insan üzülüyor hepimiz hastalıklı insan olduğumuz için anlıyoruz seni ve onun iiçin kızıyoruz .okadar öğretmenin içinden bir tanesiyle samimisindir illaki ona söyle kısım kısım gelseniz olmazmı diye.gibi şeyler yapabilirsin mesela :)

göknurcum bende seyrediyorum rastlarsam bana her şey yakışırı, artık ev kadını oldum ya :KK9: hatta dün bi ara kendimi evlenme programına bakarken yakaladım yine bizimkiler izliyordu. malum açık oluncada konuşan nasıl bir tip diye dönüp baktıp. Korktum kendimden bağımlılık yapacak diye :KK9:

burçincim insanın çocuğunun yanında olması güzel bir şey iki sene boyunca. Ama maddi açıdan tabiki zorlar insanı helede kredi borcu filan varsa. inş. kafa dengi iyi bir bakıcı bulurumda kızımı emanet edebileceğim. kısa sürede işe dönerim. Malum bizde birde ne kadar ücretsiz izin alırsam o kadar şarkım uzuyor.

maraş'ta bakıcı bulmak bizim oralara göre daha kolay.Orda olsam acaip sıkıntılanırdım kesin.Gerçi yine rahat değilim ama bulurum diye ümit ediyorum.Sen de işin icabı kolay bulursun sanki.Bir de polis olduğunuzu bilince tırsar biraz :)

yok göknur artık ev için gelmezler,yeni gelmiş olacaklar ya.Yani ben öyle bir şey demedim,yanlış anlaşılmasın.Misafir severim de o kadar da üst üste değil.Annenle aynı ilde olman büyük avantaj,çocuğuna bakmasa bile bir şey olduğunda bırakıverirsin.Maalesef bizim o şansımız yok,ben nereye çocuklar oraya

bu arada bana her şey yakışıra ben de bakıyorum :KK17: Evde zaman geçmiyor

yok ben anlamıtım burçin hemenmi başlıyorsun diyince yazını tekrar okudum sonra dedimki demek benm anlamıyacağım birşey var sizin sistem farklı ya :))))))))))peki sevdiinmi okulu yaşıtın varmı müdürn nasıl falan fiilan :)
seni o huyunu bende çok seviyorum çıtır kimsenin keyfi kırılması senin umurunda olmuyor sevmiyorsan bitmiştir :).ama bende yapamıyorum burçin kadar da değilim şükür :)hem burçin hanım şimdiden ev alırsak bu kadar kişi birkez daha gelecekler dedi bize okudun dimi .))bütün bunlar çocuk içinmiş :)))))))))))taktım burçine kafayı.
inşl iyi bir bakıcı bulursunuz .zor sizin için.ben tek anneme güvenirdim sanırım.tabiki şartalara bağlı durumda.

hıı, sen burçine güvenip yazdın demek :) okul yolu beni korkutuyo, araba da tutar beni bazen, ne kötü bişeydir o :KK43: okulda pek kimseyi görmedim,müdür odasındaydık, öğretmenle r odası nerdeydi bilmiyorum,ders vakti gittik bi de, bi tek 1. sınıf öğretmenini çağırdı mdr, onu gördüm,sıcakkanlıydı, yaşlarımız yakın diye tahmin ediyorum, 30 lu yaşlarda görünüyordu, 2 bebeği varmış ufakmış onlar da, mdr de iyi görünüyor, orta yaş üstü. şimdilik beni iten bi durum yok okulda :) tek şube var,A şubesi, mevcut az sanırım, sınıf listeleri gördüm, 10-20 arası değişiyor öğrenci sayısı. öğremen de 12-15 arası sayıdadır.

evet evet okudum, ama açıklamasını yapmış, gelmeyeceklermiş ard arda olduğu için, neyse ki bi daha böyle kalabalık gelmiycekelr gibi görünüyor. maraşta biz de giderdik yeni doğum yapana ama kısım kısım giderdik. 20 bayan öğretmen falandık biz de, altınımızı alırdık, 20 kişi 3e veya 2ye bölünürdü. herkese aynı gün uymuyor zaten genelde. h.sonu giderdik bi de öğledn sonra oturmasına. siz şu gün gidin, biz de haftaya gidelim denirdi. 2 seferde gelmesi mi iyi ,yoksa bi seferde bitsin gitsin mi bilemiyorum ama 2 ye bölünmesi ev sahibi açısındna evi küçükse ,daha iyi olur. gittiğimiz evler hep ufaktı :KK43: ev,araba alılarsa da okulda baklava ısmarlanırdı, biz araba alınca, hamile olunca, tayin çıkınca hep baklava ısmarladım, akdo dan sabah geçerken tepsiyle alıyordum götürüyordum. okuldakilerin dilinden kurtulamıyordum zaten ısmarlamasam :))) arabanın tekeri yamulmuş falan gibi espri söylelrlerdi :))) güzel anılarım oldu okulumda,özlemişim :KK43:

bana herşey yakışırı ve bilimum moda,kıyafet yarışmaları benden de kaçmaz kızlar :KK12: evlilik programı olarak esra erola bakarım denk gelirse :KK34:

burçincim haklısın helede ebrarda bakıcı çok... gerçi kapıcının eşini gözüme kestirmiştim ama karşı komşum benden bir gün önce doğum yaptı o baktıracakmış. şimdi aklımda kimse yok. zaten pek kimseyi tanıdığımda yok. polis çocuğuna bakmak pek istemiyorlar gecesi gündüzü yok diye geçen ark. hafta sonu sınav görevine gidecek diye bakıcıya vermiş oğlunu kadın demesinmi sınav parasının yarısını alırım. diye .. dedim valla bakıcılarda gözünü açtı...:KK9:

keşke şimdi tatlı ısmarlsaydın çıtır.:)tepsi direk benm olurdu ssanırım.alışmıştık sanırım maraşa :)sanki keyfimix orda biraz daha iyi gibiydi yada bana öyle geliyor :)çalışacağın ortam çok önemli ilk seferde ters birşey görünmediyse sana sonrası iyi olur demektir :)ben hep ilk görüşe önem vermişimdir .tabi çoğu zamanda yanılmışımdır o ayrı :)
çalışan anneler için nekadar zor dönemler bekliyor.bebekler ayrı bakıcıları ayrı.inşl herkes istediğini bulur.
walla kızlr bide ben çıkaraydım hakkıyı.8.ayıma girdim.bebek sanki alt taraftan çıkacak gibi duruyor :)perşembe drye gidecem inşl ters birşey yoktur.daha çantamı valizmi neyse onu hazırlamadım.kıyafetleri yıkanmadı .yıkasammı artık yoksa bekliyimmi.beşik olayını nezaman alıyım :)oleey bunları sormaya başladıysam çıkacak hakkı inl :)
ben bir tane daha isim buldum. uras nasıl sizce.mutluluk şans talih anlamı :)

burçincim haklısın helede ebrarda bakıcı çok... gerçi kapıcının eşini gözüme kestirmiştim ama karşı komşum benden bir gün önce doğum yaptı o baktıracakmış. şimdi aklımda kimse yok. zaten pek kimseyi tanıdığımda yok. polis çocuğuna bakmak pek istemiyorlar gecesi gündüzü yok diye geçen ark. hafta sonu sınav görevine gidecek diye bakıcıya vermiş oğlunu kadın demesinmi sınav parasının yarısını alırım. diye .. dedim valla bakıcılarda gözünü açtı...:KK9:

ciddi mi,çok şaşırdım,bugüne kadar hiç öyle sıkıntı çekmedim şükür.Bu işe ticari yaklaşıldı mı gıcık oluyorum.Sanki çocuğumu sevmiyor gibi gelir bana o durumda.Çoğu bakıcı bizim yarıyıl tatilinde de paralarını alıyorlarmış.Ben 2 bakıcımda da teklif ettim,bakmadığım günün parasını almam diyerek geri çevirmişlerdi.Ani sınav görevi,toplantı çıksa hemen bırakırdım,hiç lafını etmezlerdi.İnşallah yine öylesi denk gelir,hepimize.

keşke şimdi tatlı ısmarlsaydın çıtır.:)tepsi direk benm olurdu ssanırım.alışmıştık sanırım maraşa :)sanki keyfimix orda biraz daha iyi gibiydi yada bana öyle geliyor :)çalışacağın ortam çok önemli ilk seferde ters birşey görünmediyse sana sonrası iyi olur demektir :)ben hep ilk görüşe önem vermişimdir .tabi çoğu zamanda yanılmışımdır o ayrı :)
çalışan anneler için nekadar zor dönemler bekliyor.bebekler ayrı bakıcıları ayrı.inşl herkes istediğini bulur.
walla kızlr bide ben çıkaraydım hakkıyı.8.ayıma girdim.bebek sanki alt taraftan çıkacak gibi duruyor :)perşembe drye gidecem inşl ters birşey yoktur.daha çantamı valizmi neyse onu hazırlamadım.kıyafetleri yıkanmadı .yıkasammı artık yoksa bekliyimmi.beşik olayını nezaman alıyım :)oleey bunları sormaya başladıysam çıkacak hakkı inl :)
ben bir tane daha isim buldum. uras nasıl sizce.mutluluk şans talih anlamı :)

Ters bir şey yoktur canım,sana öyle geliyordur.Doğum kanalına yerleşince öyle hissedersin zaten.Kıyafetleri yıka bence,çanta için erken belki ama sen benim düştüğüm hataya düşme,birkaç hafta içinde hazırla.Beşik olayını hallet tabii,belki beğenmeyeceksin,istediğin modeli getirtecekler veya yaptıracaklar,o zaman epey ileri bir tarih verebiliyorlar.Geç kalmayasın.Uras ismi güzel,ama nedense Yağız daha içime sindi.

günaydın herkese.ben neden uyuyamıyorum ya.valla deli olacam .sabahın dininde kalkıyorum :)saat 6.30du.orayadön buraya dön yok.en sonunda kalkıyorum.gün içinde de nadir uyuyorum.hergün böyle nerddeyse.üüüüüüüf.gerginim bugün :)))))))))))
stres bastı ya burçin daha doğrusu heyecan,merak korku değişik bir duygu :)neyapacağımı şaşırdım.onumu yapsam bunumu yapsam diye.bu evimde çok geniş değil onun için büyük bir beşik almıyacağım zaten.sanırım bulurum.civil varya ordan beğenmiştim.
en cins ben çıktım sanırım isim konusunda :)hala kararsızım.hayırlısıyla doğsun inşl.

günaydın kızlar...

ayşegülcüm okul biraz uzakmış ama ısınmışsın en azından inşallah çok güzel günler geçirirsin okulunda öğrencilerinle.. ahhh o tatlılardan olsada yasek :KK56::KK56::KK56: kesinlikle çok seviyo maraşlılar baklavayı benim eşimin tarafı her gittiğimizde kilo kilo alır getirir yedirirler yanında da dondurma :21::21:

burçincim valla hamarat kızsın iki çocukla zor gerçekten ama sen kalkabiliyosun altından ama ben şunu farkettim her çocuk insanın hızını biraz daha arttırıyor eskiden 2 saatte yapabildiğim bişeyi şimdi yarım saatte yapabiliyorum ama senin hızına hala yetişemem benim annem öyledir kızarız bazen derler ya iki eli kanda olsa geleni reddetmez hatta kardeşime hamileyken sancı gelmiş o arada misafir gelcekmiş dünden haber ettiler diye o şekilde ağırlamış ertelememiş ve 3 tanede çocuğu var arka arkaya nasıl yaptı bilemiyorum artık :KK1::KK1::KK1:

göknurcum hazırlıklara başla artık nolur olmaz beşiğine bak bebeğinin kıyafetlerini yıka ütüle.. bende burçine katılıyorum uras güzel ama yağız bi başka sanki...

dilekcim seninkiler kalmaya niyetli 40 ın çıkana kadar bell ki ayyy sen benim kaynanamı görseydin evlilik programı izliyoruz bi gün aman dedi şuraya ben gitsen giyinip süslensem prenses gibi olurum herkez hayran kalır demez mi şok oldum :KK53::KK53: prenseslik ve kaynanam nasıl bi çelişkidir inanamdım bu ne özgüven dedim artık

kızlar bu arada inşallah gönlünüze göre bakıcılar bulursunuz bebişlere çok iyi bakan Allah korkusuyla sizin olmadığınız zamanlarda da sizin gibi özenle bakan birileri olur inşallah...

günaydın herkese.ben neden uyuyamıyorum ya.valla deli olacam .sabahın dininde kalkıyorum :)saat 6.30du.orayadön buraya dön yok.en sonunda kalkıyorum.gün içinde de nadir uyuyorum.hergün böyle nerddeyse.üüüüüüüf.gerginim bugün :)))))))))))
stres bastı ya burçin daha doğrusu heyecan,merak korku değişik bir duygu :)neyapacağımı şaşırdım.onumu yapsam bunumu yapsam diye.bu evimde çok geniş değil onun için büyük bir beşik almıyacağım zaten.sanırım bulurum.civil varya ordan beğenmiştim.
en cins ben çıktım sanırım isim konusunda :)hala kararsızım.hayırlısıyla doğsun inşl.

göknurcum son zamanlarda insan öyle oluyo uyuyamıyosun hem fiziksel zorlanıyosun hemde düşünüp durduğun için psikolojik olarak... merak etmen korkman heycanlanman çok normal ama çoksa stres yapma son günlerin tadını çıkar hakkıcığın hazırlıklarıyla meşgul et kendini. cnm ben ufak bi beşik aldım gökçeye çok hafif çok kullanışlı istediğin yere çek 100 liraydı gelene gidenede iyi oluyodu bazen oturma odamda duruyodu bazen yatak odasında bazen de oğlumun odasında istersen bi bak öyle beşiklere ama tabi bi süre için iyi 8 9 aylık olunca normal beşik alman gerkecek tabi... yok cnm isim konusunda ben de çok cinstim son ana kadar bulamadım çok karar değiştirdim :KK1::KK1:

göknurcum

canım bence ufak ufak hazırlıklarını yap benim 36. haftamda çantalarım hazırdı tabiki kıyafetleri yıkayıp ütülemiştim yerleştirmiştim beşiğini almıştık ama kurması kolay diye daha kurmamıştık sezeryana gideceğimiz günden bir gün önce kurduk. yastığı yorganı annem getirmişti zaten ben nevresim takımı almıştım. annemin getirdiği yorgana göre daraltmıştım. eşim söyleniyordu hatta ne acelesi var diye. bende git gide ağırlaşıyorum şimdi gücüm yetiyorken rahat rahat gezip her şeyini alalım demiştim. 37 de dr.5 gün sonra sezeryan diyince eşim ne tedbirli kadınsın dedi:KK9: artık uykuların çok düzensiz olur uyuyamazsın uyusan dönerken çok zorluk çekersin.. ama tadını çıkar yinede hamilelik bambaşka bir duygu...

burçincim

inş. banada öyle senin bakıcılar gibi insaflı biri denk gelir..

melihacım

dün akşam eşime sormuşlar ne zamna doğum iznini alacaksın diye oda siz gidince demiş onlarda ne zaman alırsan artık gidelim demişler eşimde siz bilirsiniz demiş. bana sordu eşim napayım diye 10 nisan malum polis bayramı izinler kapana bilir idari büronla görüş 6 yada 7 sine ayrıl izne dedim bakalım en kötü ihtimal 11 nisanda eşim izne ayrılsa yani 10 gün daha burdalar. dün eşim söyleyince içim bi tuhaf oldu sanki varlıklarına alıştım gibi ne olursa olsun fikirlerimiz ters düşsede Allah yinede eşinin ailesine karşı insanın kalbine sevgiyi merhameti koyuyor mu ne :KK9: annem hep derdide yeni yeni anlamaya başladım ...

ayşegülcüm çok güldüm yaa :KK9: birde kaynananın gözüyle baksan görürsün prensesi...bizimkilerde oturup felaket yorum yapıyorlar.. bazen gülesim geliyor valla..

günaydın kızlar...

ayşegülcüm okul biraz uzakmış ama ısınmışsın en azından inşallah çok güzel günler geçirirsin okulunda öğrencilerinle.. ahhh o tatlılardan olsada yasek :KK56::KK56::KK56: kesinlikle çok seviyo maraşlılar baklavayı benim eşimin tarafı her gittiğimizde kilo kilo alır getirir yedirirler yanında da dondurma :21::21:

burçincim valla hamarat kızsın iki çocukla zor gerçekten ama sen kalkabiliyosun altından ama ben şunu farkettim her çocuk insanın hızını biraz daha arttırıyor eskiden 2 saatte yapabildiğim bişeyi şimdi yarım saatte yapabiliyorum ama senin hızına hala yetişemem benim annem öyledir kızarız bazen derler ya iki eli kanda olsa geleni reddetmez hatta kardeşime hamileyken sancı gelmiş o arada misafir gelcekmiş dünden haber ettiler diye o şekilde ağırlamış ertelememiş ve 3 tanede çocuğu var arka arkaya nasıl yaptı bilemiyorum artık :KK1::KK1::KK1:

göknurcum hazırlıklara başla artık nolur olmaz beşiğine bak bebeğinin kıyafetlerini yıka ütüle.. bende burçine katılıyorum uras güzel ama yağız bi başka sanki...

dilekcim seninkiler kalmaya niyetli 40 ın çıkana kadar bell ki ayyy sen benim kaynanamı görseydin evlilik programı izliyoruz bi gün aman dedi şuraya ben gitsen giyinip süslensem prenses gibi olurum herkez hayran kalır demez mi şok oldum :KK53::KK53: prenseslik ve kaynanam nasıl bi çelişkidir inanamdım bu ne özgüven dedim artık

kızlar bu arada inşallah gönlünüze göre bakıcılar bulursunuz bebişlere çok iyi bakan Allah korkusuyla sizin olmadığınız zamanlarda da sizin gibi özenle bakan birileri olur inşallah...

ilahi kayınvalidene,eğlenceli biri demek ki.Zaten maraş'ın bayanları pek süslü olur.
Annene de maaşallah,benim annem de bana kızar hep ,az otur der durur.Ne yapayım,yapı meselesi.Hazırlıklarım bitti sayılır.Neler yaptığımı yazardım ama göknur ve ayşegül kızar :KK19:

göknurcum

canım bence ufak ufak hazırlıklarını yap benim 36. haftamda çantalarım hazırdı tabiki kıyafetleri yıkayıp ütülemiştim yerleştirmiştim beşiğini almıştık ama kurması kolay diye daha kurmamıştık sezeryana gideceğimiz günden bir gün önce kurduk. yastığı yorganı annem getirmişti zaten ben nevresim takımı almıştım. annemin getirdiği yorgana göre daraltmıştım. eşim söyleniyordu hatta ne acelesi var diye. bende git gide ağırlaşıyorum şimdi gücüm yetiyorken rahat rahat gezip her şeyini alalım demiştim. 37 de dr.5 gün sonra sezeryan diyince eşim ne tedbirli kadınsın dedi:KK9: artık uykuların çok düzensiz olur uyuyamazsın uyusan dönerken çok zorluk çekersin.. ama tadını çıkar yinede hamilelik bambaşka bir duygu...

burçincim

inş. banada öyle senin bakıcılar gibi insaflı biri denk gelir..

melihacım

dün akşam eşime sormuşlar ne zamna doğum iznini alacaksın diye oda siz gidince demiş onlarda ne zaman alırsan artık gidelim demişler eşimde siz bilirsiniz demiş. bana sordu eşim napayım diye 10 nisan malum polis bayramı izinler kapana bilir idari büronla görüş 6 yada 7 sine ayrıl izne dedim bakalım en kötü ihtimal 11 nisanda eşim izne ayrılsa yani 10 gün daha burdalar. dün eşim söyleyince içim bi tuhaf oldu sanki varlıklarına alıştım gibi ne olursa olsun fikirlerimiz ters düşsede Allah yinede eşinin ailesine karşı insanın kalbine sevgiyi merhameti koyuyor mu ne :KK9: annem hep derdide yeni yeni anlamaya başladım ...

ayşegülcüm çok güldüm yaa :KK9: birde kaynananın gözüyle baksan görürsün prensesi...bizimkilerde oturup felaket yorum yapıyorlar.. bazen gülesim geliyor valla..

inş denk gelir canım.10 gün kaldı demek.Bir arkadaşım düşman işgalinden kurtulmak diye tanımlamıştı bu durumu ama senin için öyle değil sanırım.

X