Kahpe hayat

Koca bu kadar mı kıymetli bir şey? Benim yok diye anlayamıyorum herhalde. 3 yıl tüm maaşımı ortaya döküp besleyeceğim, borcunu ödeyeceğim o yetmeyecek babasının borcuna bileziklerimi vereceğim, o da yetmeyecek anasını ve kardeşini evime alıp bakacağım (kv yalnız kalsa hadi neyse de) ve sonra ileri geri konuşacak bana... Öyle bir dehlerim ki nasıl gicedeğini şaşırır. Elin sümüklü heriflerini kendileri yetmiyor sülalesiyle sırtlanıyorsunuz sonra tepenize çöküyorlar böyle. Sanırsın kraliyet soyundan.

Bundan sonra 1 kuruş vermeyin ve en kısa zamanda yollayın.
Ömür boyu derken eşiniz size mesaj vermiş yemeyin bu numaraları.

Siz bilirsiniz tabiki ama bu surecte bence bebek yapmayın bebek oldu ayağına tamamen size yerlesirler.çünkü esinizin malesef size saygısı yok pek dinlicek gibi durmuyor

Merhaba bayanlar bugün ağlamaktan helak oldum kendimi çok kötü hissediyorum. Baştan anlatayım 26 yaşındayım 1 yıllık evliyim iyi bir isim iyi bir maaşım var çok şükür. 3 yıl önce eşimle tanıştım 1 yıl nişanlı kaldık. Bu zamana kadar eşime ve ailesine maddi manevi her konuda yardımcı oldum. Eşimden para istediklerinde ben eşime atiyodum o ailesine gönderiyordu. 1 yıl düğün borcu ödedik bilezikler haricinde her şeyi verdim borç kapansin diye. Kayınpederim vefat etti borcu bize kaldı bileziklerimi verdim. Kv ve kaynım vefattan sonra alışsınlar yalnız kalmasınlar diye alıp evimize getirdik başka bir ile. Yani anlayacağınız her türlü fedakarlığı çoğu kişinin yapmayacağı şeyi yaptım. Hani bir laf vardur ya ben bu insana ne iyilik yaptım da bana bu kötülüğü yaptı diye. Bugün bunu daha iyi anladım. 1 aydır aynı evde yaşıyoruz. Yatak odama izinsiz girip çıkmalar, afedersiniz tuvalette su kullanmamak, çıktıktan sonra el yıkamamak... titiz bir insan olduğumdan bunlar bana aşırı batıyor. Evde sürekli gereksiz sevgi patlamaları, öpücükler sarılmalar havada uçuşuyor. Sanki birbirlerini yıllardır görmüyorlarmış gibi.. sinir oluyorum. Bi rahatsızlığım olsa kimse nasıl oldun diye sormuyor. Ama herkes birbirinin rahatsızlığıyla yakından ilgileniyor. Kendimi kendi evimde misafir gibi hissediyorum. Kaynım yemekte çok seçicidir nerdeyse hiçbişey yemez ona özel ayrı yemekler pişirilir. Borç ödüyoruz para yetmiyor bizimki her haftasonu ailesini gezmeye götürüyor. Geçen yıl beni hiç götürmezdi. Evet gelelim bugünkü konuya. Kahvaltı yapıyoruz annesi oğluna bal kaymak sürdü bana da sen de ister misin dedi. Ben de yok dedim. Eşim o kibarliktan anlamaz dedi. Dumur oldum. Bu kibarlık mı niye durduk yere laf sokuyosun ne alaka dedim. Cevap vermedi konu kapandı ama yüzüm düştü bir kere. Sonra misafir gelecekti hazırlık yapıyordum esim ve kaynım gezmeye gidecekti istersen anneni de götür evde canı sıkılıyo dedim esim yanlış anladı. Kv içerde ağlamaya başladı huzursuzluk veriyorum keşke gelmeseydim felan dedi. Eşim de kalk anne gidiyoruz sen de gel dedi. Sen olene kadar benimlesin dedi. Bana döndü senin evini bilmem naparim ben senin derdini biliyorum kendi anana böyle yapmazsın felan demeye başladı. Ben de iyi bisey söylemiştim ne var bunda bu kadar alinganlik iyi bisey değil annemin aglamasina da anlam veremedim iyi tamam bundan sonra hiçbir konuda fikir belirtmem napiyosaniz yapın sonra ben kötü oluyorum dedim. Çıktılar. O kadar zoruma gitti o kadar ağladım ki ya ben 3 yıldır bu aileye çalışıyorum maaşımı olduğu gibi veriyorum bileziklerimi vermişim evime alıp misafir etmişim. Eşimdeki bu nankörlüğü anlayamıyorum. Sonra kv tekrar geldi gitmemiş esim kapıdan zorla bana sarıldı öptü felan ama kalp kırıldı bi kere. Ve bazı şeyler koptu. Ben eşime hicbir şekilde yaranamıyorum. Fedakarlık yaptikca yıpranan ben oluyorum. Boşanmayı düşünüyorum. Bir ömür ben bu adamı çekemem. Çocuk da yok. Yaşamak istemiyorum artık öyle sıkıldım öyle bunaldim ki. Çözüm önerilerinizi bekliyorum.

bence hiç kimse sizden daha değerli değil. emeklerinizin karşılığını göremiyorsunuz. çok saçma bir şekilde ortada birşey yokken, laf sokmaya çalışmaları, her şeyinizi yanlış anlamaları çok saçma. gereksiz. onların rahatsız olduğu noktalar var demekki , sizin her lafınızı kendilerince yorumlayıp nasıl anlamak istiyorlarsa öyle anlıyorlar. dediğim gibi hiç kimse sizden önemli değil. eğer gerçekten içinizde birşeylerin bittiğine inanıyor, konuşarak çözülecek bir durum göremiyorsanız (ki konuşmayı deneyin derim bi en azından keşke demezsiniz geriye baktığınızda, rahatsız olduğunuz noktaları eşinizle paylaşın) boşanmak en mantıklısı. çünkü kendinizi yıpratıyorsunuz. ve ne zamana kadar eşinizin ailesi sizinle kalacak? bunun bir sonu var mı?
tabiki hiç birimizin ne olacağı belli değil ileriki zamanlarımızda. ancak aynı evde yaşamak bir yere kadar bence en azından ben böyle düşünüyorum. size yakın bir yerde oturabilirler en azından . hiç yoktan iyidir. çözüm sunun, rahatsız olduğunuz noktaları eşinize söyleyin. baktınız olmuyor, boşanmayı ciddi ciddi düşünün bence. çocuğunuz da yokmuş madem daha kolay bir karar verme süreci olacağına inanıyorum. umarım sağlıklı bir karar alırsınız kendiniz için. herşeyin hayırlısı...

Merhaba bayanlar bugün ağlamaktan helak oldum kendimi çok kötü hissediyorum. Baştan anlatayım 26 yaşındayım 1 yıllık evliyim iyi bir isim iyi bir maaşım var çok şükür. 3 yıl önce eşimle tanıştım 1 yıl nişanlı kaldık. Bu zamana kadar eşime ve ailesine maddi manevi her konuda yardımcı oldum. Eşimden para istediklerinde ben eşime atiyodum o ailesine gönderiyordu. 1 yıl düğün borcu ödedik bilezikler haricinde her şeyi verdim borç kapansin diye. Kayınpederim vefat etti borcu bize kaldı bileziklerimi verdim. Kv ve kaynım vefattan sonra alışsınlar yalnız kalmasınlar diye alıp evimize getirdik başka bir ile. Yani anlayacağınız her türlü fedakarlığı çoğu kişinin yapmayacağı şeyi yaptım. Hani bir laf vardur ya ben bu insana ne iyilik yaptım da bana bu kötülüğü yaptı diye. Bugün bunu daha iyi anladım. 1 aydır aynı evde yaşıyoruz. Yatak odama izinsiz girip çıkmalar, afedersiniz tuvalette su kullanmamak, çıktıktan sonra el yıkamamak... titiz bir insan olduğumdan bunlar bana aşırı batıyor. Evde sürekli gereksiz sevgi patlamaları, öpücükler sarılmalar havada uçuşuyor. Sanki birbirlerini yıllardır görmüyorlarmış gibi.. sinir oluyorum. Bi rahatsızlığım olsa kimse nasıl oldun diye sormuyor. Ama herkes birbirinin rahatsızlığıyla yakından ilgileniyor. Kendimi kendi evimde misafir gibi hissediyorum. Kaynım yemekte çok seçicidir nerdeyse hiçbişey yemez ona özel ayrı yemekler pişirilir. Borç ödüyoruz para yetmiyor bizimki her haftasonu ailesini gezmeye götürüyor. Geçen yıl beni hiç götürmezdi. Evet gelelim bugünkü konuya. Kahvaltı yapıyoruz annesi oğluna bal kaymak sürdü bana da sen de ister misin dedi. Ben de yok dedim. Eşim o kibarliktan anlamaz dedi. Dumur oldum. Bu kibarlık mı niye durduk yere laf sokuyosun ne alaka dedim. Cevap vermedi konu kapandı ama yüzüm düştü bir kere. Sonra misafir gelecekti hazırlık yapıyordum esim ve kaynım gezmeye gidecekti istersen anneni de götür evde canı sıkılıyo dedim esim yanlış anladı. Kv içerde ağlamaya başladı huzursuzluk veriyorum keşke gelmeseydim felan dedi. Eşim de kalk anne gidiyoruz sen de gel dedi. Sen olene kadar benimlesin dedi. Bana döndü senin evini bilmem naparim ben senin derdini biliyorum kendi anana böyle yapmazsın felan demeye başladı. Ben de iyi bisey söylemiştim ne var bunda bu kadar alinganlik iyi bisey değil annemin aglamasina da anlam veremedim iyi tamam bundan sonra hiçbir konuda fikir belirtmem napiyosaniz yapın sonra ben kötü oluyorum dedim. Çıktılar. O kadar zoruma gitti o kadar ağladım ki ya ben 3 yıldır bu aileye çalışıyorum maaşımı olduğu gibi veriyorum bileziklerimi vermişim evime alıp misafir etmişim. Eşimdeki bu nankörlüğü anlayamıyorum. Sonra kv tekrar geldi gitmemiş esim kapıdan zorla bana sarıldı öptü felan ama kalp kırıldı bi kere. Ve bazı şeyler koptu. Ben eşime hicbir şekilde yaranamıyorum. Fedakarlık yaptikca yıpranan ben oluyorum. Boşanmayı düşünüyorum. Bir ömür ben bu adamı çekemem. Çocuk da yok. Yaşamak istemiyorum artık öyle sıkıldım öyle bunaldim ki. Çözüm önerilerinizi bekliyorum.
Kendin edip kendin bulmuşsun.

Yahu arkadaşım sen elindeki paranın hepsini iyilik olsun diye kimseye veremezsin bu eşinin ailesi dahil sen zor duruma düşsen onlar sana yapacak mıydı bunları , bence önce bir parayı kes o eşinden aklı başına gelsin verme bu saate kadar yaptım ne kıymeti oldu kendimi de düşünmek zorundayım de emin ol bir çok konuşmadan da küsmeden etkili bir çözüm musluğu kapamak

Sanki ne desek boş gelecek gibi ama yinede söyleyelim gerçekten fedakarlık kısmını abartmışsınız tamam hayat müşterek fakat ne münasebet siz meclisten dışarı eşek gibi çalışayım al ben yiyemedim sen ye paranı nedir once maaşınıza sahip çıkın sonra siz sizden geçmeden bi düzene koyun hayatınızı kaynina da özel yemek hazırlamak neymiş ne bulursa o valla ne guzelmis

Aşırı iyi niyetli olmak da iyi değil. Ortayı bulmak lazım. Benimde sorunum kv. Düşünmekten uykularım kaçıyor. Allah yardımcımız olsun. Bi an önce evine dönse siz rahatlarsınız.

Valla bazen evet felan deyip onaylıyor. Bazen de tutup diyor ki orayı tutmayın gelemem felan diyor. Eşimi çekmiştim köşeye bana bak bu beraber kalma süresi 1 yılı asmayacak annen böyle soyluyo ama ben ömür boyu bu şekilde yaşayamam demiştim. Eşim de üstine konuşmak istemiyo he hu diyip onaylayıp gecistiriyo.
Sanki sizi kandırmışlar bence kalıcı bu durum. Kaynınız evlenecek k.v sizde kalacak arada ona gidecek.

Genel olarak yaşlıların hayat tecrübeleri var gençleri idare eder sandım ama hepsi ortalığı bir güzel karıştırıyorlar sizin olaydaki gibi kime ne fedakarlık yaparken çok iyi düşünüp tartm ak gerek hiç insanın umduğu gibi olmuyor mutsuzluğunuz devam ederse oturup eşinize konuşun duygularınızı hayal kırıklığını anlatın

IMG-20180831-WA0001.webp

O kadar fedakarlık yaptığınız için kimse madalya takmayacak.
Vefasız ve nankörler.
Hata üstüne hata,aynı eve yerleşmeniz de tüy dikmiş.
Ev işini çözün,birlikte yaşamaya devam ederseniz kesin boşanırsınız zaten.
Ayrıca bana annesinin yanında o lafları eden adamı da kolay affetmem,bunun için boşanılır mı diyemiyorum.evet belki de boşanılır.
Bu zihmiyetteki erkeklerden nefret ediyorum çünkü.
Annesi ölene dek onunlaymış madem buyursun yaşasınlar derim çekilirim belki.
Yani kesinlikle boşanmalısın demem elbette ama neden boşanmayı düşünüyorsunuz da demem.
Umarım eşiniz kendine gelir,eşinin yerini ayrı annesinin yerini ayrı görmeyi öğrenir ve selametiniz için evleri ayırır

O kadar fedakarlık yaptığınız için kimse madalya takmayacak.
Vefasız ve nankörler.
Hata üstüne hata,aynı eve yerleşmeniz de tüy dikmiş.
Ev işini çözün,birlikte yaşamaya devam ederseniz kesin boşanırsınız zaten.
Ayrıca bana annesinin yanında o lafları eden adamı da kolay affetmem,bunun için boşanılır mı diyemiyorum.evet belki de boşanılır.
Bu zihmiyetteki erkeklerden nefret ediyorum çünkü.
Annesi ölene dek onunlaymış madem buyursun yaşasınlar derim çekilirim belki.
Yani kesinlikle boşanmalısın demem elbette ama neden boşanmayı düşünüyorsunuz da demem.
Umarım eşiniz kendine gelir,eşinin yerini ayrı annesinin yerini ayrı görmeyi öğrenir ve selametiniz için evleri ayırır
Umarım yoksa bu yol iyiye gitmiyo :(

Bu kadar fedakarlık neden? Eşin için mi? Evet, çok değer kesin eşine adam seni harcamaya başlamış çoktan hem sömürüyor hem psikolojik şiddet uyguluyor. Aferin, bugun fedakarlık üzerine konular peşi sıra. Değmeyen adamlara varınızı yoğunuzu dökün. Ablacım hayata 1 kez geliyorsun onda da elin öküzünün gönlünü yapmak için neden kendinden ödün vererek mutsuz yaşıyorsun???

Ayrıca sıkıntı kayınvalidede değil, sıkıntının başı kocan. Anasıyla bi ömür nereye giderse gitsin.

Hayatim insanlara surekli iyilik yaparsan bir sure sonra bunu senin gorevinmis gibi algilarlar iyilikten maraz doguyor tecrubeyle sabittir. Kime iyilik yaptimsa karşılığını kat ve kat kotulukle aldim. Kv zaten ayri bir olay onlara asla yaranamazsin ben aylarca kendi annem gibi baktim hastayken, iyilesince arkamdan kufur ettigini bile duydum. Esin ne guzel bak gönlünü almis ben kufur yedim hakaret iftira hepsini gordum esim bir kez olsun haklisin bile demedi sonuc enkaz bir evlilik ve cocuklarim icin katlandigim bir koca. Eger daha buyuk sorunlarin yoksa bosver kocanin ailesini takma bile hic sen kocanla arani iyi tut . Onlara da mesafeli ol duzelir ınsallah evlilikler zamanla rayına oturur zaten. Allah yardimcin olsun.

Back
X