Kahpe hayat

Resmen bela gel bana pisi pisi demişsiniz.
Şu saatten sonra "gidin" dediğiniz an bütün iyi niyetli yaptığınız iyiliklerden dolayı kötü olacaksınız.

Bence esin annesini uzuuuuuuun zaman kalması için evinize getirmis yani ben öyle anladım. Ayrıca eşinin konuşmaları iğrenç. Ben olsam uzun zaman konuşmazdm.

Hemen boşanmayı düşünmek bence biraz kolayı seçmek gibi geldi ama tabii ki katlanamam diyorsanız sizin bileceğiniz iş.
Fazlasıyla fedakar olmuşsunuz.1 senelik evlisiniz ki çok yeni.Kv'nin hemen geçici bir süre de olsa sizinle yaşaması pek iyi bir durum gibi gelmedi..
Bence biraz daha sabırlı olmalısınız..

Kiyamam ya el kızı tabi hor görüyorlar ne demek rahatsizken ilgilenmiyorlar bir de anne olacak kv den. 3 yil çalışıp maaşını vermissin bu bile çok büyük fedakarlik. Azıcık kıymet bilmesi gerekiyo eşinin de.. Sonsuza kadar sizinle yasayamazlar bir şekilde gitmeleri gerekiyor

Bence bir evlilikte hangi tarafın ailesi olursa olsun çok yakın olmamalı,ama bence erkek tarafı özelikle.

Zaten kp hayattayken yeterince destek olmussun kafaları dağılsın diye evine getirmişsin neden 1 yıl kalıyorlar anlamadım kaynınızın işi gücü yok mu siz çalışıp onlara mı bakıp hizmet edeceksiniz. Ben sizin yernizde olsam artık maasımı da vermem ortak borclarınız varsa yardım edersiniz yeterli .eşinize de açık açık bu tavrından rahatsız olduğunu bunun nankörlük olduğunu söyleyin kaybeden siz olmazsınız

Iste bunlar hep iyi gelin olma hirsi. Baze kadinlarda bu neden var halen cözemedim. Madalya takilan gelin olimpiyatlar yok benim bildigim.

Ilk önce kendinize deger vereceksiniz ki sonra baskalarida verir size o degeri. Kusura bakmayin ama siz israr ile bu aileye paspas olmak istemisiniz. Ne gerek var kv'denin 1 yil o evde kalmasina?

Ayrica hizmetci degilsiniz. Kayinin yemek begenmiyorsa "mutfak orda" deyin ve kendi yemegini kendi yapsin. O seciciligi cabuk gider fos olur. Ve kv'de yavastan yardim edebilir. Yemek yapabilir, evi temizleyebilir,..

Herkesin bir yakini ölüyor. Hic kimse gidip tasinmiyor yada ev isi yapmasi imkansiz olmuyor.

En güzeli onlari evine yollamak ama madem olmuyor, o zaman o evde kurallar oldugunu ögreteceksiniz. Bir daha odaniza girerlerse acikca rahatsiz oldugunuzu belirtin. Kayniniz ev masraflarinda katkida bulunsun.

Ekmek elden, su gölden geldikce o evde 1 yilda kalirlar, 10 yilda. O rahati vermeyin.

Bir insanı 40 gün sırtında taşı 41. Gün bırak senden kötüsü olmaz der annem hep. Sizin ki de tam olarak bu.
Ölüm acısı destek olunmalı tabiki insanlar böyle durumlarda birbirine sarılmalı bağlanmalı ancak kimsenin huzurunu kaçırmadan. Ağlamak sızlanmak yerine esinizle açık açık konusun bence.. 3.kisilerin yanında size nasıl davranması gerektigini bildirin. Ve nacizane fikrim lütfen es kişisi size saygı duymayı ögrenene kadar korunun.

Gereksiz yapılan her fedakarlık gün gelir cezasını bulur. Her zaman böyledir. Öncelikle sakin olun. Bir şeyler içinizde birikmiş. Hakaret ve küfür hiç tahammül edemeyeceğim iki şeydir. şahsa yönelik etmem kendime de ettirmem. Yapmanız gereken ilk şey eşinize haddini bildirmek ve bu lafları burnundan getirmek ki uzun süre ağzına küfür alamasın. karşınıza çekip uzun bir konuşma yapın akabinde. hemen barışıp kaynaşmayın tavır koyduğunuzu anlasın iyice. Ders alıp almadığına da bakın. Hemen boşanılacak bir durum yok. Ama gelecek tavırları için temel bunlar. Bu hakaretleri ve lafları sineye çekerseniz eşinizin stres topu olursunuz.

Yaninda oglu varmis tek kalabilir neyin alismasi bu? Evinize alarak cok buyuk hata yapmissiniz. Hic bulasmayacaktiniz. Esinizde nankorun onde bayrak tutani. Artik gitme vakitleri gelmis. Yavas yavas yolunu yapin.

Artık evlerine dönme zamanları gelmiş. Hem kadın yalnız da değil oğlu varmış yanında. Bir ay yeterli bir süre bence. Bana kalsa kv tek kalsa bir ay tamam ama yanında biri varken ve siz de çalışıyorken fazla olmuş. Yaptıklarınız verdikleriniz de geri gelmeyeceği için onları boşverin. Boşanmayı bilemem ama artık fazlaca fedakarlığa, samimiyete gerek yok.

Nankör insana fedakarlık yapılmaz!
Bunları yaparak kendinize kötülük etmişsiniz
Her gün iyilik yap teşekkür eden olmaz,bir gün yapma senden kötüsü olmaz.

Sizin eve gelerek ölen eşinin yokluğuna alışmış mı oldu,kaldı ki yalnız değil yanında oğlu var her hafta sonu gezip tozarak eşinin yokluğunu çoktan kabullendiğini kanıtlamış bence.

Kendinizden fedakarlık yapmaya devam edecekseniz boşanın yoksa daha çok üzülürsünüz.
Ya kendinize çeki düzen verceksiniz fedakarlık bitecek , ya da eşiniz zamanla iyice tepenize çıkacak.
Yollayın kv ve kaynınızı.
Çok gerekliyse maddi biraz destek olursunuz ama uzaktan.
Birde konu düzelene kadar sakın çocuk yapmayın.

Bu kadar fedakarlik zarar valla. Bari bundan sonra yapmayin. Sahsen ben her fedakarligimdan sonra pisman oldum. Simdi daha yapmiyorum. Tam icimdeki iyilik melegi cikacak kafasina vuruyorum bi tane napayim

Kv ve oglunun o eve gelmesi bastan yanlis. Esinin sana tavrini da begenmedim. Pek arkanda biri gibi degil. Maasinin neden hepsini veriyorsun? Fedakarligi yavas yavas birakmalisin. Kv yemege falan yardim ediyor mu? Eger sana yardimci olan yoksa seni hizmetci gibi kullaniyorlar mi? Bir de bu adamdan simdilik cocuk yapma.

Merhaba bayanlar bugün ağlamaktan helak oldum kendimi çok kötü hissediyorum. Baştan anlatayım 26 yaşındayım 1 yıllık evliyim iyi bir isim iyi bir maaşım var çok şükür. 3 yıl önce eşimle tanıştım 1 yıl nişanlı kaldık. Bu zamana kadar eşime ve ailesine maddi manevi her konuda yardımcı oldum. Eşimden para istediklerinde ben eşime atiyodum o ailesine gönderiyordu. 1 yıl düğün borcu ödedik bilezikler haricinde her şeyi verdim borç kapansin diye. Kayınpederim vefat etti borcu bize kaldı bileziklerimi verdim. Kv ve kaynım vefattan sonra alışsınlar yalnız kalmasınlar diye alıp evimize getirdik başka bir ile. Yani anlayacağınız her türlü fedakarlığı çoğu kişinin yapmayacağı şeyi yaptım. Hani bir laf vardur ya ben bu insana ne iyilik yaptım da bana bu kötülüğü yaptı diye. Bugün bunu daha iyi anladım. 1 aydır aynı evde yaşıyoruz. Yatak odama izinsiz girip çıkmalar, afedersiniz tuvalette su kullanmamak, çıktıktan sonra el yıkamamak... titiz bir insan olduğumdan bunlar bana aşırı batıyor. Evde sürekli gereksiz sevgi patlamaları, öpücükler sarılmalar havada uçuşuyor. Sanki birbirlerini yıllardır görmüyorlarmış gibi.. sinir oluyorum. Bi rahatsızlığım olsa kimse nasıl oldun diye sormuyor. Ama herkes birbirinin rahatsızlığıyla yakından ilgileniyor. Kendimi kendi evimde misafir gibi hissediyorum. Kaynım yemekte çok seçicidir nerdeyse hiçbişey yemez ona özel ayrı yemekler pişirilir. Borç ödüyoruz para yetmiyor bizimki her haftasonu ailesini gezmeye götürüyor. Geçen yıl beni hiç götürmezdi. Evet gelelim bugünkü konuya. Kahvaltı yapıyoruz annesi oğluna bal kaymak sürdü bana da sen de ister misin dedi. Ben de yok dedim. Eşim o kibarliktan anlamaz dedi. Dumur oldum. Bu kibarlık mı niye durduk yere laf sokuyosun ne alaka dedim. Cevap vermedi konu kapandı ama yüzüm düştü bir kere. Sonra misafir gelecekti hazırlık yapıyordum esim ve kaynım gezmeye gidecekti istersen anneni de götür evde canı sıkılıyo dedim esim yanlış anladı. Kv içerde ağlamaya başladı huzursuzluk veriyorum keşke gelmeseydim felan dedi. Eşim de kalk anne gidiyoruz sen de gel dedi. Sen olene kadar benimlesin dedi. Bana döndü senin evini bilmem naparim ben senin derdini biliyorum kendi anana böyle yapmazsın felan demeye başladı. Ben de iyi bisey söylemiştim ne var bunda bu kadar alinganlik iyi bisey değil annemin aglamasina da anlam veremedim iyi tamam bundan sonra hiçbir konuda fikir belirtmem napiyosaniz yapın sonra ben kötü oluyorum dedim. Çıktılar. O kadar zoruma gitti o kadar ağladım ki ya ben 3 yıldır bu aileye çalışıyorum maaşımı olduğu gibi veriyorum bileziklerimi vermişim evime alıp misafir etmişim. Eşimdeki bu nankörlüğü anlayamıyorum. Sonra kv tekrar geldi gitmemiş esim kapıdan zorla bana sarıldı öptü felan ama kalp kırıldı bi kere. Ve bazı şeyler koptu. Ben eşime hicbir şekilde yaranamıyorum. Fedakarlık yaptikca yıpranan ben oluyorum. Boşanmayı düşünüyorum. Bir ömür ben bu adamı çekemem. Çocuk da yok. Yaşamak istemiyorum artık öyle sıkıldım öyle bunaldim ki. Çözüm önerilerinizi bekliyorum.
Eşine çok mu aşıksın?Neden bu kadar fedakarlık? Bunu yapma kendine anne baba kardeş dışında kimse bu kadar iyiliği haketmez canım.

Yas 3 gün olur siz niye 365 gün yaptınız onu anlamadım...O kadar dayanmanıza imkan yok...Kayın kaç yaşında?ne demek yemek seçmek?İnsan evi dışında biryerde onu yemem bunu yemem der mi?Misafiri kayınvalideyle beraber ağırlamak bir zorunluluk mu?Gerçekten konuda anlam veremediğim çok yer oldu insan bu kadarını ailesine bile yapmazken eşten bu sözleri duymak...Hayırlısı...

İyiliği bu kadar abartmaya gerek var mıydı gerçekten?

Sorunuza gelirsek ben olsam boşanırım. Karısının parasıyla ailesinin yanında karısına küfür etmek neymiş sağlam bir gösterirdim. Üçünü de yollar, madem öyle annenle kendi yağında kavrulursunuz artık diye içeri almazdım. Vefa, kıymet bilmeyen insandan korkulur.

Sen onlarin geri gitme hayallerini çıkar aklından artık bence.Bulmuslar yağlı kapıyı ekmek elden su gölden ohh miss ..
Hata sende , ne kadar mesafe o kadar iyi ...
Eşinede ayrıca sinirlendim ne demek bilmem senin evine naparim ne ayıp ya!
Bu erkekler kendi anneleri ile ilgili bise duyunca neden karşı tarafın annesini hemen devreye sokar kii ?
Anlamadım gitti.

Back
X