Kafasında kurup duran annem!!!!!

Aileniz size telafisi olmayan yaralar açar. Bir gün babanıza bir laf ederler siz de alttan alamazsınız işle büyür gider.
Siz eşiniz ve çocuğunuzla mutlu musunuz?
Anneniz ve babanızın bu tavırları sizi rahatsız edip huzurunuzu kaçırıyor mu ?
O zaman aile huzurunuz için anne ve babanızı evinize sokmayacaksınız. Kimse bana ana baba hakkı demesin. Önce onlar anne ve babalığını yapacak sonra sen hakkını verirsin zaten.
Siz anne ve babanızla aranıza biraz mesafe koyun, öyle tartışmalara felan girmeyin bakın nasıl mutlu olacaksınız...
Kesinlikle haklısınız babamın arkasından biri bişey dese asla affedemem kaldıramam ben ne kızsamda başkasının sözünü kaldıramam :KK43: yorumunuz için çokk teşekkür ederim en güzeli dediğiniz gibi yapmak

Bu nasıl birşey ya.. annen dediğin gibi baya baya sana takmış. Ama acaba sana sen eskisi gibi kızınla ilgilenmiyorsun derken, kendisi olması gerektiği gibi çoçukları ile ilgilenmediğini görüyor mu?
Ablana çok üzüldüm... burada eşimden şiddet görüyorum ama ailem bana sahip çıkmıyor diye açılan konulardan bir farkı yok. Sen yine iyiymişsin asıl ablanın başı dertte :KK43:

Kesinlikle aranıza mesafe koyun. Sizin bu saatten sonra yapabileceğiniz hiç birşey yok. Anneniz bütün tekliflere kapalı.

Bu nasıl birşey ya.. annen dediğin gibi baya baya sana takmış. Ama acaba sana sen eskisi gibi kızınla ilgilenmiyorsun derken, kendisi olması gerektiği gibi çoçukları ile ilgilenmediğini görüyor mu?
Ablana çok üzüldüm... burada eşimden şiddet görüyorum ama ailem bana sahip çıkmıyor diye açılan konulardan bir farkı yok. Sen yine iyiymişsin asıl ablanın başı dertte :KK43:
Kesinlikle öyle. Ama çok şükür ki mesleği elinde ablamın..:KK43: 2. Evliliği .. ama mesleği olması yetmiyor işte yetse o durumlara gelir miydi değil mi.. onunda eşinden kv den vs şansı yok.. kaynanası alır çocukları yazın köye götürür 3 ay. Ben kızımı hastaneye giderken kv ye bıraktım diye ilgisiz oluyorum. Yada sürekli süsleyip püsleyip fotograf atmayınca..
benim eşim iyidir daha 1 kere alkol kullanmışlığı yok şiddet vs asla olmadı hiçbişeyimizi eksik etmez genede ailemin içindeki o şüphe ne ben anlamıyorum neden ablam okadar şey yaşamışken üzülmüyor takmıyorlarda beni bu kadar sıkıyolar..

Allah evladınızı sağ sağlım kucağınıza aldırsın şahsen ben yapı olarak böyle bir durumda çok sert ve net çizgi çizebilen biriyim. Cevrem de herkes de öyle olsun beklentim oluyor.. Mesela size öyle değdiğinde ne dediniz? Nasıl ki anneniz içkici kendini döven adamı bir anda savunmaya geçiyor. Sizin de yuvanızı gerekirse kaplan gibi savunup set çekmeniz gerekli

O sizin anneniz, annenizden yabancı gibi bahsediyorsunuz
Ya ben bunaltmaya hic gelemeyen bi insanım ve durduk yere sürekli şüphelenip öyle yazması sinirlerimi çok bozuyor :KK43: nerdeyse her hafta,Sende bişeyler var eminim!! şeklinde mesajlar. 1 ay içinde saymadım kaç kez kızımla ilgilenmediğimi iddia eden mesajlar attı. 1 söylersin 2 söylersin aynı şeyi tekrarlamanın anlamı ne. Nerden biliyosa te ordan burayı.
Sürekli fotoğraf at şunu yap ya çocuk yerinde dursa şükredicem ne fotoğrafı ne şeyi resmen anlık foto istiyor atmayınca saçma sapan şeyler düşünüyor

Allah yardimcin olsun.

Evinde sorunun yok sana takmislar sakin en ufak sorununu bile anlatma biri bin yapabilirler gibi duruyor.

Allah yardimcin olsun.

Evinde sorunun yok sana takmislar sakin en ufak sorununu bile anlatma biri bin yapabilirler gibi duruyor.
Aynen öyle ufacik bişeyimi söylesem dahada kurtulamam bu yüzden bazen kendimi çok yanlız hissediyorum bi kücük sıkıntımı bile anlatabilcek kimsem yok kendilerinden böyle uzaklaştırıyolar..

Ne desem bilemedim. Allah hidayet versin. Anne baba degil de ergen cocuklar sanki. Insallah sizinle ugrasmaktan vazgecer, kendilerini toparlarlar. Sizde kendi hayatiniza odaklanirsiniz.

Kızlar selam. Bu seferde derdim annemle.

Geçen hafta bana geleceğini söyledi hastaneye gidicez haftaya çağırcam seni otururuz dedim. Tamam dedi. 1 saatten fazla mesafe var arada. Ve gelmişken şöyle güzel ağırlamak istiyodum kendi elimle bişeyler yapip o yüzden erteliyodum hep. Abimleri felanda çağırmak istiyorum ama bi türlü fırsatım olmuyor kızımdan dolayı.

Zaten topluca bebek görmeye geldiler 2 abim eşleri çocukları annemler ve bende öyle bi griptim ki günlerdir halim kalmamıştı 1 saate gelicez deyip geldiler marketten bişeyler aldım hazırladım kimse elini bişeye sürmedi bulasıkları yıgdılar bi yardım bile etmeden gittiler 2 yengemde. bide halime üzülmüş acımışlar eski halimden eser kalmamış zayıflamışım( 20 gündür grip bi insan yeni doğmuş bebek!! Ve oda hasta...) yardım felan beklemiyorum ama o şekilde ben bırakıp gitmelerini beklemezdim hastaydım çünkü.. bu yüzden onlari agirlamak daha doğrusu misafir agırlamak şuan bana çok zor geliyor annemse sürekli çağır çağır çağır evine neyden korkup kabul edemiyosun diyor.

Annemle babam hiç anlaşamazlar. Babam çok içiyor 62 yaşında ama ayakta duramıycak kadar içiyor. Düşünün ki ben doğuma alınıyorum adam hastane bahçesinde oturup içiyor. İnsanların gözünde ne duruma düşürüyor beni..

En son 2 ay önce bize geldiler haberim yoktu kızımla yatıyoduk annem kapiyi çalıp dışarlarda adımla bağırmaya başladı bi anda zıpladım. Tabi kızımda korktu boynuma yapışıp bırakmadı soğuktu havada . Neyse babam zil zurna demiş zeynep gelsin beni çağırsın öyle gelirim yoksa gelmem bi yarım saat cebelleştik geldi sonunda.
Annemle az daha kavga edeceklerdi annemin üstüne felan yürüdü konuşunca sen bi sus konuşma ben konuşuyorum filan diye azarladı. O haldeyken kv felan gelecek diye aklım çıktı çünkü ayakta duramıyodu babam. Anneme sataşıp durdu.
Kızım korktu boynumdan inmedi agladı . Ses yükselmesine bile alışkın değil kızım ben bile unutmuşum halbuki çocukluğum kavganın dövüşün içinde geçti
Dünde annem yazdı gelebiliriz babanla diye. Biliyorum yol boyu gene içecek sarhoş gelecek.
Bende içip içip alıp getirme buraya dedim.
Küsmüş sabah bi ton şey yazmış neyden kimden (kv gili kastediyor)korkuyormuşum, babam içiyosa kendi parasıyla içiyomuş kimseye zararı yokmuş.(hergün dövüyor kendisini yer ortam farketmez her an kavgaya hazırlar) ben evime kabul edemiyomuşum korktuğum ne varmış. İşte yazmış, ' sen kızınla eskisi gibi ilgilenmiyosun buna eminim ki sende birşeyler var görmemizden gelmemizden korktuğun şeyler var açıklaa' . Önceden kızımı güzel giydirip resim atıyomuşum şimdi atmıyomuşum diye ilgisiz oldum. Kızım öyle bi çocuk ki çoğu zaman altını zor değiştiriyorum kaçıyor 22 aylık. Öyle öyle günün telaşıyla unutuyorum fotoğraf atmayı. Kendim zaten saç baş dağınık geziyorum.
Buarada kafasında kendi kendine aşırı kuran bi insan annem. Kaynanama takmış kafayı. Durduğu yerde kuruyor. Hamile olduğumu söylüyorum (istediğimizide söylemiştim daha önce,yapma demişti) sevindi sonrada ' sakın aldırma neyim ha iki yakan biraraya gelmez " diyor. Yahu aldıracak olsam ruhun duyar mı niye söyleyeyim sana sürekli böyle tuhaf hareketler. Abimi babamıda dolduruyor. Hastaneye kontrole gidiyorum "sen sürekli hastaneye gidiyon sende bişey var sakın karnından su felan aldırma'
Artık telefonlarını bile açasım gelmiyor..

Daha bunun gibi birsürü şey yazmış. Hergün mesaj atıyor yemek pişirebiliyonmu çorbayı şöyle yap yedir çocuğa aklım hep sizde kocan canının istediğini alıyomu durup durup cvp gelmeyince eminim sende bişey var diyip duruyor.
Tamam annemide babamıda çok seviyorum ama sinirlerim yıpranıyor artık her mesajda dişlerimi sıkıyorum ya yazmamak için

Kızlar zaten kucuk bi kızım varken tekrar hamileliği kaldıramıyorum. Kimseyle oturup kalkcak durumda hissetmiyorum kızım beni çok yoruyor çok bunaldım bunun üstüne annemin bu yazdıklarına patladım en sonunda saydırdım bende.
Zaten hafta içi çağırcaktım kendi kendine neyin derdini çıkardı ben anlamadım.

Ablamda başka şehirde evli 3 çocuğu var bikere onu böyle resim at şunu yap diyip sık boğaz ettiğini görmedim bana kafayı takmışlar. Halbuki o ablam orda neler çekiyor eşi alkol alıyor. eşiyle kaynanası bir olup kapiya mı atmadılar dayak şiddet hepsini yaşadı. Ablam gözümüzün önunde ağladı siz bana sahip çıkmıyosunuz diye babam ağzını açmadı neymiş barışırlarmış sonra o arada kötü bilinirmiş . Bende Allaha şükür öyle bi durum yok kendileride biliyor eşimin nası biri olduğunu. Ama sürekli mutlu değilsen çık gel havasındalar ki gitsem 2 çocuğumla 3 gun sığar mıyım muamma.

Hele şu sende bişey var kelimesi beni öldürüyor ya bende ne olacak Allah aşkına ne olabilir ya?o kafasında neler kuruyor acaba !! Kızlar büyük ihtimal kayınvalidem ile ilgili bu düşüncesi halbuki hiç alakası yok. Zamanında bazı tatsızlıklar oldu ama herkeste olabilecek şeyler annem ne zaman gelse kv gelir hoşgeldin de der çayda içer sohbette eder gider. Demese de önemli değil kim karışabilir evime gelenime karışırsa kendi kötü olur zaten.
Kaldı ki annemin okadar çok yanlışı oldu ki ...

Çileden çıktım çok doluyum sabah sabah yazıp rahatlamak istedim kızlar bende mi sorun var ben anlamıyorum herkeste mi var bu bitek bizde mi nerde yanlış yapıyorum acaba
Şu biz kotu olmayalım olayı varya hah tam ona takıldım cnku evlenrkende bana ole yaptılsr basıma tonla sıkıntı geldi gene sustular smdı dyorum nye sustunuz ee biz kotu olurduk yav ana baba bebegi nye yapar olesine heves olsun dyemi benmkiler braz ole yapmıs bizi malesef sizede allahm yardım etsin sahip cksn olmayınca tepeye cok binen olur ne denirki

Bende sorunlu bi ailede büyüdüm bence annede olsa mesafeli olunmalı zaten çoçukluğun onların kavgaları ile geçmiş tam huzurluyken bozmalrına izin vermeyin bunları yapan eşinizin ailesi olsa kabul edermiydiniz

Şu biz kotu olmayalım olayı varya hah tam ona takıldım cnku evlenrkende bana ole yaptılsr basıma tonla sıkıntı geldi gene sustular smdı dyorum nye sustunuz ee biz kotu olurduk yav ana baba bebegi nye yapar olesine heves olsun dyemi benmkiler braz ole yapmıs bizi malesef sizede allahm yardım etsin sahip cksn olmayınca tepeye cok binen olur ne denirki
Aynen öyle maalesf eniştem de vardı, ablam ağladı bu adam bana bunu yaptı vurdu kırdı hiç mi bişey demiyeceksiniz diye ama sessiz kaldı babam. Sonra barışırlar babam söylediği sözlerle arada kötü olurmuş. Bana gelince de herşeyden nem kapıyolar ortada bişey yokken..

Bende sorunlu bi ailede büyüdüm bence annede olsa mesafeli olunmalı zaten çoçukluğun onların kavgaları ile geçmiş tam huzurluyken bozmalrına izin vermeyin bunları yapan eşinizin ailesi olsa kabul edermiydiniz
Kesinlikle aynen öyle etmezdim annemler merkezde olduğu için geçen oraya gittik bebeğe ve kızıma giysi aldım annem gördü 'len annesine bi 200 lira vermez böyle herşeye harcıyor işte ' dedi eşimin yanında. bunu kayınvalidem dese uyuz olurum paramızda
Cocuguma aldıgım ufacık şeyde gözü kalıyo diye düşünürüm yani bide eşimin yanında diyor ne kadar iyide olsa el oğlu ben nasıl düşünürsem oda düşünür. ama eşim sabah bile telefonu elimden aldı kapattı kalplerini kırma bişey deselerde der her zaman..

Yanlış anlamayın ebeveynlerinize laf söylemek hakkim değil elbette.. Ama annenizde bence sanki şey varmış gibime geldi.. Hani bazi insanlar mutsuzsa etrafndakilerinde mutsuz olmasini isterler ya o hesap gibime geldi.. İşte buna da sanrm yasadgi olumsuz hayat etkili oluyor.. Herkesin kendisi gibi yasamasi gerektgni yada yasadgni zannediyor olabilir.. Ayrıca sunu da söylemek istiyorum.. Herkesin dini inanci kendine ama.. Bosuna yasaklamamis islam içkiyi.. İşte bu tip sorunlar çıkıyor sonra.. Umarim yakin zamanda toparlar babaniz.. Bütün hersey babanizda bitiyor çünkü.. O kendine gelse aile olarak toparlanacaksiniz..

Yanlış anlamayın ebeveynlerinize laf söylemek hakkim değil elbette.. Ama annenizde bence sanki şey varmış gibime geldi.. Hani bazi insanlar mutsuzsa etrafndakilerinde mutsuz olmasini isterler ya o hesap gibime geldi.. İşte buna da sanrm yasadgi olumsuz hayat etkili oluyor.. Herkesin kendisi gibi yasamasi gerektgni yada yasadgni zannediyor olabilir.. Ayrıca sunu da söylemek istiyorum.. Herkesin dini inanci kendine ama.. Bosuna yasaklamamis islam içkiyi.. İşte bu tip sorunlar çıkıyor sonra.. Umarim yakin zamanda toparlar babaniz.. Bütün hersey babanizda bitiyor çünkü.. O kendine gelse aile olarak toparlanacaksiniz..
Okadar haklısınız ki çok isterdim babamın içmemesini. İçmeyince okadar iyi mantıklı bi insanki . Ama içtiği zaman ses tonu bile değişiyo.. ben bile yadırgıyorum o şekilde evimde agırlamaya çekiniyorum işte dost var düşman var

X