• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafamı nereye vursamm ?

Savaşa gider gibi cümbür cemaat alışverişe gidilirse sonuç bu olur.
Ne gelenekmiş arkadaş...
Gelenek yaşatmak isteyen gitsin birkaç top kumaş aldırsın, evde entarisini tumanını kendi diksin.
Ama gelenek bahane, özel çantasında estee lauder makyaj setini damat evine kitlemek şahane :KK51:

Bu adamın hep böyle olduğunu düşünmeye başladım ben. Siz olayları anlatırken bu dengesizliklerini gizleyerek mi anlatıyordunuz? Ya da adamın psikolojisini bozdunuz, ayarı kaçtı en sonunda.
Yaptığı terbiyesizlik. Yapmanız gereken ayrılmak ama bile bile evlenip birbirinizin başını yakacaksınız bence.
Yol yakınken dönün ya da düğünü erteleyip beraber psikoloğa gidin.

Ay konudan çıkamıyorum resmen beynimin üşüyenprenses kısmı izin vermiyor :D

Ben de adamı ya burada yanlış anlattı ya da delirtti diyorum. Çünkü her konusunda giriş bölümünde birkaç cümle “nişanlım çok iyidir, sözümden çıkmaz, beni üzmez” falan diye biraz överdi. Hayal miydi, nişanlı aslında tuzluk muydu bilemedim.

nekadar cirkin sozler bunlar. bohca yapanlari bukadar asagilayinca neoldu, boyunuz mu uzadi. modern mi oldunuz. ileri goruslu mu oldunuz?

bohca olayi gayet keyifli bir olaydir. tek sanssizligi dugunden kisa sure once olmasi sebebiyle tansiyonlarin biraz yuksek oldugu bi doneme denk gelmesidir bence. yaptim mi, hayir. gerek gormedik. ama kardeslerimin dugununde yaptik. birinde puruzler cikti bu yuksek tansiyon sebebiyle, digerinde ise muazzam keyifli gecti.

nisanlinda terbiye sorunlari var. bilemedim, hos davranislar degil. hakkinizda hayirlisi!
Değil burada hayatımda hiç kimseyi aşağılamadım,aşağılamam da.
İnsanların maddi durumu yeterli değilken bohça,tepsi gibi adetlere boş yere para dökmesinin gereksizliğini anlattım.
Ama sadece günahımı alıyorsunuz.
Hiç bir şey demiyorum da Allahım herkesin kalbine göre versin inşallah...

Hafta sonu ailelerle alışverişe gittik bohça için
Bütçe ne ona göre alalım diyorum o belli değil
neyse anneme karıştırma hiçbir şey dedim
nevresim takımı olan yere de bakalım dedi cevap vermedi ne nişanlım ne üvey annesi
tekrar söyledi gene cevap yok
öküz nişanlım bana döndü dedi ki ne nevresim takımıymış ya annen de tutturdu
sen nasıl konuşuyorsun benim annemle dedim ki annem bugüne kadar onlardan hiçbir talepte bulunmadı
düğünde damada takılan çeyrekleri alırız dediler ailem ona bile olsun dedi
sonra surat beş karış suratını yerden kaldırmadı
benim de alışveriş yapasım gelmedi
iç çamaşırı ve makyaj malz aldım ailem al kızım asma suratını dediler diye
her şeyin uygununu almaya çalıştım
diğer alınacakları almadım bile
bu suratla bir şey almam dedim
bir şey almıcam dediğin 600 tl tuttu diyor bir de bana
çifter çifter al başka eksiğin ne varsa al diyor bir de terbiyesiz
yemek bile yedirmeden bıraktı ailemi eve
sonra dün aradı
unutalım hayatım olanları mutlu olalım lütfen diyor,ben de ailemden özür dile olur dedim
yok dilemem dedi
yarın kahvaltı yapmaya gidelim dedi yok paran gitmesin dedim
başladı nankörsün bilmem ne kapattım telefonu suratına
sonra yazmış bana zorluyorsun az kaldı
neye dedim tekmeyi yemene demiş terbiyesiz
ben de hiç durma dedim
iş yerine getir eşyaları diyor
ailen gelsin alsın dedim yok babam şeker hastası sinirlenir de bilmem ne
1 ay kaldı düğüne ev eşyalar her şey tamam
bitti uzatmayalım yazmış
sonra bana diyor sen bitirdin
neden cesaretim yok
annem de istemiyor bu saygısızı
bana defol bilmem ne diyor bir de
bitsin istiyorum ama seviyorum da ayrıca cesaretim de yok
nasıl yapıcammm nasıl
Koşarak uzaklasın !!

Adam 5000TL vermisse cidden burda onceki konulari bilmeden cimri, pinti yazanlar fikir degistirsinler bence.
Önceki konularina bakin 5 bin vermis teline tl yüklemis . Hediye olarak kiyafet aldigi icin basina çalmayi düşünmüs . Vs vs . Ben şok geçirdim okurken sadece maddiyat başka beklenti gormedim konu sahibinde. Adam belli ki patlama noktasina gelmiş ama anneye laf edilmez orda yanliş yapmiş.

Hala bohça yapanlar var mı ayol?
Hani kırsalda vardır da bu siteyi takip edenler bari gözünü açıyordur, akıllı davranır diyordum da maalesef yanılmışım.
Neyse...
Belli ki anlaşamıyorsunuz,adam da saygısız,ayrılın bence.
ne kadar ayıp bir yorum ben de evlenince bohça istemedim ama yapana da yorum yapmadım böyle herkesin kendi gelenek göreneği isteyen yapar istemeyen yapmaz bir de "kırsal vardır da" yorumu apayrı saçma.sen şehir de yaşayınca ya da şehirde yaşayıp büyüdüğün için kusura bakma da insanları kırsal da yaşayan ama burada görmüştür düzelmiştir bilmem ne diye saçma yorum yapma hakkını kendinde göremezsin.bu durumların orası burası yok her yerde her kesimden insan yapar veya yapmaz ailelerin bileceği iş.

500 liraya takım satılıyor gelin takımı diye. Muhtemelen bakmadığınız için tuhaf geliyor içinde şortu takım kısa gecelik uzun gecelik pijama takımı sabahlık birde sorulu pijama takımı var 6li çeyiz seti gelin seti vs diye satılıyor piyasası düzgün olanlar 500den başlıyor 800e çıkıyor. Loyada gidip sorarsanız görürsünüz
Ahhahaha ya gelin seti almayın o zaman. Hepsini ayrı ayrı alın daha ucuza gelir bunu da mı biz söyleyelim? Sırf şımarıklık olsun diye para harcatıyorsunuz resmen. Damat traşı diyince de fiyat artar mesela. Zeki insanlar damat traşı demezler berbere

Bkz: insanlarla dalga geçerken komik duruma düşmek.
insanlarla dalga gecmiyorum nisan bohcası durumunun komik oldugunu belirtiyorum gerdek gecesi için giyilecek geceliği almaya kaynana ile cıkan bir adet.
komik duruma düsmeyi siz benden iyi bilirsiniz. yallah.

Yaparsin yapmazsın senin sorunsalin fakat kimsenin geleneklerine karisip asagilayamazsin.
Ayrica bak ne güzel adet herkes birbirinin yuzunu goruyor! Baska nasil taniycak aileler birbirlerini dugunden sonra az gec oluyor.
sevişme öncesi giyilecek geceliği kaynananın secmesi. peh. adet evet.

Ay konudan çıkamıyorum resmen beynimin üşüyenprenses kısmı izin vermiyor :KK70:

Ben de adamı ya burada yanlış anlattı ya da delirtti diyorum. Çünkü her konusunda giriş bölümünde birkaç cümle “nişanlım çok iyidir, sözümden çıkmaz, beni üzmez” falan diye biraz överdi. Hayal miydi, nişanlı aslında tuzluk muydu bilemedim.

Ya bu kadar sabreden adam düğüne kadar da sabrederdi bence. Hiç yoksa yaptırdığı dişlerin hatırına sabrederdi.
Adam hep böyleydi de biz kendini suçlayalım, gönül rahatlığıyla ilişkiye devam edebilsin diye bu dengesizlikleri anlatmadığını düşünüyorum artık.
Tamam kendisi de kolay bir insan değil ama biz kendisini suçladıkça tek cümlelik sakin cevaplar yazıyordu.
Daha önce de nişan atmış sanırım. Ona da kapris yapıyormuş. Biz "adama yazık" dedikçe bu yaptıklarını görmezden gelmiş olabilir.
"Kocam dövüyor ama çok iyidir, normalde beni hiç üzmez" diyen bir dünya kadın var.

insanlarla dalga gecmiyorum nisan bohcası durumunun komik oldugunu belirtiyorum gerdek gecesi için giyilecek geceliği almaya kaynana ile cıkan bir adet.
komik duruma düsmeyi siz benden iyi bilirsiniz. yallah.

Ben senin “abiiii nişan bohçası ne yyyaaa ahsjakhsja kaç sene öncesinin adetiiieee, ben alsam oyşodan alırıııammm” tribini yerimmm

Şu alakası var.
Hani gerçekten bakıyorum da kırsalda olanlar maddi durum var mı yok mu önem vermeden daha kolay para harcayabiliyor,taksit,borç,kredi çekip kendilerini zora sokabiliyorlar.Sonrasında sıkıntı yine kendilerine kalıyor,beni ilgilendirmez o ayrı.
Ancak insan az biraz kendini geliştirmişse,büyük şehirde yaşıyorsa,çevrede de görüyorsa bu bohçaydı,tepsiydi ne kadar masraflı olduğunu anlıyor. Hele ki maddi durum da yeterli değilse bu işlere hiç kalkışmıyor. Bu konuda da para olmadığı belli ama illa bohça yapacak? Amaç nedir?
Yoksa kırsalda ya da kentte isteyen istediği bohçayı,tepsiyi yapar bana ne?
Geleneklerimizi,adetlerimizi ben de severim. İmkan olsun hepsini yapalım.
Ama maddi sıkıntı varken bohçaya koymak için makyaj malzemesi almak bana tuhaf geliyor. Bir kadının kendi rimeli,ruju yok mu evde yani?
diğer insanlara verdiğiniz cevapları da gördüm savunduğunuz mantıkta haklısınız olan yapsın olmayan yapmasın sorun çıkıyor gibi bir şey demek istiyorsunuz.bu düşünceler normal ama bu düşüncenizi dile getirme (yazıya dökme) şekliniz üslubunuz yanlış bence en başında kırsal diye ötekileştirmeniz. bu arada kırsal diye tabir ettiğiniz yerlerde yaşamadım hiç ama beni bile açık açık rahatsız etti yorumunuz. açıklamalarınız çok sert ve keskin demek istediğim aslında

Burda adet adet diye bohça övenlerin çoğu adet olduğu için değil işlerine geldiği için övüyor. Ya da komşumun kızı haticenin bohçası vardı benim neyim eksik mantığı. Adetler kişilerin ve günümüzün durumuna göre güncellenirler. Düğüne ayrılan bütçe sınıra geldiyse gereksiz harcamalardan kısılır. Makyaj malzemesi şu bu gayet gereksiz harcamaya giriyor. Her şeye körü körüne diretmek işte böyle sonuçlara sebep olur

Back