kafam karışık hanımlar, eski ev mi yeni ev mi?

Beni en çok etkileyen mesaj, fikir bu oldu. Çok teşekkür ederim ilginize.

bizde eşimin işine yakın bir eve taşındık 2 ay önce. 15 yıldır çalışıyorum böyle konfor yaşamamıştım ben diyor adam. satın almıyorsunuz şu an o yüzden işinize yakın olanı seçin. fotoğraflarını yüklediğiniz ev öyle döküntü falanda değil, biraz emekle mis gibi olur. işten çıktığınızda insanların otobüs beklediği kadar zamanda evde olacaksınız, çok büyük şans.

Ben de eski diyince cok dökülüyor sandim
Valla fotoğraflara bakarak gayet iyi gibi tabii biraz eliniz degse esyalarla birlikte mis gibi oturulur.
Bir de ev esya vs önemli tabii kullanim.acisindan ama sırf yeni diye de her gun yol cek, ustune ekstra para ver, insan bir yerden sonra keske yakin olsaydi da az eski olsaydi der
Çünkü zaten hafta içi gündüz yoksunuz aksamlari birkac saat geçilecek ev icin de paranizi çar çur etmeye degmez
Valla ben ne evler görmüşüm demek ki, böyle bir ev olsa kacirmazdim diyorum
Mutfak dolapları da klasik ama temiz görünüyor isterseniz boyarsiniz ya da yapiskanli kagitlarla istediginiz dekorasyonu yaparsiniz
Önemli olan huzurla oturmak

Kiraya verceksem benim için farketmez. Eski binada, daire içi kullanışlıysa onu tercih ederim.. Birikim de yapmış olurum.. Zaten şuan da öyle yapıyoruz eşimin çalıştığı yer uzak ama.. şöyle ki işyerine yakın evler çok pahalı 1.300 ile başlayan kiralarla.. Onun yerine 650 kirada oturuyoruz. Birikim yapabiliyoruz en azından.. Sizin ki yakınmışta iş yeri..

Eşya kendini gösterse ne olacak

İşten çıktın eve gittin yolda geçen süre uzayınca evde geçen süre azalacak

Oysa işe yakın ev her zaman daha güzel işten çık eve git yemek ye çık gez vs

Ayrıca ev uzak olunca araba vs olmayınca gezmek de zorlaşıyor sonuçta sokağa çıkmak dahi kısıtlı ulaşım saatleri vs önemli oluyor

Eşyalarını da az minimal ve işlevsel hayatın olsun

Bu arada yer cidden mermer ise parkeden daha iyi ne yapacaksın plastik parkeyi

Temizlik kendini göstermez demişler de zaten çalışıyorsun her gün misafir gelecek bir yaşantın olmayacak temizlik de görüntüde değil özde olur

Benim.gecen seneki evim hem daha küçüktü hem de sorunlari bitmiyordu ki 2 senelik binaydi ama kışın 4-5 saatten fazla uyuyamiyordum sesten.
Üstelik sabah 7:30 otobusune yetisecegim diye kosturuyordum. Simdiki evimden is yerim.yakin sayılır 8de kalksam 8:15te evden cikiyorum buçukta isteyim :) aksam da keza öyle millet arabasiyla bile yarim.saatte giderken ben onlardan önce evimde oluyorum. Gercekten ise yakin ev büyük nimet... icinde huzurla oturmak da cabasi

Su ekonomik sartlarda 1 kurusun hesabini yapmakta fayda var 300 lira daha az kira vereceksin otobuse ayri para vermeyeceksin ve en onemlisi zaman kaybın olmayacak evin tapusunu almayacagina gore eski ev cok daha mantikli

Evet enn büyük avantaj işe çok yakın olması 5 dk yazmışım ama yürüyerek 2 dk falandır kızlar ya sayenizde eve ısındımm

Yeni evli olacaksınız, çocuk vs. masrafta yok. Birikim yapmak için en iyi dönem. Yeni bir evin kira farkı ve eşinizle sizin yol parası 600-700 gibi bir rakam olacak tahminimce. Her ay bu parayı ödüyormuş gibi düşünüp, altın yada döviz olarak kenara atarsanız güzel bir birikim yaparsınız. Bir süre sonra araba alır, arabayı satıp ev peşinatı yaparsınız vs vs. Merdivenler basamak basamak çıkılıyor. Eskiler emek olmadan yemek olmaz derler.

Eski dediğiniz ev ne kadar eski eğer sorun sadece parkelerse ev sahibinizle anlaşıp kiradan kesip yaptırabilirsiniz. Ev sahibi kabul etmezse 2-3 ay yeni ev farkı ödüyormuş gibi düşünüp kendiniz yaptırırsınız.

Eski konularınıza göz attımda nişanlınız 3 bin maaş mi alıyor maaşından 3 bin kardeşine mi gönderiyor hala
İşime yakın diye bu evi tercih edebilirdim ama hala kardeşine para gönderiyorsa tercih etmezdim çünkü kardeşini düşünmesi gereken ilk önce maddi durumu iyi olan ailesi

Kesinlikle yürüme mesafesi eski ev, işten çıktıktan 20 dakika sonra üstelik yürüyerek evde olmak muhteşem bir şey olur. Üstelik her ay 300 lira tasarruf edeceksiniz, 300 lira evet çok değil, ama fazladan rahatlık demek, bir faturanızı kapatır, gelir seviyeniz yüksek değil size iyi gelecektir. Annenizi dinleyin işe yakın az kiralı eve çıkın.

Evet enn büyük avantaj işe çok yakın olması 5 dk yazmışım ama yürüyerek 2 dk falandır kızlar ya sayenizde eve ısındımm
Ne mutlu
Benim evim de ilk gezdigimde bir seye benzemiyordu sırf yakin diye tuttum bir badana yaptırdım ev kendini gösterdi
Ufak tefek eksiklikler illa ki var ama benimki 30 senelik, ev sahibi de hic bakmiyor zaten
Yani siz kendinizce kucuk dokunuşlar yaparak orayi farklı bir dunyaya dönüştürebilirsiniz
Sonucta satin almıyorsunuz isten eve evden ise geçiyor ömür bir sekilde...
Ileride arabanizi da alirsiniz sonra durumunuza göre daha yeni bir ev düşünürsünüz arabayla gidip gelirsiniz
Hersey zamanla olur bir sekilde
Siz yeter ki esinizle anlasin, huzurla yuvanizi kurun, ev esya vs inanın cok önemli olmuyor
Benim de esyalarim cok ahim sahim.degil ilk atandığımda alelacele en uygunundan almistik ama idare ediyorum huzurla oturuyorum cok şükür.
Gönül hersey en güzelinin olsun ister ama illa bir pürüz çıkabiliyor iste, hayatin cilvesi de burada
Önemli olan elindekilerle yetinmek, ufak seylerden de mutlu olabilmek
Siz simdi esyalariniza özenin, ceyiziniz icin aldiklarinizi kullanacaginizi ve esinizle huzurlu bir sekilde karşılıklı kahve içtiğinizi hayal edin. Mutluluklar diliyorum, herşey gönlünüzce olsum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…