- 11 Mart 2018
- 991
- 647
- 103
- Konu Sahibi Kizilgonca
-
Hayır eskiden 3 bin almıyordu. Farklı illerdeydik şu an pandemiden dolayı iş yeri kapandı benim yaşadığım şehre geldi. Yani eskiden kazancı daha iyiydi. Kardeşine de para göndermeyecek evlendikten sonra, yani inşallah :))Eski konularınıza göz attımda nişanlınız 3 bin maaş mi alıyor maaşından 3 bin kardeşine mi gönderiyor hala
İşime yakın diye bu evi tercih edebilirdim ama hala kardeşine para gönderiyorsa tercih etmezdim çünkü kardeşini düşünmesi gereken ilk önce maddi durumu iyi olan ailesi
Evet bu akşama kadar bir şey söylememiz lazım ev sahibineBiz zamanında 5 sene önce ev aldık. Muhiti seçtik. Yeni ev çok az zaten orada bir iki bina anca. Ve fiyatları arasında iki katından fazla vardı. Biz de ici biraz yenilenmiş eski ev aldık. Oyle 10-20 senelik bir ev de değil yani daha da eski. Neyse sonra oradan taşınmak zorunda kaldık. Evi ilana koyduk aynı gün arayanlar oldu. Ertesi gün tutuldu. Yeni evli çiftti onlar da daha nikahları kiyilmamis sizin gibi. Bir aydır ev arıyorlarmış falan. Sonra evi satalım dedik 10 ay önce. 2. Bakan aldı evi. Yani kiralarken de satılırken de çok kolay gitti. Çünkü muhit de çok önemli. Evin içine de baktım attığınız fotolardan çok da kötü değil. Bence o evi tutun. Siz tutana kadar o da gitmesin.
Bu akşam evi görmeye gidicem ben daha canlı görmedim sadece fotoğraflardan gördüm. Bilmiyorum ev sahibi içini yaptırmaya sıcak bakar mıGerekirse ev sahibi ile anlas, içini yaptir ve bir miktar kiradan düsürsün. Kesinlile bu covid süresinde o uzaktaki eve gitme. O 30 dakika süre dedigin sey, en az 1 saat olur, is çikisinda. Eve gel, yemek yapilsin, toplansin masa, çamasirlar felan derken saat olmus oluyor kaç. Kendine vakit ayirmazsin. Ilerde cocuk felande olursa dahada zor olur.
Kesinlikle eski ev diyorum. Istediginiz sekilde evi boyarsaniz, güzel mobilya içine koyarsiniz mis gibi ev olur.
Bu akşam evi görmeye gidicem ben daha canlı görmedim sadece fotoğraflardan gördüm. Bilmiyorum ev sahibi içini yaptırmaya sıcak bakar mı
Merhabalar günaydın herkese. Ben ekim ayının sonunda Allah kısmet ederse evleneceğim. Bulunduğumuz ilde ev bakıyoruz şu ara. Asgari ücretle çalışıyorum fakat çalıştığım yer rahat ve güzel bir yer işimi seviyorum. Nişanlım da 3 bin civarı kazanıyor. Şimdi kafamı karıştıran olay şu benim ve nişanlımın iş yerleri yürüme mesafesinde 20 dk. Ama iş yerlerimizin olduğu muhit eski binalar. Bin liraya işime 5 dk yürüme mesafesi olan eski evi mi tutmalıyım yoksa en az 1.300 verip işime uzak olan yeni binaya mı geçmeliyim? Ablam ve arkadaşlarım yeni binaya geçmemden yanalar. Yeni evlisin yeni eşyalarını nasıl eski binaya sokacaksın falan filan. Annem ise iş yerime yakın olanı tercih etmemi söylüyor. Benim için eski binanın artısı iş yerime yakın olması, yol parası ödemeyecek olmam, hergün otobüslerde 1, 1 buçuk saat vakit kaybetmeyecek olmam. Ama yeni binaları görünce de içim gitmiyor değil. Birçok evlenen arkadaşım yeni binalarda sitelerde oturuyor.
Kafam çok karışık bu konuda siz değerli tecrübeli arkadaşlarımdan fikir bekliyorum. Teşekkür ederim :*
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?