- 2 Ekim 2018
- 150
- 168
- 33
- 31
- Konu Sahibi Kizilgonca
-
İşte bu noktada kafam çok karışıyorKesinlikle yeni ev diyorum. Eski evde eşyaların bile göstermeyecek. Hep gözün yeni evde kalacak içinde ukde olacak.
Benim ilk evim 30 yıllıktı. Ama evimin yeri çok iyiydi. Arkadaşlarımın evi biraz uzak ama yeni evdi hepsinin. Hep onlara gidince üzülürdüm. Kendi evime gelince beğenmezdim. Şimdi 10 yıllık bir binadayım. Öbür aya sıfır binaya geçicem kirası buranın iki katı ama yeni binada da ısı konusunda tasarrufun oluyor. Ben aylık 700 doğalgaz öderken arkadaşlar max 300 ödediler kiraları yine benim eve denk geldi. O yüzden bence içine sinen bir yer olsun 1 saat yol çok fazla değil trafiği olan bir şehirde değilsen. Ama eve takılmam ben rahatıma düşkünüm dersen eski evi tutabilirsin. Ben biraz takıntılıyımdır.İşte bu noktada kafam çok karışıyorçevremdeki yeni gelinler ablam dahil olmak üzere böyle söylüyor. Evet yeni ev güzel insan zevkle oturur zevkle temizler ama hem masraf hem yorgunluk açısından eski ev daha mantıklı. Şu an kafam acayip karışıkkkk
Evin fotoğraflarına baktım aşırı eski değil, içinde yaşadıkça ufak dokunuşlarla gönlünüze göre yapabilirsiniz.İşte bu noktada kafam çok karışıyorçevremdeki yeni gelinler ablam dahil olmak üzere böyle söylüyor. Evet yeni ev güzel insan zevkle oturur zevkle temizler ama hem masraf hem yorgunluk açısından eski ev daha mantıklı. Şu an kafam acayip karışıkkkk
içi yenilenmiş eski bina olabilir ama eski binalar ömür törpüsü ne akarı kokarı biter, ne derdi eşya, temizlik evde kendini göstermez ilk evlendiğinde eski binada oturan biri olarak söylüyorum şimdi kedni evimi aldım yeni bina resmen dünya varmış 3 yıllık evliyim ama eski ev ömrümü çürüttü, evin içinde mutsuz oluyordum bütün hafta sonu evi temizlemekle geçiyordu ve ne yaparsam yapayım gözüme pis geliyordu.Merhabalar günaydın herkese. Ben ekim ayının sonunda Allah kısmet ederse evleneceğim. Bulunduğumuz ilde ev bakıyoruz şu ara. Asgari ücretle çalışıyorum fakat çalıştığım yer rahat ve güzel bir yer işimi seviyorum. Nişanlım da 3 bin civarı kazanıyor. Şimdi kafamı karıştıran olay şu benim ve nişanlımın iş yerleri yürüme mesafesinde 20 dk. Ama iş yerlerimizin olduğu muhit eski binalar. Bin liraya işime 5 dk yürüme mesafesi olan eski evi mi tutmalıyım yoksa en az 1.300 verip işime uzak olan yeni binaya mı geçmeliyim? Ablam ve arkadaşlarım yeni binaya geçmemden yanalar. Yeni evlisin yeni eşyalarını nasıl eski binaya sokacaksın falan filan. Annem ise iş yerime yakın olanı tercih etmemi söylüyor. Benim için eski binanın artısı iş yerime yakın olması, yol parası ödemeyecek olmam, hergün otobüslerde 1, 1 buçuk saat vakit kaybetmeyecek olmam. Ama yeni binaları görünce de içim gitmiyor değil. Birçok evlenen arkadaşım yeni binalarda sitelerde oturuyor.
Kafam çok karışık bu konuda siz değerli tecrübeli arkadaşlarımdan fikir bekliyorum. Teşekkür ederim :*
Inşallah yanaşır nisanliniz boyaya sonuçta siz oturcaksiniz ilerde evden cikma durumunuz olursa kirli çıkacaksınız sizin boyamaniz gerekir oturmadan önce her ev sahibi boyamaz genelde kiracılar boyuyor bizim buralardaDün evi görmeye gittim ev sahibi boyaya bile yanaşmadı şaka gibiçok üzüldüm ev bayağı büyüktü. Rüyamda bütün gece evi gördüm eğer nişanlım boyaya yanaşırsa biz yaptırıp oturalım diycem
Zaten bu düşünceler benim kafamı karıştıran. Ya evi sevmezsem ya gözüme batarsa ya arkadaşlarımın evleriyle kıyaslayıp üzülürsem falaniçi yenilenmiş eski bina olabilir ama eski binalar ömür törpüsü ne akarı kokarı biter, ne derdi eşya, temizlik evde kendini göstermez ilk evlendiğinde eski binada oturan biri olarak söylüyorum şimdi kedni evimi aldım yeni bina resmen dünya varmış 3 yıllık evliyim ama eski ev ömrümü çürüttü, evin içinde mutsuz oluyordum bütün hafta sonu evi temizlemekle geçiyordu ve ne yaparsam yapayım gözüme pis geliyordu.
Boyasız evi kiraladığımızda evden çıkarken yine de boyamak mı gerekir?Inşallah yanaşır nisanliniz boyaya sonuçta siz oturcaksiniz ilerde evden cikma durumunuz olursa kirli çıkacaksınız sizin boyamaniz gerekir oturmadan önce her ev sahibi boyamaz genelde kiracılar boyuyor bizim buralarda
İyi düşünün lütfen içinde mutsuz olcağınız bir evde oturmayın, inanın yeni eşyamı o evin iççine koyunca eşyalardan bile nefret etmiştim kendini asla göstermedi çünkü, mutfak dolaplarım sizin attığınız resmdeki gibiydi sürekli kabardı yerinden çıktı dolap kapakları tam kapanmadı, her hafta banyoyu foşur foşur fırçayla yıkıyordum pis geliyodu bana şimdi yeni evimde viledayla silip geçiyorum pırıl pırıl oluyor.Zaten bu düşünceler benim kafamı karıştıran. Ya evi sevmezsem ya gözüme batarsa ya arkadaşlarımın evleriyle kıyaslayıp üzülürsem falan
Eve girerken boyayı siz yaptırırsanız çıkarken boyatmak zorunda kalmazsınız. Benim şimdiye kadar girdiğim tüm evlerde öyle oldu, diğer türlü olunca ya çıkarken boya istiyorlar ya da depozitoyu vermiyorlarDün evi görmeye gittim ev sahibi boyaya bile yanaşmadı şaka gibiçok üzüldüm ev bayağı büyüktü. Rüyamda bütün gece evi gördüm eğer nişanlım boyaya yanaşırsa biz yaptırıp oturalım diycem
Aslında kendim öyle şekilci biri değilim ama insan ister istemez çevresini takıyor. Pişman olmaktan çok korkuyorum şu an annemle oturduğum daire 4 yıllık alıştım yepyeni binaya eski binaya gidersem üzülür müyüm diye düşünüyorumYeni evli yeni eşya yeni ev vs vs ne saçma şekilci tutumlar bunlar... herkes bir gösteriş derdinde. Kiracı olacaksanız ve bina çok tahribatlı değilse yürüme mesafesi her zaman daha akıllıca olur. Para biriktirmeniz kolaylaşır. Kendi evinizi alacakken daha iyi ve yenisine bakarsınız. Unutmayın ki 1300 de o şekilde kalmiicak her sözleşme yenilendiğinde artacak
Bina büyük bence vardır 20-25 yılıBina 15 yildan buyuk degilse icinin eskiligine takilma yeni esya falan yakismaz diyede dusunme hazir calisiyosun Allah izin verirse yeni evin kendi evin olsun.birikim yap eski binada idare et.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?