• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kafam karışık hanımlar, eski ev mi yeni ev mi?

Kiraya gidiyorsanız eski ev derim. Yeni eblisiniz zaten. Bor harç az çıksın eşyalarıda fazla şarafatlı olmasada olur. Biraz para biriktirip ilerde yeni ve daha güzel ev döşersiniz.
Biz 2 sene önce ev aldık öyle yeni binadan, pahalı eşyasıydı mobilyasıydı derken para kalmadı. Ve sonuç... işe uzak olduğu için mecbur kvlerin yanına geldik. Yani az olsun, senin olsun.
Bu arada nişanlınızla düşünün taşının esas. Her iki evin size vereceklerin artıları ve eksileri yazın öyle karar verin. Ailenin ve bizim dediklerimiz işe uzaktan bakmak. Asıl olan sizsiniz.

Kiralar aynı olsa dahi eski ev diyorum
Ev kadını değilsiniz ya bütüüüün gün evde kalabilesiniz.
İşten çıkıp yemeği yetiştirme telaşı yaşarken annenize dua edeceksiniz.
Hafta sonu zaten marketti, evin eksiğiydi, arkadaşlarla buluşmaydı, aileleri ziyaretti, evde durulmuyor.

En güzel ev içinde huzurla oturduğun evdir. Sırf içinde eşyalarım güzel dursun diye yeni eve fazladan para + yol + zaman harcamak gereksiz. Ev gayet iyi görünüyor. Orayı yuva yapacak olan sizin mutluluğunuz. Şimdi gençken birikim yapıp evinizi almanız için en uygun zaman. Eski bir evde bile balkona koyduğunuz bir iki saksı çiçek, minik bir masa sandalye, akşam yol yorgunluğu çekmeden gelinen bir ev, karşılıklı içilen keyif kahvesi. Bulunduğunuz ortamı güzelleştirecek olan sizsiniz.

Biz zamanında 5 sene önce ev aldık. Muhiti seçtik. Yeni ev çok az zaten orada bir iki bina anca. Ve fiyatları arasında iki katından fazla vardı. Biz de ici biraz yenilenmiş eski ev aldık. Oyle 10-20 senelik bir ev de değil yani daha da eski. Neyse sonra oradan taşınmak zorunda kaldık. Evi ilana koyduk aynı gün arayanlar oldu. Ertesi gün tutuldu. Yeni evli çiftti onlar da daha nikahları kiyilmamis sizin gibi. Bir aydır ev arıyorlarmış falan. Sonra evi satalım dedik 10 ay önce. 2. Bakan aldı evi. Yani kiralarken de satılırken de çok kolay gitti. Çünkü muhit de çok önemli. Evin içine de baktım attığınız fotolardan çok da kötü değil. Bence o evi tutun. Siz tutana kadar o da gitmesin.

Eski konularınıza göz attımda nişanlınız 3 bin maaş mi alıyor maaşından 3 bin kardeşine mi gönderiyor hala
İşime yakın diye bu evi tercih edebilirdim ama hala kardeşine para gönderiyorsa tercih etmezdim çünkü kardeşini düşünmesi gereken ilk önce maddi durumu iyi olan ailesi
Hayır eskiden 3 bin almıyordu. Farklı illerdeydik şu an pandemiden dolayı iş yeri kapandı benim yaşadığım şehre geldi. Yani eskiden kazancı daha iyiydi. Kardeşine de para göndermeyecek evlendikten sonra, yani inşallah :))

nasip olur kendı evini alırsın ileride .
şu zamanda en iyi kar birikim yapmak.
gider olarak 300+ yol parası+yorgunluk+ yorgunluktan ailenle geçireceğin zamanın hebası
nice yeni evler ,şaşalı sunumlar var huzur yok.
evi güzelleştiren huzur. sabah 07.de evden çıkıyorsun en erken 5.30 da evdesin. eşya ile ev bir başına öylece ev sahibi bekleyecek.

Biz zamanında 5 sene önce ev aldık. Muhiti seçtik. Yeni ev çok az zaten orada bir iki bina anca. Ve fiyatları arasında iki katından fazla vardı. Biz de ici biraz yenilenmiş eski ev aldık. Oyle 10-20 senelik bir ev de değil yani daha da eski. Neyse sonra oradan taşınmak zorunda kaldık. Evi ilana koyduk aynı gün arayanlar oldu. Ertesi gün tutuldu. Yeni evli çiftti onlar da daha nikahları kiyilmamis sizin gibi. Bir aydır ev arıyorlarmış falan. Sonra evi satalım dedik 10 ay önce. 2. Bakan aldı evi. Yani kiralarken de satılırken de çok kolay gitti. Çünkü muhit de çok önemli. Evin içine de baktım attığınız fotolardan çok da kötü değil. Bence o evi tutun. Siz tutana kadar o da gitmesin.
Evet bu akşama kadar bir şey söylememiz lazım ev sahibine

Gerekirse ev sahibi ile anlas, içini yaptir ve bir miktar kiradan düsürsün. Kesinlile bu covid süresinde o uzaktaki eve gitme. O 30 dakika süre dedigin sey, en az 1 saat olur, is çikisinda. Eve gel, yemek yapilsin, toplansin masa, çamasirlar felan derken saat olmus oluyor kaç. Kendine vakit ayirmazsin. Ilerde cocuk felande olursa dahada zor olur.

Kesinlikle eski ev diyorum. Istediginiz sekilde evi boyarsaniz, güzel mobilya içine koyarsiniz mis gibi ev olur.

Kira olmamasına rağmen benimde iki seçeneğim vardı. Birisi işime yakın olan diğeride otobüslerde sürüneceğim işime uzak evdi. Ben işime yakın olanı seçtim çünkü hem işime 5 dakika mesafede akşamları ve sabahları kolaylık olucak hemde otobüslerde sürünmeyeceğim. Birde kendi eviniz değilse bence hiç gerek yok fazladan para ödemeye.

Zaten ıkınızde calısıyorsunuz evınıze cok fazla gelen gıden olmaz. Isınıze en yakın yerı secın.

Gerekirse ev sahibi ile anlas, içini yaptir ve bir miktar kiradan düsürsün. Kesinlile bu covid süresinde o uzaktaki eve gitme. O 30 dakika süre dedigin sey, en az 1 saat olur, is çikisinda. Eve gel, yemek yapilsin, toplansin masa, çamasirlar felan derken saat olmus oluyor kaç. Kendine vakit ayirmazsin. Ilerde cocuk felande olursa dahada zor olur.

Kesinlikle eski ev diyorum. Istediginiz sekilde evi boyarsaniz, güzel mobilya içine koyarsiniz mis gibi ev olur.
Bu akşam evi görmeye gidicem ben daha canlı görmedim sadece fotoğraflardan gördüm. Bilmiyorum ev sahibi içini yaptırmaya sıcak bakar mı

Eski ev diyorum yol parası, fazladan kira, yolda geçen vakti evinize gidip yemeğe eşinize ev işinize kendinize ayırabilirsiniz ben 3 yıldır evliyim eşimin kendi evi binalarımız çok eski mutfağım biraz küçük ama evimin içi tadilatlı bir de evim metroya marketlere aklına gelebilcek bütün dükkanlara yakın çarşı gibi annemin evi bizim binaya bakış daha yeni sayılır ama hersey uzağında en iyisi eski bina

tabıkı ıse yakın yer. eger evın ıcın cok kotu durumdaysa 2 kutu boya alır kendı zevkınıze gore boyarsınız olur bıter oturdugunuzda gozunuzun şenlendıgıne sayarsınız o boyayıda

ıse yakın oturmak buyuk rahatlık hem maddı hem manevı emın olun

İyide hergün yol çekip yeni evde oturup mutlu olamazsınız ki. En iyi ev işe yakın evdir. Kendinize vaktiniz kalır.
Yol uzun vadede hesaplayınca cidden hayatınızdan epey zaman çalıyor.

Bu akşam evi görmeye gidicem ben daha canlı görmedim sadece fotoğraflardan gördüm. Bilmiyorum ev sahibi içini yaptırmaya sıcak bakar mı

Tabiki sicak bakar, onunda isine gelir. Senden sonra daha yüksek bir fiyata evi kiralar.

Ancaaak

O ev senin içine sinmesi lazim. Yoksa nefret ile o evde kalirsin. Sadece dedigim sey, o evi sadece o hali ile bakma. Orasi boyadiktan, dösedikten sonra degisir. Arkadaslarini dinleme, çevremi davet ettigimde ne derler düsünme.

En önemli seyler mantik, yani fiyati uygun olmasi, ise yakin olmasi ve SENIN içine sinmesi. Diger herseyi kenara birak, arkadasmis, el ne der.. Içine oturacak olan sensin.

Bu ev tam içine sinmezse, biraz daha bekleyebilirsin. Ekime daha var sonuçta.

Merhabalar günaydın herkese. Ben ekim ayının sonunda Allah kısmet ederse evleneceğim. Bulunduğumuz ilde ev bakıyoruz şu ara. Asgari ücretle çalışıyorum fakat çalıştığım yer rahat ve güzel bir yer işimi seviyorum. Nişanlım da 3 bin civarı kazanıyor. Şimdi kafamı karıştıran olay şu benim ve nişanlımın iş yerleri yürüme mesafesinde 20 dk. Ama iş yerlerimizin olduğu muhit eski binalar. Bin liraya işime 5 dk yürüme mesafesi olan eski evi mi tutmalıyım yoksa en az 1.300 verip işime uzak olan yeni binaya mı geçmeliyim? Ablam ve arkadaşlarım yeni binaya geçmemden yanalar. Yeni evlisin yeni eşyalarını nasıl eski binaya sokacaksın falan filan. Annem ise iş yerime yakın olanı tercih etmemi söylüyor. Benim için eski binanın artısı iş yerime yakın olması, yol parası ödemeyecek olmam, hergün otobüslerde 1, 1 buçuk saat vakit kaybetmeyecek olmam. Ama yeni binaları görünce de içim gitmiyor değil. Birçok evlenen arkadaşım yeni binalarda sitelerde oturuyor.
Kafam çok karışık bu konuda siz değerli tecrübeli arkadaşlarımdan fikir bekliyorum. Teşekkür ederim :*

kendinize süre tanıyın yani eşinizle..
3 yil eski binada oturun, yol parasina gidecek kismi kenara atın birikime başlayın.
Hayat sizin sıkıntı cekecek olanda sizsiniz ablalariniz degil.
Paranin yetmediği yerde destek olacaklar mi size?
Tabiki hayır.
Başkalarına hoş görünmek için zora sokmayın kendinizi..evin içinde maddiyattan kaynakli sorun çıktıktan sonra binanın güzelliği mi kurtaracak yuvayi?

kiraya para döküp ev sahibini zengin edeceğine ekstra 300 her ay bir köşeye koysan size fayda ilerde ev sahibi olunca yeniyi alırsınız

Canım wc taşı değişır sadece yerler çok para tutmaz ev kapılarıyla beraber komple boyanır mutfak dolabı boyanır yada kapaklar değiştirebilir,ara tasın üstune bir yapışkan folyo azıcik dekorasyon objeleriyle harika olur o ev .Canını sıkma burdaki ablalarını dinle eğer tesisat böcek ısınma vs.gibi sorunlar yoksa hemen tut o evi .Hıçde kötü değil...

Back
X