- Konu Sahibi Kizilgonca
-
eski ev deyince benim de aklıma kapısı camı dökülen gecekondu geldişimdi oldu sanırım
Evler o kadar büyükse evi zor ısıtabilirsinizİçi yeni değil. Yerler falan parke değil mermer. Ve evler aşırı büyük. Ama banyosu mutfağı falan kullanışlı
Bugun çalışıyorsun yarın bi gün çocuk olunca çalışmaya devam edeceksen yakın yerde oturman daha mantıklı. Taşınmak kolay iş değil. Git gel uzak yedek oturmak seni yıpratır. Evine daha erken gidersin o yolda harcadığın vaktini eşinle değerlendirirsin.Merhabalar günaydın herkese. Ben ekim ayının sonunda Allah kısmet ederse evleneceğim. Bulunduğumuz ilde ev bakıyoruz şu ara. Asgari ücretle çalışıyorum fakat çalıştığım yer rahat ve güzel bir yer işimi seviyorum. Nişanlım da 3 bin civarı kazanıyor. Şimdi kafamı karıştıran olay şu benim ve nişanlımın iş yerleri yürüme mesafesinde 20 dk. Ama iş yerlerimizin olduğu muhit eski binalar. Bin liraya işime 5 dk yürüme mesafesi olan eski evi mi tutmalıyım yoksa en az 1.300 verip işime uzak olan yeni binaya mı geçmeliyim? Ablam ve arkadaşlarım yeni binaya geçmemden yanalar. Yeni evlisin yeni eşyalarını nasıl eski binaya sokacaksın falan filan. Annem ise iş yerime yakın olanı tercih etmemi söylüyor. Benim için eski binanın artısı iş yerime yakın olması, yol parası ödemeyecek olmam, hergün otobüslerde 1, 1 buçuk saat vakit kaybetmeyecek olmam. Ama yeni binaları görünce de içim gitmiyor değil. Birçok evlenen arkadaşım yeni binalarda sitelerde oturuyor.
Kafam çok karışık bu konuda siz değerli tecrübeli arkadaşlarımdan fikir bekliyorum. Teşekkür ederim :*
Evet söyledikleriniz mantıklı gerçekten. İşte yeni pembiş gelinler aklımı o kadar kurcalıyor ki :) Hele de ablam 6 yıllık evli ama bana uzakta otur yeni ev olsun dediği için acaba bir bildiği mi var diyorum.Fotoğrafları görünce şaşırdım açıkçası. Kötü bir ev değil bence, zaten kiraya çıkıyorsunuz. Kendi eviniz olsa şartları zorlarsınız. Bir sürü avantajı var, uzaktakinin seçenek olması şu aşamada gerekli değil bence. O 300 lirayı sanki kiranız 1300'müş gibi kenara koyun her ay. Üstüne de eklersiniz, peşinat olur ileride.
evet arabadan önce ev almak istiyoruz. 2-3 yılı bulur tabiki ev almaya girişmemizSırf heves için işinize uzaktaki evlere bir sürü para vermeyin. Zaten kiraya verilen her kuruş zor da... En ucuz neresiyse orada oturup vereceğiniz yol artı fazla kira parasını kenara atın. Bir bakmışsınız arabanız olmuş, belki ev peşinatı birikmiş...
Evet söyledikleriniz mantıklı gerçekten. İşte yeni pembiş gelinler aklımı o kadar kurcalıyor ki :) Hele de ablam 6 yıllık evli ama bana uzakta otur yeni ev olsun dediği için acaba bir bildiği mi var diyorum.
bunu ben de düşünüyorum zaten öyle pek yemek yapmayı bilen beceren bi insan değilim. en kolay yemeği yapmam bile benim saatlerimi alabiliyor. 1, 1 buçuk saat erken evde olmak cezbetmiyor değil yani ama yinede kafam çok karışık. sadece insanlar söylese bu kadar takılmazdım ama en yakınım ablam bile yeni ev diyince kafam çok karıştıKesinlikle eski ev. Yüksek kira verip bir de zamaninizin yollarda gececek olmasi maddi manevi gereksiz yük. İs yerine yakin olmak cok büyük avantaj.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?