kafam karışık hanımlar, eski ev mi yeni ev mi?

şimdi oldu sanırım
eski ev deyince benim de aklıma kapısı camı dökülen gecekondu geldi bu mu eski olan? zaten kiralik oturucaksınız satın almıyorsunuz, maaşlarınız yüksek değil bi de en az 1 saat yazın sıcağı kışın soğuğunda yol gitmek + yol parası vermek + yorgunluk cabası. bu ev gayet iyi.

Hem esiniz hem siz cok rahat edersiniz yakin evle, arasan bulunmaz nimet hatta.

Ben artik degil kiraci satin alacaksam bile rahatligimi on planda tutuyorum. Millet ne derse desin, o fazladan kazanilan 1 2 saatin kiymeti para ile olculemez bir luks.

İşyerinize yakın ev o kadar avantajlı ki. Hem yoldan hem de paradan tasarruf edebilirsiniz. Hem kirası yüksek hem de işyerine uzak ev, sırf bina yeni olduğu için hiç mantıklı değil.

Ben tercihimi işime yakın olandan yana kullanırdım. Muhitte bildiğiniz muhitmiş zaten. Kira farkı ve yol paralarını bir kenara koyarsanız bir sene içinde ciddi bir birikim olur. İlerde çocuk için kullanırsınız

Fotoğrafları görünce şaşırdım açıkçası. Kötü bir ev değil bence, zaten kiraya çıkıyorsunuz. Kendi eviniz olsa şartları zorlarsınız. Bir sürü avantajı var, uzaktakinin seçenek olması şu aşamada gerekli değil bence. O 300 lirayı sanki kiranız 1300'müş gibi kenara koyun her ay. Üstüne de eklersiniz, peşinat olur ileride.

5 dakikalık yürüme mesafesindeki eski ev diyorum.
Öte yandan otobüsle gidip gelmek helede 1 saate yakın sürüyormuş değmez,zaten salgında var onuda düşünün bence.
Hem evin öyle kötü bir tarafıda gözükmüyor fotolardan.

Kesinlikle eski ev. Yüksek kira verip bir de zamaninizin yollarda gececek olmasi maddi manevi gereksiz yük. İs yerine yakin olmak cok büyük avantaj.

Eğer binalar çok bakımsız değilse bence eski ev daha akıllıca. Hem trafik çekmezsiniz hem de işe yürüyerek gidip gelecek mesafede olmak çok avantajlı bir durum.

Bugun çalışıyorsun yarın bi gün çocuk olunca çalışmaya devam edeceksen yakın yerde oturman daha mantıklı. Taşınmak kolay iş değil. Git gel uzak yedek oturmak seni yıpratır. Evine daha erken gidersin o yolda harcadığın vaktini eşinle değerlendirirsin.
Annen tecrübeli o nedenle yqkınnywrde ev tut demiş.

Maddi acıdan yeni ev sıkıntı olabilir gibi geldi, cok yuksek maaşlarınız olmadığı için bence eski ama işe yakın ev diyorum

Sırf heves için işinize uzaktaki evlere bir sürü para vermeyin. Zaten kiraya verilen her kuruş zor da... En ucuz neresiyse orada oturup vereceğiniz yol artı fazla kira parasını kenara atın. Bir bakmışsınız arabanız olmuş, belki ev peşinatı birikmiş...

Evet söyledikleriniz mantıklı gerçekten. İşte yeni pembiş gelinler aklımı o kadar kurcalıyor ki :) Hele de ablam 6 yıllık evli ama bana uzakta otur yeni ev olsun dediği için acaba bir bildiği mi var diyorum.

evet arabadan önce ev almak istiyoruz. 2-3 yılı bulur tabiki ev almaya girişmemiz

Tabii ki sizin tercihiniz, herkesin önceliği farklıdır. Konfor bana daha önemli geliyor. Kendi evimi de işime yürüme mesafesinde tercih ettim bu nedenle. Önceden iki otobüs değiştirip gidiyordum işe ve yol yarım saat olmasına rağmen hayat kalitem inanılmaz düşüyordu. Şimdi sabah yarım saat erken kalkmam yeterli oluyor. İnsanlar daha otobüs durağındayken ya da aracıyla yeni yola koyulmuşken ben üstümü değiştirmiş, ayaklarımı uzatmış oluyorum. Hayatta satın alınamayan tek şey zaman, o yüzden daha değerli.

Kesinlikle eski ev. Yüksek kira verip bir de zamaninizin yollarda gececek olmasi maddi manevi gereksiz yük. İs yerine yakin olmak cok büyük avantaj.
bunu ben de düşünüyorum zaten öyle pek yemek yapmayı bilen beceren bi insan değilim. en kolay yemeği yapmam bile benim saatlerimi alabiliyor. 1, 1 buçuk saat erken evde olmak cezbetmiyor değil yani ama yinede kafam çok karışık. sadece insanlar söylese bu kadar takılmazdım ama en yakınım ablam bile yeni ev diyince kafam çok karıştı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…