kafam karışık hanımlar, eski ev mi yeni ev mi?

Bıdı bıdı akıl verenler sizinle birlikte sabahın köründe yola düşüp, kışın yağmur çamurunda sizinle akşam vakti otobüs bekleyecek miymiş?

İşine yakın oturmaktan daha rahat çok az şey var, millet 1 saat yol gitmek için dolmuş beklerken ben evime varmış oluyorum, mis..

Maddi açıdan da toplam hane geliriniz yaklaşık 6 binken, bunun çeyreğini (kira+aidat) eve gömüp üzerine bir de yol parası vermek bence son derece saçma.

Güle güle oturun hangisini seçerseniz seçin ama ben sizin yerinizde olsam kendi kafama yatandan sırf millet dedi diye caymazdım.

Şimdi eski var eski var, evin içi ne durumda?
Mutfak banyo vs çok eskiyse yapamazdım ben sanırım
İçine severek girmeyeceğiniz ev sizi mutlu etmez ki eşinizle ilk eviniz olacak.
Benim evimde eski ama bakımlı. Burada önemli olan evin durumu ve sizin nasıl hissedeceğiniz.

Yorgun ve tükenmiş olduktan sonra yeni ev olsa ne olur. Ha evin tuvalet banyosu cok eskidir temizlik tutmuyordur duvarları dökülüyordur o zaman değiştirilir ama böyle sorunları yoksa boşuna heyecan aramayın derim. Maddi durumunuz da yeni evin yükünü kaldıramaz yeni evlisiniz borcunuz olacak. Diğer eve vereceğiniz aidat+yol parası+300 lira fazladan kira değmez bence.

kızlar fotolara da bakın lütfenn yükleyebilmişimdir umarım

Eklentiler

• IMG-20200812-WA0007.webp
    24,2 KB · Görüntüleme: 432
şimdi oldu sanırım

Eklentiler

• IMG-20200812-WA0010.webp
    14,6 KB · Görüntüleme: 422
  • IMG-20200812-WA0012.webp
    46,8 KB · Görüntüleme: 390
  • IMG-20200812-WA0009.webp
    23 KB · Görüntüleme: 386
  • IMG-20200812-WA0011.webp
    23,3 KB · Görüntüleme: 390
kızlar fotolara da bakın lütfenn yükleyebilmişimdir umarım
Keske tuvaletin fotoğrafini koymasaydin neyse tuvaleti banyosu düzgünse evin heri kalani da düzgündür. Ev bakimsiz eski bir ev değil. Bence otur oturduğun yerde. Daha sonra uygun bir ev bulursan taşınırsın aceleye getirme

Yerler fayans mermer değil . Biraz bakım yapılıp girilebilir çok da eski değil tuvalet taşı dışında. Bende dökülüyor sandım derz aralarını doldurun , mutfak dolaplarını nisanlinla beyaza boyayın ev sahibine söyleyip , biraz ferah olsun . Oturulabilir çok sıkıntı değil de . Koca muhitte başka ev yok mu ? Sahibinden e baksanız ,

Yok vallahi gerçekten yok

biz evlenirken ev aldik herkes 0 ev olsun bakimli olsun yeni gelin evi bilmem ne bir suru laf soyledi
tabi cezbetti bizide 0 evler kredi odemekten aidatina yetismeye calismaktan evlendigimizi anlamadik.
0 ev evet guzel hersey yep yeni ilk sen kullaniyosun vs vs.
ama agzinin tadi olmuyor sartlari sana uymayinca
yerinizde olsam sonucta kirada olacakmissiniz ici bakimli eski binaya gider +300 ve diger tarafa verecegim yol parasini bir koseye koyarim.
dugununuzde takilariniz falan kalir birazda bu sekilde birikim yapip 2 3 sene sonra falan krediyle kira oder gibi ev sahibi olur gonlunuze gore bir ev secersiniz.
300 fazla verip 0 diye eli zengin etme kendine yatir o parayi.
el herşeyi söyluyor kapini kapatinca kimse ne yiyosun ihtiyacin varmi diye sormuyor.
oyuzden yorganini ayagina gore uzat 3 5 sene disini sık kendi evini alirsin gonlune gore

Ev almıyosun sonuçta ilerde kendi evin için bunları düşünüp sorun yaparsın her halükarda kiracı olcaksın. 300 tl fazla verceksin yeni eve geçip ayriyeten yol parası da verceksin yol yorgunluğuda çekeceksin. Bence eski eve gir işinede rahatça git gel kısa zamanda insallah para biriktirip güzel bir ev alırsın

Tuvaleti biraz kötü ama ev çok da eski durmuyor bende ileride otobüsle çok yıpranırsin iş yerine evinin yakın olmasının çok avantajı var eskidne benim yakındı hemen eve gidip yemek yapma fırsatım olurdu diğer türlü bütün zamanın yolda geçecek ki kaldı ki bunun erken uyanması da var

Kırık dökük, başa bela olacak bir tarafı yok anladığım kadarıyla eski evin.
Bizim kiradaki ev de pek iç açıcı değildi, hatta daha eski de olabilir.
İşyerine uzak olmayı hiç tecrübe ettiniz mi bilmiyorum ama işten daha çok yorar yol.
Hele ki yürüme mesafesiyse bu ev hiç düşünmeyin, tutun.

Biraz makyaj la muhteşem bir ev olur orası
Sonuçta kiraci olacak degilmisin.
Benim şu an 15.evim çok güzel evdede oturdum kötü yerleri beton evdede oturdum tayin sebibinden.
Para biriktirip en güzel evdede oturabilir sin

Fotoğraf takı ev öyle insanın midesini kaldirmiyacak ev değil gayet iyi durumda

Az önce yazmıştım 5 odalı lüks bir evden
2 odalı bir eve geçmiştim 20 yıl önce inan en güzel donemlerimiz o 2 odalı evde geçti.

Tercih sizin tabi

Çalışıyorsun, yol insanı çok yoruyor. Tabi ki işe yakın olan ev. Yorumlarını aldigin insanalrin çalışan kadınlar olmasına dikkat et.

Çalışan biri olarak işe en yakın olan eski evi tercih ederdim , yolda gidip gelmek insanı daha çok yoruyor eve gelince yemek cay meyve faslı derken gercekten hazırlayıp toplamaktan dınlenmeye vakıt kalmıyor

Oturup artılar eskiler listesi yapın eşinle. Eski binada oturmak artılar : işe yakın, yürüyerek gitme, dolmuş , otobüs parası yok , eksiler: içi eski , dekorasyon olarak daha az tatmin gibi. Bunu hem eski hem yeni eve yapın, kağıtları koyun önünüze karar verin. Ben eski evi tercih ederdim mesela düşününce çünkü işten sonra yol gitmem özellikle 5-6 ay sonra aşırı sıkıcı hala geliyor,işten çok yoruyor insanı.

Yani şu covid döneminde işe 5 dk yürümek ya da 1,5 saat otobüs yolculuğu arasındaki doğru seçim bile çok bariz değil mi?

Kaldi ki pandemi olmasa bile ben yine işime yakın olanı tercih ederim.Trafikte yediğimiz ömürden gidiyor, üstüne yorgunluk cabası. Sonuçta evi satın almıyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…