Sevmek, ve bu saydıkların fedakarlık gerektiren şeylerdir..
Şuan hiç bir şey netleşmemişken, çok erken düşünüyorsunuz ve konuşuyorsunuz bence..
Önce bir sınavlara girin çıkın, iş hayatına atılın..
Belkide karadeniz taraflarında hiç yaşamayacaksınız , nereden biliyorsunuz ki..
Yarın bir gün iş hayatına atıldığınızda -ki öğretmenlik için girdiğinizi söylüyorsunuz.. Görev yerleri, o bu derken sürekli karar değişir..
Zamana bırakın derim..
siz yine iyi türkiyede olucaksınız istediğiniz zaman ailenizi gorebilirsiniz seviyosanız vazgeçmeyin sonra aşık olmadıgınız biriyle evlenirsenız cook pişman olursunuz geri dönülmeyen yollara gırersınız mazallah
Bence ilk is bulun. Artik turkiyede sadece tarimla gecinmek zor. Canim baska illere gelin gidenleri gectim, baska ulkelere gelin gidenler var, o yuzden bence cok sikinti yapma. Sevdigin adamin yaninda isen hersey iyi olurEger sevgilinin ailesi iyiyse yani cadi bir kv sahip degilsen, koyde en kolay isi bile yapsan el ustunde tutulursun. Karadenizli biri olarak soyluyorum. Cunku bize ne zaman sehirli bir gelin gelse ve en kolay bir seyi yapsa hemen herkes " aa bak sehirden geldi ama yardim ediyor ne iyi bir gelin" diyorlar. Sen suan ayrilik dusunuyorsun ama onu sevmedigin icin degil. Onunla konus. dusunduklerini soyle.
Zaten millet baskalarini korkutmaya bayilir. benim burdan(ABD) arkadasim kocasinin ailesine yardima gitti ki kocasi akrabamdir ayni koydeniz ama ben koyde yasamadigim icin pek bilmiyorum. Kiz kaynanasina yardim etmis. Ertesi gun babanemle konusurken" aa ne guzel kiz kv yardim ediyordu. taa nerelerden geldi havali filan degil" diye onu bana ovuyordu. o yuzden korkma. sevgilinin ailesi de iyiyse sana iyi davranirsa ohh bakarsin keyfine:) sevgiline hep senin yanimdayim de ama is konusunda gercekten ciddiyim. KPSS'ye girin. ne kadar cay bahceleri var bilmiyorum ama cifcilik zordur. kar yagar butun caylar yanar o yil hasat yapamazsiniz filan... en iyisi maasli bir is. olmadi yazin yardima gidersiniz. benim yengemler mesale. amcalarim istanbulda calisir yengelerimde yarim ayligina babanemlere yardima gider. onlardan iyileri olmazOna düşüncelerimi açık açık söyledim her zaman da böyle yapıyorum. Ama bu düşüncem yüzünden bana çok büyük bir tepki gösterdi. Biz köle aramıyoruz ki sadece bize destek ol, her zaman yanımızda ol diyoruz dedi. Benim ailem çok iyidir anlayışlıdır seni de çok severler dedi fakat daha henüz evlenmedik ve ben de ailesini yakından tanımıyorum. İnşallah cadı bir kayınvalidem yoktur :)
Kendisini elbette çok seviyorum. Sadece bugüne kadar hep bir adım ötesini hesap ederek yaşadım, geleceği düşünmek beni rahatsız ediyor çünkü nasıl olacağını bu defa kestiremiyorum. Yani ne ekerseniz onu biçersiniz ama bu defa ektiklerimle biçtiklerim arasında bir neden sonuç ilişkisi yok tamamen kısmet yani.
Yorumunuz için çok çok çok teşekkür ederim, Karadenizli olmanız ve böyle bir örnek vermeniz inanın içimi çok rahatlattı :) Herkes Karadeniz gelini olmak çok zor diyor içimi karartıyor ilk defa sayenizde zihnim aydınlandı :)
Zaten millet baskalarini korkutmaya bayilir. benim burdan(ABD) arkadasim kocasinin ailesine yardima gitti ki kocasi akrabamdir ayni koydeniz ama ben koyde yasamadigim icin pek bilmiyorum. Kiz kaynanasina yardim etmis. Ertesi gun babanemle konusurken" aa ne guzel kiz kv yardim ediyordu. taa nerelerden geldi havali filan degil" diye onu bana ovuyordu. o yuzden korkma. sevgilinin ailesi de iyiyse sana iyi davranirsa ohh bakarsin keyfine:) sevgiline hep senin yanimdayim de ama is konusunda gercekten ciddiyim. KPSS'ye girin. ne kadar cay bahceleri var bilmiyorum ama cifcilik zordur. kar yagar butun caylar yanar o yil hasat yapamazsiniz filan... en iyisi maasli bir is. olmadi yazin yardima gidersiniz. benim yengemler mesale. amcalarim istanbulda calisir yengelerimde yarim ayligina babanemlere yardima gider. onlardan iyileri olmaz
önce bi işe girsin. hatta kendi yaşadıgınız ilden iş buldurmaya calışın.
bakarsınız begenirse işi. evlenir kalırsınız
Sevginden tam emin misin uzakta olunca soguyorum evlilik bahsedilince fala bence sevsen bile sanki tam degil bence Karadeniz de yaşamak istemediğini acikca soyle ona göre bi karar alırsınMerhaba kızlar şu sıralar kafam çok karışık lütfen bana yardımcı olun.Yaklaşık 3 ay önce evlenme niyetiyle biriyle tanıştım ve çıkmaya başladım. Onun ailesi beni tanıyor ben de onu annem ve kardeşimle tanıştırdım. O üniversiteyi bitirmiş benden 4 yaş büyük, önlisans KPSS e hazırlanıyor bense son sınıfa geçtim bu sene ben de öğretmenlik için KPSS e gireceğim.
Sorun şu ki; erkek arkadaşımla bir aradayken kendimi çok mutlu hissediyorum, onunla hemen evlenmek istiyorum. Aramızda bir çekim var bunu o da ben de hissediyoruz. Ama ondan uzak olunca bazen soğuyorum. Konuşmak dahi istemiyorum. Hele evlilik konularına girince içim sıkılıyor, moralim bozuluyor. Bunun sebebi de henüz bir işi yok, ve Karadenizli. Bense Ankaralıyım ve okulum da Kayseride. Yani yıllardır iç anadoluda yaşıyorum. Bana evlendikten sonra Karadeniz’de yaşayacağımızı söyleyip duruyor. Şu anı birlikte yaşasak çok mutlu oluyorum ama gelecekte onun ailesinin yanında kendi ailemden uzakta Karadenizin bir köyünde yaşayacağımı düşündükçe çıldıracak gibi oluyorum. Üstelik ailesi tarımla uğraşıyor, dönüm dönüm çay bahçeleri var, atanamazsa muhtemelen kendisi de orada çalışacak ve muhtemelen atanamayacak. Ve evlenirsek benim de bu bağ bahçe işlerine yardımcı olmamı bekliyor.
Ona göre çok güzel bir fikir. Ama inanın benim ruhum daralıyor. Ben kentte doğmuş büyümüş ve buranın yaşam şartlarına alışmış biriyim. Ne bir bahçemiz ne de bir dikili ağacımız var. Yani bu tip işlere tamamen yabancıyım. Başka bir bölgenin bambaşka bir ikliminde, başka başka kültürden insanlarla nasıl yaşarım hiç bilmiyorum.
Aslında hep istediğim erkek özelliklerinin de bir kısmına sahip. Romantik olmasa da az konuşan, becerikli, elinden her iş gelen, harika yemek yapan, güçlü kuvvetli… Ayrıca kendisi de bana göre çok çok yakışıklı yanımda ona sarkanlar bile oldu yani o derece. Ama bilemiyorum işte kafam çok karışık.
Biliyorum biraz uzun oldu ama kafam çok karışık. Sizce ne yapmalıyım? Ayrılmalı ve mekan birliği sağlayacağım bir insanla mı evlenmeliyim yoksa, devam mı etmeliyim? Ayrılmak istesem de bu çok zor olacak çünkü beni çok seviyor hatta benim onu sevdiğimden daha çok olduğuna eminim. Ne yapmalıyım? İnanın kafam çok karışık lütfen yardım edin bana.
Sevginden tam emin misin uzakta olunca soguyorum evlilik bahsedilince fala bence sevsen bile sanki tam degil bence Karadeniz de yaşamak istemediğini acikca soyle ona göre bi karar alırsın
merhaba,
bence ailene düşkünsen -illaki hepimiz düşkünüz fakat uzun süre görüşmeden duramam diyorsan- bence tamda düşündüğün gibi çok zorlanırsın.
ben yeni evliyim ve bekarken oturduğum çevrede oturuyorum yine. buna rağmen yeni hayatına adapte olman zaman alıyor. inan evlilik öyle basit birşey değil. yani alışık olduğun yaşam tarzı ve mekandan kolay kolay vazgeçilmiyor. aslında senin konunda en çok kafama takılan bazen ona soğuk oluyorum demen. yani konuşmak bile istemiyorum demişsin. bu çok ciddi bir problem.
duygularından %100 emin olmadan evlilik kararı almamanı öneririm.
Evet haklısınız sanırım emin değilim. Bazen çok seviyorum bazen soğuyorum ne yapacağımı bilemiyorum kafam çok karışık.
tekrar merhaba
öyleyse onu sevmek ya da onu hayatından çıkarmak için aceleci davranma
kendine biraz süre ver bir süre sonra ne istediğinden veya neyi istemediğinden daha emin olabilirsin. ailenin de fikri bu konuda önemli bence. çünkü aileler gerçekten evlatları için doğru olan kişiyi hissedebiliyorlar.
kendin için en doğru kararı verebilmeni dilerim
Hayatlariniz bir yerden sonra farkli yerlere kopup gidiyor acik acik ben yapamam oralarda de o belki baska yol da dusunmustur anlasirsiniz yada yollar ayrilsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?