canım işin zor ne diyim belki buradan bana söylemesi kolay ama daha önce bunları yaşamış biri olarak konuşuyorum eğer hepsine çalışırsan hiç birini yapamazsın hayatını nasıl bir yönde devam ettirmek istediğine karar vermelisin. tam olarak bilemiyorum ama eğer spk sınavına bir sonraki yıl da girme şansın varsa onu kesinlikle kenara bırak kendini kpss ye odakla sınava şunun şurası kaç ay var sınavdan sonra tekrar ona çalışmaya başlarsın sonuçta sınava girdikten sonra 2 yıl toplam 4 atama şansın olacak ama kpss çalışmadan yada biraz çalışarak olması zor bir şey yanlış anlama yapamazsın demiyorum yaparsın ama ona odaklanman gerek bence çalışan herkes yapabilir yeter ki kendine güvensin ki seni araştırdığım süre boyunca kendine güvenen inanan bir insan olduğun hissine kapıldım doğrusu. Neyse yani bence her türlü yaparsın ama ona odaklan. ben elektrik elektronik mühendisiyim özelde çalıştım işsiz kaldım ücretli öğretmenlik yaptım yine işsiz kaldım ve bu süreç içinde benden ancak devlet memuru olabileceğine ve daha fazla özelde çalışmak istemediğime karar verdim. dersaneye başladığımda oğlum 2.5 aylıktı onu anneme bıraktım çalıştım hep sonra tabi ilk atama atanamadım 2. atama atandım atandığım da da kızım 2.5 aylıktı bende 30 yaşındaydım, neyse uzun sözün kısası (baya uzun yazdım sıkmış olabilirim) isteyip çalışınca oluyor, her şey zamanla yoluna giriyor ama sadece bazen sıralama biraz değişik olabiliyor
hakkında hayırlısı