- 4 Ağustos 2009
- 5.969
- 701
- 163
- Konu Sahibi PrensesPeri
-
- #6.361
Charlotte Brontë Cinayetleri okudum bitti Biyografik roman türünün en iyi örneği sayılan \\Charlotte Brontë Cinayetleri\\ ile James Tully, Brontë kardeşlerin hastalığa değil, korku, ihanet ve bir dizi cinayete kurban gittiğini kanıtlıyor.
şimdi elif şafak'ın araf kitabına başladım
Lyre;1
evde safiye sultan serim var geçen aylarda ikinci el kitapçılardan almıştım... okuyan varmı taaa lisedeyken edebiyat hocamız okurdu aklımda kalmış diye aldım
ben yıllaaar önce, sadece 1. kitabını okumuştum.güzeldi ama içimi burkan yerleri vardı diye hatırlıyorum, o yüzden devamını okuyasım gelmemişti.
hmmmm bende vaktiyle lisedeyken bunu yazan yazarın tam bir osmanlı karşıtı ermeni soykırımını savunan biri oldğnu propaganda niteliğinde bir kitap olduğunu duymuştum... o zaman okumammıştım şimdii ne bileyim alınca öyle eskiden bir eser görüncee okumam gerek diye düşündüm
siyah sütü bitirdim. Ne okusam ki yarın değişim için gideceğim kırtasiyeye.
kızlar birde alta o ay okuduğumuz kitap sayını mı yazıyoruz
öyle evet okuyacağım ama iyi çeviri olmayınca birde antipatik ifadelerle karşılaşınca insanın okuma şevki ve hızı azalıyor... ama bitecek inşlh:128::128::129::129::129::129::129::129::129::129::129::129::129::129::129:biraz bu esintiler var gibi gelmişti bana da. osmanlıların yaptıklarını abartarak yazmışlardı. acımasız gösteriyorlardı. doğruluk payı ne derecedir bilemem ama, önyargılı bulacağın yerler olabilir. aldıysan oku tabii. en iyisi yazılanları kendi süzgecinden geçirmek olacaktır...
küçük prens kitabı, çok methedilen bir kitaptır mesela. orada da Atatürk'le ilgili küçük bir bölüm var, Atatürk'ü:
dediğim dedik, karşısına çıkanları ölümle tehdit eden bir lider diye tanımlamışlar...
birçok yabancı yazar yapıyor bunu... önemli olan sizin nasıl algıladığınızdır...
Kitap okumadığı halde kitap almaya saran biri daha var mı acaba? Yine patlattım kredi kartını :) Büyük bir şevkle aldığım kitaplarımı yazmak istiyorum. Umarım artık elimdeki kitapları bitirmeden yenisini almam.
Ben İdeali "İdeal Hastalığı" Üzerine Bir Psikanaliz Denemesi
Ben ve Savunma Mekanizmaları
Cinsel İstismar
Cinsellik ve Cinsel Sapmalar
Çocuklukta Normallik ve Patoloji
Çocukta Fobinin Analizi & Küçük Hans Vakası
Doğum Travması
Dokuz Yüz Katlı İnsan
Hadım Edilme Kompleksi
Metapsikoloji
Ölme & Ölümün ve Geride Kalanların Psikolojisi
Ölümcül Kimlikler
Psiko-Tarih & Sezgilerimiz ve Takıntılarımız
Oh oh oh ben yokken herkes neler okumuş neler
hz.fatıma ve grinin 50 tonunu bitirdim.
Grinin 50 tonu bbeni aşacak derecede erotizm dolu ama adamın sapkınlığının nedenini merak ettiğimden karanlığın 50 tonunu da okuyacağım
şimdide kış bahçesine başladım
buradaki arkadaşların tavsiyesi ile başladım henüüz çok yavaş gidiyor bugün bıraksammı diyordum fakat tavsiye üzerine okuyan bir arkadaşın mesajını görünce pes etmeyip devam etmeye karar verdim
birrde sonsuz kulluk ve bağdat alimleri konferansı kitaplarını okumak istiyorum da sadece girişi okuyacak kadar ilerlemiş durumdayım
muntazar 42
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?