Kadınların Kitap Mekanı

Araf'ı pek beğenememiştim ben, çok oldu okuyalı hatırlamıyorum mevzuyu da net olarak ama ben de yorumunu merak ediyorum.

Küçük Prens
Dayak Birincisi
Körlük
Küçük Kırmızı Balık - Bir Şeftali, Bin Şeftali- Aritmetik İyi, Kuşlar Pekiyi
Tropik Güncesi

Aritmetik İyi, Kuşlar Pekiyi- Cemal Süreyya (YKY)
Keyifle okunan bir kitaptı. her yaşta okunabilecek kitaplardan.
(sayıya dahil etmiyorum, 68 sayfa...)

Efla- 5

Son düzenleme:
evde safiye sultan serim var geçen aylarda ikinci el kitapçılardan almıştım... okuyan varmı taaa lisedeyken edebiyat hocamız okurdu aklımda kalmış diye aldım

evde safiye sultan serim var geçen aylarda ikinci el kitapçılardan almıştım... okuyan varmı taaa lisedeyken edebiyat hocamız okurdu aklımda kalmış diye aldım

ben yıllaaar önce, sadece 1. kitabını okumuştum.güzeldi ama içimi burkan yerleri vardı diye hatırlıyorum, o yüzden devamını okuyasım gelmemişti.

ben yıllaaar önce, sadece 1. kitabını okumuştum.güzeldi ama içimi burkan yerleri vardı diye hatırlıyorum, o yüzden devamını okuyasım gelmemişti.

hmmmm bende vaktiyle lisedeyken bunu yazan yazarın tam bir osmanlı karşıtı ermeni soykırımını savunan biri oldğnu propaganda niteliğinde bir kitap olduğunu duymuştum... o zaman okumammıştım şimdii ne bileyim alınca öyle eskiden bir eser görüncee okumam gerek diye düşündüm

biraz bu esintiler var gibi gelmişti bana da. osmanlıların yaptıklarını abartarak yazmışlardı. acımasız gösteriyorlardı. doğruluk payı ne derecedir bilemem ama, önyargılı bulacağın yerler olabilir. aldıysan oku tabii. en iyisi yazılanları kendi süzgecinden geçirmek olacaktır...

küçük prens kitabı, çok methedilen bir kitaptır mesela. orada da Atatürk'le ilgili küçük bir bölüm var, Atatürk'ü:
dediğim dedik, karşısına çıkanları ölümle tehdit eden bir lider diye tanımlamışlar...
birçok yabancı yazar yapıyor bunu... önemli olan sizin nasıl algıladığınızdır...

siyah sütü bitirdim. Ne okusam ki yarın değişim için gideceğim kırtasiyeye.

kızlar birde alta o ay okuduğumuz kitap sayını mı yazıyoruz

siyah sütü bitirdim. Ne okusam ki yarın değişim için gideceğim kırtasiyeye.

kızlar birde alta o ay okuduğumuz kitap sayını mı yazıyoruz

Alttaki gibi yazabilirsin. :) Kitap açıklaması yerine kendi yorumunu yazabilirsin, senin isteğine göre, ama okuduğun kitap sayısını aşağıdaki gibi yazarsan prensesperi için kolaylık oluyor.

1- En Son Yürekler Ölür / Canan TAN

Kitap Açıklaması
Bu kez yazar, aşkın yanı sıra organ nakli konusuna da dokundurmuş kalemini. Yaşamla ölümün kıyasıya savaştığı yol ayrımında ge-çen çarpıcı bir öykü. Yanı başımızda yaşanıyormuşçasına gerçek... Sen, gözlerinden ateşler saçarak, zehirli oklarını bana yöneltirken, ben sana âşık oldum Nehir...Sen, tüm şatafatlı tanımlardan sıyrılıp en doğal halinle, yaramazlık yapan çocuklar gibi boynunu bükmüş bağışlanmayı beklerken, ben sana âşık oldum Deniz... Yüreklere düşen ilk kıvılcımlar... Sonsuza dek süreceğine inanılan aşk, mutluluk... Ve o uğursuz kaza! Kadının belleğinde kalan son sözcükler... Sıkı tutun Nehir!

kedi83 . . 1

Son düzenleme:
Aşk bir öyküdür- R. Sternberg

konusu-
İş aşka gelince neden bazı insanlar bize çekici gelir, bazıları ise itici? Neden bazı aşklar sakindir de bazıları fırtınalı? Aşk ilişkilerimiz neden bazen rüyalarımızdaki gibi gelişiyor da bazen bir karabasana dönüşüyor? Psikolog Robert Sternberg aşk hakkında bunun gibi birçok soruya bu kitapta yanıtlar arıyor. Gerçek çiftlerin öykülerine dayanan geniş bir araştırma yapan yazar, 26 farklı aşk öyküsü anlatıyor bize. Ona göre hepimizin bilinçaltında birer aşk öyküsü var. Aşk konusundaki eş seçimimizi ve ilişkimizi bu öykü etkiliyor. Beyaz atlı prensi arayanların öyküsü de var aralarında, aşkı iş ilişkisi gibi görenlerinki de. Ona göre aşk ilişkilerimiz, hayal ettiğimiz öykülere uyup uymadığına göre başarılı oluyor ya da inceldiği yerden kopuyor. Eğer öykümüzü iyi tanımlayabilirsek sevdiğimiz kişiyle mükemmel bir ilişki sürdürebileceğimizi söylüyor. Bilinçaltımızdaki aşk öyküsünü göz ardı edersek, yaşadığımız ilişkilerde aynı yanlışları durmadan tekrarlayıp mutsuz olmamız da mümkün. Eğer aşk öykümüzün bilincine varabilirsek, ilişkimizi düzeltebileceğimizi ve öyküsü kendimizinkine benzeyen birini seçmeyi öğrenebileceğimizi söylüyor Sternberg . Ayrıca bize kendi aşk öykümüzü keşfetmenin ve bu öyküyü yepyeni bir ışıkta yeniden okumanın yollarını öğretiyor.

limon1988-2

Küçük Prens
Dayak Birincisi
Körlük
Küçük Kırmızı Balık - Bir Şeftali, Bin Şeftali- Aritmetik İyi, Kuşlar Pekiyi
Tropik Güncesi

Vadideki Zambak
hem konuyu, hem de karakterleri sevemedim.
sadece anlatım güzeldi,Tahsin Yücel çevirisi oldukça güzeldi. kötü bir çeviri olsa okuyamazdım.

Efla - 6

öyle evet okuyacağım ama iyi çeviri olmayınca birde antipatik ifadelerle karşılaşınca insanın okuma şevki ve hızı azalıyor... ama bitecek inşlh:128::128::129::129::129::129::129::129::129::129::129::129::129::129::129:

Evet kış bahçesinin bitmesini istemedim ama bitti. Çok üzüldüm, hüzünlendim Vera için.

nuclear_2

Kitap okumadığı halde kitap almaya saran biri daha var mı acaba? Yine patlattım kredi kartını :) Büyük bir şevkle aldığım kitaplarımı yazmak istiyorum. Umarım artık elimdeki kitapları bitirmeden yenisini almam.

Ben İdeali "İdeal Hastalığı" Üzerine Bir Psikanaliz Denemesi

Ben ve Savunma Mekanizmaları

Cinsel İstismar

Cinsellik ve Cinsel Sapmalar

Çocuklukta Normallik ve Patoloji

Çocukta Fobinin Analizi & Küçük Hans Vakası

Doğum Travması

Dokuz Yüz Katlı İnsan

Hadım Edilme Kompleksi

Metapsikoloji

Ölme & Ölümün ve Geride Kalanların Psikolojisi

Ölümcül Kimlikler

Psiko-Tarih & Sezgilerimiz ve Takıntılarımız

Hayırlı olsun yeni kitapların,ben de en sonunda çeyiz ve kitap alma çılgınlıklaım sonucu kredi kartımı iptal ettirim şimdi paşa paşa ektre ödüyorum. Bilim-kurgu ve fantastik edebiyata sardım bu aralar, bakalım oku oku aya çıkacağım

1. Nar Ağacı, N. Bekiroğlu
2. Doğu'dan Uzakta, Amin Maalouf

Doğudan Uzakta:
Doğu kültürüyle büyüyen ve iyi anlaşan, bir zamanlar aynı görüşlere sahip olan bir arkadaş grubunun Lübnan savaşıyla teker teker birbirinden ayrılmaları, giderek başkalaşmalarını konu alıyor. Her biri farklı yollara giden gençler, farklı yaşantı ve fikirlere sahip birer yetişkin birey olduğunda aralarından birinin vefat haberi üzerine apayrı yerlerden ve kimliklerden ülkelerine geliyorlar...
Kişisel yorumum, evet çok sürükleyici, akıp gidiyor kitap. Ama çok doyurucu olduğunu söyleyemem. Bir de sonu sanki çok aceleye gelmiş gibiydi. Yine de okunabilir bir kitap...

damlasakizlikahve.....2

Suyu Arayan Adam / Şevket Süreyya Aydemir
Aksiyonsuz, ruhsuz, duygusuz asık yüzlü bir kitap.
Yardımcı ders kitabı gibi. Ders kitapları da sıkıcıdır.
Bitirebildiğime inanamıyorum, ne hırs yapmışım.

Gizli Mabet / Ömer Seyfettin
Düşündüren, gülümseten Ömer Seyfettin hikayeleriyle
kendime geldim çok Şükür.

kulitta . . 2

Oh oh oh ben yokken herkes neler okumuş neler
hz.fatıma ve grinin 50 tonunu bitirdim.
Grinin 50 tonu bbeni aşacak derecede erotizm dolu ama adamın sapkınlığının nedenini merak ettiğimden karanlığın 50 tonunu da okuyacağım
şimdide kış bahçesine başladım
buradaki arkadaşların tavsiyesi ile başladım henüüz çok yavaş gidiyor bugün bıraksammı diyordum fakat tavsiye üzerine okuyan bir arkadaşın mesajını görünce pes etmeyip devam etmeye karar verdim
birrde sonsuz kulluk ve bağdat alimleri konferansı kitaplarını okumak istiyorum da sadece girişi okuyacak kadar ilerlemiş durumdayım
muntazar 42

Ya mod arkadaşım rica etsem benim bu ayki sayıya bakabilirmisin?karıştırdım ya babam öldüğünde ağlamadım ı ben bu aymı bitirmiştim?ooff oofff ooffff

42 mi???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…