• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadınların Kitap Mekanı

Şizofreni okuyacağım derken Ada adlı kitaba başladım ve acayip sardı. Kitabı eşim almıştı çocuğumuz olunca adını Ada koyacağız İsmi görünce almış kitaplığında mutlaka olmalı diye. Baktım nasıl diye sardı kitap şizofren ocağın 3. kitabı olur inşallah bu ay 3 okuyayım bari

1- Bir İnsan Olarak Hz. Muhammed (s.a.v) / Yusuf SANCAKTAR
2- Seçilmiş Düşünceler (Denemeler) / Friedrich Nietzsche
3- Zübük "Kağnı Gölgesindeki İt" / Aziz NESİN
4- ABBÂSÎ GECELERİ / MUHAMMED B. DİYÂB EL-ETLÎDÎ
5- ZAVALLI NECDET / SAFVET NEZİHİ

Kitap Hakkında
Özellikle Mehmet Rauftan etkilenen Safvet Nezîhînin Zavallı Necdet romanı, olanaksız bir aşkın ve öç alma tutkusunun öyküsüdür. Ustalıklı kurgusuyla etkileyici ve sürükleyici bir roman olan Zavallı Necdet, yazınımızda popüler roman anlayışının ilk ve önemli örneklerinden biridir. Necdet Feridunun başından geçen bu acıklı aşk serüveni, kuşaklar boyu okurlarını etkilemiş, defalarca basılmış, filme alınmış ve türünün ustalıklı bir örneği olarak, popüler romancılığımızın seçkin örneklerinden biri ...

kedi83 . . 5

kızlar kızlar :3:

uzun zamandır uğrayamıyorum buraya. hem bilgisayarım bozuktu hem de kitap okuyamadığım için kendime kızgındım. :19:koskoca bir ayda anca bir kitap okudum. :20:ikincinin de ortalarına geldim. ay sonuna kadar bitirebilirim inşallah :26:

Necati Cumalı - Susuz Yaz

diltesne --> 1

Son düzenleme:

******aralık ayı derecelerimiz ******

1. lerimiz LAydLiNe,gonca2206 :65: :46: :65: :46:

2.lerimiz pekmez_akilli,pretty__woman :81::nazar: :129:

3.lerimiz mehtap51,kedi83 :81: :nazar: :128:​

Eki Görüntüle 573173

1 ocak - 31 ocak 2012

'Kadınların Kitap Mekanı' Müptelası - Okuduğu Kitap Sayısı

1. mehtap51 ........7........
  2. gulshenidil ........6.......
  3. busean .......6.......
  4. gonca2206 .......6.........
  5. sebilem ........5........
  6. kedi83 .......5........
  7. LAydLiNe ......5..........
  8. LaViNNia_ .......3.........
  9. glntpl .......3.........
  10. muntazar .......3.........
  11. pekmez_akilli ......3..........
  12. donuk_pudra ........3........
  13. kulitta .......3.........
  14. yemyesilcit .....2...........
  15. pasorofca ..........2......
  16. neenone .....1...........
  17. KRoNiKDeLi .......1.........
  18. DatluCadu ..........1......
  19. Lyre .........1.......
  20. nuclear .....1........
  21. diltesne ....1.........
  22. efla ........1........
  23. pretty__woman ................
  24. bugu_su ................
  25. tugcecan ................
  26. PrensesPeri ..............
  27. roseizmir ..................
  28. yorgun savascı ...............
  29. LadyEvil .............
  30. H_İ_S ..............
  31. Sumeyye_57 ................
  32. LadySubaru ...............
  33. fidele ..............
  34. samanyolu .............
  35. yelkenlikiz .................
  36. Ausencia ................
  37. epicdeath ...............
  38. Mathilda11 ................
  39. badezuzum ...............
  40. masal26 ............
  41. ilkalp ................
  42. cemre25 .................
  43. QueenD ................
  44. eski_bir_masal ................
  45. morvent ................
  46. AskInihan ..............
  47. DisTurBia ................
  48. piolin ...............
  49. ehlimana ................
  50. tweetypinar .............
  51. december90 ................
  52. oyaebrar ..............
  53. nilayu ................
  54. pinararip ................
  55. pogopogo ..................
  56. pembelii ................
  57. EsmerKralice ...............
  58. cyd86 ................
  59. suprensesi ...............
  60. kays34 ..............
  61. soft85 ................
  62. pinaran ...............
  63. hande85 ................
  64. meLiqe34 ................
  65. melikea123 ................
  66. gaydirigubbak ................
  67. canndann ................
  68. M e L o D i ................
  69. sosyoloji12 ................
  70. angel_elika ................
  71. nilkon4246 ................

Öfke Dansı- Dr. Harriet Lerner (Varlık yayınları)

kitabı tavsiye üzerine almıştım. Genel olarak güzel bir kitaptı. biraz sıkışık bir zamana getirdiğim için herhalde, sonlara doğru biraz sıkıldım. yavaş yavaş okunması gereken bir kitap bence. bazı bölümleri gereğinden fazla uzatılmıştı.
İnsan davranışlarını ve nedenlerini merak edenlerin ilgisini çekebilecek bir kitap.
insanın tüm çevreyle ilişkisindeki öfkelendiren durumlara örnekler vererek yazılmış...

Efla - 2

1- Sefiller - Victor Hugo (III)

2- Çocuk Gelin / Ayşenur Yazıcı

3- Yaşam Kaçtı Gözüme / Aysim Altay

4- Gün Batımında Umutlar / Melek Başkan (Eh işte... Pek sarmadı.) :31:

kulitta . . 4

Kitapkolik hatunlar konuyla çok da alakalı olmasa da sizinle paylaşmak istedim.

Bilenler vardır belki aranızda ben çeyiz yapıyorum,yakında evleneceğim.

Bir başucu kitaplığı aldım,çok hoşuma gitti henüz elime ulaşmasa da ben onu çok sevdim:69:

$8680583001964_0_304x424.jpg

1. evrenden torpilim var

2. evlilik ve cinsel hayat

3. duygusal zeka
4. Anamı da aldım geldim- Muzaffer İzgü .......kıvrak zekasını ve mizahını yine cok güzel göstermiş.

DonukPudra........4

yarım kalan bir kitap daha bitti :31:

G.G. Marquez- On İki Gezici Öykü
çok beğendim, çok sürükleyici öyküler vardı. hep ölüm öyküsü vardı ama ölüm gibi tatsız bir konuyu resmen sanata çevirmiş yazar. uzun yılların birikimi kitap.
yazarın Kırmızı Pazartesi kitabını beğenenlere tavsiye ederim.

Efla - 3

Ben Alan Hosman'ın Cehennem Böceği adlı romanını okudum. Çok ilginç bir konusu var. Okurken elimden bırakamadım. Şimdi de kitapbiti.com'un bilgi yarışmasında hediye olarak bu kitabı veriyorlar. hem de yazarından imzalı. sorulan sorunun cevabını bilen 3 kişi bu kitabın sahibi olacak. üstelik kargo ücreti de siteye ait. ilgilenen arkadaşlar olursa Kitap BitiKitap Biti | İyi kitaplar, en gerçek dostlarımızdır.

bu arada aklından bir sayı tut ve gözlerini sımsıkı kapat ın yazarından
john verdon - şeytanı uyandırmak kitabına başladım

gurney var yine :))) seriyi takip edenler bilirler ,çok iyi gidiyor yarın biterse yazarım

ben bu 2 kitabıda okudum ve çok heyecanla.gurney olmadan asla.ben gurneye çok alıştım o olacak ve akıllaca cinayeti çözecek.bu kitabı mutlaka okumalıyım.bu arada da vinci şifresi bitti.şah mat adlı kitaba başladım.daha sonrada açlık oyunları serisini okuyacağım.bu ara hep cinayet romanları okudum.o yüzden debbie macomberle rahatlamak istiyorum.bu ay için bu kadar heyecan yeter.gerçi cinayet romanlarınıda elimden düşürmeden okuyorum.debbie macomberin bir dilekle başladı herşey ve küçük mucizeler dükkanına dönüş kitaplarıyla bu ayı kapatırım sanırım.bu yazarı çok seviyorum.o yüzden onun kitaplarınıda 1-2 günde bititriyorum.gerçi ben 1-2 günde kitap bitmeli diye düşünüyorum.kitaptan uzaklaşmamak adına.gelecek ayda açlık oyunları serisiyle başlarım.
mehtap51....................8

arkadaşlar bu sanal kütüphane nedir.nasıl kullanılır ve nerede.bilgi verirseniz sevinirim.birkaç sayfaya baktım ama nasıl kullanılacağını anlayamadım.şimdiden teşekkürler

Yarım saat önce İstanbullular kitabını bitirmiş bulunmaktayim.
Kitap yarım kaldı sanki... Sanki eksik kalmış bir yanı varmış gibi geldi.. En azından birbirlerinden, olup bitenden habersiz insanların sonunda herşeyi öğrenmesi gerekiyordu. Tabi bu benim fikrim. Ancak kitap yordu, okurken beni gerçekten anlamsız bir şekilde yordu...
Şimdi yepyeni kitabıma geçmek üzereheyecan içerisindeyim ama sabah 5te uyanmak lazımken ne mümkün :)

Buket Uzuner - İstanbullular
angel_elika..: 1

sanal kütüphanemizde ingilizce kitaplar içerikli bölüm yok sanırım. ben ingilizce kitaplarımı ekleyemiyorum :31: kulitta bu konuda yardımcı olur musun? sen kütüphaneci görevindeydin değil mi?

Ayşe Kulin - Gizli Anların Yolcusu' nu okuyorum şimdi, beğenirsem; sırada Bora' nın Kitabı var.
tavsiye üzerine başladım, bağlantılı kitaplarmış.
Kulin'in ; Adı Aylin, kitabını yıllar önce severek okuduğumu hatırlıyorum. ama bu kitap anlatım olarak çok sade, basit geldi. çabucak okunuyor, bugün biter sanırım. 250 sf okudum hemen, ama buraya kadar herşey tahmin ettiğim şekilde gidiyor, ipuçlarını çok açık vermiş kitapta, hiç şaşırtmadı okurken, sanki daha önce okuduğum bir kitap gibi(kitabı ve yorumlarını hiç okumadım üstelik). sonunda sürprizler olur umarım...
çok aceleye getirilmiş kitap gibi geldi bana... Ayşe Kulin'den daha iyisini bekliyordum açıkçası...

Ayşe Kulin kitaplarını okuyan arkadaşlar, --detaylara inmeden-- bana başka kitaplarından önerebilir misiniz?

slm kızlar evie hamiltonun gizli hayatınıda bitirdimbu akşam charlotte bronte cinayetleri isimli bir kitaba başlıyorum ilginç bir kitaba benziyor
Bronte ailesinin hayatı, yazdıkları romanlar kadar etkileyici ve trajiktir: Yorkshire Haworth'ta sıkıcı bir eve kapanmış üç kız alkolik bir erkek kardeş. James Tully, Bronte ailesinin yaşam ve ölümlerindeki tutarsızlıklardan etkilenerek Haworth'ın gizemlerini araştırmaya girişti. Bu araştırmaların sonuçları öyle karanlık ve şaşırtıcıydı ki bunları bir kitapta toplamaya karar verdi. Gerçek karakterleri ve olayları kullanan yazar, bize Bronte efsanesinin arkasındaki olağanüstü gerçeği sunuyor.

Lyre;2

:16:

Ayşe Kulin - Gizli Anların Yolcusu' nu okuyorum şimdi, beğenirsem; sırada Bora' nın Kitabı var.
tavsiye üzerine başladım, bağlantılı kitaplarmış.
Kulin'in ; Adı Aylin, kitabını yıllar önce severek okuduğumu hatırlıyorum. ama bu kitap anlatım olarak çok sade, basit geldi. çabucak okunuyor, bugün biter sanırım. 250 sf okudum hemen, ama buraya kadar herşey tahmin ettiğim şekilde gidiyor, ipuçlarını çok açık vermiş kitapta, hiç şaşırtmadı okurken, sanki daha önce okuduğum bir kitap gibi(kitabı ve yorumlarını hiç okumadım üstelik). sonunda sürprizler olur umarım...
çok aceleye getirilmiş kitap gibi geldi bana... Ayşe Kulin'den daha iyisini bekliyordum açıkçası...

Ayşe Kulin kitaplarını okuyan arkadaşlar, --detaylara inmeden-- bana başka kitaplarından önerebilir misiniz?

ben çok beğendim gizli anıların yolcusunu :31:
boranın kitabı da işte boranın ağzından onunda gideri var :42:

Back