• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadınların Kitap Mekanı

bende canan tan - piraye ye başladım bugun kızlar :D

1,5 günde bitirmiştim bu kitabı. :delphin:
Yarısından çoğunu da bir oturuşta okumuştum. Sonra da çok ağlamıştım. :delphin:
Tabi ki kitaptaki kahramanlara değil, kendi halime, yaşadıklarıma. Onları hatırlatmıştı bana.
Kitabın konusuyla alakası yoktu tabi benim yaşadıklarımın. Bir şeyler hissettirmişti epeyce.

Son düzenleyen: Moderatör:
1,5 günde bitirmiştim bu kitabı. :delphin:
Yarısından çoğunu da bir oturuşta okumuştum. Sonra da çok ağlamıştım. :delphin:
Tabi ki kitaptaki kahramanlara değil, kendi halime, yaşadıklarıma. Onları hatırlatmıştı bana.
Kitabın konusuyla alakası yoktu tabi benim yaşadıklarımın. Bir şeyler hissettirmişti epeyce.

bakalım senin dediğin gibi erken bitirebilicekmiyim?

Arkadaşlar,elbette ki bu topiğin amacı kitap okumaya özendirmek,bu sevgiyi birbirimize aşılamak..Tamamen iyi niyet,hırs yok.Ama bir liste ve ufak çapta bir yarış söz konusuysa ve de okunulan kitap sayısı buraya kaydediliyorsa , 400 sayfalık bir kitapla 800 sayfalık bir kitabı aynı kefeye koymak yanlış olur.Listeye bakan biri x kişinin de y kişinin de aynı sayıda kitap okuduğunu düşünüyor ama bilmiyor ki y kişinin her bir kitabı diğerinin iki katı..
Diyorum ki acaba kitap sayısı değil de sayfa sayısı üzerinden mi bir liste tutsak?yerimseniben

Bu arada hoşbulduk tweety..:3:

Son düzenleme:
Smeagol senin dediğin gibide yapılabilinir tabi, buda bir görüş isterseniz her bitirdiğimiz kitabı içereğini anlatırken yorumumuzu yaparken sayfa sayısınıda yazabiliriz.Bence herkes görüşlerini belirtsin yeni ayımızda yani Kasım ayında oy birliğiyle karar verilen şeye uyarız. Ondan sonrada bu konu kapanır.

Smeagol senin dediğin gibide yapılabilinir tabi, buda bir görüş isterseniz her bitirdiğimiz kitabı içereğini anlatırken yorumumuzu yaparken sayfa sayısınıda yazabiliriz.Bence herkes görüşlerini belirtsin yeni ayımızda yani Kasım ayında oy birliğiyle karar verilen şeye uyarız. Ondan sonrada bu konu kapanır.

Sadece bir fikirdi,düzeninizi bozmak ya da karışıklık yaratmak istemem,önemli olan kitap okumak.Konu benim için kapanmıştır..yerimseniben

28 Eylül – 28 Ekim 2010

'Kadınların Kitap Mekanı' Müptelası - Okuduğu Kitap Sayısı

1. tweetypinar ..... - .......8......
  2. Maip ….............. - .......4........
  3. hande80 ............. - .......4.........
  4. Punchshe .......... - ........3........
  5. emk87 .............. - ........3.......
  6. atlantis ............. - ........2........
  7. EFSUNN........... - ........2.......
  8. Sumak ….......... - ........2.......
  9. Sarissa ............. - .........2........
  10. maiberf ............. - ........1........
  11. Ander ................ - ........1.........
  12. ameli ................ - .........1........
  13. gnydn64 ........... - .........1.......
  14. anten ................ - .........1........
  15. smeagol ............ - .........1........
  16. YENA ............... - .........1........
  17. esradlr ............... - ........1........
  18. nrdnmt ….......... - ................
  19. PrensesPeri ..... - ................
  20. maibeyaz ........ - ...............
  21. Tryamour .......... - ................
  22. esgisu ............. - ................
  23. Deryacık .......... - ..............
  24. neyneyse ..... - ..........
  25. Deryacık ....... - ..........
  26. Eyylül ........... - ...........

Son düzenleme:
Eğer öyle olacaksa ben de bu ay bitirdiğim kitapları söyleyebilirim..sempatiksalakcinni

evet neden olmasın olay önceden beni de yazın demek değil ki 28 eylül ile 28 ekim arası kaç kitap okudun bence bu önemli olmalı a.s

zaten bu ilk ay ya tam oturmadı bence önümüzdeki aya daha bi güzel olacak

bu ay daha çok üye eklemekle geçti bi yandan okuduk da ama mesela ortada ben de gireyim diyenler olacaktı zaten bence önemli olan tarih, dimi arkadaşlar, siz ne dersiniz ?? önemli olan sizin kararınız vereliniortak

bu arada devamlı takip ediyorum ama bi yanlışım olur eksiğim olur listede lütfen uyarın arkadaşlar
özel mesaj atarsanız çok sevinirim yerimseniben

Arkadaşlar,elbette ki bu topiğin amacı kitap okumaya özendirmek,bu sevgiyi birbirimize aşılamak..Tamamen iyi niyet,hırs yok.Ama bir liste ve ufak çapta bir yarış söz konusuysa ve de okunulan kitap sayısı buraya kaydediliyorsa , 400 sayfalık bir kitapla 800 sayfalık bir kitabı aynı kefeye koymak yanlış olur.Listeye bakan biri x kişinin de y kişinin de aynı sayıda kitap okuduğunu düşünüyor ama bilmiyor ki y kişinin her bir kitabı diğerinin iki katı..
Diyorum ki acaba kitap sayısı değil de sayfa sayısı üzerinden mi bir liste tutsak?yerimseniben

Bu arada hoşbulduk tweety..:3:

biz başkasıyla değil kendimizle yarışıyoruz.bence sayfa sayısı önemli değil.bu arada ahmet ümit:istanbul hatırası nı bitirdim.

bayanlar beni hazirana kadar maruz görüceksiniz artık :( sınavdan dolayı arkadaşlarım falan kımse okumama izin vermiyor mafoldumben

:) evet arkadaşlar sayfa sayısına göre yapalım derseniz onada amenna :)
biz öyle kendimizi gaza getirmek için espiriler falan yapıyoruz ama umarım ciddiye almıyorsunuzdur
tabiki tweetypinar ı tebrik ediyorum okadar kitabı okuyabildiği için ama hep kendimi şöyle kıyaslıyorum ben okuyamıyorum
hani onun hile yaptığını falanda düşünmüyorum yaparsa kendisine yapar beni ancak şöyle kandırır bak kıza ne kadar çok okuyo derim :) banada yararı olur bende okurum ama okuyup okumamak onun bileceği bir iş :)
biz hande80 ile işin gırgır tarafındaydık :) ve tweetye alınmamasını söylemiştim istemeden kalp kırdıysam özürdilerim :))

ben çocuk kitabı falan derken tweety i küçümsemek falan istemedim zaten oda hangi kitapları okuduğunu yazıyor istesem girer netten nasıl kitaplar okuduğuna bakarım
ki zaten kendisi değişik kitaplar okuyor ve zaten psikoloji okuyan birisi sanırım çok kitap okumasıda çok normal :)

yani demeye çalıştığım hani biz kendi aramızda biraz şakalaştık ve tweetynin çok okuduğundan değil kendi okuyamamızdan şikayetçiyiz :)
anlatabildiysek ne mutlu

bu arada amin maulof u gerçekten severim kitapları küçük diye almadım yanlış anlaşılma olmasın öyle bir espri yapmıştık :) bütün kitaplarını bitirmeyi düşünüyorum
2 kitabını da aldım kütüphaneden bu sebeple yani
off neyse çok uzattım daha btiremedim zaten ahmet ümit i kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

Punchshe hayır canım alınmıyorum hiç... opuyorumnanaktan

canım içimi rahatlattın teşekkür ederim hani arada şaka falan yapıyoruz dedim acaba tadınımı kaçırdık yani abartmak değil niyetimiz hem sayfayı canlandırmak hem eğlenmek hemde bu işi zevkli hale getirmek :))kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

ayy pirayenin yarısına geldim kızlar yarına biter :D cok guzelmiş ama tavsiye ederim

:) evet arkadaşlar sayfa sayısına göre yapalım derseniz onada amenna :)
biz öyle kendimizi gaza getirmek için espiriler falan yapıyoruz ama umarım ciddiye almıyorsunuzdur
tabiki tweetypinar ı tebrik ediyorum okadar kitabı okuyabildiği için ama hep kendimi şöyle kıyaslıyorum ben okuyamıyorum
hani onun hile yaptığını falanda düşünmüyorum yaparsa kendisine yapar beni ancak şöyle kandırır bak kıza ne kadar çok okuyo derim :) banada yararı olur bende okurum ama okuyup okumamak onun bileceği bir iş :)
biz hande80 ile işin gırgır tarafındaydık :) ve tweetye alınmamasını söylemiştim istemeden kalp kırdıysam özürdilerim :))

ben çocuk kitabı falan derken tweety i küçümsemek falan istemedim zaten oda hangi kitapları okuduğunu yazıyor istesem girer netten nasıl kitaplar okuduğuna bakarım
ki zaten kendisi değişik kitaplar okuyor ve zaten psikoloji okuyan birisi sanırım çok kitap okumasıda çok normal :)

yani demeye çalıştığım hani biz kendi aramızda biraz şakalaştık ve tweetynin çok okuduğundan değil kendi okuyamamızdan şikayetçiyiz :)
anlatabildiysek ne mutlu

bu arada amin maulof u gerçekten severim kitapları küçük diye almadım yanlış anlaşılma olmasın öyle bir espri yapmıştık :) bütün kitaplarını bitirmeyi düşünüyorum
2 kitabını da aldım kütüphaneden bu sebeple yani
off neyse çok uzattım daha btiremedim zaten ahmet ümit i kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

punchshe amin maulof'un bütün kitaplarını bitirmek istediğini yazmışsın yüzüncü adı okumadıysan sana gönderebilirim okuduktan sonra sende bana geri gönderirsin

Amin Maulof Ölümcül Kimlikleri bitirdim. :sm_cool:
Bu topik benim için de iyi oldu, gaza geldim:))

Kitaba gelince; deneme tarzında kitapları seviyorsanız tavsiye edebilirim.
Kimlik kavramını ve kimlik kavramını oluşturan unsurlar hakkındaki görüşlerini aktarmış yazar.
Kimliğin sadece isim, ırk, din gibi kavramlarla açıklanamayacağını, pek çok unsurun bir araya gelerek oluştuğu görüşünü savunuyor.
Gerçi deneme türü için "savunmak" sözcüğünü kullanmak ne kadar doğru bilmiyorum.

Elimdeki kitabı pek sevmedim. Şimdilik devam ediyorum ama bitirebilir miyim yoksa yarım mı bırakırım zaman gösterecek.

punchshe amin maulof'un bütün kitaplarını bitirmek istediğini yazmışsın yüzüncü adı okumadıysan sana gönderebilirim okuduktan sonra sende bana geri gönderirsin

canım bir kütüphaneye bakayım 10 gün sonra kütüphaneye gideceğim eğer
bulamazsam gönderirsin olur mu?
kütüphanede kitaplarının çoğu vardı sanada zahmet olmasın :)
doğunun limanlarını okumuştum ve çok sevmiştim
arkadaşımda afrikalı leo yu okumuştu ve tavsiye etmişti
bende bütün kitaplarını okumaya karar verdim :))

Back