- 23 Ekim 2014
- 9.338
- 15.666
gelde anlat işte.. Kadının çabalamasını,yuvasını ayakta tutmak için didinmesini aşağılanma olarak goren kadın, zaten biz kadınlara en buyuk darbeyi vuruyorDima ama. Cennet neden anne ve babalarin ayaklari altindadir dememis de yalniz annelerin demis. annelik yalniz evlada yapilmaz cunku yuvaya yapilir her turlü.
Yıllar yıllar sonraya kalabilirsek tabiiO şeyi yapmam için elden ayaktan düşüp, çalışamaz hale gelmem gerek. Ailemden kimsenin olmaması gerek. Dünyada yapayalnız olmam gerek. Lakiin önlemini alıp zor günler için paramı da biriktiriyorum. Düşmez kalkmaz bir Allah yıllar yıllar sonrasının garantisini yapıyorum endişe etmeyinizBen çalışabldikçe kimseye boyun eğmem.
Sizin cilveden anladıgınız "oynasmak" dediginiz o cirkin tabir mi yani. Cilve benim düsünceme göre erkeği sert oldugunda yumusatacak kücük şirinliklerdir.Kadın olmak, yumuşaklığın aksine yeri geldiğinde yüz erkeği cebinden çıkaracak kadar sert, dayanıklı ve güçlü olmak demektir.
Kadın olmak demek, erkeklere 'cilve yapmak' yani cinsel vaat vermek hatta en kaba tabirle 'oynaşmak' yerine, eğer istiyorsa harekete geçmek demektir.
Kadın olmak demek, naz, niyaz ve trip yerine, isteklerini ve beklentilerini başkalarının gerçekleştirmesini beklemekten ziyade 'yapmak' demektir.
Kadın olmak, başkasının size ekmek verimesini beklemek değildir.
Elinizdeki malzemeyle ekmek bile yapılamıyorsa, onu pastaya çevirebilmek, ya da o tadı veriyormuş gibi ailesine sunabilmektir.
Hele de kadın olmak, sadece 'meta değeri biçtiğiniz' bedenimizden asla ibaret değildir.
Siz kadın olmayı çok yanlış anlamışsınız bence..
Orasını herkes kendi bilir. İster sussunlar ister haklarını savunsunlar.Yıllar yıllar sonraya kalabilirsek tabiiçalısmayan kadın boyun mu eğecek yani. Herkes hakkını savunacak elbet.
gelde anlat işte.. Kadının çabalamasını,yuvasını ayakta tutmak için didinmesini aşağılanma olarak goren kadın, zaten biz kadınlara en buyuk darbeyi vuruyor
Ayrıca o seyi yapmanız icin Allah'in istemesi yeterli!!!O şeyi yapmam için elden ayaktan düşüp, çalışamaz hale gelmem gerek. Ailemden kimsenin olmaması gerek. Dünyada yapayalnız olmam gerek. Lakiin önlemini alıp zor günler için paramı da biriktiriyorum. Düşmez kalkmaz bir Allah yıllar yıllar sonrasının garantisini yapıyorum endişe etmeyinizBen çalışabldikçe kimseye boyun eğmem.
Her sinirlendiğinde eşiniz, ona cilve yapabiliyor musunuz?Sizin cilveden anladıgınız "oynasmak" dediginiz o cirkin tabir mi yani. Cilve benim düsünceme göre erkeği sert oldugunda yumusatacak kücük şirinliklerdir.
o soylediğinizi bnde kabul edemem.ancak o kadsr guzel maddeler varken herbirine karşı çıkmak insanın aklına feministlikten başka bişey getirmiyor..Yuvasını ayakta tutmak için didinmesi aşağılanma olarak görmüyorum.
Aşağılanmaya, haklıyken bile susun diye tavsiye edilen bir yazıda 'yuvayı ayakta tutmak için kadın her şeyi yapmalı' bahanesinin yapıştırılmasını kabul edemiyorum.
Herkes kendi değerini yaşar, kusura bakmayın.
Bana değil kocam, bu dünya üzerindeki kimse bana hakaret edemez, sahip olmaya çalışamaz, aşağılayamaz, fikirlerime saygısızlık yapamaz...
Sırf yuvam dağılmasın diye insanlıktan çıkıp adeta bir kuklaya dönemeyeceğim.
Bunları söylüyorum diye de ne feministim, ne anadolu kadınıyım, ne yükseğim ne alçağım, aksine sadece hümanist sıradan bir insanım.
yapabiliyorum evet. Kalabalık icinde gozlerine merhametle bakarak (konusamasamda), sırtını sıvazlayarak. Kaynanamların yanında tatlıııım, bitanem gibisinden konusarak. yapabiliyormusum dimi?Her sinirlendiğinde eşiniz, ona cilve yapabiliyor musunuz?
Kalabalık ortamlar, aile yanı, sokak ortası vs vs umumi olanlar?
Eğer yapabiliyorsanız 'cümle alem' içinde cilvenizi, ben sizin tanımınızı kabul edeceğim.
Ha eğer yapamıyorum diyorsanız, o zaman yaptığınızın 'en kaba tabiri' ile yüzleşmeye de hazır olacaksınız...
Ben bu yazıdakilerin çoğunu belki yapıyorum fakat...o soylediğinizi bnde kabul edemem.ancak o kadsr guzel maddeler varken herbirine karşı çıkmak insanın aklına feministlikten başka bişey getirmiyor..
Bir insana sevgi sözcüğü kullanmak ya da temasta bulunmak cilveleşmek midir?yapabiliyorum evet. Kalabalık icinde gozlerine merhametle bakarak (konusamasamda), sırtını sıvazlayarak. Kaynanamların yanında tatlıııım, bitanem gibisinden konusarak. yapabiliyormusum dimi?
vaayy bee. Ne farklı bir bakış açısıı. Kırk yıl daha duşunsem buraya varamazdım. Boşuna dememişler dervişin fikri neyse zikri de odur diye.. Tam sizlik...Ben bu yazıdakilerin çoğunu belki yapıyorum fakat...
Siz bu maddelerin alt metnini iyi okuyamamışsınız bence...
Onun ailesi için çektiğiniz sıkıntıyı yüzüne vurmayın demek, onun ailesi için sıkıntı çekeceksiniz, çekmelisiniz de demek.
Başka erkeklerin başarılanı yüzüne vurmayın demek, kocanızla başka adamlar hakkında konuşursanız, sonucu kötü olur demek.
Haklı olsanız bile susun, en çok seven siz olun demek, erkek size bağırıp çağıracaktır, bu normaldir ve senin görevin susmaktır demek.
Eşiniz eve geleceği zaman süslenin demek, kendinizi sadece ona hazırlayın, bedeniniz onun 'mal'ıdır demek.
Daha çok sıralayacağım da neyse...
Kısaca, hiç masum bir yazı değildir.
Bir de normalmiş gibi konuşmayın Allah aşkına..
İşim bu benim arkadaşım, işim.vaayy bee. Ne farklı bir bakış açısıı. Kırk yıl daha duşunsem buraya varamazdım. Boşuna dememişler dervişin fikri neyse zikri de odur diye.. Tam sizlik...
İşim bu benim arkadaşım, işim.
Zaten siz 40 yıl düşünmeden beş dakikada hemen alın diye yazılıyor bunlar.
Bilinç altı mesaj nasıl verilir çok iyi bilirim.
Böyle de hedef kitlemizi belirleriz, yaparız reklamlarımızı masumca.
Bir güzel istediğimiz düşünceleri hedef kitlemizin beynine işleriz.
Sizler de masum masum izler, okur ya da dinler, inanırsınız.
İnsan kandırma sanatının yeni adı günümüzde medya ve reklamdır.
Ama işte bilenlere geçmiyor maalesef..
Sizler gibi masum kitlelerimiz olduğu için, yolumuz çok açık maalesef...allh yolunuzu açık etsin.başarılar
tşkkurler dikkate alıcam :))Sizler gibi masum kitlelerimiz olduğu için, yolumuz çok açık maalesef...
Nacizane tavsiye, 'alt metin' okumayı öğrenin....