• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadın öğretmenin anne olma hakkı yok mu

Sadece ogretmenlikte degil ki butn mesleklerde boyle hamile kalinca insanlar resmen sinir oluyor...ben de hamileyim ve hemsireym calisma arkadaslarimdan bazilarj laf sokup duruyor 5 aylik hamileyken 24 saatlik nobet tutmamam problem oldu normal 16 saatlik tutuyorum ama 24 tutmam problem oldu nefret ettim resmen insanlardan

İnanamıyorum ya
Ne zaman böyle insanlar olduk
Öğretmen insan değil mi ?
Duruşunuzu asla bozmayın
Hakkınızı da arayın
Hamileliğin verdiği duygusallıkla pes etmeyin

Yakın bir zamanda bende böyle bir tartışmanın içine girdim . Ağzını açan aman kadın öğretmen olmasın , aman her sorunlarını sınıfa yansıtıyorlar , yok çok kibirliler yok konuşulmuyor onlarla muhattap bile olmuyorlar , hamilelik vs . Gerçekten çok şaşırdım hem de hiç bekmeyeceğim insanlar böyle konuştu . Hep de tecrübelerinden bahsediyorlar ne kadar doğru bilemem tabii ama açıkçası üzüldüm . Yaşananların cinsiyetle değil insanlıkla alakalı olduğunu anlatmaya çalışmak çok zor . Şunu görüyorum kadınların yaptıkları hatalar affedilmiyor ve unutulmuyor ama erkekler bu konuda çok şanslı . Hayatın bir çok alanında böyle .
Maalesef haklısın .kadının kadına yaptığını kimse yapmıyor . Benim çok yakınım öğretmen , hiçbirinin evini işine ,işini evine götürdüğünü görmedim duymadım .hatta bir tanesi 20 yıllık öğretmen ,özel konularda ve sağlık nedeniyle bir sürü sorun yaşadı .tekini bile ne veli bilir ne öğrenci .her işin bir etiği var .

Türkiye'de öğretmen olmak hakikaten zormuş. Okuyunca aklim mantigim almiyor. Ve galiba sukrediyorum orda yasamadigima. Benim yasadigim ulkede öğretmen veli iliskileri cok baska. Hicbir velide öğretmenin telefon numarasi yoktur ve olamaz da. Bu gizlilige aykiri. Kimse ogretmeni oylesine aramaz. Türkiye'de herkesin herkeste numarasi var hic anlamiyorum.

Kesinlikle veliler saçmalamış dilekçe yazmak nedir ya olacağı varsa sizde değil gelen her öğretmende olur ayrılma durumu ama ben hiç unutmam 1 ve 2. Sınıfta 7 öğretmen değişti ve biz 3. Sınıfta okuma yazmayı matematiği doru düzgün öğrendik

Müdürün hatası var izne ayrılacak öğretmene 1.sınıf verilmez bu her yerde böyledir. Ara sınıflardan bir öğretmene verilmeliydi.

Bizim de 1.sinifta ogretmenimiz degismisti. Ölmedik. Cahil de kalmadik. Dunyanin sonu da gelmedi.
Fazla tepki veriyor veliler. Takmamaya calisin, Allah'a havale edin. Siz hobi olarak ben 1.sinif alip birakayim, ne guzel olur, demediniz sonucta

Ben devamlı velilerden şikayet edilmesini Anlamıyorum. 1. Sınıfa kesinlikle hamile bir öğretmen verilmemeliydi.

Burada en masum kişi sizsiniz tabi ki. Ama en başta müdürünüzde büyük hata var. Sonra da Yalan şikayette bulunan velilerde.

Evet, öğretmen de tabi ki hamile kalır, bebeği olur izne ayrılır. Yakın çevrem hep öğretmen arkadaşlarla dolu. Hepsi doğumlarını atamadan sonraya getirdi. 4. Çocuğu olan bile var.

Öğretmenliğin izin şartları ve çalışma koşulları bir anne için çok uygun. Ki iyi bir idareye denk gelirse saatlerde de büyük kolaylık sağlanıyor. Yarım gün çalışıp çocuğu daha öğle uykusundan uyanmadan evde olan arkadaşlarım var.

O yüzden çok ağlamaya gerek yok. Ne güzel bir mesleğiniz var.

Veliler yalan şikayette bulunmakta haksız. Ama şikayet etmekte hiç de haksız değil.

4. Sınıf annesiyim. Okullar içinde en önemlisi ilkokul bence. Çocuğun okula yaklaşımını belirliyor. Ve o sınıflar içinde en önemlisi de 1. Sınıf. Alıştırma haftasıyla başlanıyor ama bir hafta önce gelmekle alışılmıyor. En az bir dönem sürüyor çocukların alışması.

Öğretmen değişse, çocuğun eğitim hayatı mahvolmaz ama müdürün kontrolündeyken bu gereksiz bir atraksiyon.

Ben İngilizceci olduğum için branş öğretmenleri için bu kadar önemli değil gerçekten. 3 ve 4. Sınıflarda da bu kadar mühim değil. Ve Eminim siz de öyle olmasını tercih ederdiniz. Sizlik bir durum yok yani.

Ama velilerin bu durumdan hoşlanmaması da gayet makul.

Size hak vermekle birlikte bende veli olarak çocuğumun öğretmeni yarıda bıraksın istemem... (Velilerin yaptığı çok yanlış kesinlikle desteklemiyorum.) Veliler panik yapmistir doğal olarak...

Milletin bebesi de ne kıymetli arkadaş. Evde kendileri çocuklarının yüzüne bakmaz okulda öğretmen sırf kendi çocuklarıyla ilgilensin, pohpohlasın isterler. Siz giderseniz başka öğretmen verilir sanki ne olacak. Çocuklar da hayata yavaştan alışmaya başlasın valla hiçbir şey güllük gülistanlık olmuyor.
Bizim canımız yoktu demek ki. Kaç okul kaç öğretmen değiştirdim hatırlayamıyorum bile.

sorun ne sizde ne de velilerde , problem size bu karnı burnunda haliniz ile 1.sınıf verende.
yahu bu öğrenciler 1.sınıf öğretmenlerine alışma süreci hoop doğum geliyor öğretmen gidiyor.
öğretmene ayrı dertt çünkü1.sınıf ile ilgilenmek alıştırmak kolay değil.

Ya siz 10 tane öğretmen değiştirmiş olabilirsiniz ama bu durumu normalleştirmeyin. Ben çok şanslıydım. Okul hayatım boyunca hiç öğretmenim değişmedi neredeyse. Temel derslerimin öğretmenleri hep aynıydı. Ben hayatım boyuna da başarılı bir öğrenci oldum iyi öğretmenlere denk geldiğim için.

10 tane öğretmen değiştirenler okul hayatlarını da anlatsınlar burada. Çünkü zaten etkilenen şey o. İlkokul inanılmaz önemli. Ablamla ben karı-koca öğretmenlere verilmiştik. Ablamın öğretmeni sözelciydi ve ablam dil okudu. Benim öğretmenim sayısalcıydı ve ben de sayısalcı oldum.

Velilerin iftira atması hoş değil elbette ama tam çocuklar size bağlanmışken ayrılmak zorunda kalacaksınız. Onların açısından bakarsanız onlar da çok haklı. Sizi 1. sınıfa verenlerde hata.

12 yildir ogretmenim. Bugune Kadar hiçbir velilemle sorun yasamamis biriyken, son 1
Yildir dayanılmayacak sekilde sorun yasamaya basladim. Cocugun bir Arka siraya oturmasindan bile rahatsiz olan velilerim oldu. Su an 3. Sinifiz ve mezun edecegim gunu iple cekiyorum.takmayin desem de olmuyor biliyorum. Ben bir sene dir cok yiprandim.ozguvenim kalmadi. Cok basarili, takdirler tesekkurler Alan bir ogretmenken su an kolumu kaldiramayacak duruma geldim. Malesef heves istek birakmiyorlar. Sadece sabir ediyorum. Tek yapabildigimiz bu cunku

bende kıızımı erkek ögretmene verdim
sırf bitmek bilmeyen dogum iziniz var diye ,

ama erkek ögretmendende hiç memnun değildim ama birgün şikayet etmedim

Henüz kızım okula gitmiyor. Belki o zaman farklı düşünürüm, bilemiyorum. Ama şimdi şöyle düşünüyorum: Çocuklar çok küçük okula başlıyor. Anaokulu, kreş derken değişik değişik öğretmene alışıklar zaten. Yani sene ortasında değişen bir öğretmenden çocuklar neden etkilensin anlamıyorum. Sonuçta o kişi bizim özel öğretmenimiz değil. Okulun öğretmeni ve çocuğa da bu söylenmeli. "Evet bugün Ayşe, Fatma ama yarın Ahmet Mehmet olabilir. Çocuğum, senin görevin öğretmenin kim olursa olsun, onu dikkatli dinleyip, derslerine zamanında çalışmak, öğretmenine ve arkadaşlarına saygılı olmak."

Çocuklar bunu anlayabilecek kapasitedeler eminim. Yani aslında çocukların etkilenmesinden çok veliler kendileri için değişikliğin iyi olmadığını düşünüyorlar gibi geliyor bana.

Benim de ilkokulda iki kere öğretmenim değişti . Hiç etkilenmedim. Sonuçta benim görevim belliydi, ders çalışmak ve saygılı olmak. Karşımdaki kim olursa olsun bu değişmez.

ilkokul birinci sınıf öğrencisi için öğretmen görülenden çok anlam ifade eder..o çocuğun ilerideki okul hayatı için travma bile olabilir ,çünkü onlar çok küçük ,ben de asker çocuğu olarak çok okul değiştirdim çok şükür ki ilkokul öğretmenim birden beşe kadar aynı kişiydi şanslıydım ama kardeşim için durum aynı olmadı ve okul hayatı iki sene okutan öğretmenine o kadar alışmışki gitmesi ile ciddi sekteye uğradı..

velilerin yaptığı şey desteklenecek türden değil..ama 28 haftalık gebe bir öğretmeni dönem ortasın da gideceğini bildiği halde birinci sınıflara veren müdür en büyük suçlu.karşısına çıkacak sonuçları da bildiği aşikar ..iftira dolu dilekçeler veren velilerin yetiştirecekleri çocuklardan da gelecek eçısından ciddi tereddütteyim.

Velhasıl Allah yardımcınız olsun müdür sanırım siz doğum iznine ayrılana kadar sizi o sınıfta tutmaya niyetli her türlü önümüzdeki ay ayrılıyorsunuz zaten ,o çocuklara yazık.

Ya siz 10 tane öğretmen değiştirmiş olabilirsiniz ama bu durumu normalleştirmeyin. Ben çok şanslıydım. Okul hayatım boyunca hiç öğretmenim değişmedi neredeyse. Temel derslerimin öğretmenleri hep aynıydı. Ben hayatım boyuna da başarılı bir öğrenci oldum iyi öğretmenlere denk geldiğim için.

10 tane öğretmen değiştirenler okul hayatlarını da anlatsınlar burada. Çünkü zaten etkilenen şey o. İlkokul inanılmaz önemli. Ablamla ben karı-koca öğretmenlere verilmiştik. Ablamın öğretmeni sözelciydi ve ablam dil okudu. Benim öğretmenim sayısalcıydı ve ben de sayısalcı oldum.

Velilerin iftira atması hoş değil elbette ama tam çocuklar size bağlanmışken ayrılmak zorunda kalacaksınız. Onların açısından bakarsanız onlar da çok haklı. Sizi 1. sınıfa verenlerde hata.

Benim de 5 sene öğretmenim aynıydı çok iyi insandı çok iyi öğretmendi
Emekliliği geldi ama bizi mezun etmeden ayrılmadı Allah ondan razı olsun
Ama bu olayda öğretmen kötü diye dilekçe verilmesi yanlış
Müdüre gidip öğretmenin hamileliğinden dolayı yarı dönemde öğrencileri bırakmak zorunda kalacağından değişmesini istiyoruz demelilerdi birlik olup. Böyle iftira atmak iğrenç ve aşağılık bir davranış.
İnsanımız malesef hiç yol yordam usül bilmiyor. Ben öğretmen olarak çalışırken öğrencinin biri öğretmen adına sosyal medya açıp fotoğraflarını vs çalmış ve adına konuşmalar yapmıştı. Öğretmen olayı büyütmeden öğrencinin babasıyla görüşmek istemişti. Veli aşırı bir tepki vererek kaymakama gitmiş. Yanlış okumadınız öğretmeni şikayete kaymakama gitmiş :D okul müdürü, ilçe milli eğitim falan dururken... o gün anladım ki veliler çıldırmış olmalı!

Back