Kadın haklarının korunması İstanbul Sözleşmesi

İstanbul Sözleşmesi Kaldırılsın mı?

• Ankete Katılan
    95
istanbul sözleşmesinin başkani Müge Anlı olmalı. Başkani erkek ise kaldirmaya izin veriyor bu sözleşmeyi kadinlar yönetsin istiyorum!!

Adamlar boşanmış hala neden nafaka ödüyoruz diye sersenişte bulunuyorlar.
B.k kafalılar... Çoğu otur evinin kadını ol kafasında ataerkillik zehirlenmesi yaşıyor. Kadına nefes aldırmamak için her haltı yiyorlar. Kadınlar bu pisliklere rağmen var olmaya çalışıyor. Nafaka ödemek istemeyen insan önce bu kafalardan kurtulmalı, kadınların savaşında onların safında yer almalı. Kadınların kendi ayaklarının üstünde durması için savaşmalı. O baskılamaya çalıştığın kadınlardan biriyle evlen, çocuk yap, sonra boşanınca nafaka niye ödüyoruz? Yok ya... Kaldı ki İstanbul Sözleşmesi'nde erkeği kadına nafaka ödemeye mecbur bırakan bir madde yok. Nafaka mevzusu Medeni Kanunda var. Ya bu sözleşmeye karşı çıkanlar, kadının sosyal hayatta var oluşuna karşı çıkan zihniyet işte. Akıllı insan şunu okuyup da, nesini ters, mantıksız bulabilir Allah aşkına?

Avrupada yaşıyorum size bir örnek vereceğim. Buraya geldigimin ilk zamanları bir akşam eşimle yürüyüşe çıkmıştık parkın yakinlarindan ses geliyordu kadin yardim istiyordu adam onu taciz ediyordu sanirim sarhoslardi ve kadini sıkıştırıyordu daha biz telefona sarilmadan baktk onumuzdeki adam hemen polisi aramış.
Bir polis arabasi sessizce yaklaşıp adami etkisiz hale getirdi ardindan bes tane polis arabası daha yeni sirenleri calarak etrafını sardı kadini koruyup alip gittiler.
benim gözlerim doldu çünkü daha Emine Bulut olayı yeni yaşanmıştı o vahşet... Burda kadina değer var her yerde her anlamda. İstanbul Sözleşmesi ne agzindan salyalar akarak hayir diyenleri anlamıyorum aklim almıyor. Yazık diyorum Yazık... Şiddet yanlısı oluyorlar hayır diyenler....

Giderek geriye giden bir sistem... Bunlar zaten olmasi gerek seyler iken boyle seylerin tartışmaya ya da yorumlara acik olmasi bile enteresan cidden bu akilla oynamadir. O kadar kadin cinayetlerinden sonra bir de bunlari kaldirmaya oylamak inanilir gibi değil. Bunu kabul etmeyenler öncelikle cezalarini bulmalilar. Sanki kendilerinin kiz cocuklari yokmus gibi davrananlar ancak baslarina geldigi zaman uyanırlar. Allah herkese akıl fikir versin gercekten

Kadınlarımıza özellşklede erkek anası olanlara sözüm.
Çocuğunuzu yetiştirirken ne olur kadınlara değer vermesini sevmesini saygı duymasını öğretin.
Had, oğlum göster pipini teyzelere derseniz iki elimiz yakanızda olur,bunların sonucuda kavgacı şiddeti seven kadını hor gören erkeklik taslayan bireylere dönüşüyorlar.
Biz kızlarımızı elin oğlu hırpalasın diye dünyaya getirip büyütmedik.
Bu ülkede ata erkil düzen devam ettikçe kadının adını toprağın altına gömüyoruz.
Özellşklede k.valideler oğlumdur erimdir yaparda ederde derse ben onun yüzüne tükürürüm.
Kadınlık bu değildir,iyi insan yetştrmektir...

Siyaseti sevmediğim için takip etmiyorum.

O sözleşmenin yerine kanunlarımızdaki yaptırımlar artabilir. İyi hal indirimleri kalkabilir mesela...
Iyi hali geç, o gelene kadar bile içerde durmuyorlar ki? Sosyal medyada gündeme gelmese hepsi dışarda.

Maalesef öyle kaldi ki koskoca mecliste bile kadin kelimesini cok goruyorlar bayan diye hitap ediyor bazıları gördükçe sinirlerim bozuluyor. Kadin kadindir

O adamlar anlamaz bundan,kadın dediğin evde oturur yemek yapar kocayı mennun eder mantığında bunlar.
Kadınla evlenirken bişey yok,üstünede çocuk doğursun sonrada eve tık hapis hayatı yaşat.
Dışarda da adam ağzındaki salyaları akıtarak kadın gözetler keser durur.

kaldirirsa kadinlar çok rahat dövecegi inaniyorlar. neymiş adamlara.. hakkını mi alsin ölsün mü...

Onlara göre ölecek neden sorsan namus derler..

Mangalda kül bırakmazlar

Mangalda kül bırakmazlar

Nette takip ettiğim bir site var,tamamen yandaş diyim.
Kadın cinayetleri haberi var ,hiç utanmadan yüzleri kızarmadan kesin hak etmiştir yapanaın eline sağlık diyebiliyorlar.
Kadın resimleride gördülermi bel altı laflarıda sıralıyorlar.
Bu tipler kadını evde hapsedip kendileri dışarda her boku yiyen tiplerdir.

Bu zamana kadar vardıda ne oldu? Surekli artis gosterdi siddet vakaları. Sozlesme yerine idam gelmeli bence
Ya tecavüzcüyü serbest birkaan , ölen karısının arkasından 'cocuklar senden değil dedi bir anda sinirlendim,arabada da silah vardi-oldurdum' dedigi için salan, suçu kadinda arayıp 'bir kadın erkekle alkol almışsa birlikteliği kabul etmiştir' açıklaması yapan insanlar sanki karısını oldureni, çocuğa tecavüz edeni mi idam edecek?
Yine düşünce suclulari, o anki hengamede terörist ilan edilen bir grup falan asılacak.
Tecavuzcuyu, katili, erkeği koruyan bu sistemde kadın hakları için idamı savunan olsa olsa saftir,benim gözümde

HanimKelesimiGetir yani demek istemiş ki bu sözleşme hakkıyla uygulanmadığı için öldürülen kadının duvarına bunları yazmışsın,nasıl evet oyu verebilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…