- 24 Mart 2019
- 12.717
- 57.912
- Konu Sahibi cileksevilir
Bu zamana kadar vardıda ne oldu? Surekli artis gosterdi siddet vakaları. Sozlesme yerine idam gelmeli bence
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Sözleşmenin yürürlüğe girdiği tarih 2011 ve aynı hükümet vardı...
Hayir diyenler şiddet mi seviyor acaba ?
Şimdi sözleşmenin kaldırılması yönündeler nedense.
Yandaş bir platrom var oradada okuyorum,adamlar resmen kaldırılması yönünde konuşuyorlar.
Siyaseti sevmediğim için takip etmiyorum.
O sözleşmenin yerine kanunlarımızdaki yaptırımlar artabilir. İyi hal indirimleri kalkabilir mesela...
Yanlış düşünüyorsunuz. Karı koca bir çift tanıyordum zamanın birinde. İkiside endüstri mühendisi, biri firmada biri ünvde hoca... Kadını sık sık döverdi... Kemerle vs...
Okumakla insan olunmadığı gibi... Ekonomik sorunu olmayan kadınlarında bu tip adamlara katlanabiliyorlar...
Şimdi sözleşmenin kaldırılması yönündeler nedense.
Yandaş bir platrom var oradada okuyorum,adamlar resmen kaldırılması yönünde konuşuyorlar.
ankete bakarsanız,
Dönekleri insan yarine koyan var mı?
Bu sözleşmeye karşı çıkanlar benim gözümde birer sapıktır, ahlak yoksunudur. İstiyorlar ki çocukların, kadınların kaderi elimize bırakılsın, istediğimiz gibi at koşturalım. Zaten hukuk, yargı denen bir şey bırakmadınız ya, koşturuyorsunuz zaten. Aile yapısına tersmiş. Yahu ülkede aile yapısı çok iç açıcı durumda mı ve bu yapının İstanbul Sözleşmesi'yle ne alakası var? Ahlaksızlık, yozluk, yobazlık, vahşilik diz boyu. Bununla savaşacaklarına uğraştıkları şeye bak. Utanç verici. Ha sözleşme bizi korumayı başarıyor mu; yetersiz, elbette başaramıyor. Ama edinilmiş hakları çocuklardan ve kadınlardan geri almak, yobazlığı, şiddeti, cehaleti onaylar nitelikte, hepsinin önünü açıyor, bu pis kafaların sırtını sıvazlıyor. Her gün ama her gün kadınlar, çocuklar öldürülürken, bu sözleşmeyi dile dolamak ciddi anlamda ahlaksızlık. O yüzden bu leş zihniyete karşı mücadeleye devam etmek için "İstanbul sözleşmesi yaşatır" demeye devam.
Bu sözleşmeye karşı çıkanlar benim gözümde birer sapıktır, ahlak yoksunudur. İstiyorlar ki çocukların, kadınların kaderi elimize bırakılsın, istediğimiz gibi at koşturalım. Zaten hukuk, yargı denen bir şey bırakmadınız ya, koşturuyorsunuz zaten. Aile yapısına tersmiş. Yahu ülkede aile yapısı çok iç açıcı durumda mı ve bu yapının İstanbul Sözleşmesi'yle ne alakası var? Ahlaksızlık, yozluk, yobazlık, vahşilik diz boyu. Bununla savaşacaklarına uğraştıkları şeye bak. Utanç verici. Ha sözleşme bizi korumayı başarıyor mu; yetersiz, elbette başaramıyor. Ama edinilmiş hakları çocuklardan ve kadınlardan geri almak, yobazlığı, şiddeti, cehaleti onaylar nitelikte, hepsinin önünü açıyor, bu pis kafaların sırtını sıvazlıyor. Her gün ama her gün kadınlar, çocuklar öldürülürken, bu sözleşmeyi dile dolamak ciddi anlamda ahlaksızlık. O yüzden bu leş zihniyete karşı mücadeleye devam etmek için "İstanbul sözleşmesi yaşatır" demeye devam.
Ben Almanyada yasiyorum. Türkiyedeki secme hakkimi kullanmiyorum (yani diyecegim siyasi birsey degil). Türkiyede oldugum zaman her partiden her kesimden insanlarla konusurum. Ve son yillarda gittikce kadinlara yardimi veya faydasi olan seylerin ortadan kaldirildigini duyuyorum. Bu hem cok üzücü ve cok düsündürücü. Allah Türkiyedeki kadinlara , cocuklara ve hayvanlara yardim etsin. Yeterli kadar korunduklarini sahsen düsünmüyorum.
İşte kadın dediğin yerini bilmiyor tabi, en ufak koca dayağında o müthiş aile yapısını bozmaya yeltenebiliyor. Kol kırılsın yen içinde kalsın istiyorlar. Çünkü aile kutsal, kadın ve çocuk dayak yesin ama aile bozulmasın. Ay yazarken bile kısa devre yapıyorum. Bu kadar geri zekalıyla yaşamayı hak edecek ne yaptık biz ya?Aile yapisinin neyine ters mi sözde?
istanbul sözleşmesine hayır diye yazan kadınları gördukçe bilmiyorum. endişe ediyorum guzel ulkemin geleceğinden.
inşallah bilmiyorlardır da hayır diyorlardır.
İşte kadın dediğin yerini bilmiyor tabi, en ufak koca dayağında o müthiş aile yapısını bozmaya yeltenebiliyor. Kol kırılsın yen içinde kalsın istiyorlar. Çünkü aile kutsal, kadın ve çocuk dayak yesin ama aile bozulmasın. Ay yazarken bile kısa devre yapıyorum. Bu kadar geri zekalıyla yaşamayı hak edecek ne yaptık biz ya?