Kadın haklarının korunması İstanbul Sözleşmesi

İstanbul Sözleşmesi Kaldırılsın mı?

• Ankete Katılan
    95
Şimdi sözleşmenin kaldırılması yönündeler nedense.
Yandaş bir platrom var oradada okuyorum,adamlar resmen kaldırılması yönünde konuşuyorlar.

Siyaseti sevmediğim için takip etmiyorum.

O sözleşmenin yerine kanunlarımızdaki yaptırımlar artabilir. İyi hal indirimleri kalkabilir mesela...

Siyaseti sevmediğim için takip etmiyorum.

O sözleşmenin yerine kanunlarımızdaki yaptırımlar artabilir. İyi hal indirimleri kalkabilir mesela...

Sözleşme aynen kalmalı,kanunlara gelirsek cezalar caydırıcı olmalı,iyi hal durumu kesinlikle kalkmalı.
Bu kararı veren hakimlerede vicdan diyorum sadece.

Bu sözleşmeyi ilk kabul eden devletiz. AB bile yeni kabul etti hatta. Ama gel gelelim kadın cinayetleri, şiddet gırla. Kaldı ki çekilme durumu gündeme gelmeseydi haberimiz bile yoktu çoğumuzun.

Bizim ülkemiz açısından değerlendirirsek sözleşme kanun değil uygulanabilirlik lazım. Erkektir yapar düşüncesinin tarihe gömülmesi lazım. Kadınlar ipleri eline alıp bu devranı döndürmedikçe hiçbir şey biz kadınları yaşatamaz.

Yanlış düşünüyorsunuz. Karı koca bir çift tanıyordum zamanın birinde. İkiside endüstri mühendisi, biri firmada biri ünvde hoca... Kadını sık sık döverdi... Kemerle vs...

Okumakla insan olunmadığı gibi... Ekonomik sorunu olmayan kadınlarında bu tip adamlara katlanabiliyorlar...

tabi okumakla insan olunmaz, birazda içinde olması lazım,
çok mu seviyor kocasını, yada bu haliyle kabullenmiş mi tartışılır.

Ama bahsettiğiniz kadının aciz olduğu aşikar.

Kimse vazgeçilmez değildir ki, biz kadınlar bizi büyütüp, belki bir fiske bile vurmadan yetiştiren annemize babamıza bırakıp elin adamıyla evleniyoruz, şiddet görüyor belkide cinsel istismara uğruyoruz.

Size soruyorum. yıllarca size bakan büyüten bu günlere getiren el üstünde tutan insanları bırakıp, evlendiğiniz kişiden şiddet gördüğünüzde geri dönmek ne kadar zor olabilir ki?

neden kalır ki insan?

Bu sözleşmeye karşı çıkanlar benim gözümde birer sapıktır, ahlak yoksunudur. İstiyorlar ki çocukların, kadınların kaderi elimize bırakılsın, istediğimiz gibi at koşturalım. Zaten hukuk, yargı denen bir şey bırakmadınız ya, koşturuyorsunuz zaten. Aile yapısına tersmiş. Yahu ülkede aile yapısı çok iç açıcı durumda mı ve bu yapının İstanbul Sözleşmesi'yle ne alakası var? Ahlaksızlık, yozluk, yobazlık, vahşilik diz boyu. Bununla savaşacaklarına uğraştıkları şeye bak. Utanç verici. Ha sözleşme bizi korumayı başarıyor mu; yetersiz, elbette başaramıyor. Ama edinilmiş hakları çocuklardan ve kadınlardan geri almak, yobazlığı, şiddeti, cehaleti onaylar nitelikte, hepsinin önünü açıyor, bu pis kafaların sırtını sıvazlıyor. Her gün ama her gün kadınlar, çocuklar öldürülürken, bu sözleşmeyi dile dolamak ciddi anlamda ahlaksızlık. O yüzden bu leş zihniyete karşı mücadeleye devam etmek için "İstanbul sözleşmesi yaşatır" demeye devam.

Ben Almanyada yasiyorum. Türkiyedeki secme hakkimi kullanmiyorum (yani diyecegim siyasi birsey degil). Türkiyede oldugum zaman her partiden her kesimden insanlarla konusurum. Ve son yillarda gittikce kadinlara yardimi veya faydasi olan seylerin ortadan kaldirildigini duyuyorum. Bu hem cok üzücü ve cok düsündürücü. Allah Türkiyedeki kadinlara , cocuklara ve hayvanlara yardim etsin. Yeterli kadar korunduklarini sahsen düsünmüyorum.

Bu sözleşmeye karşı çıkanlar benim gözümde birer sapıktır, ahlak yoksunudur. İstiyorlar ki çocukların, kadınların kaderi elimize bırakılsın, istediğimiz gibi at koşturalım. Zaten hukuk, yargı denen bir şey bırakmadınız ya, koşturuyorsunuz zaten. Aile yapısına tersmiş. Yahu ülkede aile yapısı çok iç açıcı durumda mı ve bu yapının İstanbul Sözleşmesi'yle ne alakası var? Ahlaksızlık, yozluk, yobazlık, vahşilik diz boyu. Bununla savaşacaklarına uğraştıkları şeye bak. Utanç verici. Ha sözleşme bizi korumayı başarıyor mu; yetersiz, elbette başaramıyor. Ama edinilmiş hakları çocuklardan ve kadınlardan geri almak, yobazlığı, şiddeti, cehaleti onaylar nitelikte, hepsinin önünü açıyor, bu pis kafaların sırtını sıvazlıyor. Her gün ama her gün kadınlar, çocuklar öldürülürken, bu sözleşmeyi dile dolamak ciddi anlamda ahlaksızlık. O yüzden bu leş zihniyete karşı mücadeleye devam etmek için "İstanbul sözleşmesi yaşatır" demeye devam.

Aile yapisinin neyine ters mi sözde?

Adamlar boşanmış hala neden nafaka ödüyoruz diye sersenişte bulunuyorlar.

Ben Almanyada yasiyorum. Türkiyedeki secme hakkimi kullanmiyorum (yani diyecegim siyasi birsey degil). Türkiyede oldugum zaman her partiden her kesimden insanlarla konusurum. Ve son yillarda gittikce kadinlara yardimi veya faydasi olan seylerin ortadan kaldirildigini duyuyorum. Bu hem cok üzücü ve cok düsündürücü. Allah Türkiyedeki kadinlara , cocuklara ve hayvanlara yardim etsin. Yeterli kadar korunduklarini sahsen düsünmüyorum.

Amin

Aile yapisinin neyine ters mi sözde?
İşte kadın dediğin yerini bilmiyor tabi, en ufak koca dayağında o müthiş aile yapısını bozmaya yeltenebiliyor. Kol kırılsın yen içinde kalsın istiyorlar. Çünkü aile kutsal, kadın ve çocuk dayak yesin ama aile bozulmasın. Ay yazarken bile kısa devre yapıyorum. Bu kadar geri zekalıyla yaşamayı hak edecek ne yaptık biz ya?

Kadınlar evde kalıp çocuk bakmaya, mutfaktan ayrılmayı evden dışarı çıkıp kariyer yapmadıktan sonra erkekler bu kanuni uygulamaların işlemesini engeller veya uygulamaya koymaz daha fazla çalışan Daha az doğuran kadınlar lazım bize her alanda ama en çok hukuk, siyaset, işkadını polisin üst düzeylerinde görevli olan 20191011_111519.jpg ve

istanbul sözleşmesine hayır diye yazan kadınları gördukçe bilmiyorum. endişe ediyorum guzel ulkemin geleceğinden.
inşallah bilmiyorlardır da hayır diyorlardır.

Evet bilmiyorlar. Araştırma zahmetine bile girmiyorlar. Bir paragraflık yazıyı okuyamayan, sıkılan insanlar bunu okuyup anlama zahmetine girer mi sizce?
S...fy dan sesli olarakta dinlenebiliyor. Yeterki öğrenmek istesinler.

İşte kadın dediğin yerini bilmiyor tabi, en ufak koca dayağında o müthiş aile yapısını bozmaya yeltenebiliyor. Kol kırılsın yen içinde kalsın istiyorlar. Çünkü aile kutsal, kadın ve çocuk dayak yesin ama aile bozulmasın. Ay yazarken bile kısa devre yapıyorum. Bu kadar geri zekalıyla yaşamayı hak edecek ne yaptık biz ya?

Tövbe tövbe. Ben hep diyorum bizim toplumun en büyük zayifi insanlarin bilincli bir sekilde yetistirilmemesi. Aileler icinde bir sürü siddet zaten mevcut, bunlar da sonraki evliliklere tasiniyor. "Erkek yapar" zihniyetini hala tasiyan kadinda cok. Biz bunlarin üstesinden gelene kadar...

X