Kadın Çalışıyorsa Evlilikte Bütçe Nasıl Olmalı

Bütçenin açık verip vermediğini anlamıyorum ki, bu ay ne kadarın kaldı, ne kadar borcun var sorularına bazen net cevap alamıyordum. Yani baya söylemek istemiyordu ben de şüpheleniyordum parası nereye gidiyor diye. Bu kk borcları bitmişti, tekrar annesinin hastalığından sonra benzin vs derken dolmuş öyle diyor. Eksi bakiyesine her ay iniyor dediğine göre. Bana gösterdiği de oldu kk borçlarını. Onların çoğu bitti ama kredi çekip birazını da borçlara verdim diyor. Valla düşünüyorum pahalılık çok maaşının erimesi, borcunun tekrarlayıp durması normal ama gözümle görmeden de tam inanasım gelmiyor.
Maaşlı insanlara ayda alınan ekstra 2 depo benzin bile koyar, doğru söylüyor eşiniz. Bence şu anda nasıl idare ediyorsanız evi yine öyle devam edin. Ödeyemezse bir noktada patlayacaktır

Iddaa oynadigi icin guvenmezdim bende..

Bizim evde evlendigimiz gunden beri su sekilde.

Ortak faturalari hesaplarim
Yarisi ne kadar ediyor ise bildirim esime..bana yollayacagi miktardir o. Faturalar benim hesapdan cekiliyor.

Sonra ikimizinde ufak tefek kredi borcu var
Herkes kendi borcunu oder

Yemek butcemiz bellidir. Onuda yillar bana,alisveris ben yapiyorum.
Benzin ayda 1 o 1 ben aliriz. O butcede Belli..bana yollamasina gerek yok onu 😂

Artan para genelde sigarasi ve cocuklara gidiyor
Bende kalanin bir kismini birikime bir kismi cocuklara.

Bu arada fatura sonrasi bende iki kat para kalir,maasim daha yuksek onunkinden. Yinede istemez birsey

Sizin asil sorun iddaa..
İddiayı her zaman oynamazdı. Teline bakıyordum oynuyor mu diye oynamıyordu şuanda da oynamıyor hiç sitesine ya da uygulamasına girdiğini görmedim. İşte mesela sizin de bir düzeniniz oturmuş bizim daha oturamadı. Valla ben kirayla faturayla uğraşmak istemiyorum. Eşim ailesinin tek oğlu bide evli kız kardeşi var. Elinde ev sorumluluğu olmazsa tamamen onlarla ilgilenir şuanda bile ilgileniyor. Her dertleriyle maddi olmasa bile ki maddi ilgilendiği de çok olur, manen de fazlaca ilgili. Sabah akşam mesajlaşırlar. E bir zahmet evinin kirasıyla faturasıyla da ilgilensin.

Maaşlı insanlara ayda alınan ekstra 2 depo benzin bile koyar, doğru söylüyor eşiniz. Bence şu anda nasıl idare ediyorsanız evi yine öyle devam edin. Ödeyemezse bir noktada patlayacaktır
Evet saydığı zaman doğru diyor. Bi market alışverişi en aşağı 1000 lira tutuyor. Eve bakıyor, alıyor öyle sakınmaz fazlasını bile getirir. İşte ben istiyorum ki hep alıyorum diye düşünmesin paramız ortak olsa bütçe anlamında belki aile kavramı daha çok oturur kafasında. Şimdilik dediğiniz gibi olduğu gibi gitsin bakalım iddia olayı unutulmasın hemen

Bu saydıklarınızı kendiniz mi belirlediniz yoksa olağan öyle mi gelişti. Aslında her çiftin rahat ettiği bir tarz var sanki. Yorum yapanların hepsinde farklı tarz var demek ki herkesin bütçe anlayışı kendine göre. Biz de eşimle ortak yolu bulsak güzel birikimimiz olur, biz de karttan hallediyoruz her şeyi nakitler bankada duruyor.
Benim yönlendirmem ile belirlendi , birazda doğaçlama gelişti eskiden benim üzerimde maddi yük daha fazla idi şimdi eşitlendik çünkü malum fatura giderleri çok arrtı seneler geçtikçe evin kredisi de cuzi bir tutara düştü. Biz karttan hallediyoruz ama elde nakit pek kalmıyor maaşlar alınıyor ödemeler yapılıp kalan da harçlık oluuor zaten ...

İddiayı her zaman oynamazdı. Teline bakıyordum oynuyor mu diye oynamıyordu şuanda da oynamıyor hiç sitesine ya da uygulamasına girdiğini görmedim. İşte mesela sizin de bir düzeniniz oturmuş bizim daha oturamadı. Valla ben kirayla faturayla uğraşmak istemiyorum. Eşim ailesinin tek oğlu bide evli kız kardeşi var. Elinde ev sorumluluğu olmazsa tamamen onlarla ilgilenir şuanda bile ilgileniyor. Her dertleriyle maddi olmasa bile ki maddi ilgilendiği de çok olur, manen de fazlaca ilgili. Sabah akşam mesajlaşırlar. E bir zahmet evinin kirasıyla faturasıyla da ilgilensin.
Neden ugrasamazsin ?
Evin tek oglu olmasi birsey degistirmez. Benimkide oyle. Gorumce sayim fazla. Ailesi ilede hergun konusur. 12 senedir Boyle. Ki bende konusur mesajlasirim. Sorun edeceginiz kisim bu degil.
Kendi evinizin icine odaklanin, duzeniniz nasil olmali oturup konusun,yazin cizin.

bizde yoğun tartışmalar sonucu şu karar vardık.

ben çalışmıyormuşum gibi hiçbir masrafa katılmıyorum. benim para birikime gidiyor. birikimin kimde durduğunun bir önemi yok biriksin yeter

bütün masraflar eşimde. yetmezse takviye.

sonuçta eşi çalımayanlar napiyor eşlerine bakıyor oyle takılıyoruz
Valla sorma çalışmayan hanımlara kocaları bakıyor. En azından çalışanlarda hanım masrafı yok. Hala yetmiyor benimkine.

Evet saydığı zaman doğru diyor. Bi market alışverişi en aşağı 1000 lira tutuyor. Eve bakıyor, alıyor öyle sakınmaz fazlasını bile getirir. İşte ben istiyorum ki hep alıyorum diye düşünmesin paramız ortak olsa bütçe anlamında belki aile kavramı daha çok oturur kafasında. Şimdilik dediğiniz gibi olduğu gibi gitsin bakalım iddia olayı unutulmasın hemen
Eşinizin hoş olmayan söylemleri var hepsinden öte. Sana halı aldım nedir? Bedava hayat nasıl demek nedir? Yanlış konuşmalar.
Boşverin yatın kulağınızın üstüne. Mutfağa destek verirsiniz. İhtiyacı olunca sizden istesin. Para saklayan rataf değilsiniz neticede. Bir yanda iddaası diğer yanda üslubu hatalı. Kendinizi korumanız lazım.

Ben aileme sabit yardım etmem. Kardeşlerime gerek olur bazen veririm. Babam annem benden para istemez. Kendisi sabit çok cüzi gönderiyor harçlık istiyorlar bazen ona sözüm olmaz. Hatta kayınbaba benden borç istedi verdim. Ben şuna kızıyorum. Kız kardeşine yeğenlerine sürekli harcamak zorundaymış gibi davranıyor davranmasa annesi hatırlatıyor zaten. Yani arada harcar hediyeleşir sorun yok ama mesela her izne gittiğimizde yeğenleri bi gezdirecek her özel günlerde kardeşini hediyeler alıyor mesela anneler gününde bile. Böyle yazınca hoş şeyler gibi ama bu sürekli görevmişcesine yapılınca... ee ben kendi masrafımı kendim ödeyim kocam kardeşine harcasın parayı. Ha bana da alıyor orası ayrı da. Ne biliyim görümcenin kocasından fazla ilgileniyor bizimki ve çocuklarıyla da. İlk tanıştığımızda oyuncaklara harçlıklara boğuyordu yeğenleri. Sürekli kaynana görümce ve çocuklarını anlatıp duruyordu bakılsın harcansın diye hala da anlatıyor acındırıyor, görümce de kolları bilezik şıngır şıngır. Yani bıraksam benim koca annesinden babasından(hadi bu normal olsun bi yere kadar), evli kız kardeşiyle yeğenlerinden de sorumlu.
Siz haklısınız. Bu yazdıklarınız kullanılmak resmen.

Ayrılınca parasını göndermesini insan dert etmiyor. Ortak olunca zoruna gidiyor insanın. O zaman ben de yollayım diyorsun. Çünkü onun para ailesine giderken senin para ortak birikim oluyor gibi bir şey ortaya çıkıyor. Ayrı durmak da avantajlı ama sen,ben beni rahatsız ediyor.
Size hak veriyorum. Benzer şeyler yaşadım. Eşim de ailesine çok sık para gönderiyordu. Çözümü hesapları ayırmakta buldum. Artık sormuyorum ne yapıyor, ilgilenmiyorum. O da bana karışmıyor (önceden aldığım bir fazla ayakkabı varsa sorun ederdi). Şimdilik memnunum..ancak eşinizin iletişim dili yanlış. Ne demek sana aldım. Sizin demek istediğinizi anladım. Birşey alınınca eve ortak kullanım için alınır. Sana halı aldım sözü gerçekten rahatsız edici.

Ben aileme sabit yardım etmem. Kardeşlerime gerek olur bazen veririm. Babam annem benden para istemez. Kendisi sabit çok cüzi gönderiyor harçlık istiyorlar bazen ona sözüm olmaz. Hatta kayınbaba benden borç istedi verdim. Ben şuna kızıyorum. Kız kardeşine yeğenlerine sürekli harcamak zorundaymış gibi davranıyor davranmasa annesi hatırlatıyor zaten. Yani arada harcar hediyeleşir sorun yok ama mesela her izne gittiğimizde yeğenleri bi gezdirecek her özel günlerde kardeşini hediyeler alıyor mesela anneler gününde bile. Böyle yazınca hoş şeyler gibi ama bu sürekli görevmişcesine yapılınca... ee ben kendi masrafımı kendim ödeyim kocam kardeşine harcasın parayı. Ha bana da alıyor orası ayrı da. Ne biliyim görümcenin kocasından fazla ilgileniyor bizimki ve çocuklarıyla da. İlk tanıştığımızda oyuncaklara harçlıklara boğuyordu yeğenleri. Sürekli kaynana görümce ve çocuklarını anlatıp duruyordu bakılsın harcansın diye hala da anlatıyor acındırıyor, görümce de kolları bilezik şıngır şıngır. Yani bıraksam benim koca annesinden babasından(hadi bu normal olsun bi yere kadar), evli kız kardeşiyle yeğenlerinden de sorumlu.
Ay bu ne
Kardesine esi alsin 🤨
Yegenlere aldiklarim seylere takilmadim ama. Burda baya baya haklisiniz

Eşim ile hesaplarımız ayrıdır. Para bir yerde toplanmaz. Giderleri de bir şeyin yarısı şeklinde değil de farklı kalemler olarak bölüşürüz. Misal ben çocukları kurslara, etkinliklere gönderirim. Paralarını veririm. Elektrik, su, doğalgaz faturaları eşim hesabından otomatik öder. Bu şekilde farklı harcamalarımız olur. Aslında parasal sorunlar burada bir çok kişinin bahsettiği gibi eşlerin anne, baba, kardeşlerinin para beklentilerinden kaynaklanıyor. Anne, baba, kardeşlerin durumu kötüyse zaten elden geldiğince yardımcı olunabilir. Ama amaç insan kullanmaya doğru ilerleyince evlilikte sorunlar patlıyor.

Neden ugrasamazsin ?
Evin tek oglu olmasi birsey degistirmez. Benimkide oyle. Gorumce sayim fazla. Ailesi ilede hergun konusur. 12 senedir Boyle. Ki bende konusur mesajlasirim. Sorun edeceginiz kisim bu degil.
Kendi evinizin icine odaklanin, duzeniniz nasil olmali oturup konusun,yazin cizin.
Öyle de yaptık 2 ay falan. Sonra annesinin hastalığı olunca memlekete git gel vs tekrar borclandı ayrı kaldıkca da yine ayrıldı cüzdanlar. Neden uğraşayım. Zaten arada alıp ödüyorum faturaları. Yemek, bulaşık,temizlik,çamaşır, düzen, bebeğimizin bakımı vs zaten bende sorumluluğu. Ha yardım ediyor sağolsun bu konularda. E ödemeler de onun görevi olsun ben arada yardım edeyim. Onun sorumluluklarını neden azaltayım ki benim hiç sorumluluğum yokmuş gibi? E faturalarla da ben ilgileneyim diye üzerime alsam o ne ile ilgilenecek. Tüm sorumluluğu almak onun için de iyi olmaz bence.

Eşim ile hesaplarımız ayrıdır. Para bir yerde toplanmaz. Giderleri de bir şeyin yarısı şeklinde değil de farklı kalemler olarak bölüşürüz. Misal ben çocukları kurslara, etkinliklere gönderirim. Paralarını veririm. Elektrik, su, doğalgaz faturaları eşim hesabından otomatik öder. Bu şekilde farklı harcamalarımız olur. Aslında parasal sorunlar burada bir çok kişinin bahsettiği gibi eşlerin anne, baba, kardeşlerinin para beklentilerinden kaynaklanıyor. Anne, baba, kardeşlerin durumu kötüyse zaten elden geldiğince yardımcı olunabilir. Ama amaç insan kullanmaya doğru ilerleyince evlilikte sorunlar patlıyor.
Kesinlikle öyle oluyor. Özellikle kaynana ve görümce altınlarını takıp,takıp durumumuz iyi değil imajı vermiyorlar mı deli oluyorum. Niz 2 memuruz ya borca da batsak örneğin bi pikniğe gidildi mi her şey bizden çıkmalı.

Biz eşimin maaşıyla evi döndürmeye çalışıyoruz. Kredi kartımı vs eşim ödüyordu. Benim maaşım bende birikiyordu. Ama bir şey alınacaksa eğer bende biriken parayı kullanıyorduk. Şu an büyük bir borcun altına girdik. Sorun tamamen çözüldü benim maaş doğrudan borca.

Evlendikten sonra alınan her şey boşanma durumunda yüzde 50 yüzde 50 oluyor zaten. Kimin üstüne olacağının bir önemi yokki. Krediyi kim çekerse onun üstüne oluyor ama. Ben devlette olduğum için muhtemelen ben çekeceğim. Yani şöyle ben maaşı birikime ayırıp, ek dersimi harcıyorum mesela.

Şu bahsettiğiniz bütçe yönetimi acayip mantıklı geldi. Belki maaşımdan da biraz harcardım sadece 🤪 Ay devlete bi geçsem de şöyle birikim yapsam şöyle harcasam.

X