Kadın Çalışıyorsa Evlilikte Bütçe Nasıl Olmalı

Ne eşim tüm maaşını bana versin ne de ben tüm maaşımı ona vereyim isterim. Eşim benden daha az kazanıyor faturalar onun hesabından otomatik ödemede, taksitli bir şey alınacağı zaman onun kartından alınıyor ve taksitleri o ödüyor, arabanın yakıt masrafı ondan, ay sonunda sıkışırsa ben fullüyorum😆 Evin her türlü alışverişini ve gerektiğinde büyük kalemleri ise ben hallediyorum. Benim maaşım fazla ve hesapsız olduğundan birikimi de oradan yapıyoruz. Bir şekilde düzene giriyor bu tür şeyler zaman içerisinde ama bunları gündeme getirmek çok çirkin sıkıştığında defalarca kartını ben ödedim şaka yollu dahi olsa asla lafını etmem, yarın öbür gün çocuk vs olur da fazla çalışamadığım için kazancım azalırsa o da bana şaka yollu da olsa bu tür muhabbetler yaparsa benim için affedilemez bir durum olur. Hayat müşterektir lafını ne yazık ki unutuyoruz gün geçtikçe…
Ne güzel düşünce. Ben de böyle düşünüyorum ama eşim bireysel bakıyor. Mesela senin araban var benim bişeyim yok diyor. Kaynana bu konularda çok fena. Oğluna bu lafları etmiş olabilir böylece evimize mayın koymuş oluyor. Oğluna sen de kendine biriktir deyip altın aldırıp saklayabilir. Bu konularda hiç güvenim yok.

Normal şartlarda evlilikte "bütçe ortak olmalı" fikrini savunurdum
Annesinin müdahalesi mide bulandırıcı bence.
Annesinin lafıyla hareket eden kocaya diyecek sözüm yok.
Ayrıca iddia kumar olayı paranızı ortaya koymamak için yeterli bir sebep.
Ben artık her şeyden kıl kapar oldum. Bu adamı iyice düşünürüm. Kendimi ve çocuğumu garanti altına alırdım.
Bazı erkek aileleri gelinin parasını da hesabını yapar oğluşlarını evlendirirken. İşte sizin olaydan böyle bir hissiyat aldım.

Bu arada boşanma durumlarında erkekler çok çirkinkeşebiliyor. Artık riske gerek yok diyorum. Böyle bencil erkekler daha tehlikeli.
Sen masraflara ortak ol kendi birikimini kendin yap.
Hatta ailen güvenilir ise ailen üzerinden yap.
Önceki yoruma cevapta yazmıştım size cevap olmuş tam. Hiç güvenim yok. Bana senin araban var benim bişeyim yok falan dedi. Bu akılları da kaynana veriyor olabilir oğlua ayrı para tutturmak için. Kaynana bu konularda fena. Ama ben de enayi değilim. Ben de paramı biriktiririm dediğiniz gibi. Ama böyle güvensiz bir evlilik de yaşamak istemem. Zamanla güven kazanılır umarım. Eşim her istediğimi de alır. Ne kadarı var söyler aslında, belki o da bir düzensizlik içinde borçlarla vs. Zamanla göreceğim

Ne güzel düşünce. Ben de böyle düşünüyorum ama eşim bireysel bakıyor. Mesela senin araban var benim bişeyim yok diyor. Kaynana bu konularda çok fena. Oğluna bu lafları etmiş olabilir böylece evimize mayın koymuş oluyor. Oğluna sen de kendine biriktir deyip altın aldırıp saklayabilir. Bu konularda hiç güvenim yok.
Valla canım benim kayınvalidem de çok fena, sağ olsun beni sağılacak inek gibi görür kendisi, şımarık şımarık tripler sürekli ona bir şeyler almam beklentisi tam tersi olması gerekmez mi haha 😅 hatta 15 gündür bende contayı sıyırmak üzereyim 😂 sendeki problem kayınvalidenden çok eşin bence. Ailelerinizin maddi durumları epey farklı mı? Yetiştirilme tarzınız falan(maddi açıdan rahat büyüme anlamında) sanki biraz aşağılık kompleksi var eşinde. Ne demek senin araban var benim yok vs ne yani senin araban da onu bindirmiyor musun 😂 Muhtemelen eşin bir ya da birkaç konuda kendini aşağı görüyor ama bilemem tabiki de sizleri tanımıyorum

Parayı ben iyi yönetirim ona göre. Evlenirken benim bekarlığımdan sıfır aldığım beyaz eşyalarım, tv, perdelerim, ailemin verdiği halılarım vardı. Üstelik sıfır arabam vardı. Onlar sadece mobilya aldı ve düğün yaptı, kına gecesini ödedim kıza düşer diye. Buna rağmen daha ortak olmamalıydım bence üstelik yeni beyaz eşya, halı, perde istemedim (o an paraları yoktu ya da öyle göründüler bilemiyorum ama sonradan istediğimi yavaş yavaş alırız diye de düşündüm çünkü yine eşim borçlanacaktı) Bana dediği evlendikten sonra da her aldıklarını yarı yarıya ödüyorlarmış. Bu demek oluyor ki cüzdanları ayrı alınan bölünüyor. Ama kaynana evlenirken de ortak yaptılar deyip duruyor bi gün fena bozacağım haberi yok 😅
Sizin anlattığınız benim istediğim gibi tek merkezde para toplanıyor gibi. Senin benim yok. Teşekkürler tabii ki fikir olur.
Alışverişi bölmek bana saçma geliyor. Akşam yemeğini…
Düşününce çocuk olacak bezi bi kere ben aldım şimdi sıra sende😄
Çok mantıksız.
Arkadaşım kardeşi ile yaşıyor, ona rağmen ortak ödeyemiyorlar. Biri bir süre sonra aen öde ben veririm, ya da ben aç değilim bu hafta eve geç gelicem kendine göre alışveriş yap diyor…
Sizin durumda öyle gibi…
Sürdürülebilir değil…

Benim arkadaşımda sizin dediğiniz gibi yapmıştı. Evlenme borçları bitince eşi yarı yarıya demişti..
Ama bu seferde kız sizin gibi rahatsız olmuştu. Yarıyarıya ama para nereye gidiyor.
Ki siz zaten neredeyse düğünü yapmış kadar olmuşsunuz😄
Oturup etraflı konuşmak gerekiyor.
Eşiniz elinde sürekli para olsun isteyen biri demek ki…
Onunda hoşnut olacağı bir yol bulmalısınız..
Böyle dediğim gibi çocukta olunca sürdülebilir değil…
Bakıcısı, kreşi, oyuncağı, giyimi… Hepsiyle başlı başına para tüketen bir birey😄

Parayı ben iyi yönetirim ona göre. Evlenirken benim bekarlığımdan sıfır aldığım beyaz eşyalarım, tv, perdelerim, ailemin verdiği halılarım vardı. Üstelik sıfır arabam vardı. Onlar sadece mobilya aldı ve düğün yaptı, kına gecesini ödedim kıza düşer diye. Buna rağmen daha ortak olmamalıydım bence üstelik yeni beyaz eşya, halı, perde istemedim (o an paraları yoktu ya da öyle göründüler bilemiyorum ama sonradan istediğimi yavaş yavaş alırız diye de düşündüm çünkü yine eşim borçlanacaktı) Bana dediği evlendikten sonra da her aldıklarını yarı yarıya ödüyorlarmış. Bu demek oluyor ki cüzdanları ayrı alınan bölünüyor. Ama kaynana evlenirken de ortak yaptılar deyip duruyor bi gün fena bozacağım haberi yok 😅
Sizin anlattığınız benim istediğim gibi tek merkezde para toplanıyor gibi. Senin benim yok. Teşekkürler tabii ki fikir olur.
Bu evliliği benimsememiş eşiniz
Bu ayrı gayrı hesabı avantaja çevirin ve paranızı kenara atın, bu adamdan bir cacık olmaz, zamanı geldiğinde eliniz kuvvetli olsun. Yerine göre lafınızı giydirin, vermeyin, ortak falan yok erkeksin yapacaksın deyiverin, böyle ömür geçmez siz yarınlarınızı planlayın, eşinizin zihniyeti çok çirkin. Eşimde bende çalışıyoruz, hesaplar ortak, paranın lafı bile olmaz bile olmaz aramızda, ben takip ederim ödemeleri geleni gideni ama yinede nazlanmak hoşuma gider mesela bu ay param kalmamıştır beğendiğim bir şeyi gider kendine ayırdığı harçlıktan alır keza bende onun için harcarım, yoksa niye evli olsun ki insan ev arkadaşı alırız hayatımıza.

Biz ortak hesapta birleştiriyoruz, önceden benim hesabımdaydı, şimdi eşimin hesabında. (Günlük faiz veren bir bankadaydı benim hesap, onun faizi düşük kalınca eşim başka bir bankadan hesap açtı, yoksa ikimiz için de sorun değil paranın kimde olduğu, para “bizim paramız” diye düşünürüz.) ikimizin de kredi kartı var kimin ne ihtiyacı varsa hayatım şunu alıyorum diyerek alır, alışveriş vs. kime denk gelirse o öder. Senin şu kadar harçlığın olsun benim bu kadar olsun falan yapmayız. Ara ara nakit para çeker, bir yere bırakır, ihtiyacımız oldukça ordan alır kullanırız, belli bir kota yok ikimiz için de. Maaşlar yatınca kredi kartları, faturalar ödenir, gerisi hesaba yatırılır, bir kısmıyla altın vs alınır.

Ama eşim benden habersiz iddia, kumar falan oynayacak olursa işler değişir. Onun maaşını da kartını da alır, sınırlama koyarım. Neticede bizim de bir bebeğimiz var, onun rızkını öyle boş işlerde harcayamaz!

Valla canım benim kayınvalidem de çok fena, sağ olsun beni sağılacak inek gibi görür kendisi, şımarık şımarık tripler sürekli ona bir şeyler almam beklentisi tam tersi olması gerekmez mi haha 😅 hatta 15 gündür bende contayı sıyırmak üzereyim 😂 sendeki problem kayınvalidenden çok eşin bence. Ailelerinizin maddi durumları epey farklı mı? Yetiştirilme tarzınız falan(maddi açıdan rahat büyüme anlamında) sanki biraz aşağılık kompleksi var eşinde. Ne demek senin araban var benim yok vs ne yani senin araban da onu bindirmiyor musun 😂 Muhtemelen eşin bir ya da birkaç konuda kendini aşağı görüyor ama bilemem tabiki de sizleri tanımıyorum
Benim ailemin de maddi açıdan zor zamanları oldu ama benim ailem onun ailesine göre daha iyi şartlara sahip, çok iyi sayılmasa da. Kendisi kendi arabası gibi biniyor, ilgileniyor vs. Ailesinin maddi durumu şuan bemim ailem kadar iyi değil, kendisini ve ailesini yalnız buluyor biz daha kalabalığız. Bilmem belki bu konuları dert ediyordur.

Alışverişi bölmek bana saçma geliyor. Akşam yemeğini…
Düşününce çocuk olacak bezi bi kere ben aldım şimdi sıra sende😄
Çok mantıksız.
Arkadaşım kardeşi ile yaşıyor, ona rağmen ortak ödeyemiyorlar. Biri bir süre sonra aen öde ben veririm, ya da ben aç değilim bu hafta eve geç gelicem kendine göre alışveriş yap diyor…
Sizin durumda öyle gibi…
Sürdürülebilir değil…

Benim arkadaşımda sizin dediğiniz gibi yapmıştı. Evlenme borçları bitince eşi yarı yarıya demişti..
Ama bu seferde kız sizin gibi rahatsız olmuştu. Yarıyarıya ama para nereye gidiyor.
Ki siz zaten neredeyse düğünü yapmış kadar olmuşsunuz😄
Oturup etraflı konuşmak gerekiyor.
Eşiniz elinde sürekli para olsun isteyen biri demek ki…
Onunda hoşnut olacağı bir yol bulmalısınız..
Böyle dediğim gibi çocukta olunca sürdülebilir değil…
Bakıcısı, kreşi, oyuncağı, giyimi… Hepsiyle başlı başına para tüketen bir birey😄
Konuştuğumuz da oldu. Borçlarım varken sana haksızlık olur falan dedi. Aslında maaşı elinde kalmıyor şuanda. Sürekli parası yok ki. Şimdi kredi çekip tüm borçları kapayıp birleitirmek istedi onu da ben reddettim. Kendi istediği gibi hesabıma karıştırmayıp giderlere ortak olayım bakalım nereye kadar dayanacak böyle bilmeden.

Bu evliliği benimsememiş eşiniz
Bu ayrı gayrı hesabı avantaja çevirin ve paranızı kenara atın, bu adamdan bir cacık olmaz, zamanı geldiğinde eliniz kuvvetli olsun. Yerine göre lafınızı giydirin, vermeyin, ortak falan yok erkeksin yapacaksın deyiverin, böyle ömür geçmez siz yarınlarınızı planlayın, eşinizin zihniyeti çok çirkin. Eşimde bende çalışıyoruz, hesaplar ortak, paranın lafı bile olmaz bile olmaz aramızda, ben takip ederim ödemeleri geleni gideni ama yinede nazlanmak hoşuma gider mesela bu ay param kalmamıştır beğendiğim bir şeyi gider kendine ayırdığı harçlıktan alır keza bende onun için harcarım, yoksa niye evli olsun ki insan ev arkadaşı alırız hayatımıza.
Sen erkeksin eve sen bakacaksın erkeğim demekle olmuyor dediğim de oldu. Valla bakıyor. Şuanda da bakmıyor demem kendisi ödüyor kirayı faturaları alışverişleri. Bana paran yoksa göndereyim de diyor. Bana da çok harcama yaptı. İstediğimi alır. Mesela tektaş istiyordum borcta oldugu halde taksitle almıs evlilik yıl dönümümüzde. Bebeğimize ne istesem aldı alıyor. Ben harcamıyor bakmıyor demiyorum ama yeei geliyor sen aldın ben aldım yapması beni rahatsız ediyor. Genel merkezi yönetilmiyor bütçemiz. Ayrı cüzdanlar var. Bırakması için uğraştım şimdi de tamamen ben sen,ben yapıyorum anlaması için. Benimsemedi diyemem ama bi türlü istediğim gibi aile bütçesi olarak göremiyor. Aslında bazen görüyor gibi de ama bakıyorum yine sen, ben yapmış. Onun da kafası karışık gibi😂

Son düzenleme:
Biz ortak hesapta birleştiriyoruz, önceden benim hesabımdaydı, şimdi eşimin hesabında. (Günlük faiz veren bir bankadaydı benim hesap, onun faizi düşük kalınca eşim başka bir bankadan hesap açtı, yoksa ikimiz için de sorun değil paranın kimde olduğu, para “bizim paramız” diye düşünürüz.) ikimizin de kredi kartı var kimin ne ihtiyacı varsa hayatım şunu alıyorum diyerek alır, alışveriş vs. kime denk gelirse o öder. Senin şu kadar harçlığın olsun benim bu kadar olsun falan yapmayız. Ara ara nakit para çeker, bir yere bırakır, ihtiyacımız oldukça ordan alır kullanırız, belli bir kota yok ikimiz için de. Maaşlar yatınca kredi kartları, faturalar ödenir, gerisi hesaba yatırılır, bir kısmıyla altın vs alınır.

Ama eşim benden habersiz iddia, kumar falan oynayacak olursa işler değişir. Onun maaşını da kartını da alır, sınırlama koyarım. Neticede bizim de bir bebeğimiz var, onun rızkını öyle boş işlerde harcayamaz!
Borçları bittiğinde 2 ay falan bunu biz de yaptık. Ortak hesapladık. İkimize harcayacak para bıraktık gerisini kenara koyduk falan. Sonra annesinin hastalığı çıkınca düzen yine bozuldu borca girdi şimdi ben de tamamen ayrı davranıyorum hem iddia meselesi yüzünden. Valla onun Borçlarının derdini niye çekeyim ödesin temize çıksın sonra bana versin kartlarını. Harcama için istediğimde verir sakınmaz.

Paramın tamamını gözüm kapalı veremeyeceğim adamla evlenmezdim. Bizim durum böyle değil ama anca geçinecek kadar kazancımız olsaydı kazandığımı eşime gönderir evin giderlerinden sorumlu olsun derdim. Biz kart olayına çok alışkınız o yüzden nakit paranın kimde durduğu önemli değil ama eşimin ay içinde benden para istememesi için böyle yapardım.
Bizim genel akışımızda benim kazancıma pek dokunulmaz,eşim kendi kazancından yapar tüm harcamaları. Büyük kalem alışverişim olursa kullanırım mesela kendi hesabımdan. Yada bi yatırım yapıcaz hoop benim hesaptan nakit kullanırız üstüne kredi borçlanırız onuda eşim aylık öder gibi mesela.

Merhaba ben 1 yıllık evliyim. 11 bin benim maaşım var. 14 bin kadar eşimin maaşı var. Evlendiğimiz günden beri ben, evimizde senin paran benim param olmasın, maaşlar birleştirilip giderler ödensin bireysel de ayrılsın kalanı ortak birikim yapılsın diye istiyordum. Benim son model arabam var. Ev de alırız birikimimiz olsun diyordum. Tabi biz evlendiğimizde maaşlar bu kadar yüksek değildi biliyorsunuz zamlar yeni geldi. Her neyse. Eşimin borçları olduğu için parası kalmadığı için bu isteğim olmadı hemen. Ama yine de aramızda senin para benim para sen aldın ben aldım yok sen almadın harcamadın gibi muhabbetler olmasın istedim. Kavgalarımız da çok oldu. Eşim ısrarla sen ben muhabbetleri dönderiyordu. Memleketindeki kız kuzeni eşiyle her şeyi ortak alıyorlarmış diye örnek gösterdi benim kafa gitti. Bu oğlan bunu nerden biliyor kim söyledi neden söyledi. Tabii ki kaynana söyledi diyordum. Bu izne gittiğimizde bi konu dönerken üstüne basa basa basa altını çize çize eşiyle ortak aldılar ortak yaptılar deyip duruyor kaynana. Yani yarısını kadın yarısını erkek alıyormuş her şeye. Ben iyice sinir oldum çünkü benim istemediğim olayı överek olması gerekenmiş gibi anlatıyor. Dolaylı doldurma🤣 yahu ev arkadaşı mıyız yarısını sen yarısını ben haksız mıyım😏 Eşime ya annesi akıl veriyordu hep oğluşunun paraları gider korkusuyla ya da ailece aynı aklı taşıyorlardı. Ben ayrı tutmayalım dedikçe kaynana oradan kuzeni anlatıp duruyor. Ama kuzenin eşi her fırsatta altın hediye ediyor bunu anlatan yok tabi. Neyse. Annesi hastalandı git gel yol paraları derken iyice borca girince habersiz kredi çekip iddiada kaybetmiş eşim. Ben bunu duyunca bundan sonra istesen de birleştirmem dedim Senin dediğin gibi herkesin parası kendine olsun senin ve annenin dediği gibi her şeyi ortak alalım bakalım ama kalan paramın aldığımın sattığımın hesabını vermem dedim. Yeni bebeğimiz oldu en ufak alışverişinde yarısını istiyorum hani ortakmış ya kuzeni🤣🤣🤣 Şimdi kendisi birleştirelim aylık şu kadar kenara atarız diyor da yanaşmıyorum hele az daha uğraştırayım az daha senin para benim para yapıp hesabıma karıştırmayım meraktan ölsün bakalım🤣 Bu durumun avantajı kendi paramın hesabını vermiyorum ama dezavantajı kocamın parasının da hesabını soramıyorum 😁🤣😂 Bence evlilikte bütçeler keskin bir şekilde ayrılmamalı. Sizce nasıl olmalı? Siz nasıl yapıyorsunuz ya da yapardınız? Bu durum böyle devam ederse parasını habersiz harcadığı bir yer var mı mesela ailesine sürekli para yediriyor mu haberim olmayacak. Sorduğumda yanlış anlıyor kavga çıkabiliyor. Ben istiyorum ki her kadın istiyordur eminim ne yaptığını bileyim hatta bana da sorsun ve de ailesine gereksiz para yedirmesin. Yani koca benim koca ama parasını ailesi yönetmesin bütçemize karışmasınlar. 30 yaşında insanlarız kaç yıllık memurlarız kaynana mı yön verecek benim evimin bütçesine. Haksız mıyım. Bu durum beni rahatsız ediyor bu kadar parayla yıllarca elle tutulan bir birikim olmaz diye endişe ediyorum. Bebeğimiz de var. Ben kendi ailemizin çıkarlarını düşünüyorum eşim ve ailesi kendi çıkarlarını daha çok düşünüyorlar galiba. Ne tavsiye edersiniz?

Bu konuyla ilgili aramızda şaka da olsa eş arasında hoş olmayan muhabbetler oluyor. Örneğin o bana kira ve faturaya karışmıyorum diye bedava hayat nasıl bişey dedi. (birkaç defa bunlar için de para yolladım, faturaları da ödemişliğim oldu) Ben de ona karının masrafı olmadan bedava yaşayan sensin, karısı çalışmayanlar karılarına da bakıyor ben kendi ihtiyaçlarımı kendim alıyorum dedim. Yani bunlara gülüp geçiyoruz ama ciddi düşüncelerimiz ve kavgamız da oldu. Biz evliliğimizde bütçe olayını ortak bir yola koyamamış haldeyiz. Ben paramı biriktirsem benim faydama ama aile olarak baktığımda böyle ayrı gayrı aile zararına. Nasıl olacak bilmiyorum.
Ev kredisi - toplu market alışverişi - kendi şahsi masraflarım- tatil masraflarının en az yarısı çoğu zaman fazlası -kızımızın kurs ücretleri şu an için bende.
Aidat- faturalar (elektrik-doğalgaz-su-internet-ekstra abonelikler) -apartmana yapılacak ektra bakım için istenen ücretler- kızımın giddceği okulun taksitleri ve kendi şahsi harcamaları eşimde.
Pazar ve günlük alışveriş, kızın kıyafet sağlık giderleri ortak ödeniyor.
Birde kedimiz var onunda masraflarını ben üstlendim.
Geriye zaten para kalmıyor , çoğu şey karttan dönüyor bizde birikim yapmıyoruz günü kurtarıyoruz sadece ama şu varki herkesin maaş kartı kendinde bizde bilmeyiz kim ne kadar alıyor bizde durum bu.
Kazançlar da ben 11000 , eşim de bir o kadar alıyor arada onun primleri de oluyor 3-5 duruma göre.

Biz ayırdık bütçeleri. İkimiz de kendi harcamalarınıza karışmıyoruz. Hesabı ayırdıktan sonra isterse ailesine maaşının tamamını göndersin bundan rahatsız olmam. Çünkü ben de kendi hesabıma istediğim şekilde yön veriyorum. Örneğin ev kredisi, faturalar ve ortak kredi kartını birlikte ödüyoruz. Bu durumdan memnunum. Birikim yaptığımız pek söylenemez o nedenle biraz dezavantajlı. Çocuğum yok bir de.

Ben aileme sabit yardım etmem. Kardeşlerime gerek olur bazen veririm. Babam annem benden para istemez. Kendisi sabit çok cüzi gönderiyor harçlık istiyorlar bazen ona sözüm olmaz. Hatta kayınbaba benden borç istedi verdim. Ben şuna kızıyorum. Kız kardeşine yeğenlerine sürekli harcamak zorundaymış gibi davranıyor davranmasa annesi hatırlatıyor zaten. Yani arada harcar hediyeleşir sorun yok ama mesela her izne gittiğimizde yeğenleri bi gezdirecek her özel günlerde kardeşini hediyeler alıyor mesela anneler gününde bile. Böyle yazınca hoş şeyler gibi ama bu sürekli görevmişcesine yapılınca... ee ben kendi masrafımı kendim ödeyim kocam kardeşine harcasın parayı. Ha bana da alıyor orası ayrı da. Ne biliyim görümcenin kocasından fazla ilgileniyor bizimki ve çocuklarıyla da. İlk tanıştığımızda oyuncaklara harçlıklara boğuyordu yeğenleri. Sürekli kaynana görümce ve çocuklarını anlatıp duruyordu bakılsın harcansın diye hala da anlatıyor acındırıyor, görümce de kolları bilezik şıngır şıngır. Yani bıraksam benim koca annesinden babasından(hadi bu normal olsun bi yere kadar), evli kız kardeşiyle yeğenlerinden de sorumlu.
Bazı ailelerde bir kişi hep sömürülür. Hesapları ayırdıktan sonra ailesine verdiklerini fazla dert etmeyin. Zaten gönderemez merak etmeyin. Çünkü elinde para kalmıyor olur. Ortak hesapta daha rahat davranıyor erkekler. Ama ev almak gibi düşünceniz varsa her ay ikiniz de bir miktar yatırın ortak bir hesaba, kimse kullanmasın.

Sizin maaşlarınız ile birikim yapıp ev almak artık hayal maalesef. Evinize giren para belli,geçinmek bile zor olur. Çok çok küçük bir yerde yaşamıyorsanız zorlukla çevirirsiniz evinizi.

Ayrıca eşiniz kumarbaz ve de saygısız bir adam. Faturaları düzenli ödemeyen eşi için söyledikleri ortada. Ben olsam böyle bir adamla bırak maaşı birleştirmek asla evli kalmazdım.

Bizde durumlar değişik. Eşim esnaf ben maaşlı çalışanım. Piyasaya göre yüksek maaş alıyorum ama eşim benden 5-6 kat kazanıyor. Tüm giderler ondan çıkıyor,ben sadece kendime ve oğluma harcıyorum. Ailesine de para vermesini söylerim her zaman,nereye ne harcıyor bilmem ve merak etmem,sormam. O da bana sorarsa hoşlanmam. Ne münasebet birbirimizin velisi değiliz,39 yaşındaki adama para hesabı sormak çok ayıp bence.

Bence şöyle olmalı, aile zora dusmuyorsa, borca girmiyorsa maasini diledigi gibi harcamali kadin. O makyaj malzemesi senin, bu yüz maskesi benim, lensler, saç boyalari, kitaplar, bisuru kitap, oyun oynuyorsa oyuna para yatirmali, gezmeli, esiyle gezsin, arkadaslariyla gezsin hayatini yasasin mutlu olsun. Yetmedigi yerde esi destek ciksin. Karisinin harcadigi para da hic gozu olmamali kocanin, hic sormamali nereye harcadin vs diye. El ustunde tutsun karisini, temizlik icin tutulan kadin parasini erkek karsilasin, o derece yani karisini sevsin, gozu hicbi sey gormesin. Mesela yaniii. 🥳🤪

Merhaba ben 1 yıllık evliyim. 11 bin benim maaşım var. 14 bin kadar eşimin maaşı var. Evlendiğimiz günden beri ben, evimizde senin paran benim param olmasın, maaşlar birleştirilip giderler ödensin bireysel de ayrılsın kalanı ortak birikim yapılsın diye istiyordum. Benim son model arabam var. Ev de alırız birikimimiz olsun diyordum. Tabi biz evlendiğimizde maaşlar bu kadar yüksek değildi biliyorsunuz zamlar yeni geldi. Her neyse. Eşimin borçları olduğu için parası kalmadığı için bu isteğim olmadı hemen. Ama yine de aramızda senin para benim para sen aldın ben aldım yok sen almadın harcamadın gibi muhabbetler olmasın istedim. Kavgalarımız da çok oldu. Eşim ısrarla sen ben muhabbetleri dönderiyordu. Memleketindeki kız kuzeni eşiyle her şeyi ortak alıyorlarmış diye örnek gösterdi benim kafa gitti. Bu oğlan bunu nerden biliyor kim söyledi neden söyledi. Tabii ki kaynana söyledi diyordum. Bu izne gittiğimizde bi konu dönerken üstüne basa basa basa altını çize çize eşiyle ortak aldılar ortak yaptılar deyip duruyor kaynana. Yani yarısını kadın yarısını erkek alıyormuş her şeye. Ben iyice sinir oldum çünkü benim istemediğim olayı överek olması gerekenmiş gibi anlatıyor. Dolaylı doldurma🤣 yahu ev arkadaşı mıyız yarısını sen yarısını ben haksız mıyım😏 Eşime ya annesi akıl veriyordu hep oğluşunun paraları gider korkusuyla ya da ailece aynı aklı taşıyorlardı. Ben ayrı tutmayalım dedikçe kaynana oradan kuzeni anlatıp duruyor. Ama kuzenin eşi her fırsatta altın hediye ediyor bunu anlatan yok tabi. Neyse. Annesi hastalandı git gel yol paraları derken iyice borca girince habersiz kredi çekip iddiada kaybetmiş eşim. Ben bunu duyunca bundan sonra istesen de birleştirmem dedim Senin dediğin gibi herkesin parası kendine olsun senin ve annenin dediği gibi her şeyi ortak alalım bakalım ama kalan paramın aldığımın sattığımın hesabını vermem dedim. Yeni bebeğimiz oldu en ufak alışverişinde yarısını istiyorum hani ortakmış ya kuzeni🤣🤣🤣 Şimdi kendisi birleştirelim aylık şu kadar kenara atarız diyor da yanaşmıyorum hele az daha uğraştırayım az daha senin para benim para yapıp hesabıma karıştırmayım meraktan ölsün bakalım🤣 Bu durumun avantajı kendi paramın hesabını vermiyorum ama dezavantajı kocamın parasının da hesabını soramıyorum 😁🤣😂 Bence evlilikte bütçeler keskin bir şekilde ayrılmamalı. Sizce nasıl olmalı? Siz nasıl yapıyorsunuz ya da yapardınız? Bu durum böyle devam ederse parasını habersiz harcadığı bir yer var mı mesela ailesine sürekli para yediriyor mu haberim olmayacak. Sorduğumda yanlış anlıyor kavga çıkabiliyor. Ben istiyorum ki her kadın istiyordur eminim ne yaptığını bileyim hatta bana da sorsun ve de ailesine gereksiz para yedirmesin. Yani koca benim koca ama parasını ailesi yönetmesin bütçemize karışmasınlar. 30 yaşında insanlarız kaç yıllık memurlarız kaynana mı yön verecek benim evimin bütçesine. Haksız mıyım. Bu durum beni rahatsız ediyor bu kadar parayla yıllarca elle tutulan bir birikim olmaz diye endişe ediyorum. Bebeğimiz de var. Ben kendi ailemizin çıkarlarını düşünüyorum eşim ve ailesi kendi çıkarlarını daha çok düşünüyorlar galiba. Ne tavsiye edersiniz?

Bu konuyla ilgili aramızda şaka da olsa eş arasında hoş olmayan muhabbetler oluyor. Örneğin o bana kira ve faturaya karışmıyorum diye bedava hayat nasıl bişey dedi. (birkaç defa bunlar için de para yolladım, faturaları da ödemişliğim oldu) Ben de ona karının masrafı olmadan bedava yaşayan sensin, karısı çalışmayanlar karılarına da bakıyor ben kendi ihtiyaçlarımı kendim alıyorum dedim. Yani bunlara gülüp geçiyoruz ama ciddi düşüncelerimiz ve kavgamız da oldu. Biz evliliğimizde bütçe olayını ortak bir yola koyamamış haldeyiz. Ben paramı biriktirsem benim faydama ama aile olarak baktığımda böyle ayrı gayrı aile zararına. Nasıl olacak bilmiyorum.
Maasi napiyorsunuz kira fatura vs odemiyorsaniz?Sizden ortak degil,maasim kenarimda dursun,ihtiyaclarimi da koca karsilasin vaybi aldim ben.Hobi olarak mi memur oldunuz?Eve katkiniz tabiki olmaali.

Senin benim param yoktur. Ama şeffaflıkta üst noktadayımdır. Eşimin de öyle olmasını isterim. Mesela geçen ay uçak bileti ıvır zıvır çok harcamam oldu eşime hemen bir hesap yaptım. Bunu şeffaflıktan öte ne kaldı elimizde bilsin o da ona göre harcasın diye yapıyorum. Hesaptan birşey anlamayacaksınız ama atıyorum:)Eki Görüntüle 3110022
2000 tl mehmete ne parasi ??

parasını bu şekilde çarçur eden.. yok iddaydı oyundu vs gibi şeylerde kaybeden birine asla güvenmem eşimde olsa..
ki böyle şeylerin devamının gelebilecek olmasına karşıda önlemimi alırım..
kaynanızda heralde oğlunun yaptıklarını ve yapabileceklerini bildiği için sürekli sizin bilinç altınıza işlemeye çalışıyor...

bizim evde benm eşimin eli çok açıktır km isterse verir.. işte ısmarlar eder.. prada gözü olan biri değildir o yüzden hep bana sorar ne yapalım die.. ortak karar alırız.. mesela eşim araba almak için kredi çekti.. maaşını krediye bağladı.. onun dışında birkaç ödemelerimz var.. ama bunun yanında her ay kızımıza para ayırır bana verir ben gider kızıma gram alırım
benim maaşım ise kızımın ve evin ihtiyaçlarına gider.. Bes açtırdım kızımla kendime onu ödüyorum mesela.. kim zorda kalırsa o ona destek olur..
bunun yanında gezmelerimiz eğlenmelerimizde var :)
ama herşeyi birbirimizden haberli planlı ve ortak yaparız ki bence olması gerekende budur

dipnot: bizim maaşlarımız sizin maaşlarınız kadar yüksekte değil

X