• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kacarak evlendim. Esim, kaynanam, görümcem... Cok caresizim...

Cocuk Erkegi Eve Baglamaz...
Evliligini duzene koymadan cocuk felan yapma , yanlis yapmis olursun...

Ayrica kendinle ilgili bir sirri ailesiyle paylasman hic dogru olmamis, onlari hic ilgilendirmezdi...

Esin sanki senle zorla evlenmis, madem senden kacacakti neden evlendiki..
Evlenmeseydi...
Konus kendisiyle, oncelikle sorunlarinizi cozun , sonrasinda cocuk dusunun...

ailesi aklina girmiyormus öyle diyor ben kafamda senaryo kuruyomusum.
Ablasi bi maj atiyo hemen yanina kosuyor ona ve annesine resmen babalik yapiyor gibi.

evet bir çocuğun olacak, sonra şiddet başlayacak, sen çocuk için gidemeyeceksin çünkü seni çocuğunu göstermemekle tehdit edecek.. boşansan herhangi bir gelirin olmadığı için devlet direkt babaya verecek, onlar çocuğu senden kaçıracak.. sen buraya konu açacaksın..

işte geleceğin konu sahibi.. ya boşan ya da bu senaryo gerçekleşecek.. BDV de gez biraz, ne demek istediğimizi anlayacaksın..

Konu sahibi Almanya´da yasiyordu yanlis hatirlamiyorsam. Konu sahibi calismiyor olsa bile, devlette yardim alir cocuk parasi ve cocuk icin nafaka falan alinacagi icin sorun olmaz yani sirf geliri yok diye babaya vermezler.

Ama yinede tabiki böyle bir evlilikte cocuk dunyaya getirmek basli basina bir hata olur

Eşiniz davranışları çok tutarsız ..
Bencede çocuk yapmayın ..
Siz eşinizin bu tavırlarına ne şekilde tepki veriyorsunuz ??
Zor işiniz .. Allah yardımcınız olsun ..
Ama görünen köy klavuz istemez durumu var siz de önceden de varmış bu tutarsızlıkları ..
Kaç kere nikah günü alıp gitmemişsiniz ..
Belki siz olayların içinde göremiyorsunuz bazı şeyleri ..
Hayırlısı ...

50 Tanede cocuk doğursan eve bağlanmayn adam bağlanmaz.

Bu kişi daha sizin aile olduğunuzu bile kabul etmemişki.

madem bu kadar ana kuzusymuş ne die rest çkeip sizinle evlenmiş.

yaaaa anlamıyorum ben....

şu an zoralmayla sürüyor ayrılalım demesi yakındır bu adamın :(

Zor mus gerçekten ama bence çocuk için acele etmemelisin önce esinle gerçek karı koca gibi normal hayat yaşayın normale dönmeye çalışın çünkü bu gidişle sonunuz iyi değil gibi ne diim hakkinizda hayırlısı olsun

Eşiniz davranışları çok tutarsız ..
Bencede çocuk yapmayın ..
Siz eşinizin bu tavırlarına ne şekilde tepki veriyorsunuz ??
Zor işiniz .. Allah yardımcınız olsun ..
Ama görünen köy klavuz istemez durumu var siz de önceden de varmış bu tutarsızlıkları ..
Kaç kere nikah günü alıp gitmemişsiniz ..
Belki siz olayların içinde göremiyorsunuz bazı şeyleri ..
Hayırlısı ...

Surat asiyorum, eve geldiginde haliyle hosgeldin diyeyimiyorum cünkü biliyorum birazdan yine isim var cikiyorum diyecek. Kavga ediyoruz kapiyi cekiyo gidiyo. Tabi ki hergün böyle degil ben surat asmadikca hersey güzel. Gece 12de geldiginde yanima oturur sarilir bazen ama bisey anlatmaz. Bazen diyorum ki keske bana anlatsa ailesinin benim hakkimda ne dedigini bende bilsem ve ona göre harelet etsem.

Sakın çocuk yapma
vur şunun totosuna gitsin!!!

bence de çocuk yapmayın bu adam değişmez olan çocuga olur sizde elinizde bebekle babanızın evine dönersiniz.

Surat asiyorum, eve geldiginde haliyle hosgeldin diyeyimiyorum cünkü biliyorum birazdan yine isim var cikiyorum diyecek. Kavga ediyoruz kapiyi cekiyo gidiyo. Tabi ki hergün böyle degil ben surat asmadikca hersey güzel. Gece 12de geldiginde yanima oturur sarilir bazen ama bisey anlatmaz. Bazen diyorum ki keske bana anlatsa ailesinin benim hakkimda ne dedigini bende bilsem ve ona göre harelet etsem.
Kimse eşine annem sana böyle hakaret etti şunu dedi demez ..
Siz neden çalışmıyorsunuz bütün hayatınız eşiniz olmuş ..
Dört duvar arasında kurup duruyorsunuz belli ki ..
Almayandasınız bir sürü sosyal hak imkanınız vardır ..
kendinize bir hayat kurun dünya eşiinizin etrafında dönmüyor ..

Bir de çocuk yapıp günahsız birinin hayatını karartmayın.
Çocuk olunca bu sefer evliliği çocuk için yürüttüğünüzü söyleyeceksiniz.
Belli ki evliliğin taşlarını hala oturtamamışsınız, baba ilgisi görmeyecek, hatta belki türlü türlü işkencelerine şahit olacak bir evlat yükü edinmekle hakka gireceğiniz de apaçık.
Evliliğinizi sorgulayın derim, sizi istemeyen bir eş belki tölere edilebilir ama bir yere kadar. Herşeyin bir sınırı var.
Eşinizden kopmak istememe nedeninizi sorgulayın. Aşk mı, alışkanlık mı, bir daha başkasıyla nasıl dikiş tutturabilirim endişesi mi? Yolunuzu da bu cevaba göre planlayın.
Kimse vazgeçilmez değildir, önce kişinin kendi mutluluğu ve huzuru gelmeli. Topluma hastalıklı, sağlıksız, ruh hastası bireyler bırakıyoruz sonra. Yeni başlangıçlar korkulanın aksine çok daha güzel neticeleri beraberinde getirebilir.
Hakkınızda hayırlısı...

Ben birseyi anlamadim. 4 kere evlilikten dönüp 5. De evlenmişsiniz. Neden bu kadar ısrar, zorlama. Baştan belliymiş zaten bunun yürümeyeceği. Bile bile lades sizinki. Ne bekliyordunuz ki. Ayrica böyle kötü bir evliliğe çocuk getirmek ne demek ya. Yazık değil mi o çocuğa

kadınlarımız bu halde olması beni çok üzüyor..
sonra gelip eşitlik kavramından bahsediyoruz..
çalışmıyorsunuz.. eşinizin eline bakıyorsunuz..
evde "oturan,işe yarayan,oturup yatan" modundasınız belkide.. eşiniz size böylede bakıyor olabilir..
kaybetme korkusu yokki..
siz kendinizi öyle ifade etmişssiniz..
güçlü olmanız gereken yerde hala zayıflığı seçiyorsunuz..
eşinede kv görümcede senin hakkında konuşma hakkı vermeyecektin..
sen sığıntımısın? annen baban ailen yokmu? illa evlenmek zorundamıydın seni istemeyen bir aileyle? neden 4. 5. kez nikah masasında evlenmeye çalıştın..
kendini neden kakalama derdine düştün..
gençken yapmışsın bir hata bir beraberliğin olmuş.. senin hayatın senin tercihin.. kimseyi ilgilendirmezki.. dürüst olmak adına tabiki eşine anlatmalısın.. ama bir başkasına değil.. anlatılsa bile bu konu açılınca dik duracaktın.. kimseye hakkında konuşacak cesareti vermeyecektin..
kv görümce muhtemen senin için "bakire olmayan, utanmadan çocuk aldıran, adamı zorla kandırıp evlendiren.. evde oturmaktan başka bir işe yaraman.. eşi bile yanında oturmayıp akşamları bizim yanıma geliyor" diye düşünüyorlardır..
hiç bişi için geç değil...
sen kendine değer vermezsen kimse sana değer vermez..

kadınlarımız bu halde olması beni çok üzüyor..
sonra gelip eşitlik kavramından bahsediyoruz..
çalışmıyorsunuz.. eşinizin eline bakıyorsunuz..
evde "oturan,işe yarayan,oturup yatan" modundasınız belkide.. eşiniz size böylede bakıyor olabilir..
kaybetme korkusu yokki..
siz kendinizi öyle ifade etmişssiniz..
güçlü olmanız gereken yerde hala zayıflığı seçiyorsunuz..
eşinede kv görümcede senin hakkında konuşma hakkı vermeyecektin..
sen sığıntımısın? annen baban ailen yokmu? illa evlenmek zorundamıydın seni istemeyen bir aileyle? neden 4. 5. kez nikah masasında evlenmeye çalıştın..
kendini neden kakalama derdine düştün..
gençken yapmışsın bir hata bir beraberliğin olmuş.. senin hayatın senin tercihin.. kimseyi ilgilendirmezki.. dürüst olmak adına tabiki eşine anlatmalısın.. ama bir başkasına değil.. anlatılsa bile bu konu açılınca dik duracaktın.. kimseye hakkında konuşacak cesareti vermeyecektin..
kv görümce muhtemen senin için "bakire olmayan, utanmadan çocuk aldıran, adamı zorla kandırıp evlendiren.. evde oturmaktan başka bir işe yaraman.. eşi bile yanında oturmayıp akşamları bizim yanıma geliyor" diye düşünüyorlardır..
hiç bişi için geç değil...
sen kendine değer vermezsen kimse sana değer vermez..

yasadigimiz sehir cok kücük ve kv ile ayni semtde oturuyoruz. ben calisma istegimi bir kac kez söyledim esime mesela süpermarketde veya carsida alisveris merkezinde is bulmustum ama esim orda calisamazsin ailem seni görür diye istemedi, anlicaginiz ailesinin gittigi yerde calismami istemiyor. sadece ailesi beni görmesin diyede hergün 50 km yol cekmicem calismak icin bu kadar yakindada is bulabiliyorum.
var tabi benimde annem babam var, malesef onlarda ayri yasiyor ve ben onlari görmeye pek cok gitmiyorum cünkü onlarin yasadiklari hayat benim hosuma gitmiyor.
ben yanliz evlenmeye calismadim onun istegiyle oldu bu termin almalar, ve ardindan ayrildik ama ikimizde dayanamadik ve birdaha denedik.
benim hakkimda konusacak cesareti nasil vermeyeyim? bana kimse birsey anlatmiyor ki ailesiyle görüsmüyorum, esimde bana ne konnustuklarini anlatmiyor.

Bakın sorun sadece eşinizin ailesinin sizi istememesi değil.
ne demişsiniz "5 kere döndük evlenmekten, eşim hep vazgeçti". Bakın 5 kere vazgeçen bir adamdan bahsediyoruz. 1 olur, tamam ama 2. sinden bu nokta konmalıydı.
Sanırım daha önce kürtaj vakası atlattığınız için "beni kimse kabul etmez" psikolojisiyle bu kadar ısrarcı oldunuz bu adamla evlenmek için.

Herkes hata yapar, siz gayet dürüst davranmışsınız ki ben de salaklık derecesinde açık sözlüyümdür, bunun yanında şu anlatılmaz, bu söylenemz diye düşünemem. Ama bu kadarı da fazla olmuş, tepkiyi önceden tahmin etmeniz gerekliydi. Olan size olmuş, eşiniz de biliyor madem durumu o zaman ailesinin bu derece -mahrem- diyeceğim bir konuyu bilmesine hiç mi hiç gerek yoktu. Neyse olmuşla , ölmüşe çare yok bu konu hakkında artık ne desek boş.

Eşinizin annesi ile olan bu muhabbetine gelince, elbette annesiyle, ablasıyla görüşsün, babasını yumuşatmaları için onlardan yardım alsın. Ama artık eşiniz belli ki ona ne anlatılıyorsa orada veya ne akıllar veriliyorsa bunların etkisinde kalmış. Zaten sorun bu inanın kadınlar olarak çoğu zaman erkeklerden güçlüyüz. Siz bir hata yapıp anlattınız, ailesi tepki verince "Tamam sizi anlıyorum ancak Blacky90 benim eşim olacak, isteyen kabul eder isteyen etmez. Hayat benim , evlenecek olan benim". demiş olsaydı bu noktaya gelmezdiniz. Adam baştan zaafını göstermiş, gerçekten çok yanlış yapmışsınız evlenmek için ısrarla.

E bunun sonucu olarak, eşiniz ne sizi kaybetmekten korkuyor, ne onu bırakıp gidebileceğinize ihtimal veriyor. Ekonomik bağımsızlık yok, uğraş yok, güçlü duruş yok...
Olabilir ev hanımı da olabilirsiniz ama sağlam ve dik durmanız gerek. Eşinizle konuşma çabalarınız " ben böyleyim" lafıyla sonlanıyorsa siz de dişlerinizi gösterin o zaman. Bal gibi biliyor sizden boşanırsa ailesinin onu kucaklayacağını, ailesinin istediği de bu zaten. Bu şekilde yaptığı duygu sömürüsüne kanmayın.

Son mesajınıza istinaden yazıyorum, afedersiniz ama siz kapatma falan mısınız? Adamın nikahlı karısısınız yahu. Ne demek ailem seni görmesin falan? Sizi görmek istemeyen oraya gelmesin o zaman böyle saçmalık olur mu?
Görürlerse ne olurmuş? Üstünüze mi saldıracaklar. Şikayetçi olursunuz siz de.

Bakın bu gidişatın sonu iyi değil. Çok pasif kalmışsınız. İki gün sonra annesi biter sevgilisi çıkar bu adamın, yok çalışma, yok oraya gitme... Tamamen kendine bağımlı hale getirmiş sizi.

Sizi görmek istemeyen oraya gelmesin o zaman böyle saçmalık olur mu? Görürlerse ne olurmuş? Üstünüze mi saldıracaklar. Şikayetçi olursunuz siz de.

Elune, biz çok süperiz, kötüyüz, gelini sevmeyiz ama gelinlerini çalıştırıyorlar dedirtmeyiz vakası sanırım.

yasadigimiz sehir cok kücük ve kv ile ayni semtde oturuyoruz. ben calisma istegimi bir kac kez söyledim esime mesela süpermarketde veya carsida alisveris merkezinde is bulmustum ama esim orda calisamazsin ailem seni görür diye istemedi, anlicaginiz ailesinin gittigi yerde calismami istemiyor. sadece ailesi beni görmesin diyede hergün 50 km yol cekmicem calismak icin bu kadar yakindada is bulabiliyorum.
var tabi benimde annem babam var, malesef onlarda ayri yasiyor ve ben onlari görmeye pek cok gitmiyorum cünkü onlarin yasadiklari hayat benim hosuma gitmiyor.
ben yanliz evlenmeye calismadim onun istegiyle oldu bu termin almalar, ve ardindan ayrildik ama ikimizde dayanamadik ve birdaha denedik.
benim hakkimda konusacak cesareti nasil vermeyeyim? bana kimse birsey anlatmiyor ki ailesiyle görüsmüyorum, esimde bana ne konnustuklarini anlatmiyor.

çaresiz değilsin kendine sakın o gözle bakma..yeniden doğma belkide senin elinde bilemiyoruz..
eşin çalışmana izin verdi. ailesinin gittiği yer vs.. sen napıyosunki? gidip çalışacaksın.. kötü birşey mi yapacaksın? dışarda çalışan bayanların ailesi yokmu? anlıyorum eşinin ailesi böyle düşünüyor olabilir.. konuşup anlatabilirsiniz belkide.. çalışılabilceğini kötü birşey yapmadığızı falan..
kalkıp birilerinin keyfi için 50km yol tabiki gitmen doğru olmaz.. bu senide yıpratır zaten..
ailenle ilişkilerini daha sık yapmalısın belkide.. sizi sahipsiz sanmasınlar.. aileni evine davet et.. eşinle hep beraber güzel bir yemek yiyrek başlayabilirsiniz belkide..
sen yanlız evlenmeye çalışmadın.. ama bak yanlız evlenmeye çalışmadığın adam yanına bile gelmiyor.. oturmuyor yanında.. sen ozaman neden evlendinki bununla dımı..
konuşma cesareti senin çocuk aldırma konusunda vermeyecektin.. mesela ben olsam kesinlikle kestirip atardım.. kimse benimle o şekilde konuşamazdı..
eşinle daha çok vakit geçirmeye çalış.. bu nasıl olur bilmiyorum.
evli hanımlar belkide daha iyi bilir..

Back