Bakın sorun sadece eşinizin ailesinin sizi istememesi değil.
ne demişsiniz "5 kere döndük evlenmekten, eşim hep vazgeçti". Bakın 5 kere vazgeçen bir adamdan bahsediyoruz. 1 olur, tamam ama 2. sinden bu nokta konmalıydı.
Sanırım daha önce kürtaj vakası atlattığınız için "beni kimse kabul etmez" psikolojisiyle bu kadar ısrarcı oldunuz bu adamla evlenmek için.
Herkes hata yapar, siz gayet dürüst davranmışsınız ki ben de salaklık derecesinde açık sözlüyümdür, bunun yanında şu anlatılmaz, bu söylenemz diye düşünemem. Ama bu kadarı da fazla olmuş, tepkiyi önceden tahmin etmeniz gerekliydi. Olan size olmuş, eşiniz de biliyor madem durumu o zaman ailesinin bu derece -mahrem- diyeceğim bir konuyu bilmesine hiç mi hiç gerek yoktu. Neyse olmuşla , ölmüşe çare yok bu konu hakkında artık ne desek boş.
Eşinizin annesi ile olan bu muhabbetine gelince, elbette annesiyle, ablasıyla görüşsün, babasını yumuşatmaları için onlardan yardım alsın. Ama artık eşiniz belli ki ona ne anlatılıyorsa orada veya ne akıllar veriliyorsa bunların etkisinde kalmış. Zaten sorun bu inanın kadınlar olarak çoğu zaman erkeklerden güçlüyüz. Siz bir hata yapıp anlattınız, ailesi tepki verince "Tamam sizi anlıyorum ancak Blacky90 benim eşim olacak, isteyen kabul eder isteyen etmez. Hayat benim , evlenecek olan benim". demiş olsaydı bu noktaya gelmezdiniz. Adam baştan zaafını göstermiş, gerçekten çok yanlış yapmışsınız evlenmek için ısrarla.
E bunun sonucu olarak, eşiniz ne sizi kaybetmekten korkuyor, ne onu bırakıp gidebileceğinize ihtimal veriyor. Ekonomik bağımsızlık yok, uğraş yok, güçlü duruş yok...
Olabilir ev hanımı da olabilirsiniz ama sağlam ve dik durmanız gerek. Eşinizle konuşma çabalarınız " ben böyleyim" lafıyla sonlanıyorsa siz de dişlerinizi gösterin o zaman. Bal gibi biliyor sizden boşanırsa ailesinin onu kucaklayacağını, ailesinin istediği de bu zaten. Bu şekilde yaptığı duygu sömürüsüne kanmayın.
Son mesajınıza istinaden yazıyorum, afedersiniz ama siz kapatma falan mısınız? Adamın nikahlı karısısınız yahu. Ne demek ailem seni görmesin falan? Sizi görmek istemeyen oraya gelmesin o zaman böyle saçmalık olur mu?
Görürlerse ne olurmuş? Üstünüze mi saldıracaklar. Şikayetçi olursunuz siz de.
Bakın bu gidişatın sonu iyi değil. Çok pasif kalmışsınız. İki gün sonra annesi biter sevgilisi çıkar bu adamın, yok çalışma, yok oraya gitme... Tamamen kendine bağımlı hale getirmiş sizi.