• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kacarak evlendim. Esim, kaynanam, görümcem... Cok caresizim...

Yazik olmus herseyi ayna gibi anlatmissiniz gerek yoktu ki buna.esin bilse yeterdi be kuzum.o seni kabullenmis iste daha ne dallandirip budaklandiriyosun.esin annesine ve ablasina cok bagli ki solugu onlarda aliyor.dolduruyolar tabi onu orda.bencede cocuk yapma sen daha zamani var sanirim.bekle hayat ne gosterecek.bende kacarak evlendim.beni istemeye geldiler.babam vermedi.bizde kactik nikah yaptik.3 gun sonra geldik.el optuk.hersey olmasi gerektigi gibi oldu.nisan kina dugun falan.anlatmak istedigim hersey erkekte biter aslinda.ama esin anasina ablasina cok duskunse zor senin isin.uzgunum senin adina.allah yardimcin olsun.

cok tesekkür ederim size bu kadar cevap alicagimi beklemiyordum.
bi ay iyi bi kac ay kötü gidiyor. son aylarda bende bosverdim takmadim konusmadim kavga etmedim ve durumun ciddiyetini ben bile anlamamis gibi hissediyorum.
ben esimi seviyorum, tabi bu zamanki hallerini degilde, o eski sevecen bana kiymet veren ilgi gösteren adami ariyorum galiba hala. hala eskisi gibi oda beni yine sevecegine inaniyordum.

birkere evlenmeden önce beraber babasinin yanina gittik ve bana vurmaya calisti esim önüme gecti koruma amaciyla. sanirim beni disarda yanliz gördüklerinde yine öyle olucagini zanediyor. bilmiyorummm

Yazik olmus herseyi ayna gibi anlatmissiniz gerek yoktu ki buna.esin bilse yeterdi be kuzum.o seni kabullenmis iste daha ne dallandirip budaklandiriyosun.esin annesine ve ablasina cok bagli ki solugu onlarda aliyor.dolduruyolar tabi onu orda.bencede cocuk yapma sen daha zamani var sanirim.bekle hayat ne gosterecek.bende kacarak evlendim.beni istemeye geldiler.babam vermedi.bizde kactik nikah yaptik.3 gun sonra geldik.el optuk.hersey olmasi gerektigi gibi oldu.nisan kina dugun falan.anlatmak istedigim hersey erkekte biter aslinda.ama esin anasina ablasina cok duskunse zor senin isin.uzgunum senin adina.allah yardimcin olsun.

senin adina cok seviindim :)
keske benide kabul edebilselerdi belki hersey dahada kolay olurdu.

Bakın sorun sadece eşinizin ailesinin sizi istememesi değil.
ne demişsiniz "5 kere döndük evlenmekten, eşim hep vazgeçti". Bakın 5 kere vazgeçen bir adamdan bahsediyoruz. 1 olur, tamam ama 2. sinden bu nokta konmalıydı.
Sanırım daha önce kürtaj vakası atlattığınız için "beni kimse kabul etmez" psikolojisiyle bu kadar ısrarcı oldunuz bu adamla evlenmek için.

Herkes hata yapar, siz gayet dürüst davranmışsınız ki ben de salaklık derecesinde açık sözlüyümdür, bunun yanında şu anlatılmaz, bu söylenemz diye düşünemem. Ama bu kadarı da fazla olmuş, tepkiyi önceden tahmin etmeniz gerekliydi. Olan size olmuş, eşiniz de biliyor madem durumu o zaman ailesinin bu derece -mahrem- diyeceğim bir konuyu bilmesine hiç mi hiç gerek yoktu. Neyse olmuşla , ölmüşe çare yok bu konu hakkında artık ne desek boş.

Eşinizin annesi ile olan bu muhabbetine gelince, elbette annesiyle, ablasıyla görüşsün, babasını yumuşatmaları için onlardan yardım alsın. Ama artık eşiniz belli ki ona ne anlatılıyorsa orada veya ne akıllar veriliyorsa bunların etkisinde kalmış. Zaten sorun bu inanın kadınlar olarak çoğu zaman erkeklerden güçlüyüz. Siz bir hata yapıp anlattınız, ailesi tepki verince "Tamam sizi anlıyorum ancak Blacky90 benim eşim olacak, isteyen kabul eder isteyen etmez. Hayat benim , evlenecek olan benim". demiş olsaydı bu noktaya gelmezdiniz. Adam baştan zaafını göstermiş, gerçekten çok yanlış yapmışsınız evlenmek için ısrarla.

E bunun sonucu olarak, eşiniz ne sizi kaybetmekten korkuyor, ne onu bırakıp gidebileceğinize ihtimal veriyor. Ekonomik bağımsızlık yok, uğraş yok, güçlü duruş yok...
Olabilir ev hanımı da olabilirsiniz ama sağlam ve dik durmanız gerek. Eşinizle konuşma çabalarınız " ben böyleyim" lafıyla sonlanıyorsa siz de dişlerinizi gösterin o zaman. Bal gibi biliyor sizden boşanırsa ailesinin onu kucaklayacağını, ailesinin istediği de bu zaten. Bu şekilde yaptığı duygu sömürüsüne kanmayın.

Son mesajınıza istinaden yazıyorum, afedersiniz ama siz kapatma falan mısınız? Adamın nikahlı karısısınız yahu. Ne demek ailem seni görmesin falan? Sizi görmek istemeyen oraya gelmesin o zaman böyle saçmalık olur mu?
Görürlerse ne olurmuş? Üstünüze mi saldıracaklar. Şikayetçi olursunuz siz de.

Bakın bu gidişatın sonu iyi değil. Çok pasif kalmışsınız. İki gün sonra annesi biter sevgilisi çıkar bu adamın, yok çalışma, yok oraya gitme... Tamamen kendine bağımlı hale getirmiş sizi.

katılıyorum size. demek istediklerim benimde bunlar..
ailesi onu bal gibi kabul eder.. karısında onu zaten terk etmeyeceğini muhtaç olduğunu düşünüyor..
evlenmedende çok ısrarcı olmuşsunuz.. aşk sevdi dayanamadık edemedik laflarına inanmıyorum..
benimde 4yıllık bir beraberliğim var.. bizde istiyoruz evlenmeyi ama şartlar işte? askere gitmeden işe girmeden evlenip sonrada biz fakiriz, eşim bana bakamıyor diye konumu açmam lazım.
ben garantici insanım.. önce kendimi garantiye alırım sonra evlenirim..

Adam zaten sizinle evlenmemek için çok direnmiş neden uzak durmadınız o zaman anlamadım..
Bazı şeyler baştan bellidir ama biz görmek istemeyiz ısrarla..
Geçmişte yaşadıklarının bütün hayatını mahvetmesine izin verme..
Hatalar hepimiz için ama gelmiş geçmiş. Diğer arkadaşların da dediği gibi çocuk yapma. Bu adam sağlam ayakkabı gibi gelmedi bana..

çaresiz değilsin kendine sakın o gözle bakma..yeniden doğma belkide senin elinde bilemiyoruz..
eşin çalışmana izin verdi. ailesinin gittiği yer vs.. sen napıyosunki? gidip çalışacaksın.. kötü birşey mi yapacaksın? dışarda çalışan bayanların ailesi yokmu? anlıyorum eşinin ailesi böyle düşünüyor olabilir.. konuşup anlatabilirsiniz belkide.. çalışılabilceğini kötü birşey yapmadığızı falan..
kalkıp birilerinin keyfi için 50km yol tabiki gitmen doğru olmaz.. bu senide yıpratır zaten..
ailenle ilişkilerini daha sık yapmalısın belkide.. sizi sahipsiz sanmasınlar.. aileni evine davet et.. eşinle hep beraber güzel bir yemek yiyrek başlayabilirsiniz belkide..
sen yanlız evlenmeye çalışmadın.. ama bak yanlız evlenmeye çalışmadığın adam yanına bile gelmiyor.. oturmuyor yanında.. sen ozaman neden evlendinki bununla dımı..
konuşma cesareti senin çocuk aldırma konusunda vermeyecektin.. mesela ben olsam kesinlikle kestirip atardım.. kimse benimle o şekilde konuşamazdı..
eşinle daha çok vakit geçirmeye çalış.. bu nasıl olur bilmiyorum.
evli hanımlar belkide daha iyi bilir..

haftada bir arkadaslarla disari cikiyoruz genelikle cumartesi günleri oluyor bu, o zaman hersey cok güzel bana cok iyi davraniyor ama ertesi gün yine hersey eskkiye dönüyor malesef.

cok tesekkür ederim size bu kadar cevap alicagimi beklemiyordum.
bi ay iyi bi kac ay kötü gidiyor. son aylarda bende bosverdim takmadim konusmadim kavga etmedim ve durumun ciddiyetini ben bile anlamamis gibi hissediyorum.
ben esimi seviyorum, tabi bu zamanki hallerini degilde, o eski sevecen bana kiymet veren ilgi gösteren adami ariyorum galiba hala. hala eskisi gibi oda beni yine sevecegine inaniyordum.

birkere evlenmeden önce beraber babasinin yanina gittik ve bana vurmaya calisti esim önüme gecti koruma amaciyla. sanirim beni disarda yanliz gördüklerinde yine öyle olucagini zanediyor. bilmiyorummm

kıymet veren, ilgi gösteren halleri yerine yapabileceğiniz şeylerden başlasanız? konuşun, bilin o zaman, nedir, ne değildir diye. Ailesinin saçma sapan hareketlerinden mi korkuyor, derdi evde gözünün önünde olmanız mı, yoksa dışarı çıkıp sosyal hayata atıldığınızda bu sefer tamamen elinden kurtulacağınızı mı düşünüyor? Rahatlayacak mı sefer? hmm bahane de hazır, ben elimden gelenin yaptım ama o şimdi özgürlük derdine düştü vs. diye.

Çocuk yapmaktansa oturup konuşmak daha kolay hem maddi hem de manevi olarak. Umarım sorunlarınızı çözebilirsiniz.

Öncelikle çocuk yapma. Ayrıca bu evliliğin düzeleceğini pek sanmıyorum. Balık baştan kokar derler ya - ha işte öyle bir durum olmuş.

Gelelim sana. Niye evde oturuyorsun? Ausbildung yapmadın mı? Eğitim almadın mı?
Almanya gibi bir yerde yaşıyorsun ve ev hanımı olmayı tercih ediyorsun. Bu hiç doğru birşey değil. Evlenip kocaya tutunacağına çalışıp kendi ayaklarının üstünde dursan kendine büyük iyilik etmiş olursun. Senin yaşadığın yer bunun için çok müsait. Bir toparlan ve kendine gel. Ha daha önce de söyledim. Tekrar ediyorum. SAKIN ÇOCUK YAPMA!

Öncelikle çocuk yapma. Ayrıca bu evliliğin düzeleceğini pek sanmıyorum. Balık baştan kokar derler ya - ha işte öyle bir durum olmuş.

Gelelim sana. Niye evde oturuyorsun? Ausbildung yapmadın mı? Eğitim almadın mı?
Almanya gibi bir yerde yaşıyorsun ve ev hanımı olmayı tercih ediyorsun. Bu hiç doğru birşey değil. Evlenip kocaya tutunacağına çalışıp kendi ayaklarının üstünde dursan kendine büyük iyilik etmiş olursun. Senin yaşadığın yer bunun için çok müsait. Bir toparlan ve kendine gel. Ha daha önce de söyledim. Tekrar ediyorum. SAKIN ÇOCUK YAPMA!

agizina saglik :)

Bir kadin isteyerek bilerek nasil bir erkege maddi manevi bagli yasar anlamiyorum gercekten. 50 yasindaki annem bile geceleri ise gidip calisiyor evi komple yeniledi kazandigiyla.

Merhaba kizlar,

bugün üye oldum cünkü artik dayanamiyorum ve derdimi sizle paylasmak istiyorum.

Ben almanyada yasiyorum burda dogudum ve büyüdüm, 24 yasindayim ve 1,5 yillik evliyim.

Ben hayatimda bir kac yanlis yaptim... Evlenmeden önce hamile kaldim eski sevgilimden cocugu aldirmak zorunda kaldim cünkü annem cok baski yapti aldircaksin diye bir kac ay sonra bunu babam ögrendi ve sevgilimle nisanlandik ama 1 ay sonra ayrildik.
Esim bunu en bastan beri biliyor ve hamile oldugumdada ikinci kisi oydu bunu ögrenen o zamanlar en yakin arkadasimdi meger beni seviyormus. Neyse 2 yil gecti biz sevgili olduk, 3 yil flört ettik ve evlenmeye karar verdik ama ailesi karsi cikti dürüst olup onlarda gercekleri bilsin istedim ama bana küfür ettiler ve esimi evlatliktan redetmekle tehdit ettiler. 2 yil daha bekledik belki kararlarini degistirirler diye ama birsey degismedi. 4 defa evlenme dairesinden termin aldik dügün organize ettik ev tuttuk ve esim geri adim atti evlenemedik her seferinde ayrildim. Evi bosaltik ve ayrilmaya karar verdik. Sonucta benimle evlenmicek bir adamla neden beraber olayim? Ama dayanamdik sonunda 5. termini aldik ve hickimseye söylemedik gittik evlendik. Bu arada ben zorlamadim karari ona biraktim. Bir kac gün gizli evli kaldik ve sonra ailelerimize söyledik. Dügünümüz olmadi, gelinlik giyemedim. Babasi onu evden kovdu, benim ailemse biraz surat asti ama yapcak birsey yoktu. Babamin evi büyüktü ve üst kati bize verdi orda 6 ay yasadik. Sorunlar aninda basladi... Esim hergün babasi uyuduktan sonra gizli gizli annesinin yaninda gidiyordu. Belki benim ailemle birlikte yasadigimiz icin oldugunu sandim ve ayri eve ciktik, herseyimizi kendimiz aldik kredi cektik herseyimiz var evimiz cok güzel ama esim hala hergün annesine veya ablasina gidiyor. Babasiyla hala görüsmüyor. Beni görmek istemiyorlar haliyle evde hep yanliz oturuyorum. Calismiyorum. Esim sabah 8de ise gidiyor ve aksam 7de eve geliyor, dusa giriyor, yemegini yiyor ve disari cikiyor. Araba tamircisi esim ve hergün onun bunun arabasina bakcam diye cikiyor, saat 10 oluyor ve anneme gidiyorum diye msj atiyor ve eve gece 12de geliyor ve yataga yatip uyuyor. Bu hergün böyle, bir gün bile beraber oturup tv izliyemiyoruz sadece beraber yemek yiyoruz oda benim zorumla surat asarak. Hic evde durmuyor. Hic güzel sözler söylemiyor. Niye böyle yapiyosun diyorum ben böyleyim diyor. Evlenmeden önce böyle degildi isden cikip hemen yanima gelirdi hep benimle vakit gecirmek isterdi. Simdi ise beni görmemek icin disari cikiyor. Bu evlilik degil ki artik bizim yasadigimiz, ben tek basima yasiyamam ki evliligimi.
Annesi onu hergün cagiriyor birgün gitmese karin daha önemli senin icin diyolar ve onu kendi tarafina cekiyolar, bense kendimi savunmaya kalksam esim hep annesini ablasini tutuyor. Ben onlara hicbirsey yapmadim ama hala benimle ugrasiyolar hala bizi ayirmaya calisiyorlar galiba o yüzden hergün cagiriyolar esimi ben delireyim diye.
Bide ben cocuk sahibi olmak istiyorum, hem belki o zaman eve baglanir diye düsünüyorum cünkü öyle diyor cocugumuz olunca hep evde olcam zaten diyor. 5 ay önce korunmayi biraktim, bunu esimde biliyor ama birden bire ben daha cocuk istemiyorum demeye basladi. Ben ikna etmeye calistikca tamam bakariz bi dedi, yumurtlama günlerimde ben yanasiyorum ama o istemiyor. Bir iki kere yumurtlama günüme denk geldi ama hamile kalamiyorum. Bir kac hafta önce agizindan kacirdi ablasi demis ki sakin cocuk yapmayin, onlari dinliyor. Benim hic degerim yok galiba onun gözünde.

Ne olur yardim edin :KK43: ne yapcagimi sasirdim. Ayrilalim diyorum böyle olmaz, tamam diyor ben ailemden vazgectim senden mi vazgecemicem fdiyor. Bir gün sonra geliyor sariliyor ve ben hemen yumusuyorum ve yine yemegini yiyor disari cikiyor :KK43: ne olur bir akil verin
işte her gerçek herkese söylenmiyor maalesef...çocuk mutlu ailelerde işe yarar kötü giden evlilikleri çocuk kurtarmaz aksine daha kötü olur.. şimdi babanızın evine gitseniz ..tek başınıza sığınızrsınız ama kucağınızda bir çocukla gitmeniz siizn için daha zor olmazmı...hem o kadar denemişsiniz bebeğin olmamasında da vardır bir hayır...yanlışlar insanlar içindir... ama yanlışı devam ettirmekte akıl işi değidir...bir gün çıkıp ben senden ayrılıyorum derse ne yapacaksınız... işe girin çalışın evde oturmayın...bir süre bekleyin karşılıklı ...yumuşamadan konuşun... bir şeylere karar verdikten sonra gidin ailenzin yanına..sırf onun burnu sürtsün diye ailenizin yanına gitmeyin ama...
yaşanmış bitmiş gitmiş.. mazide kalmış herşey... insanlar neler yaşıyor...ben bunu hak ettim der gibi ve başka çareniz yokmuş gibi katlanmanıza gerek yok...insanız insan gibi yaşayın...

Merhaba kizlar,

bugün üye oldum cünkü artik dayanamiyorum ve derdimi sizle paylasmak istiyorum.

Ben almanyada yasiyorum burda dogudum ve büyüdüm, 24 yasindayim ve 1,5 yillik evliyim.

Ben hayatimda bir kac yanlis yaptim... Evlenmeden önce hamile kaldim eski sevgilimden cocugu aldirmak zorunda kaldim cünkü annem cok baski yapti aldircaksin diye bir kac ay sonra bunu babam ögrendi ve sevgilimle nisanlandik ama 1 ay sonra ayrildik.
Esim bunu en bastan beri biliyor ve hamile oldugumdada ikinci kisi oydu bunu ögrenen o zamanlar en yakin arkadasimdi meger beni seviyormus. Neyse 2 yil gecti biz sevgili olduk, 3 yil flört ettik ve evlenmeye karar verdik ama ailesi karsi cikti dürüst olup onlarda gercekleri bilsin istedim ama bana küfür ettiler ve esimi evlatliktan redetmekle tehdit ettiler. 2 yil daha bekledik belki kararlarini degistirirler diye ama birsey degismedi. 4 defa evlenme dairesinden termin aldik dügün organize ettik ev tuttuk ve esim geri adim atti evlenemedik her seferinde ayrildim. Evi bosaltik ve ayrilmaya karar verdik. Sonucta benimle evlenmicek bir adamla neden beraber olayim? Ama dayanamdik sonunda 5. termini aldik ve hickimseye söylemedik gittik evlendik. Bu arada ben zorlamadim karari ona biraktim. Bir kac gün gizli evli kaldik ve sonra ailelerimize söyledik. Dügünümüz olmadi, gelinlik giyemedim. Babasi onu evden kovdu, benim ailemse biraz surat asti ama yapcak birsey yoktu. Babamin evi büyüktü ve üst kati bize verdi orda 6 ay yasadik. Sorunlar aninda basladi... Esim hergün babasi uyuduktan sonra gizli gizli annesinin yaninda gidiyordu. Belki benim ailemle birlikte yasadigimiz icin oldugunu sandim ve ayri eve ciktik, herseyimizi kendimiz aldik kredi cektik herseyimiz var evimiz cok güzel ama esim hala hergün annesine veya ablasina gidiyor. Babasiyla hala görüsmüyor. Beni görmek istemiyorlar haliyle evde hep yanliz oturuyorum. Calismiyorum. Esim sabah 8de ise gidiyor ve aksam 7de eve geliyor, dusa giriyor, yemegini yiyor ve disari cikiyor. Araba tamircisi esim ve hergün onun bunun arabasina bakcam diye cikiyor, saat 10 oluyor ve anneme gidiyorum diye msj atiyor ve eve gece 12de geliyor ve yataga yatip uyuyor. Bu hergün böyle, bir gün bile beraber oturup tv izliyemiyoruz sadece beraber yemek yiyoruz oda benim zorumla surat asarak. Hic evde durmuyor. Hic güzel sözler söylemiyor. Niye böyle yapiyosun diyorum ben böyleyim diyor. Evlenmeden önce böyle degildi isden cikip hemen yanima gelirdi hep benimle vakit gecirmek isterdi. Simdi ise beni görmemek icin disari cikiyor. Bu evlilik degil ki artik bizim yasadigimiz, ben tek basima yasiyamam ki evliligimi.
Annesi onu hergün cagiriyor birgün gitmese karin daha önemli senin icin diyolar ve onu kendi tarafina cekiyolar, bense kendimi savunmaya kalksam esim hep annesini ablasini tutuyor. Ben onlara hicbirsey yapmadim ama hala benimle ugrasiyolar hala bizi ayirmaya calisiyorlar galiba o yüzden hergün cagiriyolar esimi ben delireyim diye.
Bide ben cocuk sahibi olmak istiyorum, hem belki o zaman eve baglanir diye düsünüyorum cünkü öyle diyor cocugumuz olunca hep evde olcam zaten diyor. 5 ay önce korunmayi biraktim, bunu esimde biliyor ama birden bire ben daha cocuk istemiyorum demeye basladi. Ben ikna etmeye calistikca tamam bakariz bi dedi, yumurtlama günlerimde ben yanasiyorum ama o istemiyor. Bir iki kere yumurtlama günüme denk geldi ama hamile kalamiyorum. Bir kac hafta önce agizindan kacirdi ablasi demis ki sakin cocuk yapmayin, onlari dinliyor. Benim hic degerim yok galiba onun gözünde.

Ne olur yardim edin :KK43: ne yapcagimi sasirdim. Ayrilalim diyorum böyle olmaz, tamam diyor ben ailemden vazgectim senden mi vazgecemicem fdiyor. Bir gün sonra geliyor sariliyor ve ben hemen yumusuyorum ve yine yemegini yiyor disari cikiyor :KK43: ne olur bir akil verin
Termin aldım dediğine göre,Almanya da yaşıyorsun sanırım.Çocuk eve bağlamaz.Sen ne bakıyorsun çocuk olunca hergün evde olacağım demesine.Sağlam duran adam çocuksuz da sağlam durur.Özelini herkesin bilmesine gerek yoktu.Bu dürüstlük değil,boş boğazlık.

Bak güzelim,sessiz tepkisiz kalmak,daha çok ezilmene sebep olur.Sana özür dileyip geldiğinde affetmen,her dafasında yapıp yapıp özürdileyeceği anlamına gelir.Bak bir kere sevmişsin.Hamile kalmışsın kötü şeyler yaşamışsın.Hala onun sıkıntısını çekiyorsun.Bir kez daha seviyorum diye aynı hataya düşme.Bırak.Kaybetme korkusu taşısın.Herkes hata yapar.Yapmışsın o da bilerek kabul etmiş.Şu an evinin kadını,onun eşisin.İstemiyorsa yürüsün gitsin.

Kaç yaşında hamile kaldın ?
Ailesine niye anlattın ?
Çocuk eve bağlamaz aksine seni garanti görüp daha çok kaçar dışarı
Yumuşama
Bi gece kapıyı kitle alma eve aklı başına gelir

Ne gerek vardi herseyi Bilmelerine, cok dürüstlük
Iyi degildir malesef. Bu saatten sonra seni
Kabul edeceklerini zannetmiyorum. esinle konussan
Geleceginiz Icin ne düsündügünü, mutsuzlugunuo_O

Kaç yaşında hamile kaldın ?
Ailesine niye anlattın ?
Çocuk eve bağlamaz aksine seni garanti görüp daha çok kaçar dışarı
Yumuşama
Bi gece kapıyı kitle alma eve aklı başına gelir

17 yasindaydim...
bir iki kere oldu gece eve gelmedi, kapiyi kitlemedim kendiliginden gelmek istemedi. arabada kalmis ama yinede kendini hakli gördü

Ne gerek vardi herseyi Bilmelerine, cok dürüstlük
Iyi degildir malesef. Bu saatten sonra seni
Kabul edeceklerini zannetmiyorum. esinle konussan
Geleceginiz Icin ne düsündügünü, mutsuzlugunuo_O

konusuyorum ama cevap veremiyor. bilmiyorum diyor baskada bisey demiyor. cok sinirlendiginde ben böyleyim beni böyle kabul edemiceksen ayril diyor. hergün annene gitmesen ölmezsin diyorum. anneme gitmemi yasakliyamazsin diyor.

Back