Kaç yaşında nasıl atandınız?

Dersanade beynini acip bilgi aktarmıyorlar evdesin madem cocuk çoluk yok otur çalış ne olacak bebek ne zaman gelir belli olmaz belki doğumdan önce sinav olacak belki sonra kaybetmeye değer mi denemek varken bilgilerin tazeyken. Deneme sınavlarına git gir paraliysa ver kac lira olacak .
Ama işte amasi var sen bunların hiçbirini yapmayacaksın çünkü kac konu actin sabahladin otur yazacağına çalış denildi yok dedin, hirslan bak durumunuz iyi değil zeytin alamiyorum, cop kovasi alamıyorum dedik yok. Sen zaten bahane arıyordun buldun bebekle doğuncada aynen bu şekilde olur. Sana denilenleri surdan dinliyorsun burdan gönderiyorsun boşluğa, insallah aklin başına gelir.

2010 da mezun oldum.mezun olur olmaz önce 2 yil ucretli ögretmenlik yaptim.3. yıl özel kolejde ögretmenlik yaptim.Özelin zorlugu beni yildirmişti.Orayi biraktim ve baska bi sehre gecip evlendim esimle.
ilk yarim dönem evlilige adapte olma sureci yasadim.
sonra sizin psikolojinize burundum ben ömür boyu evde oturamam hayallerim vardi diyip kpss kursuna basladim.
Kurs bitince sinava girdim ama yetersiz puan aldim.Ve bikac ay sonra hamile kaldim.
hamileleigim 2 ay surdu (boş gebelik)
hamilelik psikolojisini yasayinca once atanmaliyim dedim .
cunku bebekle zor olacagini dusundum.
esim sag olsun yanimda oldu ve korunduk.
tam bir sene gece gunduz calistim ve yine atanamadim.(bolumumum atama sayisui az)
nasip olmadi.

Eee ne olacak simdi derken esim dediki cok guzel bir zemin yaptin,1 sene daha hazirlan ben beklerim dedi.
Cok yorulmuştum,anne olma duygumda kabarmisti ama gelecegimiz icin 1 ssne daha korunduk ve yine masa basinda bin bir fedakarlikla ders calistim.
Yeri geldi gezmedim,ailemin yanina gidemedim ve kendine verdigim son sansi ders calisarak gecirdim.
Ve 2016 kpss den atanabilecek puani aldim.
Veee sistem degisti,mulakat geldi ogretmenliklere.
İlk mulakatta verilen haksiz puanlar yuzunden yine atanamadim.
Buyuk kaus yasadim herhalde nasibimde yok dedim.
Hakkimi aradim heryerde,kurumlarla gorustum.Dilekceler yazdim.
Fayda etmedi.
Derken bi is teklifi aldim..Maddi getirisi yuksek bi isti onu acikti .
Kafamda dagilir diyerek işe basladim.
İse basladiktan 2 ay sonra hamile kaldim.
Yaptigim is stresli bir isti ama birakmadin.
2. atana olurmu olmazmi diye beklerken olacagi haberi geldi
Ama artik umutsuzdum.
Yinede son kez sansimi deneyim dedim ve mulakata girdim.
Bebegim karninda 7 aylikti.
bende 29 yasimdaydim.
Ve 2017 temmuz ayinda 2. atama ile doguya atandim.

Es durumu kalkmisti.Mecbur esim yanima gekecekti.
Nasil olacak nadil yapacagiz derken dogum yaptim dogum iznine ayrildim.
Sonra annemle atandigim yere gelip meslegime basladim.
esimde tayini icin dilekce verdi ve tam 7 ay sonra nihayet yanima geldi.

Simdi 2. senemiz bitmek uzere.
kizim 18 aylik oldu.
kucucuk bir ilcede sakin bir hayat suruyoruz.
Huzurluyuz cok sukur.
Bazen gecmise donup baktigimda iyiki vazgecmemisim diyorum.
Kaderime razi olmamisim diyorum.
Maddi manevi boyle rahat olamazdik o zaman.
Bazen kaderide zorlamak gerekiyorun örnegiyim belkide.
Cok goz yasi döktüm,cok umudum kirildi..
O yuzden kiymetini cok iyi biliyorum.
Kimisi de hemen ataniyor..
herkesin sinavi ayri
Benimde sinavim buymus diyorum.
Benimde hikayem böyle.İçimden geldi uzun uzun yazdim.

23 yasinda universiteden mezun oldum.8 ay sonra atandim.Hem mezun olmakla ugrasip hem kpss dershanesine gidiyordum ki ikisi de oldu sukur mezun oldum ve 8 ay bekledim sadece.
Hadi dershaneyi biraktin calismayi neden biraktin ? Evdesin butun gun.Gecmis bulantilarin.Otur calis sansini dene.Elinin altinda internet var.Herseye ulasabilirsin.Oturup hayiflanmakla olmaz.Denedim olmadi demek bile birsey yapmamaktan iyidir.
Hangi branştasınız acaba ? Merak ettiğim için soruyorum.

Pdr ama hep pdr hin atamasi kolay deniliyor 85 puan fazla değil mi?
Eskiden daha düşüktü sanırım Pdr nin puanları ama son bir kaç yıldır oldukça yükseldi hatta en yüksek puanla alınan bölümlerden biri haline geldi.85 puan azımsanacak bir puan değil tebrik ederim sizi

Ben 21 yasinda atandim. Ama teyzem cocuklarini buyuttu lise cagina getirdi goreve basladi. Gecen sene emekli oldu. 30 da olsan 35 de olsan farketmez memurluk kacmiyor her sekilde gorevinizi yaparsiniz.

Ben 23 yaşında atanmıştım mezun olduktan bir yıl sonra. Bir yıllık evliydim. Atanıp düzenimi oluşturmadan çocuk yapmadım. Başka bir arkadaşım 6. girişinde atandı çocuğu 4 yaşındaydı. Tabi herkesin düzeni ve iradesi kendine göre.

24 yaşındayım. Geçen sene üniversiteden mezun oldum. Bu sene çok kararlıydım ne olursa olsun atanacaktım. Yeni evliyken hamile kaldım. Şu sn 5 aylık hamileyim ve doğum kpss zamanına denk geliyor. Üstelik dershaneden ayrılmak zorunda kaldım. Kendimi çok kötü ve umutsuz hissediyorum. Senelerce boş gezip evde koca parası mı bekleyeceğim. Bu hayat bana çok ağır geliyor. Bir an önce kendi paramı kazanmak istiyorum. Eşimden para istemek ağrıma gidiyor. Dört ay bulantı uyku halsizlik çok ağır geçti ve çalışsmaıdm. Bu saatten sonra ancak 2020 kpssyr çalışabilirim. Ama o zaman da bebek doğacak nasıl olacak nasıl yetişecem. Bunu başarabilen var mı eğer bebeğin büyümesini beklersem 26 27 yaşında plucam en iyi ihtimalle. O kadar sene evde oturarak geçiremem asla. Şu beş ayda patlaıdm bile. Bana bi yol gösterin ya da en azından örnekler verin hayatınızdan o kadar ütopik geliyor ki atanmak çalışmak ve ı kadar büyüleyici bir hayal gibi. Başarmak istıyorum ama umudum yok. Nereden nasıl başlarım evde nasıl çalışırım bir fikrim yok. Bu arada 85 kadar bir puana ihtiyacım var alan eğitim gk gy hepsi var.
Bebek zamansiz olmus. Ama ben ilk ogluma hamileyken universite okuyordum. Temmuzda dogdu Eylulde yine okula basladim. Ehliyeti 7 aylik hamileyken aldim. Sorun su bunu bahane yapman. Bu bir sureç. Bakacak birini ayarlayip hayatina devam etmezsen yillarca evde oturursun
Benim sana tavsiyem kendine bunu yapma

24 yaşındayım. Geçen sene üniversiteden mezun oldum. Bu sene çok kararlıydım ne olursa olsun atanacaktım. Yeni evliyken hamile kaldım. Şu sn 5 aylık hamileyim ve doğum kpss zamanına denk geliyor. Üstelik dershaneden ayrılmak zorunda kaldım. Kendimi çok kötü ve umutsuz hissediyorum. Senelerce boş gezip evde koca parası mı bekleyeceğim. Bu hayat bana çok ağır geliyor. Bir an önce kendi paramı kazanmak istiyorum. Eşimden para istemek ağrıma gidiyor. Dört ay bulantı uyku halsizlik çok ağır geçti ve çalışsmaıdm. Bu saatten sonra ancak 2020 kpssyr çalışabilirim. Ama o zaman da bebek doğacak nasıl olacak nasıl yetişecem. Bunu başarabilen var mı eğer bebeğin büyümesini beklersem 26 27 yaşında plucam en iyi ihtimalle. O kadar sene evde oturarak geçiremem asla. Şu beş ayda patlaıdm bile. Bana bi yol gösterin ya da en azından örnekler verin hayatınızdan o kadar ütopik geliyor ki atanmak çalışmak ve ı kadar büyüleyici bir hayal gibi. Başarmak istıyorum ama umudum yok. Nereden nasıl başlarım evde nasıl çalışırım bir fikrim yok. Bu arada 85 kadar bir puana ihtiyacım var alan eğitim gk gy hepsi var.
Eşim 29 yaşında atandı. Görümcem 30 larında atandı. Yani bunun devlette belli bir yaşa kadar sınırlaması var o yaşa gelene kadar atanırsınız gençsiniz. Çocuğunuzla ilgilenin bir süre onun size ihtiyacı var.

Benim ilk hamileliğimde farklı bir iş için vermem gereken bir dil sınavı vardı. Hamilelik öncesi günde en az 15 saat çalıştığım oluyordu, hamile kalınca günde 2-3 saat çalışabildim ama sınavı verdim. Toplamda çalıştığım süre 2 aydan daha kısaydı ve doğru düzgün dil eğitimim de yoktu benim. Olay yeterince isteyip motive olmak.
Bebeğim dünyaya gelince de farklı bir dili vermeye çalıştım ama namümkün. Uykusuzluk ve yorgunluktan kafam basmadı, basmıyor hala hiçbirşeye:/

Bu kadar zor geliyoduysa hemen evlenmeseydiniz hadi evlendiniz çocuk yapmasaydınız doğum kontrolü denen bişi var

X