- 13 Nisan 2018
- 7.318
- 16.180
Ahhhh canım yaaaMerhaba kızlar öncelikle konumuz kaç ayda hamile kaldınız neler yaşadınız bu süreçlerde
bana gelirsek...
eşimle 2.5 yıldır evliyiz ben 29 yaşındayım kocam 37 çocuk yapmaya karar verdik ve hemen olur zannediyordukilk ay olmadı gülüp geçtik zaten çok çabalamadık diye 2. Ay 3. Ay derken artık tükenmeye başladık bugün 5. deneme sonrası adet oldum duygularımı anlatamam..
Her adet bitimi sanki bir önceki ay hayal kırıklığını yaşamamış, o teste bakarken evet bu sefer diye bir mucizeyle karşılaşmayı beklememiş ve o tek çizgili teste nefret öfke üzüntü ve ekleyebileceğiniz bir sürü duygu dolu gözlerle bakmamışçasına her adet bitimi yeni bir ümit başlıyor...
Şu durumu yaşamasam başkasından duysam ne kadar saçma anlamsız ve abartı gelirdi.. belki kimileri diyecek ki yıllarca bekleyenler var yada daha çok yeni ama malesef bu insana kendini iyi hissettirmeye yetmiyor.. yaşayan bilir
bunları okurken eminim ki yazımda kendini bulacak bir sürü kadın olacak..
adetim düzenli ve ovülasyon haftası ve genelde sonrası da bir süre gün aşırı ilişkimiz oldu. Bazen yumurtlama günü öncesi ve sonrası üç gün üst üste... olmadı ovülasyon testi aldım bu ay yumurtlamayı ve çatlamayı yakaladım yine olmadı.. eşime iki hafta kadar çakşır suyu içirdim , cevizler , cevizli sucuklar, havuç suyu verdim. Keçi boynuzunu kaynatıp günde iki bardak içirdim. İncir
Sonuç ? adet oldum ...
adetim başladığında onun yerleşme kanaması olduğuna kendimi ikna etmek için yazılar okudum, videolar izledim.
10 lu hamilelik testini bir ayda bitirdim.. sabah akşam yaptığımı biliyorum...
adetime 5 gün kala predictor erken gebelik testi aldım negatif çıkınca internette bunun yanlış olabileceğine kendime inandırmak için yazılar bulmaya çalıştım.
olur da yerleşme kanaması gelirse göreyim diye.. sadece açık renk iç çamaşırı giydim...
okumadığım yazı, izlemediğim video kalmadı. Başkalarının hikayelerini dinlemekten yoruldum. Yoruldum ama yine de şuan bana en iyi gelen şey de bu biliyor musunuz...
Etrafımda bir sürü insana kaç ayda hamile kaldın süren nasıl oldu diye sorular sormaya başladım. Normalde ben olsam ne alaka derim.. ama insanlar sağolsun beni sevdikleri için samimiyetle uzun yada kısa kendi süreçlerini anlattılar..
düşünsenize hayatınız durmuş gibi sürekli sadece aynı konuları okuyorsunuz, izliyorsunuz, konuşuyorsunuz ve tüm bunlar olurken çok büyük sorumlulukların ve stresin olduğu , sürekli müdürle iç içe çalıştığınız hesap verdiğiniz ve büyük bir stresin içinde dönen işinize ertesi sabah kalkıp gitmek zorundasınız.. inanın aslında çok çalışkan disiplinli ve başarılı biriyimdir aslında ama şuan müdürümün yüzüne bu istediklerinizi yapacak gücüm yok nolur beni rahat bırakın diyesim geliyor ama yapamıyorsun işte ...
bir de tüm bunlar olurken etrafınızda instagramınızda sürekli hamile kalan arkadaşlarınızı tanıdıklarınızı görmek size daha çok acı veriyor..
Pazartesi günü doktora gideceğiz eşimle. Doktor adetin 3. Günü gelmemi istedi test yapacakmış detayını gidince konuşacağız... eşim de sperm testi yaptıracak..
Rabbime herşey için şükürler olsun herşeyin hayırlısını o bilir.. ama gerçekten çok yoruldum... diyorum ya belki 5 deneme için fazlasını yaşayanlar çok yeni diyecek ama malesef insanın elinde olmuyor işte kızlar...
Biraz da sizler anlatın güzel anneler .. kaç ayda hamile kaldınız doktora gittiniz mi neler yaşadınız.. anlatın da umudum
canım sonucun ne oldu merak ettım yazmayıncaAhhhh canım yaaa
Seni çok çok çok iyi anlıyorum (maalesef)
İnşallah çok geçmeden hamile kalırsın
Doktora gidersen 2.5 yıldır-evlendiğim günden beridir hiç korunmadım çocuk istiyordum de, yoksa 1 yıl bekle derler.
Negatif canım.canım sonucun ne oldu merak ettım yazmayınca
gercekten mı cok üzüldum canım donmusun var mıydı bu surec cok yorucu cok üzücü benımde olmadı cok üzüldüm canımNegatif canım.
Kısmet canım ya, vardır bundada bir hayır deyip geçecez. Üzülmemiz çok normal çünkü Anne olmak istiyoruz ve olmuyor. Yani acı bizi tam 12 den vuruyor.gercekten mı cok üzüldum canım donmusun var mıydı bu surec cok yorucu cok üzücü benımde olmadı cok üzüldüm canım
cd 56 bende duydum ama doktorum gerek gormedı canım ama bende ıstıyorum genetık normal bildiğimiz genetık testı mı canım ımmınolojıye ne ıcın gıdeceksın ne testı ısteyeceksınKısmet canım ya, vardır bundada bir hayır deyip geçecez. Üzülmemiz çok normal çünkü Anne olmak istiyoruz ve olmuyor. Yani acı bizi tam 12 den vuruyor.
Ama birgün kavuşacağız gülüm⚘
Donmuş embriyom yok canım.
Doktor söylemedi ama biz bugün eşimle ikimiz iyi bir laboratuvar bulup Karyotip Genetik kan testimizi verdik, 2 gün sonra eşim spermde DNA hasar testi için gidip sperm verecek, birde ben araştırmalarına göre katil hücreler var vücutta, NK (natural killer) testin kodu CD56 Olarakta geçiyor, bende bunun yüksekliği durumu söz konusu olabilir çünkü benim hematoloji testlerimde wbc hep normalinden biraz yüksek çıkıyor ve bu NK da wbc nin üst bölümünde incelenmesi gereken bir test, bu kan testinide verdim bugün, normalde adetin 21. Günü yapılan bir test ama ben yinede yaptırdım sonra yine yapacam,,eğer yüksek çıkarsa immonloji doktoruyla görüşmem gerekecek.
Kısaca daha adetim bile gelmedi ama şimdiden elimden geleni yapıyorum pes etmedim
Cd56 yüksek çıkması durumunda immonloji ye gideceğim cnm.cd 56 bende duydum ama doktorum gerek gormedı canım ama bende ıstıyorum genetık normal bildiğimiz genetık testı mı canım ımmınolojıye ne ıcın gıdeceksın ne testı ısteyeceksın
ıyı yapmıslar canım ben yaptırmak ıstedım yptıramadm kadın dogum yapmıyo mu cd 56 yıCd56 yüksek çıkması durumunda immonloji ye gideceğim cnm.
Karyotip olarak geçiyor Genetik Kromozom inceleniyor. Ne bileyim işte araştırdım kafama göre birsürü test yaptıdım. Battık da battık zaten bu yolda biraz daha sürünmek lazım
Ben de evlenir evlenmez bebek istemedim. Sanki istersem anında olacakmış gibi. Bebek istemeye başladıktan sonra aynı sizin gibi takıntılı hale gelmeye başladım. İnternette ne gördüysem uygulamaya çalıştım. Kürler macun tipli tarifler hariç. 7 ay düşünüp de uğraştıktan sonra vazgeçtim. Bebekle ilgili hiç bir uğraşım olmadı. Sadece ortalama ovulasyon günlerini değerlendirmeye çalıştım o kadar. İlişki sonrası hemen ayağa kalktım. Hiç öyle yatayım da şey olsun değildi. 9. ayda hamile kaldım. Mucize gibiydi. Öyleymiş gerçekten. 6 haftalıkken kimyasal gebelik olduğunu öğrendim. 10 gün sürdü mutluluğum. Ama etrafımda çok insan Ümit verdi. Düşükten sonra hamile kalmak çok kolay, hemen hamile kalırsın dediler. Max 3 ay sonra hamile kalacağımdan o kadar emindim ki. O kadar yani. Bu ay 17. ay. Ben yine bir bat gününü bekliyorum. Nasip bize ne zaman gelir bilmiyorum ama nolursun bu ay gelsin artık. Biz onu çok istiyoruz ve çok bekliyoruzMerhaba kızlar öncelikle konumuz kaç ayda hamile kaldınız neler yaşadınız bu süreçlerde
bana gelirsek...
eşimle 2.5 yıldır evliyiz ben 29 yaşındayım kocam 37 çocuk yapmaya karar verdik ve hemen olur zannediyordukilk ay olmadı gülüp geçtik zaten çok çabalamadık diye 2. Ay 3. Ay derken artık tükenmeye başladık bugün 5. deneme sonrası adet oldum duygularımı anlatamam..
Her adet bitimi sanki bir önceki ay hayal kırıklığını yaşamamış, o teste bakarken evet bu sefer diye bir mucizeyle karşılaşmayı beklememiş ve o tek çizgili teste nefret öfke üzüntü ve ekleyebileceğiniz bir sürü duygu dolu gözlerle bakmamışçasına her adet bitimi yeni bir ümit başlıyor...
Şu durumu yaşamasam başkasından duysam ne kadar saçma anlamsız ve abartı gelirdi.. belki kimileri diyecek ki yıllarca bekleyenler var yada daha çok yeni ama malesef bu insana kendini iyi hissettirmeye yetmiyor.. yaşayan bilir
adetim düzenli ve ovülasyon haftası ve genelde sonrası da bir süre gün aşırı ilişkimiz oldu. Bazen yumurtlama günü öncesi ve sonrası üç gün üst üste... olmadı ovülasyon testi aldım bu ay yumurtlamayı ve çatlamayı yakaladım yine olmadı.. eşime iki hafta kadar çakşır suyu içirdim , cevizler , cevizli sucuklar, havuç suyu verdim. Keçi boynuzunu kaynatıp günde iki bardak içirdim. İncir
Sonuç ? adet oldum ...
adetim başladığında onun yerleşme kanaması olduğuna kendimi ikna etmek için yazılar okudum, videolar izledim.
adetime 5 gün kala predictor erken gebelik testi aldım negatif çıkınca internette bunun yanlış olabileceğine kendime inandırmak için yazılar bulmaya çalıştım.
olur da yerleşme kanaması gelirse göreyim diye.. sadece açık renk iç çamaşırı giydim...
okumadığım yazı, izlemediğim video kalmadı. Başkalarının hikayelerini dinlemekten yoruldum. Yoruldum ama yine de şuan bana en iyi gelen şey de bu biliyor musunuz...
Etrafımda bir sürü insana kaç ayda hamile kaldın süren nasıl oldu diye sorular sormaya başladım. Normalde ben olsam ne alaka derim.. ama insanlar sağolsun beni sevdikleri için samimiyetle uzun yada kısa kendi süreçlerini anlattılar..
düşünsenize hayatınız durmuş gibi sürekli sadece aynı konuları okuyorsunuz, izliyorsunuz, konuşuyorsunuz ve tüm bunlar olurken çok büyük sorumlulukların ve stresin olduğu , sürekli müdürle iç içe çalıştığınız hesap verdiğiniz ve büyük bir stresin içinde dönen işinize ertesi sabah kalkıp gitmek zorundasınız.. inanın aslında çok çalışkan disiplinli ve başarılı biriyimdir aslında ama şuan müdürümün yüzüne bu istediklerinizi yapacak gücüm yok nolur beni rahat bırakın diyesim geliyor ama yapamıyorsun işte ...
bir de tüm bunlar olurken etrafınızda instagramınızda sürekli hamile kalan arkadaşlarınızı tanıdıklarınızı görmek size daha çok acı veriyor..
Pazartesi günü doktora gideceğiz eşimle. Doktor adetin 3. Günü gelmemi istedi test yapacakmış detayını gidince konuşacağız... eşim de sperm testi yaptıracak..
Rabbime herşey için şükürler olsun herşeyin hayırlısını o bilir.. ama gerçekten çok yoruldum... diyorum ya belki 5 deneme için fazlasını yaşayanlar çok yeni diyecek ama malesef insanın elinde olmuyor işte kızlar...
Biraz da sizler anlatın güzel anneler .. kaç ayda hamile kaldınız doktora gittiniz mi neler yaşadınız.. anlatın da umudum
Yok canım CD56 immonloji branşına giriyormuş. Ama kadın doğum sana bu testi yapman için yazabilir. Sonucu da testi de okuyabilir ama yüksek çıkarsa ilaç yada serum tedavisini immonloji uzmanı uygulaması gerekiyor, sonuçta bağışıklık sistemi ile alakalı bir durum.ıyı yapmıslar canım ben yaptırmak ıstedım yptıramadm kadın dogum yapmıyo mu cd 56 yı
bıldıgım bı alerjım yok canım doktoruma sorayım bu gıdısteYok canım CD56 immonloji branşına giriyormuş. Ama kadın doğum sana bu testi yapman için yazabilir. Sonucu da testi de okuyabilir ama yüksek çıkarsa ilaç yada serum tedavisini immonloji uzmanı uygulaması gerekiyor, sonuçta bağışıklık sistemi ile alakalı bir durum.
Eğer Hormonlarında bir sıkıntı yoksa bu testi kesinlikle yapmanı öneriyorum, hatta alerjik bir yapın varsa kesinlikle yaptır canım, temiz çıkarsa ne ala çıkmazsa bağışıklık sistemini çıkan değerine göre baskılama yapamak için kortizon içeren bir hap yada serum veriliyor. Ve bu tedaviyle hamile kalan çok kişi var.
Ahhhh canım yaaa
Seni çok çok çok iyi anlıyorum (maalesef)
İnşallah çok geçmeden hamile kalırsın
Doktora gidersen 2.5 yıldır-evlendiğim günden beridir hiç korunmadım çocuk istiyordum de, yoksa 1 yıl bekle derler.e
Ah canım ya , o gün mutlaka gelecek Allah’ın izniyle klasik laf olacak ama geleceği günü bekliyor belki de gerçekten, bu sürecin yıpratıcı olmasını değiştirmiyor tabi kiBen de evlenir evlenmez bebek istemedim. Sanki istersem anında olacakmış gibi. Bebek istemeye başladıktan sonra aynı sizin gibi takıntılı hale gelmeye başladım. İnternette ne gördüysem uygulamaya çalıştım. Kürler macun tipli tarifler hariç. 7 ay düşünüp de uğraştıktan sonra vazgeçtim. Bebekle ilgili hiç bir uğraşım olmadı. Sadece ortalama ovulasyon günlerini değerlendirmeye çalıştım o kadar. İlişki sonrası hemen ayağa kalktım. Hiç öyle yatayım da şey olsun değildi. 9. ayda hamile kaldım. Mucize gibiydi. Öyleymiş gerçekten. 6 haftalıkken kimyasal gebelik olduğunu öğrendim. 10 gün sürdü mutluluğum. Ama etrafımda çok insan Ümit verdi. Düşükten sonra hamile kalmak çok kolay, hemen hamile kalırsın dediler. Max 3 ay sonra hamile kalacağımdan o kadar emindim ki. O kadar yani. Bu ay 17. ay. Ben yine bir bat gününü bekliyorum. Nasip bize ne zaman gelir bilmiyorum ama nolursun bu ay gelsin artık. Biz onu çok istiyoruz ve çok bekliyoruz
Merabalar. YazdıklarınıZın aynısını bende yasadımMerhaba kızlar öncelikle konumuz kaç ayda hamile kaldınız neler yaşadınız bu süreçlerde
bana gelirsek...
Sonuç ? adet oldum ...
Tüm testleri yaptırmış olsam içim bi nebze rahat edecek de. Ben düşükten önce de sonra da bir kaç kez gittim doktora. Hormon, smear testleri yaptırdım. Ultrasonda falan da baktı. Hep bir sorun yok dediler. Fakat eşim hiç gitmedi. Şimdi yurt dışında yaşıyoruz. Dil bilmiyoruz. Hadi yine de bir şekilde gidelim desek gidecek doktor bulamıyoruz. Yeni hasta kabul etmiyor çoğu. Etrafımda öyle laf eden birileri yok ama daha az önce annem ‘ kim derdi kızlarımın çocuğu olmayacak diye ‘ dedi. Çok kırıldım. Ablamın da 5-6 senedir olmuyor bebeği. Onun durumu biraz daha farklı da. Of bilmiyorum. İnşallah yakındır zamanıAh canım ya , o gün mutlaka gelecek Allah’ın izniyle klasik laf olacak ama geleceği günü bekliyor belki de gerçekten, bu sürecin yıpratıcı olmasını değiştirmiyor tabi kiama eğer tüm tetkikleri yaptırıp tedavi gerektirecek bir durum yoksa beklemeye devam
Merhaba işte benim hormonlarda sıkıntı yokmuş eşimde de sıkıntı yoktu.. ama bu artık 6. DenemeMerabalar. YazdıklarınıZın aynısını bende yasadımıkı sene oldu evlıyım hıc korunmadım ama cok engel cıktı bende. Rahmımde perde cıktı amelıyt oldum sımdı yenı bı doktor buldum ona basladım. Sıze dedıgı gıbı adetın ucuncu veya besıncı gun gel dedı esımden de sperm testı ıstedı daha yaptıramadı onu. Sız naptını gıttınız mı doktora gelısmeler varmı ? Nasıl bı yol kat edıceksınız
Bence bıraz rahatlayın stres en büyğk engellerden biri anı yaşayın inş en kısa sürede beklediğiniz haberi alırsınızResmen ovülasyon testinde yumurtlamayı gördüm çatlamayı gördüm ve yumurtlama günü (2gün sürdü) + çatlama günü +çatlamadan sonraki gün 4 gün üst üste değerlendirdik daha ne yapayım(
canum merak ettim bir gelişme var mı :)Merhaba canım uzun uzun yazmışsın inan okurken kendimi buldum her kelimesinde :.( Çok duygulandım bende 7 aydır deniyorum henüz nasibolmadi sanırım stres yaptıkça gelmiyor. Rabbim bizimde yüzümüzü güldürsun amin