Gebeliğe Hazırlık Kaç ayda hamile kaldınız

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ben de 4 yıllık evliyim. 31 yaşındayım. Tiroid hastasıyım neyime de güvendim bilmiyorum ama bebek pek istemedim eşimde çok sıcak sayılmazdı. Sanırım rahat yaşamak kolayimiza geldi. Hem iş hem bebek halledemeyiz diye. Bu süreçte ilaçla korundum. 7 ay önce ilacı bıraktım diğer yöntemle korunmaya devam ettik artık yavaştan olsa mi acaba diyerek geçen ay ilk defa bi bakalım ne olacak deyip yumurtlama günlerini değerlendirdik. Hamile de kaldım. Ama ne yazık ki kimyasal gebelikmis. O bile çok üzdü beni. Şimdi tekrar deneme halindeyiz ama ya olmaz ya da kimyasal gebelik tekrarlarsa korkusundayim

İlk denemede tutturanlara hayret ediyorum ilk hamilelihim 7 .ayda olmuştu şimdi 2.ye karar verdik 6 ay oldu halen hamile kalamadim

Merhabalar yazınızdan çok etkilendim ne oldu hamile misiniz?

Merhabalar yazınızdan çok etkilendim ne oldu hamile misiniz?
Merhaba, bu ay 7 ay oldu.. malesef değilim.. Ama bu yazıdan sonra geçtiğimiz ay hsg filmi çekildim. Ve rahim filminde rahmimin T şeklinde olduğunu öğrendim normalde rahim ters üçgen şeklinde olmalıymış T rahimde zor da olsa hamile kalınabilirmiş ama düşük ihtimali varmış o günü anlatamam günlerce ağladım doktorlara gittim bir sürü doktora sordum çok şükür çözümü var ama halbuki hep kendimi hiç bir sorun olmadığına ve kendiliğimden hamile kalacağıma inandırıyordum.. Bayramdan sonra Yücel Karaman’a histereskopi diye bir operasyon olacağım ve rahmimi düzeltecekler... Sonrası Allah büyük...

Merhabalar öncelikle ben sağlık çalışanıyım bu konuda içinizi ferah tutun histereskopi sonrası başka bir sorununuz yoksa kalırsınız.... bende 3 yıllık evliyim 7 aydır deniyoruz olmuyor 3. aydan sonra eşim muayene olmuştu sperm ileri hareketi düşüktü doktor vitamin takviyesi verdi ama hala bizim de olmadı böyle olabileceğini hiç düşünmemiştim korunduğuma pişman oldum

Biz de uzun süredir korunmuyoruz hemen hamile kalırım diye düşünüyordum sanırım 8 aydır bu şekilde deniyoruz olmuyor.
Bu sabah kahvaltıda eşim, birlikte doktora gidelim mi ben de goruneyim sen de görün dedi. Şaşırdım bayağı... Doktor için erken mi bilemiyorum ama eşim bu duruma çok üzülüyor, çok kafaya takıyorum dedi. Bu ay adetim o kadar yoğun geldi ki bir kaç kere pedden taştı. Bu umarım bir soruna işaret etmiyordur ama eşim bundan bile korktu neden böyle oldu diye. O benden çok takıyor ve stres yapıyor onu anladım.

Bu yaşadıklarınızı ben dahil yasayan çok kadın var. Biz 2 yıl uğraştıktan sonra tüp bebek tedavisi sonucu 2 hafta önce ikizlerimi kucagima aldım. Daha bu sabah düşündüm geçen sene bugün acaba hamile kalabilecek miyim bir gün çocuğum olacak mi diye ağlarken bugün ikizlerimi emziriyorum. Insan çok yıpranıyor ama hepsi geçiyor. Inşallah sizin tedaviye gerek kalmadan kendiliğinden olur.

kesinlikle eşinizde görünmeli sperm hareketleri de çok mühim eğer bir sıkıntı varsa daha hızlı hallolabilir benim de artık ümidim kalmadı ben de yıpranmamak için acaba tüp bebek mi denesem diyorum her ay hayal kırıklığı çok yıpratıyor insanı

Yaaa ne kadar mutlu oldum maşallah diyelim ne güzel bir duygu nasıl bir şükür etmek değil mi canım ya senin neden tüp bebek oldu peki sürecin nasıldı neden 2 sene beklediniz

Senin ne kadar oldu canım tetkik vs yapıldı mı testler falan

Rahmin şeklini vajinal ultrasonda doktor göremiyor mu
İlla hsg sart mi bu gibi durumlarda

Canım ben şu düşüncedeyim eğer çocuk isteğim bu kadar şiddetli olmasaydı belki beklerdim 1 sene ama iş hayatım inanılmaz stresli benim üstüne bide cocuk arzusu iki stresi bir arada yürütemiyoruö o yüzden neyse bütün testleri yaptıralım sorun yoksa içimiz rahatlasın varsa da en azından bir an önce çözelim kafasındayım o yüzden o doktorların verdiği 6 ay 1 sene süre kişiden kişiye değişir bence eğer bu süreç seni yoruyorsa kesinlikle git hormon testlerini yaptır amh baktır olmazsa hsg çektir

Ya aynen sorma ben de hiç böyle olacağını düşünmemiştim gerçekten Histereskopi için görüşleriniz nelerdir ya valla anlatın nolur

Yaaa ne kadar mutlu oldum maşallah diyelim ne güzel bir duygu nasıl bir şükür etmek değil mi canım ya senin neden tüp bebek oldu peki sürecin nasıldı neden 2 sene beklediniz
2 sene beklemedik aslında o süre boyunca hiç olmadı. Biz evlendikten sonra hiç korunmadik hemen çocuk istedik. Ilk zamanlar çok kafama takmadım olur dedim ama 6 ay geçti olmadı. Sonra doktora gittik ama kime gitsek 1 yıl dolunca gelin dedi. 9.ayda doktorumu buldum sağ olsun rahim filmi sperm testi kan testleri hepsini yaptı. Eşimde morfoloji bozukluğu bende de rezerv azlığı cıktı. Ailede de erken menopoz olunca vaktimizin iyice daraldığını anladık. Bu arada ben 28 eşim 39 yaşındayız.
Hemen sonraki ay klomen başladık 2 ay denedik olmadı. Ardından vitamin takviye kullanıp aşılama denedik o da olmadı. Sonra ben edime ara verelim ama tüp bebeğe başlayıp embriyo donduralım yine ilerisi için dedim öyle tüp bebeğe başladık. 2020 eylülde yumurtalarım toplandı bir ay bekledik. Sonra hadi bi transfer yaptıralım sonraki ay ara veririz dedik nasılsa bu da tutmaz diye düşünüyorum ben. Iki embriyo koyalım mı dediler sans artacak ya tamam dedim ama ben hala negatif görürüm diye düşünüyorum. Kasımda transfer oldum geldim 12 gün sonra ultrasonda iki kese gördük 3 ay hamile olduğuma inanmadım. Doğuma kadar da bebeklerime bir sey olur kucağıma alamam diye korkuyla yaşadım. Şimdi de hamilelik çok güzeldi keşke tadını çıkartsaydım diyorum korkuyla geçirince hicbir şey anlamadım.
Inşallah sizin bütün bunları yaşamanıza gerek kalmaz hemen hamile kalırsınız. Ama gebeliginizi korkarak geçirmeyin sonradan insan çok özlüyor

Senin ne kadar oldu canım tetkik vs yapıldı mı testler falan
doktora ilk ben hamilelik düşünmeden önce gittim çocuk olmadan önce bir sıkıntı çıkmasın diye doktor rahim kontrolü yaptı smear testi yaptı çok iyi her şey çocuk sahibi olman için hiç bir sıkıntı görünmüyor dedi zaten adetim falan da hep çok düzenliydi. ben de 2. senenin sonunda denemeye başladım arada da denediğim olmuştu aslında ama uğraşmadığım için olmadığını düşünmüştüm sonra 4 aydan sonra da eşime söyledim bir sıkıntı var diye o gitti sperm ileri hareketinin yavaş olduğunu öğrendik ama doktor hamile kalmaya engel değil dese de olmuyor hoş biz gün aşırı da yapmıyoruz onun da etkisi var mı acaba ?

Ya aynen sorma ben de hiç böyle olacağını düşünmemiştim gerçekten Histereskopi için görüşleriniz nelerdir ya valla anlatın nolur
bende radyolojide çalışıyorum histeroskopide yapıyorum yani rahminiz kamera ile incelip doktor tarafından belli bir müdahalede bulunulacak gebeliğe hazırlanması sağlanacak öyle kafanıza da takmayın hiç başka sıkıntı çıkmamış olsun da bu hallolur.

Yani denk gelmesi mutlaka önemli canım ama kimi de diyor haftada 2- 3 gün yeterli diye.. ovü testi kullanıyormusun bilmiyorum sen yine diğer günleri değerlendir ama pik yaptığı günü ve çatlama gününü kaçırma .. ama eğer bu bizi strese sokar dersen de akışına bırak

Akışına bıraktım ama o zaman hiç yakalayamıyoruz galiba mecbur bu aydan sonra tekrar ovü testine başlayacağım en kısa sürede gelir inşallah bebeklerimiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…