Kabuslarım beni çıldırtacak

Kuşum biraz kendine vakit ayırmalısın çok yorulmuşsun belli.
Bende ne zaman yorulsam o gün olan şeyleri rüyamda görürüm.
Gece uyumadan önce melisa, papatya çayı falan iç.

Biraz da dua et lütfen.
Ya kuzum duasız yatağa girmem. Eve 10 tane dua okurum. Sadece dua seansım 10 dakika sürüyor. Bu aralar tez içinde çalışıyorum. İyice yoruldum. Ondan sanırım. Haftaya annem yind gelemeyecek 1 hafta. Dinlenmeye fırsat yok kü
 
Ay bilemedim ki
Evet yoruluyorum ama depresyona dair başka belirtim yok. Bebeğimle vakit geçirmekten memnunum. Farkında mı değilim acaba
Doğum sonrası stresten bende gecici bir süre depresyona girmiştim(iş stresi, maddi sıkıntılar,evdeki bazı olaylar, çocuk bakımı vs hepsi üst üste gelmişti) ama benimki daha ilerki aylarda gerçekleşmişti öfke patlamalarım oluyordu ,6 ay kadar ilaç kullandım depresyona girmişim haberim yokmuş. Bence bir muayene olun.
 
Evet çok uyanıyorum
O aalında uyuyor 4 saat kesintisiz. Ben uyuyamıyorum. Saat başı kalkıyorum. Kustu mu yüzüstü döndü mü vs diye
Ama bunu yapmayın ya yazık değil mi size? Reflü yatağı kullanıyor musunuz? Şu yanları destekli olanlardan alın. Kısılıveriyor arasına zaten ne dönebiliyor, kussalar bile eğimli olduğu için kafayı çevirip ağzından çıkıverir. Ki benim bebeğim hiç kusmadı, besledikten sonra asla direkt yatırmadım. 10dk kucağımda dik tuttum. Mutlaka gazını çıkardım. Çoğunlukla yan yatırdım. 6 aylık olana kadar da reflü yatağı kullandım. Bunları yapıyorsanız zaten kusmaz. Kendinizi sakinleştirmeniz lazım.
 

Analık, kadınlık işte hakkımız ödenmez.
 
Yeterli ve derin uyku uyumadığından oluyor bence? Ama kesintisiz en az 4 saat uyumalısın gece.. Biliyorsun süt hormonu da sadece uykuda üretilen bişey. Hem bebeğin hem de kendin için derin uyumak için bazı tedbirler almalısın, mesela gece bebeği kontrol etmesi için eşinden yardım isteyebilirsin. Sen sadece mama ve süt için kalkarsın.
 
Hepsini yaptım ama elimde değil tık sesine uyanıyorum
 
Bu dediğinizi deneyeceğim çok mantıklı
 
İlaç kullanmıyorum hiç. Belirti de yok uyanınxa. Sersem gibi kalkıyorum. Tam uykuya dalmadoğımın farkındayım. Saate bakıyorum 10 dk falan olmuş. Bu da beni salak gibi yapıyor
Kaygılı kişiliğinizin yanında bir de küçük bir bebeğe bakmanın yorgunluğu, uykusuzluktan muhtemelen
ama merak ettiğim,
Son zamanda sürekli içtiğiniz herhangi bir bitki çayı veya normalin dışında tükettiğiniz bir gıda var mı?
Yada kokulu mum, tütsü gibi şeyler yakıyor musunuz?
Yada farklı bir dua veya zikir okuyor musunuz?
 
Peki sebep olarak ne söylemişti sizd? Endişelenmeli miyim? Akıl sağlığımı mı yitiriyorum yoksa
Muhtelif, daha önce de söylemiştim sanırım kullanıcı adın seni yansıtıyor, yeni doğum yaptın, stresli bir hamilelik sonrası çoğu anne gibi uykusuz, yorgun geçen bir anneliğe adaptasyon süreci yaşıyorsun, üstelik anladığım kadarıyla korkan, rüyalarının fazla etkisinde kalan birisin.
İşin Tıbbi tarafını bilemem doktora gitmende yarar var lakin bence yaşadığın kabusların nedeni evhamlı, panik kişiliğinin de etkisiyle bebeğe yetememe, yeterince annelik yapabiliyor muyum korkuları ve aşırı yorgunluğun birleşmesi sonucu oluyor bunlar.

Korkularını yenmen için uzman desteği almalısın, rüyalardan korkmamayı da öğrenmen lazım ama onun için önce kendi kendini rahatlatman lazım, mesela akşam uykusuna dalmadan önce ılık bir duş almanı önerebilirim, emzirdiğini sanıyorum, o yüzden papatya, melisa gibi bitki çayları kullanmanda sakınca var mı bilmiyorum ama doktoruna danışırsan iyi olur, sakınca yoksa yatmadan önce bitki çayı içmeyi dene, sinirlerini gevşetir rahatlamana faydası olur, bebeğinin ya da senin kokulara alerjin yoksa rahatlatması için lavanta ya da yasemin önerebilirim, lavanta yağıyla kendine masaj yapabilirsin, hafif rahatlatıcı bir müzik de işe yarar.

Uykuya dalmadan önce yaptığın ritüellerin varsa onları yapıp yatabilirsin, uykuya dalmadan önce aklını boşaltman rahatlaman önemli, ayrıca yatış pozisyonun da kötü rüya görmene sebep oluyor olabilir, stresli yorgun dönemlerde sırt üstü yatmak veya yüzü koyun kalp üzerine yatmak kötü rüyalar görmeye neden olabiliyor, bu şekilde yatan biriysen uyku pozisyonunu değiştirmen iyi gelebilir, örneğin yüzü koyun ve sağ tarafına yatarak gibi.
Ve mutlaka bunların rüya olduğunu, korkulacak bir şey olmadığını, uyanınca geçeceğini kendine telkin etmelisin, yatağa korkuyla girersen tekrarlayan kötü rüyalar görürsün.
 
Bu kabuslara sebep olan kaygılarınız, özellikle bebeğiniz konusunda çok fazla kaygılarınız var, sakinlesin biraz ve mutlaka uzman yardımı alın
 
Kaygıyla ilişkili bu durum. Ben lise yıllarımda çok yaşıyordum sizinki gibi şeyler. Bir dönem ne zaman uyusam karabasan görüyordum. Ardından şöyle düşündüm madem ben bunun rüya olduğunun farkındayım o an, korkmama gerek yok çünkü tıpkı gündüz yaşadığım kaygı atakları gibi burda da gerçek bir tehlike yok aslında, güvendeyim beynimin minik bi oyunu sadece. Böyle düşünerek uyumaya başladım ve kabus veya karabasanlar başladığında korkup kendimi uyandırmak yerine bunlar gerçek değil diyip eğlenmeye çalıştım. Birkaç ay sonra ne gece ne gündüz kaygı atakları kalmadı bende
Bilimsel açıklamasını bilemem ama parapsikolojide bu olayı şu şekilde değerlendirebiliriz; hayatında deneyimlediğin kaygıyla mücadele etmek, gerçek olmadığını anlamak için astral aleme çekiliyorsun büyük ihtimalle. Orda gördüklerini mutlaka not etmeni öneririm. Gün içinde düşündüklerinden farklı bir şey gördüğünde özellikle, sembolik olarak anlamını araştırıp kendine dair çok şey keşfedebilirsin. Astral seyahat, lucid dream son yıllarda çok popüler oldu özellikle ergenler arasında ama aslında tibet budizminin pratikleri bunlar ve kısaca uykuda dahi zihni uyanık tutarak çok yüksek farkındalık seviyelerine ulaşmayı hedefliyorlar. Bu deneyimler sizin için korkutucu anlayabiliyorum ama bence bir o kadar da kıymetli. Kaygıyı, korkuyu kontrol altına almayı, önem vermemeyi başardığınızda geçecektir bence. Tabiki bunlardan önce mutlaka doktora gidilmeli belki de çözümü çok basit bir soruna işaret ediyordur
 
Bazen bana da olur neden bilmem 4-5 gun ust uste kabus gorup hep ayni saatte uyanirim. Mesela saat sabaha karşi 4-5 araliginda kabusla uyanirdim, ne zaman kalkip saate baksam bu aralikta olurdu saat kacta yatmiş olursam olayim. Genelde gecici oluyor en fazla 1 hafta filan sürerdi benim. Bazen ruyada oldugumu fark ediyor, ruya icinde ruya gorebiliyorum.

AMA ben gerçekliği hiç kaybetmedim. Neyin gercek neyin rüya olduğunu ayirt ederken zorlaniyor olsam korkardim akil saglimdan.
 
aa doğru.
Mozart Canzonetta Sull'aria yı dinleyebilirsin. Böyle bir iki klasik eserin kaygıyı azalttığını tespit etmişler.
Bende en çok işe yarayan bu oldu.
Sinirli bir yapıya sahibim, müzik bana terapi gibi geliyor.
Kaliteli bir uyku için kullandığımız yatak yastık vb eşyalar kadar uyumadan önce kendimizi rahatlatmamız da önemli, yatağa hangi ruh haliyle girerseniz o yönde rüyalar görüyorsunuz, kabus görmüşseniz sabah yorgun ve stresli, güzel rüya görmüşseniz dinlenmiş ve mutlu uyanıyorsunuz
 
Bu dediğinizi deneyeceğim çok mantıklı
Sütü artırmanın en önemli olayı da uyku bunu bana 2 tane doktor söyledi. Bir ara sütüm kesilecek gibi olmuştu bebeğim 2 aylıkken, doktorumuz uyuyacaksın yardım al dedi. Biz şöyle bir yol izledik eşimle. Gece en son kendim yatarken emziriyordum. Sonra 4 saat sonraki öğünde ben hiç kalkmıyordum eşim kalkıp mama yapıp içiriyordu,sonra 4 saat falan son ra kalktığında ben kalkıyordum emziriyordum. Yani 7-8 saat kesintisiz uyuyordum. Sütümde inanılmaz bir artış oldu ve vücut ağrılarım, ruh gibi gezmelerim falan son buldu. Deneyebilirsin.
 
Rüyalar bilinçaltımızın yansımasıdır derler. Yorumlar içinde bahsedilen uyku felci ve rüya içinde rüya görüp uyanamama halini bende çok yaşardım. Öyle ki eşimi uyandırıp durumumu ona anlattırdım ama meğer hiç uyanmamışım adam yanımda uyumaya devam ediyor olurdu. Hatta dün gece çok uzun süredir bunu yaşamadığımı düşündüm sabah bu forumla karşılaştım, çok ilginç.
Şöyle ki uyanıkken kontrol sende ama uyuduğun zaman bilinçaltın kontrolsüz kalıyor. Yaşadığın kaygılar, kafandan geçen düşünceler, endişeler uykunda dışa vuruyor. Mesela annenin bir hafta gelmeyecek olmasını o sürede yalnız kalıp yetersiz yada yorgun hissedeceğine şartlamışsın kendini. Şimdiden bunun stresini yaşıyorsun. Beynin rahatlaman gerektiğini anlatıyor sana bu rüyalarla.
Bunun için olumlamalar yapmalı, olumsuz düşünceleri kafanda bertaraf etmelisin. Mesela annen gelmeyecekse bir hafta bebeğinle ne olabilir?
Ev işi, yemek hepsini boşverir bir hafta bebeğinle ilgilenirsin. En fazla bu işler rayında gitmemiş olur.
Sana bunları niye yapmadın diyecek, seni strese sokacak bir eşin yok anladığım kadarıyla.
Neden bu stresin? Her şeyi mükemmel yapamayız ki ahtapot gibi bir sürü kol ve bacaklarımız yok.
Gayet sağlıklı bir bebeğin var, sen iyi ve ilgili bir annesin. Olması gerektiği gibi herşey olumsuz bir durum yok.

Her gece defalarca yataktan kalkıp bebeğini kontrol ediyorsun ya, yanlış olan yada tehlike de olan neyi düzeltiyorsun, müdahale edebiliyorsun mesela? Her kalkman da bebeğin mışıl mışıl uyuyor olmuyor mu? Tüm gece başında da beklesen yine öyle olacak.

Eğer sana iyi gelecekse bebek karyolası ile yatağını yan yana koy. Yattığın yerden gözünü açınca bebeğini görebileceğin şekilde olsun. Ben uyku setinin bana doğru bakan yanını kullanmazdım mesela. Arada gözümle takip edebilmek için.
Şimdi daha güzel kolaylıklar çıktı. 3 taraflı yatağa monteli beşikler vs var. Yada aynı yatağın içinde ayrı bebek yatakları var.
Onlardan edin al bebeğini yakınına. Zaten bir kaç ay sonra bu endişelerin kalmayacak herkes yerinde uyuyacak.
 
devamlı kullandığınız ilaçlar varsa ya da psikiyatrik bir tanınız, bu konuyu es geçmeden dra danışın. hiçbiri yoksa nörolog ya da psikiyatr randevusu alın. belki çok yani sandığınızdan çok daha fazla stress altındasınızdır ama siz yine de oneirophrenia hakkında okuyun. benziyor mu benzemiyor mu durumunuz bir bakın.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…