- 3 Mayıs 2015
- 13.344
- 48.800
- 598
- Konu Sahibi Bana Diyor Nau Nau
-
Ya kuzum duasız yatağa girmem. Eve 10 tane dua okurum. Sadece dua seansım 10 dakika sürüyor. Bu aralar tez içinde çalışıyorum. İyice yoruldum. Ondan sanırım. Haftaya annem yind gelemeyecek 1 hafta. Dinlenmeye fırsat yok küKuşum biraz kendine vakit ayırmalısın çok yorulmuşsun belli.
Bende ne zaman yorulsam o gün olan şeyleri rüyamda görürüm.
Gece uyumadan önce melisa, papatya çayı falan iç.
Biraz da dua et lütfen.
Doğum sonrası stresten bende gecici bir süre depresyona girmiştim(iş stresi, maddi sıkıntılar,evdeki bazı olaylar, çocuk bakımı vs hepsi üst üste gelmişti) ama benimki daha ilerki aylarda gerçekleşmişti öfke patlamalarım oluyordu ,6 ay kadar ilaç kullandım depresyona girmişim haberim yokmuş. Bence bir muayene olun.Ay bilemedim ki
Evet yoruluyorum ama depresyona dair başka belirtim yok. Bebeğimle vakit geçirmekten memnunum. Farkında mı değilim acaba
Ama bunu yapmayın ya yazık değil mi size? Reflü yatağı kullanıyor musunuz? Şu yanları destekli olanlardan alın. Kısılıveriyor arasına zaten ne dönebiliyor, kussalar bile eğimli olduğu için kafayı çevirip ağzından çıkıverir. Ki benim bebeğim hiç kusmadı, besledikten sonra asla direkt yatırmadım. 10dk kucağımda dik tuttum. Mutlaka gazını çıkardım. Çoğunlukla yan yatırdım. 6 aylık olana kadar da reflü yatağı kullandım. Bunları yapıyorsanız zaten kusmaz. Kendinizi sakinleştirmeniz lazım.Evet çok uyanıyorum
O aalında uyuyor 4 saat kesintisiz. Ben uyuyamıyorum. Saat başı kalkıyorum. Kustu mu yüzüstü döndü mü vs diye
Ya kuzum duasız yatağa girmem. Eve 10 tane dua okurum. Sadece dua seansım 10 dakika sürüyor. Bu aralar tez içinde çalışıyorum. İyice yoruldum. Ondan sanırım. Haftaya annem yind gelemeyecek 1 hafta. Dinlenmeye fırsat yok kü
Hepsini yaptım ama elimde değil tık sesine uyanıyorumAma bunu yapmayın ya yazık değil mi size? Reflü yatağı kullanıyor musunuz? Şu yanları destekli olanlardan alın. Kısılıveriyor arasına zaten ne dönebiliyor, kussalar bile eğimli olduğu için kafayı çevirip ağzından çıkıverir. Ki benim bebeğim hiç kusmadı, besledikten sonra asla direkt yatırmadım. 10dk kucağımda dik tuttum. Mutlaka gazını çıkardım. Çoğunlukla yan yatırdım. 6 aylık olana kadar da reflü yatağı kullandım. Bunları yapıyorsanız zaten kusmaz. Kendinizi sakinleştirmeniz lazım.
Bu dediğinizi deneyeceğim çok mantıklıYeterli ve derin uyku uyumadığından oluyor bence? Ama kesintisiz en az 4 saat uyumalısın gece.. Biliyorsun süt hormonu da sadece uykuda üretilen bişey. Hem bebeğin hem de kendin için derin uyumak için bazı tedbirler almalısın, mesela gece bebeği kontrol etmesi için eşinden yardım isteyebilirsin. Sen sadece mama ve süt için kalkarsın.
Kaygılı kişiliğinizin yanında bir de küçük bir bebeğe bakmanın yorgunluğu, uykusuzluktan muhtemelenİlaç kullanmıyorum hiç. Belirti de yok uyanınxa. Sersem gibi kalkıyorum. Tam uykuya dalmadoğımın farkındayım. Saate bakıyorum 10 dk falan olmuş. Bu da beni salak gibi yapıyor
Eşiniz baksa ya da nöbetleşe baksanız gece. En azından kafanız rahat olur nasılsa o bakıyor diye. Nerede uyuyor bebek?Hepsini yaptım ama elimde değil tık sesine uyanıyorum
Muhtelif, daha önce de söylemiştim sanırım kullanıcı adın seni yansıtıyor, yeni doğum yaptın, stresli bir hamilelik sonrası çoğu anne gibi uykusuz, yorgun geçen bir anneliğe adaptasyon süreci yaşıyorsun, üstelik anladığım kadarıyla korkan, rüyalarının fazla etkisinde kalan birisin.Peki sebep olarak ne söylemişti sizd? Endişelenmeli miyim? Akıl sağlığımı mı yitiriyorum yoksa
Bu kabuslara sebep olan kaygılarınız, özellikle bebeğiniz konusunda çok fazla kaygılarınız var, sakinlesin biraz ve mutlaka uzman yardımı alınMerhaba hanımlar,
Gerçekten bıktım. Gece yeteeer diye bağırmak istiyorum. 2 3 haftada bir 3 4 gün süren kabus moduna giriyorum. 3.5 aylık oğlum var. O gece uyuyor ben uyuyamıyorum korktuğum için. O kadar saçma kabuslar görüyorum ki. Örnek vereyim:
1. Dün gece gördüm. Rüyamda rüyada olduğumu fark ettim. Kendime dedim ki Muhtelif korkacaksın hemen uyanman lazım. Kendi kendimi zorladım uyandırdım. Öyle rahatladım ki uyanınca. Baktım eşim de evi süpürüyor. İyi dedim o uyanıkken uyumaya çalışayım. Sonra bi anda dank etti. Gece 2. Eşim bu saatte evi süpürmez. Yine rüya olduğunu anladım. Tekrar kendimi uyandırdın.
2. Bebeğin mama saati geliyordu. Baktım eşim bilgisayar başında. Dedim ki sen besler misin mamayla çok uykum var. O da tamam dedi. Sonra uyandım. Rüyaymış meğer. Ama yüzde yüz gerçekti.
Hala rüya mı gerçek mi bilmediğim anılarım var geceye dair.
Bir de gece ne yaparsam rüyamda tıpatıp aynısının kabusunu görüyorum. Örnek;
Oğluma mama hazırladım yedirdim uyuttum. Sonra ben de yattım. Rüyamda tıpatıp aynı şekilde yataktan kalktım mutfağa gittim mama yaptım. Tek fark tezgahta bir tane değil onlarca biberon vardı. Zaten rüyada olduğumu buradan anlıyorum. Mutfaktan çıkarken de arkamdan tutulup tavana çekiliyorum.
Zaten bu tavana yapışma rüyalarımın baş kahramanı. Antrede yürürken bir şey tavana çeker, tuvaletten çıkarken çıkamam tavana çekilirim oraya yapışırım.
Artık cidden gece olsun istemiyorum. Korkuyorum. Bu periyoddan o kadar ama o kadar sıkıldım ki...
Eşim bana sımsıkı sarılıyor gece korkmayalım diye. Yine de yok. Görüyorum o lanet kabusları. Bazıları gerçekle birebir aynı. Karıştırıyorum da.
Dün gece eşimle bir şey konuştuk. Ama rüya mıydı gerçek miydi bilmiyorum.
Bir gece de eşim pc başında mesai yaparken benden tatlı istedi. Adama söyledim bu saatte yenir mi diye. Meğer rüyamda istemiş. Ama o kadar gerçekti ki. İkna etmeye çalıştım bi süre hayır istedin diye.
Not: konu dine çekilmesin lütfen ama yatağa duasız girmem. Bir sürü dua okur üflerin. Her kabustan sonra tekrar okurum. Çarşafları üzerimi değiştiririm ama yine de görüyorum.
Bunu dertleşmek için yazdım. Dün gece yine uykusuz geçti. Şu an perişan haldeyim.
Belki bir önerisi olan olur. Ne bileyim susuzluktan olur su iç geçer gibi şeylere bile açığım.
hafif rahatlatıcı bir müzik de işe yarar.
Sinirli bir yapıya sahibim, müzik bana terapi gibi geliyor.aa doğru.
Mozart Canzonetta Sull'aria yı dinleyebilirsin. Böyle bir iki klasik eserin kaygıyı azalttığını tespit etmişler.
Bende en çok işe yarayan bu oldu.
Tam bilmiyrm ama. psikiyatr sanirim canim pahali diyolar ama once saglikEvet aşırı kaygılı bir yapım var. Son 1.5 ayda başladı. Rüyaya girdiğimi hissediyorum. Sadece gece oluyor. Şimdi annem gelecek bebeğe bakmaya. Ben uyuyacağım ve olmayacak. Hangi branşa gitmeliyim?
Sütü artırmanın en önemli olayı da uyku bunu bana 2 tane doktor söyledi. Bir ara sütüm kesilecek gibi olmuştu bebeğim 2 aylıkken, doktorumuz uyuyacaksın yardım al dedi. Biz şöyle bir yol izledik eşimle. Gece en son kendim yatarken emziriyordum. Sonra 4 saat sonraki öğünde ben hiç kalkmıyordum eşim kalkıp mama yapıp içiriyordu,sonra 4 saat falan son ra kalktığında ben kalkıyordum emziriyordum. Yani 7-8 saat kesintisiz uyuyordum. Sütümde inanılmaz bir artış oldu ve vücut ağrılarım, ruh gibi gezmelerim falan son buldu. Deneyebilirsin.Bu dediğinizi deneyeceğim çok mantıklı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?