işte burada bi maliyet hesabı yapmak lazım
sadece maddi değil manevi anlamda da
ocak ayına daha çok var yılın yarısındayız henüz. ocağa kadar yattığınız yerden 15 bin geliriniz olacak, hiç yoktan iyidir
arada 9 bin fark var minibüsü de düşünce. 9 bin için yorulduğunuza, harcadığınız paraya (giyim kuşam makyaj, arada bir de olsa sırf tüm gün dışarıdasınız diye illa ki para harcarsınız az da olsa) değecek mi ?
bir de yemek ücretini yazmamışsınız. biliyorsunuz yeme içme fiyatları da çok yükseldi
yemek ücretiniz günlük ne kadar ?
ben izmirde yaşıyorum, porsiyon tavuk, et döner gibi ürünler minimum 300 lira
mesela tavuk dünyası 290 lira
hamburger + patates 280 lira. bu üç kaleme içecekler dahil değil. içecekler de ayran falan 40-50 lira, kola 60 lira falan
en basic mc donalds menüleri mcchicken 225 tl,
big mac 250 tl.
terra pizza hesaplı menü efsane 5 malzemeli orta boy pizza, kutu kola, patates 335 tl
bunlar örnek. 300 tl'nin altında doyurucu bişey kalmamış durumda
daha basit şeyler ise,
et döner dürüm ayran 155 tl
hatay usulü tavuk dürüm 100-140 arası değişiyor içeceksiz
çiğ köfte dürüm ayran menü 100 tl
ama bunlar doyurmaz, biraz açlık bastırır
şehrinizde fiyatlar bu civardaysa bu şirket size günlük 300'ün altında yemek parası veriyorsa yine zarardasınız yemek ücretinin üstünü kendi cebinizden tamamlayacağınız için
kendi yemekhanesi veya anlaşmalı olduğu yemek firması varsa onda da ne verirlerse onu yemek zorundasınız
ve tekrar söylemek isterim, burada senelerce de çalışsanız maaşı sizi tatmin etmez belli ki maaş skalası düşük bir yer
düşük teklif etmelerinin sizinle ilgisi olduğunu sanmıyorum, ya para kazanamıyor ya da cimri bir yer.