Ka yanda makyaj yapmaya baladnz?

18de başladım...bi kalem,bir parlatıcım ve rimelim vardı...20-22 gibi dier malzemelerimi aldım..çok ihtiyaç duymadım..lisede makyaj yapan çok arkadaşım olurdu ama gereksiz bulurdum.bende makyaj için yaşın normal başla kız:)

14 yaşımda ara sıra da olsa pudra kullanmaya başlamıştım. hatta concealer ı dudağıma sürüp rengini matlaştırıoduk sıra arkadaşımla nude rujun temellerini biz attık belkidekaydirigubbakcemile3 lisede kalem rimel devreye girdi derken şu anki hale geldik işte 21 imopuyorumnanaktan

1-2 sene önce başlamıştım öyle bi göz kalemi falan. Hala daha öyle abartılı makyaj yapmam yapamam zaten bilmem çünkü kaydirigubbakcemile3 ama şimdi bakıyorum 13-14 yaşlarındaki kızlarda yaşlarına göre çok ağır makyajlar var, saç boyama var. Bizim zamanımızda böyle şeyler yoktu diyeceğim ama.. sempatiksalakcinni

cnım ben 22ye giricem. sacimi cok kere boyadim, suan kendi rengine cok acik kumrala donuyor ve artik boyamayi da dusunmuyorum. makyaj olayim da 18imde basladi ama hicbi zaman fondoten, pudra vs. kullanmadım. sadece goz makyaji yapiyorum dipliner-rimel esliginde. dudaklara da parlatici. cok cok hafif de allik. bu kadar. inan bana erkekler de surati boyaya batip cikmis kadini seksi ve cekici bulmuyor. karismak gibi olmasin ama, yapiyorsan da hafif yapmanda yarar var. daha cildimiz taze ve kimyasal urunlerle bozmanin anlami yok.

liseye başladığımda annem bir makyaj çantası hediye etmişti bana, içinde bir siyah rimel, bir kalem, şeftali rengi bir allık, parlatıcılı bir ruj olan minicik bir çantaydı. 15 yaşında filandım işte. ama sevmedim makyaj yapmayı. saçımı biraz erken boyattım, 16 yaşındaydım güzelim açık kumral saçlarımı mavi siyaha boyamıştım. 18 yaşıma doğru sadece dışarı çıkarken siyah kalem sürmeye başladım, saçım siyah cildimse oldukça beyaz olduğu için ekstra makyaj yaptığımda absürd duruyordu. üniversiteye başladığımdan beri ise makyaj saç ve güzellik konularındaki anlayışım oldukça değişti. saçlarım kızıl şu anda, sadece kahverengi bir rimelle kirpiklerimi belirginleştiriyorum, şeftali renkli çok hafif bir allık ve doğal tonlarda hafif parlatıcılı rujlar sürüyorum. yaş büyüdükçe insan doğallığın kıymetini daha iyi anlıyor, makyajın sadece güzel yanları ön plana çıkartmak için bir araç olduğunu anlıyorsun. 15 yaşın verdiği tazeliği boyalarla makyajla nmahvetmenin seni daha güzel yapmadığını farkediyorsun. eskiden bronzlaşmak için kendimi yırtardım şimdi cildimi bile kendi haline bıraktım. hatta dışarı çıkarken güneş kremleri filan sürüyorum yüksek korumalı, çünkü önemli olan bronzluk değil cildimin sağlığı ve doğallığıymış bunu anladım yerimseniben

15 sanırım.. ama ozamanlar cok değildi sadece göz kalemi şuan rimel,gözkalemi ve allık kullanıyorum.. öyle çok nadir fondöten ,pudra vs. kullanıyorum hıı ilk saçlarımı boyattığımda gene 15 yaşında olmalıydım.. kuaför olan komşumuzun gazına gelip cırtlak sarıya boyatmış 2 gün sonra dayanamayıp eski saç rengime dönmüştüm.. şimdi kızılım.. ama kızıl bana yakışıyo:)

13-14 gibi denemelere başlamıştım, ilk makyaj malzemelerim açık pembe bir ruj, pembe-lila bir far paleti, bi siyah bi koyu lacivert bi de metalik yeşil birer göz kalemiydi.. Uzun yıllar sadece tatillerde olmak üzere göz kalemiyle idare ettim. Sanırım liseye başladıktan sonra far, rimel falan kullanmaya başladım. Okula giderken de kullanıyordum :=) Şimdi 24 yaşındayım fondöten ve pudraya ihtiyacım yok ama aradaki fark yine de inanılmaz olduğu için yeni yeni onları da da kullanmaya başladım, allığı hala arada bir kullanırım. Asla vazgeçemeyeceğim şey rimel ve dipliner'dır. Çok açık tenli olmama rağmen asla bronz pudra falan kullanmam, aksine porselen gibi bir cildim olsun diye yarım ton açığını kullanırım. Yaşımı 24'ten 18'e indirdiğini söylüyorlar açık ton fondötenin çocuksu ve duru gösteriyor kesinlikle...

Son düzenleme:
liseye başlayınca başladım ban de. o zamandan beri fondöten, rimel, allık, ruj kullanırım:)

ben de 20li yaşlarda başladım..
çok ağır makyajım yoktur..far fondöten tarzı şeyleri sevmem
hiç kullanmam..kullandığım hafif bir pudra ve göz kalemi..
rimel çok nadiren..
makyajda doğallıktan yanayım..

valla niveanın şu dudak balsamları sayılıyorsa orta 1de fln :)
ama ilk kez 16 yaşımda fln çok hafif kalem çekiyordum.
17-18 yaşında bi cozuttum 20ye kadar boyalı bebek gibi gezdim
2-3 senedir de makyaj yapmak acayip zor geliyor bi ruj allık göz altı kapatıcısı ile çıkıyorum
özenirsem boyalı bebek moduma geri dönüyorum tabiİ:

liseden mezun olur olmaz koyu renk makyaja sardım, tabi o zamanlar metalci takılıyorum kopkoyu gözler koyu renk rujlar aynı zamanda siyah kıyafetler :) sonra topladım kendimi özel günlerde yaptırdığım makyaj dışında ruj, rimel ve likit eyeliner vazgeçilmezlerim..

Üniversite 1. sınıfta başladım. Kahve tonları moda idi o zaman. Kahve gözler, rujlar falan. Hatta babam kahvaltı yapmaya üşeniyor o boyaları sürmeye üşenmiyor demiş anneme. Ama öyle pudra, allık falan sürmezdim. Rimel kalem ve ruj...
Sanırım bu abartı makyaj 1 sene falan gitti bende. Sonrasında bordo çıkmayan ruj, rimel ve allık ile sadece özel günlere sürünmeler oldu.
Yani toplasan makyajlı günlerimi 1 sene etmez bende. Çantamda göz kaleminden başka bir şey yok. Onu bile canım isterse sürüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…