Ka yanda makyaj yapmaya baladnz?

küçükken çocuklar için far ve ruj paletleri olurdu onlarla oynardım.. 10 yaşında ise şeffaf rimel ve parlatıcı kullandığımı hatırlıyorum 12-15 yaşına kadarda allık,göz kalemi,rimel kullanırdım ruj içinde nivea 17 yaşımda fondoten ve pudra kullanmaya başladım şu zamana kadar cildim hala iyi ama eve gelince ilk işim çıkarmak olur.

belki inanmayanlar olur ama 21 yaşındayım ve hala dışarı çıkarken kullandığım tek makyaj malzemesi (o da ara sıra ve artık makyaj malzemesinden sayılıyorsa tabi) nivea nın vişneli nemlendiricisi. onun dışında kesinlikle fondöten allık veya pudra kullanmıyorum nişandır düğündür öyle özel günlerdeyse rimel, kalem ve ruj sürüyorum ama fondötene kesinlikle hayır

lisede hazırlıkta başlamıştım.göz kalemi ve dudak nemlendiricisi kullanırdım.şimdi far ve fondöten hariç allah ne verdiyse kullanıyorum

22 yaşındyım kullanmıyorum.ama eczanede çoğu zaman eleştirilere mağruz kalıyorum ne tırnakların ojeli ne yüzün boyalı nasıl eczacısın sen diyorlar .bir kalem yetiyor zaten insanı değiştirmeye

Son düzenleme:
eczreyrey boşveer insanların dediklerini :) benim de okulda arkadaşlarım bir gün seni zorla zaptedip makyaj yapıcaz diyorlar biraz süslen diyorlar ama inan hiç aldırmıyorum. insanın sivilcesi de olsa ya da cildi çok da güzel olsa cildini örtmesine boyamasına hiç gerek yok bence, hele bi de genç yaşta ciltlerine boşuna eziyet ediyorlarmış gibi geliyor bana. ayrıca gündelik yaşamda makyaj yapmayıp böyle özel günler de kimisine göre az bile olan makyajla herkesi şaşırtıyorum daha güzel oluyor :)))

çok doğru söylüyorsun canım zaten doğal güzellikten yana olanlar çoğunlukta :) inşallah cilt temizliğimize dikkat edersek ömrümüz boyunca makyaja ihtiyacımız olmucak tabikiii günlük hayatta

17 de hafif renk rujlar. 18 de göze kalem 19 da makyajı belirgenliştirme.erken yaşta kozmetik ürün kullanılmasına karşıyım.

15 yaşında başladım rimel ve göz kalemi ile şimdide 25 yaşındayım ve hala hafif makyaj severim

Hahayttttt beni anlatmışsınnn :)
Yaş 21 ve tek makyajım vişneli nivea, o da dudaklarım çok hassas olup çatladığı için:86:
Makyaj yapmayı ne zaman öğrenicem bilemiyorum, sanırım işe başlayınca:78:

21 yaşındayım.16 yaşından itibaren tek tük makyaj malzemeleri alır,pek kullanmazdım.Ama şu aralar seviyorum.Araştırıyorum,ilgileniyorum.Başarısız da değilim:))
Ama bir çok şeyi öğrenmek de geç kalmışım.Olsun zamanla daha da iyi olucak.Bir de topuklu ayakkabı giymeyi öğrensem tam süper olacak:))

hiç yapmadım ..fondoten ve allık sadece kuzenimin düğününde sürmüştüm oda kuaför yaptı..
yoksa makyaj yapmam gerek duymuyorum cildim beyaz kötüde değil çok şükür.bende abartı sevmediğimden yapmam.ama rimel sürmeyi severim..rimel sürerim işte.

Benzer bi konu vardi, oraya yazmistim. Kopyala yapistir yapayim.

13 Yasina kadar birakin makyaji, üstüme basima bile dikkat etmezdim. Üstüme bir tisort altima bi sort, omzumda bi tane pilic cikardim disari kedilerin pesinden kosturmaya.
Ilk makyajimi 14 yasinda yapmistim. Sinifta bir arkadasim göz kalemi sürüyordu ben de özenmistim anneme aldirmistim bi tane kalem. Annem ilk baslarda yakistigini söylese de sonradan abarttigimi düsünüp birakmami söyledi. Ama bi kere alismisim birakamiyorum. Sürmedigim zaman kendimi kötü hissederdim hep gözlerim kisik dolasirdim. Bunu sebebi megerse günesmis. Gözlerim günese hassas oldugu icin kalemsiz rahat edemiyormusum. Bilirsiniz Araplar sürmeyi gözlerini günesten korumak icin sürerler. 17 yasinda biraktim göz kalemini, baktim yüzüm dupduru kendi kendime dedim niye sürüyorum ben bunu. Simdi günes gözlügü düsmüyor gözümden. :82:
Simdi tek yaptigim makyaj hafif bi ruj. Rimel ve eyeliner nadiren sürerim. Fondoten ve kapaticiyi yüzüme degdirmem. Özel günlerde bile pudra sürerim. Fondoten kadar insani dogalliktan uzaklastiran bir sey yok.
Kaslarimin ilk ortasini almaya baslamistim, kenardan, üstlerden derken yavas yavas tümünü aldim. Annem teyzem söylediginde farketmisti kaslarimi aldigimi. Su an pek makyaj yapiyor sayilmam. Kaslarimi bile ayda yilda bir alirim. Fazla ve sürekli yapilan makyaji gereksiz buluyorum. Özellikle fondoten hem cildi mahvediyor hem de insanin yüzünde kendine has cizgileri, gölgeleri yok ediyor.

Herşeye olduqu qibi makyaj yapmayada erkn başladm ben 13 yaşnda ilk olarak rimel, qöz kalemi, fondaten, dudak parlatıcısı we ruj kullandm qeriye pek birşey kalmıyo zaten

Son düzenleme:
siyah göz kalemi liseden beri kullanıyorum..

hiç fondöten kullanmadım

onun dışında arada bi allık,parlatıcı çok severim

ha bide kırmızı ruj hastasıyımm ama hep sürmem...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…