Ka yanda makyaj yapmaya baladnz?

highschool17

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2009
383
1
Arkadaşlar ben 17 yaşındayım ve makyaj yapıyorum siz kaç yaşında makyaj yapmaya başladınız???ve ilk olarak hangi malzemeleri kullandınızmirmirmirmir

ben 16,5 yaşımda başladım..
Sadece sürme,rimel veruj kullandım..
Halada onlardan kullanıyorum.. :)
Olursa far,allık falan işte.. :)

aynen yani makyaj dediysem göz kalemi rimel ve parlatıcı sürüyorum o kadar çok fazla değil dimi.ama açık tenli olduğum için çok aşırıymış gibi duruyoo yüzden korkuyorum:1closedeyes:

ben de 17 18 yaşlarında başladım yapmaya..kaydirigubbakcemile2
allık ve rimel vazgeçilmezimdi...şutarafagitti
hala da öyle gerçi...

ben de geçen sene başladım...bir göz kalemi rimel ve parlatıcı o kadar...ama ben de bu kadarcık şey bile abartı duruyor arkadaşlarımın çoğu far kapatıcı filan da kullanıyor...açık tenliyim acaba o yüzden çok abartı görünüyor olabilir mi?:1closedeyes:

makyaj malzemesi teninizi saç boyası saçınızı bozmuyor mu? niye güzelliğinizi bozuyorsunuz
yaş 23 kullanmadım kullanmayıda düşünmüyorum

makyaj malzemesi teninizi saç boyası saçınızı bozmuyor mu? niye güzelliğinizi bozuyorsunuz
yaş 23 kullanmadım kullanmayıda düşünmüyorum

her şey yaşında güzel ben şimdi 45-50 yaşıma gelsem bu kadar zevk almam makyaj yapmaktan çoluk çocuğumla ilgilenirim o yaşta makyaj yapsam nolur yapmasam nolur

19 yaşımda sanırım , o da göz kalemi , göz farı ve rujdan oluşuyordu..
Tam anlamıyla allık , kapatıcı , fondoten vs. ile tanışmam 23-24 yaşında başladı.
Ki o yaşlarda bile çok makyaj yapmazdım..
Şu an 27 yaşındayım anca anca yapıyorum..

18 yaşındaydım göz kalemi kullanıyordum şimdi rimel far ruj eklendi ama çok makyajı sevmiyorum

Bende 18 yaşında yapmaya başladım.
Ruj, rimel ve sadece göz kalemi kullandım.

18/19 yaslarinda basladim ve yillar boyu sirf rimel kullandim, sonra
24/25 yaslarinda parlatici ve fondöten, pudra kullanmaya basladim
far kalem ruj ise belki 1 senedir kullaniyorum, belki o kadar bile degil, kullaniyorum dediysem arada bir
var ama öyle duruyorlar

lise dönemlerimde göz kalemi kullanmaya başladım hiçbir zaman abartmadım abartıdan ve fıtratı değiştirmekten haz etmiyorum..
Kendi adıma..
Koyu renkler rujlar farlar allıklar sevmiyorum,naturel ve saf bir görüntüyü tek geçerim.
Özel günlerde dahi ağır makyajtan kaçınırım..Annem de bu konuda çok ılımlı davranırdı,yasak arzu uyandırır ya ,herşeyi gereği gibi açıkladı,anlattı,vakti geldiğinde beraber çıktık alışverişlerimizi yaptık..
Küçük yaştaki genç bayanlarımızda çok iğreti duruyor,sırıtıyor ve ben yakıştıramıyorum..
O masum güzelliklerini karalıyorlar bazen..
Hafif olmalı herşey.
Dozundan olmalı..
Belki bir fondoten yanaklara şeftali darbeler parlatıcı..Rimel..en fazla bunlar..
Vucut ve cilt bakım kremleri,parfumler,deolar çok severim tabi

20 yaşımdayım ilk defa saçımı eylül ayında kızıla boyadım ve şimdi çok pişmanım eski rengine dönmesini sabırszlıkla bekliyorum orta 2 den beri tek wazgeçilmesim göz kalemimdi ewdeyken bile sürerdim şimdi o hevesimde kalmadı.. dışarı çıkarken sadece göz makyagı yapıyorum allık bile sürmüyorumkaydirigubbakcemile5

ilk defa 19 yaşında dudak parlatıcısı kullandım ama devamlı değildi ilk o zaman başladım yani:)

göz kalemi ve rujla da 24 yaşında tanıştım:)

ilk defa düğünümde tam anlamıyla makyaj yapıldı 25 yaşındayken.

bu yıl da adamakıllı makyaj yapmaya çalışıyorum yani rimel,concealer,allık,göz kalemi ve dudak parlatıcısıyla

yani ortalama 25 yaşında başladım diyelim fondöten ve pudra kullanmıyorum ama göz altı kapatıcısı kullanıyorum

elimden geldiğince fondöten kullanmayı geciktirmeye çalışıyorum erken yaşlanmaya karşı ve gözeneğe meyilli cilt tipimden dolayı korkuyorum kullanmaya.pudra da aynı şekilde.

konu sahibi canım senin kullandığın ürünler bence yaşına göre normal sonuçta var olan güzelliğini ön plana çıkarıyor

temizlemeye dikkat edip bakımını yaparsan ve fondöten,pudra ve concealerdan uzak kalmaya devam etmelisin canım

Son düzenleme:
ilk 24 yasında annemın aldığı rujla basladım.. oda sadece son derece natureldi ama dudak kalemımde vardı..

26 yasından sonra fond ve far kullanmaya basladım.. kaslarımıda ılk 25ımde almıstım.. benımde ılk gercek makyajım duğun makyajımdı.. yaş 29du hani))

ama 18ımde tırnak uzatır oje kullanırdım..

Valla açık tenlilerde makyaj daha da belli olur kırmızı ruj,siyah sürme vs..
Bende ruj sürsem hemen belli olur..

aynen yani makyaj dediysem göz kalemi rimel ve parlatıcı sürüyorum o kadar çok fazla değil dimi.ama açık tenli olduğum için çok aşırıymış gibi duruyoo yüzden korkuyorum:1closedeyes:

Evet açık tenlilerde özellile siyah göz kalemi çok belli oluyor,dikkat çekiyor.
Ama birde beyaz tenli ve siyah saçlıysanız çok iyi duruyor.Tabi çok iyi yapıldığında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…