• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar sevgilim beni oyalıyormuuuuu

Bu kisiyle yuzyuze gorusme evinde kalma gibi durumlar var mi ona gore kullanip kullanmama degisebilir. Bu kullanma lafinida hic sevmiyorum ama suan uygun kelime bulamadim.
Telefonla konusarak iliski yurutmek nereye kadar gidebilir ki bence ayrilip
hayatiniza yeni bir yon verin
Evlenmek istiyorsunuz madem sansinizi baskalariyla tanisarak deneyin. Bu adam 1 yil sonrada sizle evlenmeyecek muhtemelen o zaman yıkım daha buyuk olur.

Görüşmem sadece telefonda konuşurum demek sizce de saçma değil mi? İnancınız kalmadıysa ya tamamen bitirirsiniz ya da söylediği süre boyunca bekler evlenirsiniz.
ailem kullanılıyorsun dediği için görüşmüyorum. ne yapayım anlamadım. telefondada görüşmeyip mektupmu yazayım:KK61::KK61::KK61:

Bu kisiyle yuzyuze gorusme evinde kalma gibi durumlar var mi ona gore kullanip kullanmama degisebilir. Bu kullanma lafinida hic sevmiyorum ama suan uygun kelime bulamadim.
Telefonla konusarak iliski yurutmek nereye kadar gidebilir ki bence ayrilip
hayatiniza yeni bir yon verin
Evlenmek istiyorsunuz madem sansinizi baskalariyla tanisarak deneyin. Bu adam 1 yil sonrada sizle evlenmeyecek muhtemelen o zaman yıkım daha buyuk olur.
bir ilişkide neler oluyorsa oldu işte arkadaşlar. ailem kullanılıyorsun demesin diye artık kestim görüşmeyi. sadece telefonla hatırımızı soruyoruz. ona bunu söyledim:bir yıl sonra heelenaa ben seni istemediğimi anladım deme bak dedim. bunu şimdiden söyle dedim. yok dedi. başkasını aramaya ne isteğim ne enerjim var dedi. yani bitti diyebilir şimdiden kimseyi zorlamıyorum.

Görüşmem sadece telefonda konuşurum demek sizce de saçma değil mi? İnancınız kalmadıysa ya tamamen bitirirsiniz ya da söylediği süre boyunca bekler evlenirsiniz.
ben ona inanıyorum ama arkadaşlarım ve ailem kafamı bulandırdı bende sizlere sordum arkadaşlar.

O zaman bir sene daha bekleyin :) Nolcak sanki :)
bekliyorum bende. 30 yaşında olsam bukadar koymazdı bu bekleme işi. ama koskoca kariyer sahibi bir insan telefona razı olup bekle dediyse bir anlamı vardır. ya o sıradan biri değil. zengin kariyer sahibi bir insan

ama arkadaşlar zengin dedim diye yanlış anlamayın bede iyi bir işe sahip üniversite mezunu güzel bir kadınım. benimde herşeyim var kimseye muhtaç deiğilim. sadece o istediği kişiyi bulur beni oyalamak zorunda değil diye yazdım.

müteselsil kefillik kalktı ki, o tip kefillik kalkalı 2 yıl oldu...

2013 te müteselsil kefillik yoktu, kalktı. Sen müteselsil kefilliği bilmiyorsun sanırım. Bence bir bankaya gidip sor. İş verenler ve şirketler kredi kullanacakları zaman müteselsil kefillik çıkardılar bir ara. Yani adamın bankadan kredi çekebilmesi için eşinden imza alıyorlardı ama eşi bu borca ortak değildi. O sonra kalktı.

Ne fark eder ki kanunla kaldırıldı. Yani eski eşinin kefilliği bitti. Banka bir şey yapamaz.

Boşanma olmadan mal paylaşımı olmaz Ancak mal paylaşımı davasının başlaması için önce boşanma davasının bitmesi gerekir. Yani bunlar hala boşanmamış. Boşanınca da kadın adamın eski borçlarına müteselsil kefil olsa bile bankaya bir dilekçe yazıp biz boşandık diye bildirdiğinde kefaretten kurtuluyor. Dilekçenin ekine de boşanma kararını koyuyorsun.
Bunları hala boşanma davaları bitmemiş bence.
(Ayrıca bu kefilliğin de mal paylaşımıyla alakası yok).

Müteselsil kefillik kaldırılmadı. Yanlış biliyor ve yanlış yönlendiriyorsunuz. Ayrıca biz boşandık diye bankaya dilekçe verilmesi eski kredi sözleşmelerindeki kefilliği kaldıran bir durum değildir. Şuan yalnızca evliler için kefillikte eş rızası var. Eğer bir kişiye kefil olacaksanız eşinizin bu konuda muvafakatına ihtiyaç var. Tabi istisnai kurumlar hariç.

Türk Borçlar Kanunu'nun 583 ve devamı maddelerini okursanız müteselsil kefillik ibaresinin var olduğunu görürsünüz. Ayrıca birlikte iş yapıyorlarsa yine birbirlerine kefil olarak kredi kullanıyor olabilirler. Yeni kanunda yer almayan ifade müşterek ve müteselsil borçlu kavramıdır. Ama bu kavram da müteselsil kefillikle aynı şey değildir. Evlilik sona erdi diye kefillikten kurtulamazsınız. O zaman insanlar evlensin kredi kullansın sonra da boşansın kefillikten kurtulsun olur mu böyle bir şey. Ayrıca borçtan birlikte sorumlu oldukları için hala daha kredi çekip birbirlerine kefil olmaları da çok enteresan bir durum değil.

borçlu olması bir sorun ancak 1 yıl sonra borç bitince başka bir kadınla evlenip evlenmeyeceği ne malum?
ben olsam güvenemem zira sizi sevse o isterdi evlenmeyi bekar yeni yetme erkek değil ki.

1 veya 1 bucuk yil beklerim diyorsan devam et. Ki bence beklenir.. Herkesin evlilik icin bir süresi oluyor.ancak siz neden görüşmeyelim dediniz?
Gorusmeden telefonda ne kadar taniyacaksiniz adami?
Hata etmişsiniz

Müteselsil kefillik kaldırılmadı. Yanlış biliyor ve yanlış yönlendiriyorsunuz. Ayrıca biz boşandık diye bankaya dilekçe verilmesi eski kredi sözleşmelerindeki kefilliği kaldıran bir durum değildir. Şuan yalnızca evliler için kefillikte eş rızası var. Eğer bir kişiye kefil olacaksanız eşinizin bu konuda muvafakatına ihtiyaç var. Tabi istisnai kurumlar hariç.
Ben esime muteselsil kefil olmustum. Yasadigimi anlatiyorum. Bosanmistik ama temyize verdigi donemde avukatima sordugumda bosanma karari ile bankaya basvurabilecegimi soylemisti. Ayrica da kaldirildigini soylemisti. Ben bankaya sordugumda da banka onaylamisti. Yani artik eslerin kefilliginin ticari kredilerde kefilliginin kalktigini soyledi.

Benim oldugum kefilligin adi muteselsil kefillik miydi tam hatirlamiyorum ama sanirim oydu ben oyle hatirliyorum. Eski esim sirket muduruydu. Sirket imzasina sahipti. Sirket icin yuklu kredi kullanmalari lazimdi ve o donem kredi kullananlarin eslerinden imza aliniyordu. Yoksa kredi kullanamayacakti. Ben de mecburen imzalamistim, evliydik o zaman. Bu olaydan bir yila yakin bir zaman biz bosandik. Ben bankaya sordugumda da artik oyle bir uygulamanin kalktigini dogrulamisti. Adini muteselsil diye hatirliyorum.

ozur dilerim onun adi muvafakatname imis. Ben karistirdim. Simdi kontrol edince gordum.
Konu sahibi ozur dilerim. Ben muvafakatname imzalamisim.

evliyken eşi buna kefil olmuş. borçlardan ikiside sorumluymuş. kadın ikimizide ilgilendiren borçlar bitmeden evlenme demiş. o şartla boşanmış. yani sevgilimin bana söylediği doğru. kadın hala sorumlu kefilliğinden

Back
X