• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar sevgilim beni oyalıyormuuuuu

yaş 43 müş şoktayım şu an:KK57: konuşmalarınız en fazla 19-20 dedirtti
cnm kendi kararlarımı verebilirim. ama sevgilimle iki yılı aşkın birlikte olup, neden evlenip aynı şehirde olmuyoruz deyip, ortaya borçlar diye bir neden çıkınca ve hiç bilmediğim bir konu olunca karıştım bende.

Türk Borçlar Kanunu'nun 583 ve devamı maddelerini okursanız müteselsil kefillik ibaresinin var olduğunu görürsünüz. Ayrıca birlikte iş yapıyorlarsa yine birbirlerine kefil olarak kredi kullanıyor olabilirler. Yeni kanunda yer almayan ifade müşterek ve müteselsil borçlu kavramıdır. Ama bu kavram da müteselsil kefillikle aynı şey değildir. Evlilik sona erdi diye kefillikten kurtulamazsınız. O zaman insanlar evlensin kredi kullansın sonra da boşansın kefillikten kurtulsun olur mu böyle bir şey. Ayrıca borçtan birlikte sorumlu oldukları için hala daha kredi çekip birbirlerine kefil olmaları da çok enteresan bir durum değil.
teşekkür ederim. ben ise dün sevgilime kızdım müteselsil kefillik kalkmış diye oda araştırayım öyle değil diye biliyorum dedi.

Türk Borçlar Kanunu'nun 583 ve devamı maddelerini okursanız müteselsil kefillik ibaresinin var olduğunu görürsünüz. Ayrıca birlikte iş yapıyorlarsa yine birbirlerine kefil olarak kredi kullanıyor olabilirler. Yeni kanunda yer almayan ifade müşterek ve müteselsil borçlu kavramıdır. Ama bu kavram da müteselsil kefillikle aynı şey değildir. Evlilik sona erdi diye kefillikten kurtulamazsınız. O zaman insanlar evlensin kredi kullansın sonra da boşansın kefillikten kurtulsun olur mu böyle bir şey. Ayrıca borçtan birlikte sorumlu oldukları için hala daha kredi çekip birbirlerine kefil olmaları da çok enteresan bir durum değil.
aynen sevgilim böyle söyledi. beni oyalamak zorunda değil. bazıları öyle yazmış. dilediğini bulacak kapasitede. seviyorum diyor. teşekkürler yanıt için. hukukçumusunuz?

borçlu olması bir sorun ancak 1 yıl sonra borç bitince başka bir kadınla evlenip evlenmeyeceği ne malum?
ben olsam güvenemem zira sizi sevse o isterdi evlenmeyi bekar yeni yetme erkek değil ki.
o da istediğini söyledi. istemiyorsan bitsin dedim. zorlamadımki. ve görüşmüyorum iki aydır. niye benle telefonda konuşup ümit versin. ama yanıt için teşeküürler. fikirleri değerlendiriyorum.

Kullanmak daha rahat telefonda da olur canım senınle gonlunu eylıyor,boş vakıtlerını degerlendırıyor.Kullanmak deyıne ıllakı aklına cınsel anlamda seylermı gerlır ınsanın gercekten nasıl göremıyorsun bu kadar kormu gozlerın ??

1 veya 1 bucuk yil beklerim diyorsan devam et. Ki bence beklenir.. Herkesin evlilik icin bir süresi oluyor.ancak siz neden görüşmeyelim dediniz?
Gorusmeden telefonda ne kadar taniyacaksiniz adami?
Hata etmişsiniz
önceden yazmıştımya, ailem ve arkadaşlarım kullanılıyorsun deyince bende görüşmeyi kestim. bencede beklemeye değer. seviyorum.

Kullanmak daha rahat telefonda da olur canım senınle gonlunu eylıyor,boş vakıtlerını degerlendırıyor.Kullanmak deyıne ıllakı aklına cınsel anlamda seylermı gerlır ınsanın gercekten nasıl göremıyorsun bu kadar kormu gozlerın ??
şunu anlamıyorum işi çok yoğun üniversite mezunu kariyer sahibi bi insan bunu yaparmı. ama tabii fikirlere saygılıyım. değişik açıdan düşünüyorum.

Benim oldugum kefilligin adi muteselsil kefillik miydi tam hatirlamiyorum ama sanirim oydu ben oyle hatirliyorum. Eski esim sirket muduruydu. Sirket imzasina sahipti. Sirket icin yuklu kredi kullanmalari lazimdi ve o donem kredi kullananlarin eslerinden imza aliniyordu. Yoksa kredi kullanamayacakti. Ben de mecburen imzalamistim, evliydik o zaman. Bu olaydan bir yila yakin bir zaman biz bosandik. Ben bankaya sordugumda da artik oyle bir uygulamanin kalktigini dogrulamisti. Adini muteselsil diye hatirliyorum.
tamam cnm olsun. ama dün sevgilime sizin yazdıklarınızı söyledim. avukatıma sorayım dedi.

tamam cnm olsun. ama dün sevgilime sizin yazdıklarınızı söyledim. avukatıma sorayım dedi.
Sonanda'nın dediği müteselsil kefil olan kişinin eşinin rızası...Kanun kefil olacak kişinin kefil olabilmesi için eşinin rıza vermesini zorunlu tutuyor. Kanun sonradan bu duruma istisna getirdi ve ticari krediler için şahsi kefillik durumunda eş rızasını kaldırdı. Yani sizin anlattığınız olaydan tamamen farklı bir durum bu. Sizin sevgiliniz ve eşi kredi çekip biri diğerine müteselsil kefil olmuş. Daha öncede dediğim gibi boşanma kefilliğin kaldırılması sebebi değildir. Yani sevgiliniz bu konuda doğru söylüyor ama kefillik durumunun evlenme ile ne ilgisi var ben onu anlamadım. Yani evlenirken düğün masrafı vs. dolayısı ile mi diyor bunu sevgiliniz? Trilyonluk borç altına giren biri için düğün vs. masrafı çok bir şey olmasa gerek...

Sonanda'nın dediği müteselsil kefil olan kişinin eşinin rızası...Kanun kefil olacak kişinin kefil olabilmesi için eşinin rıza vermesini zorunlu tutuyor. Kanun sonradan bu duruma istisna getirdi ve ticari krediler için şahsi kefillik durumunda eş rızasını kaldırdı. Yani sizin anlattığınız olaydan tamamen farklı bir durum bu. Sizin sevgiliniz ve eşi kredi çekip biri diğerine müteselsil kefil olmuş. Daha öncede dediğim gibi boşanma kefilliğin kaldırılması sebebi değildir. Yani sevgiliniz bu konuda doğru söylüyor ama kefillik durumunun evlenme ile ne ilgisi var ben onu anlamadım. Yani evlenirken düğün masrafı vs. dolayısı ile mi diyor bunu sevgiliniz? Trilyonluk borç altına giren biri için düğün vs. masrafı çok bir şey olmasa gerek...
hayır hayır masraf değil. eskiyle boşanırken kadın başkasıyla evlenirken bu borçlarını ödeme konusunda sana güvenemem demiş. bu yüzden borçlar bitsin diye söz vermişler birbirlerine.

ya b
ilgiayar saçmalayıp yazdıklarımı değiştiriyor. yani eşi boşanırken demişki: bukadar büyük kredi çektik. başkasıyla evlenirsen ödeme konusunda güvenemem. sende bende borç bitince evlenelim demiş.yanıtınız için teşekkürler.

ya b

ilgiayar saçmalayıp yazdıklarımı değiştiriyor. yani eşi boşanırken demişki: bukadar büyük kredi çektik. başkasıyla evlenirsen ödeme konusunda güvenemem. sende bende borç bitince evlenelim demiş.yanıtınız için teşekkürler.
İşte bu dediği tam bir saçmalık bence... Evlenirse neden güvenemeyecek ki? Ortada bir borç var sonuçta ve bunu bekarda olsa evli de olsa ödeyecek. Ödemezse sorumlu olan en başta kendisi olacak sevgilinizin. Yani sevgilinizin eski eşinizin boşanırken böyle bir çekince koyması ve sevgilinizin halen eski eşinin sözünü dinlemesi ve hayatını eski eşinin kararlarına göre şekillendirmesi bana garip geldi. Ailenizin çok da haksız olmadığını düşündüm nedense...

ya peki arkadaşım bu işten başka türlü çıkmanın yolu yokmu. sevgilime dün sonandanın söylediklerini anlattım. cnm dedim sonuçta bir yıl altı üstü iki ayı geçti bile beklerim seni, ama bir kolayı varsada sensiz olmak istemiyorum dedim. haklısın dedi oda. avukatıma sorayım bir dedi. ama sonandanın dedikleride farklıymış. yani eşini bu işten azad etmenin bir yolu yokmuuu kızlar hepinize soruyorummm

İşte bu dediği tam bir saçmalık bence... Evlenirse neden güvenemeyecek ki? Ortada bir borç var sonuçta ve bunu bekarda olsa evli de olsa ödeyecek. Ödemezse sorumlu olan en başta kendisi olacak sevgilinizin. Yani sevgilinizin eski eşinizin boşanırken böyle bir çekince koyması ve sevgilinizin halen eski eşinin sözünü dinlemesi ve hayatını eski eşinin kararlarına göre şekillendirmesi bana garip geldi. Ailenizin çok da haksız olmadığını düşündüm nedense...
evet bende ailemi dikkate aldım görüşmeyi kestim zaten.

evet bende ailemi dikkate aldım görüşmeyi kestim zaten.
sanırım önceden cinsel birliktelik de yaşıyordunuz bunu mu kestiniz onu anlamadım
ailenin kullanmak teriminden kastı bu mu?

ee ergen bebeler de değilsiniz ki telle ilişki sürdürebilesiniz
bilmiyorum bana da fazla sürmez gibi geldi..

eski eşini dikkate alması sadece bu süre için ve borçla alakalı. okadar. yıllarca evli kalmışlar kadının bu kadar isteğini kırmaması bana garip gelmedi. en azından bir vefa borcu dedim. iyi karşıladım ben. ama ailem ve arkadaşlarım biraz farklı düşündürüyor arada. evet kızlar eski eşi müteselsil kefillikten azad etme yolu varmıdırrr. veya ne biliim başka fikirleriniz.

sanırım önceden cinsel birliktelik de yaşıyordunuz bunu mu kestiniz onu anlamadım
ailenin kullanmak teriminden kastı bu mu?

ee ergen bebeler de değilsiniz ki telle ilişki sürdürebilesiniz
bilmiyorum bana da fazla sürmez gibi geldi..
ayrınıya girmek istemedim ama iki yetişkin insan ne yaşarsa yaşıyorduk. evet bu bitti.

yani kızlar aslında sevgilimde bir an önce evlenmek istiyor. keşke sonandanın dedikleri doğru olsaydı. sevgilim de sevinmişti.

Back