• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızım ve kuzeni

En kötü öyle yapıcaz artık
Büyütülmüş gibi görünse de ben aslında eşimin babasının tavırlarına kızıyorum
Eğer orda kızım için değil de, çocuğun 6 yaşındaki kardeşi için konuşulsaydı erkek olan torununa kendi kardeşini ağlattığın için çok kızardı
Diğer 6 yaşındaki çocuk ağlayınca, dede kızın abisine kızıyor, babaanneme kızıyor yani kızı kim ağlatıyorsa ona kızıyor
Ama benim kızım birşeye üzüldüğünde ağladığında ne ver bunda, büyütülecek birşey yok diye geçiştiriyor
Ben en çok buna kızdım aslında
Ee bunun da sebebi net bozulmayin demek ki diger 2 torunun sevgisi agir basiyor beni hep anneannem cok sevdi babaaannem başka torunlarini cok sevdi yani yapacak bir sey yok .

Şoktayım cidden konuyu okuyayım, bu cümleler konu sahibine mi ait?
Sanki 13 yaşındaki biri çocuk değil, sanki bugün sevdiğini yarın sevemez.
Offf böyle yetiştirilen çocuklarla bizim çocuklarımız aynı okullarda okuyacak, aynı işlerde çalışacak, evlenecekler belki.
İçim sıkıldı vallahi. Konudaki ufak kıza da üzülüyorum çünkü gerçek hayatı görünce sudan çıkmış balığa dönecek.
Bu yazıyı siz yazmadınız mı, benimle dalga mı geçiyorsunuz
Kızıma laf söylüyorsunuz işte
Kendiniz gibi mükemmel çocuk yetiştirin, mükemmel arkadaşları olsun hatta mükemmel biriyle evlendirin
Sanki çocuk büyütmüş gibi yorum yazınca ben de büyük çocuğunuz var sandım, böyle yazması kolay :))
Mükemmel hayatınızda mutluluklar

Anlayamadığınız ortada zaten. Kabak gibi ortada halbuki. Oysa ki iki çift güzel cümle yeterdi o an olayın üstünü örtmek için.

Kimse 13 yaşındaki çocuktan üsturup beklemiyor malesef.. He bizim zamanımızda beklenir ve uygulatılırdı o ayrı. Şimdikilere çıt çıkarılmıyor ergenlik çağında ilişmeyin diye..

Bana göre ayrım varsa -ki size göre yok- konu sahibinin yapacağı şey çocuğu orada bırakmamak zaten. En net çözüm..
Şimdikiler derken kuzeni eleştiriyorsunuz fakat siz farklı mı davranacaksınız çocuğunuza acaba?

Bu yazıyı siz yazmadınız mı, benimle dalga mı geçiyorsunuz
Kızıma laf söylüyorsunuz işte
Kendiniz gibi mükemmel çocuk yetiştirin, mükemmel arkadaşları olsun hatta mükemmel biriyle evlendirin
Sanki çocuk büyütmüş gibi yorum yazınca ben de büyük çocuğunuz var sandım, böyle yazması kolay :))
Mükemmel hayatınızda mutluluklar

Evet madem polemiğe girdik nasılsa banlanacağız, söylemeden geçmeyeyim.
Okumayı bilmiyorsunuz galiba, zira yazdığım şey çok açık
"böyle yetiştirilen çocuklar" yazmışım görebildiniz mi? Isterseniz bir gözlük alın kendinize.
Çünkü korkunç bencil birisiniz. İstiyorsunuz ki hep siz haklı olun. Hep siz sevilin. Dünyaya bir çocuk getirdiniz ve o çocuk dünyanın ennnnn muhteşem çocuğu, asla kimse öte git dememeli. Başka çocukların hepsi ya nerede ne konuşacağını bilmez, ya çok abartır.
Sizin böyle yetiştirdiğiniz çocuklar yarın okullarda, iş hayatında insanların başına bela oluyor hanımefendi.
Sizin o elinizi üstünden bir türlü çekemediğiniz sürekli herkesi ötelediğiniz çocuklar gerçek hayata uyandığında bir bakıyorlar ki hayat öyle değil. Aslında herkes onları koşulsuz desteklemiyor.
Bu sefer kendilerini nasıl sevdireceklerini sasiriyorlar. Okulda öğretmenlere yalakalik olsun diye arkadaslarini ispiyonluyorlar, çünkü öğretmenin sevgisini kazanmak istiyorlar. Is hayatinda is arkadasinin ayağını kaydıriyorlar çünkü en önde kendileri olmak istiyorlar. Sizin gibi bencil olacak yani yüksek ihtimal çünkü gerçek hayatın farkli olduğunu anladığında şok olacak.
Zaten sizin kızınız şimdiden sevilmek için arkadaşlarına kalem silgi filan almaya baslamis malum eski konuda yazmissiniz. Cunku çocuğun özgüveni yok.
Belki sizin çocuğunuz öyle olmayacak ama siz oylesiniz ve korkunc bi insansiniz o yüzden benim gozumde. Insallah Kızımın çevresinde böyle tipler olmaz diyeceğim ama çok zor burada bile öyle çoklar ki.
Size de iyi aksamlarrrrr :)

Son düzenleme:
konunun başında haklı mıyım haksız mıyım sizden yorum istiyorum demiştim, yazdıklarınız sayesinde farklı bir açıdan düşünmeye başladım
Bir iki kişi dışında sizi haklı bulan çıkmadı ve çocuğunuzu yanlış yetiştirdiğiniz herkesin ortak yorumu ama hala özeleştiri yapmak yerine insanlara ters cevaplar veriyorsunuz. Haklı mıymışsınız, haksız mı neye karar verdiniz?

Bir iki kişi dışında sizi haklı bulan çıkmadı ve çocuğunuzu yanlış yetiştirdiğiniz herkesin ortak yorumu ama hala özeleştiri yapmak yerine insanlara ters cevaplar veriyorsunuz. Haklı mıymışsınız, haksız mı neye karar verdiniz?
Haklı mıyım haksız mıyım anlayamadım da, tartışmaya yer arayan ve konuyu başka yerlere çekmeye çalışan çok kadın var

Haklı mıyım haksız mıyım anlayamadım da, tartışmaya yer arayan ve konuyu başka yerlere çekmeye çalışan çok kadın var
haksızsınız. kimsenin konuyu farklı yere çektiği yok. kimse sizin çocuğunuza sırf siz öyle istiyorsunuz diye empati sempati sevgi ilgi göstermek zorunda değil.

Sizin gücünüz burada başlıyor. Mesela kızınızın protezine bir arkadaşı tekme atmış, inanın kalbim nasıl sinirle atmaya başladı onu okuduğum an anlatamam, ne kızınızı ne sizi tanımıyorum oysa. Böyle birşey karşısında nasıl davranabileceğimi bilmiyorum bile. Oysa karşıdaki de çocuk.
Sizin gücünüz o an o öfkeyi kontrol edebilmek, kızınıza doğru örnek olabilmek.
Çünkü çocuklar söylediklerimizi değil davranışlarımızı kodluyorlar beyinlerinde. Siz o an sakin kalmayıp farklı davransaydınız kızınıza yüce gönüllü olmayı öğretemezdiniz.
Kimse mükemmel değil elbette, annelik çok zor, çok karmaşık denklemler var içinde, daha 1 senelik anneyim ben şimdiden bunları yaşıyorum. Siz çok iyi bir annesiniz bundan eminim. İnşallah kızınız da siz de çok mutlu olursunuz her zaman.
Umarım hep mutlu olur. Kendi başına mücadele etmeyi az çok biliyor. Her zaman yanıma koşup, yardım istemiyor. Kendini çevresine karşı ifade etmeyi biliyor.

Öfkeden delirsem de tepkilerime dikkat etmek zorundayım. Çünkü, beni yanlış anlayıp bir diğer sefer arkadaşının canını yakmak isteyebilir ve arkadaşına protezi ile vurabilir -ki protezi çok ağır ve ufak bir çarpmada bile ciddi can yakıyor. Protezinin can yaktığının oldukça farkında, kullanmaya başladığından beri birkaç kez kafama, kaburgama denk geldi oyun oynarken ve dikkat etmesi konusunda uyarıyoruz sürekli. Ee, birine tekme atsa canının yanmayacağınında farkında. Söylediğinde aklıma ilk gelen kızımın hissettiği ve ardından ne tepki verdiği oldu.

Geçtiğimiz yaz memlekette amcamın, kızımla yaşıt çocukları bacağını görmek için zorla protezini çıkarmaya çalışmışlar bana yiğenim söyledi. Kızım gelip şikayet etmedi. Kendi başına sorunun üstesinden gelmiş. Öğrendiğimde içten içe sinirden alev aldım ama ne yapabilirim? İlk iki sene arabamız yoktu, henüz protezi de yoktu ve toplu taşımaya biniyorduk ve kızım 2 yaş civarı artık her şeyin farkındaydı az çok. Sorular sorup çorabını çıkarıp bacağına bakmak isteyen insanlar oluyordu ve inanın defalarca yüzlerinin ortasına yumruk atmak istedim. Sormak, öğrenmek tamam da o kadar insanın içinde neden bakmak istiyorsun? Gülümseyip, kibarca reddediyordum. Protezi takıldıktan sonrası ayrı bir drama, gözlerini dikip bakan protezi incelemek isteyen... şiddete eğilimim var mı, yok mu tartışılır ama ne kadar tebessüm edersem edeyim, içten içe o an gözümün önünde canlanan şeyleri hayal bile edemezsiniz. Çocukta sakinliğimi göre göre sakin tepkiler vermeyi öğrendi. Çünkü bir değil, iki değil gittiği her yerde bakışların odağı oluyor. Tek dileğim mutlu, kendisiyle barışık bir hayatı olması.

Evet madem polemiğe girdik nasılsa banlanacagiz, söylemeden geçmeyelim
Okumayı bilmiyorsunuz galiba, zira yazdığım şey çok açık
"böyle yetiştirilen çocuklar" yazmışım gorebildiniz mi? Isterseniz bi gözlük alın kendinize.
Çünkü korkunç bencil birisiniz. İstiyorsunuz ki hep siz haklı olun. Hep siz sevilin. Dünyaya bir çocuk getirdiniz ve o çocuk dünyanın ennnnn muhteşem çocuğu, asla kimse öte git dememeli. Başka çocukların hepsi ya nerede ne konuşacağını bilmez, ya çok abartır
Sizin böyle yetiştirdiğiniz çocuklar yarın okullarda iş hayatında insanların başına bela oluyor hanimefendi.
Sizin o elinizi Bi türlü cekmediginiz surekli herkesi otelediginiz cocuklar gercek hayata uyandiginda bir bakıyorlar ki hayat öyle degil. Aslinda herkes onları koşulsuz desteklemiyor.
Bu sefer kendilerini nasıl sevdireceklerini sasiriyorlar. Okulda öğretmenlere yalakalik olsun diye arkadaslarini ispiyonluyorlar, çünkü öğretmenin sevgisini kazanmak istiyorlar. Is hayatinda is arkadasinin ayağını kaydıriyorlar çünkü en önde kendileri olmak istiyorlar. Sizin gibi bencil olacak yani yüksek ihtimal çünkü gerçek hayatın farkli olduğunu anladığında şok olacak.
Belki sizin çocuğunuz öyle olmayacak ama siz oylesiniz ve korkunc bi insansiniz o yüzden benim gozumde. Insallah Kızımın çevresinde böyle tipler olmaz diyeceğim ama çok zor burada bile öyle çoklar ki.
Size de iyi aksamlarrrrr :)
Burada bir üye vardı adını hatırlamıyorum ama o da oğlum da oğlum kızım da kızım diye geziyordu neyse sonra bir ortaya çıktı oğlu intihara teşebbüs etmiş kızıda üniversite kaydını mı ne kaçırmış orada da üniversiteyi suçluyordu🤷🏼‍♀️Yani sürekli oğluşum oğluşum premsesim premsesim olmuyor işte sonra böyle oluyor. Korumak ayrı fanusta büyütmeye çalışmak ayrı. Ha bu arada ben o zamanlar sözlüydüm kendisi bana sen nişanlı bile değilsin demişti aklıma gelmişken yazayım evliyim ve anneyim. Yani sanırım artık onun kısıtlı bakış açısında baya önemli bir yerde olmalıyım 😂😂umrumda mı zerre değil o ayrı sadece patolojik durumlara ilgim var işimden dolayı o yüzden aklımda kaldı.
Not: Kimsenin çocuğu yazdığım gibi olacak diye bir şey yok ama hayaller var hayatlar var. Sapla samanı karıştırmamak gerekiyor.

Burada bir üye vardı adını hatırlamıyorum ama o da oğlum da oğlum kızım da kızım diye geziyordu neyse sonra bir ortaya çıktı oğlu intihara teşebbüs etmiş kızıda üniversite kaydını mı ne kaçırmış orada da üniversiteyi suçluyordu🤷🏼‍♀️Yani sürekli oğluşum oğluşum premsesim premsesim olmuyor işte sonra böyle oluyor. Korumak ayrı fanusta büyütmeye çalışmak ayrı. Ha bu arada ben o zamanlar sözlüydüm kendisi bana sen nişanlı bile değilsin demişti aklıma gelmişken yazayım evliyim ve anneyim. Yani sanırım artık onun kısıtlı bakış açısında baya önemli bir yerde olmalıyım 😂😂umrumda mı zerre değil o ayrı sadece patolojik durumlara ilgim var işimden dolayı o yüzden aklımda kaldı.
Not: Kimsenin çocuğu yazdığım gibi olacak diye bir şey yok ama hayaller var hayatlar var. Sapla samanı karıştırmamak gerekiyor.

Tabii ki yazdığımız gibi olacak diye birşey yok, çocuk daha 8 yaşında hala fırsatı var ama bu ebeveynle bu kafayla çok zor. İnşallah bir çocuk psikologuna götürür de oradan duyarsa belki kendisini sorgulamayı düşünür.
Burada hiç tanımadığım bir insanı ya da çocuğunu neden eleştireyim? Neden zevk alayım bir annenin üzülmesinden? Ama insanı çileden çıkartıyorlar.
Madem yoruma açık değilsiniz ne diye konu açıp insanları çileden çıkartıp banlanmasina sebep oluyorsunuz bilmem ki :KK53:

Umarım hep mutlu olur. Kendi başına mücadele etmeyi az çok biliyor. Her zaman yanıma koşup, yardım istemiyor. Kendini çevresine karşı ifade etmeyi biliyor.

Öfkeden delirsem de tepkilerime dikkat etmek zorundayım. Çünkü, beni yanlış anlayıp bir diğer sefer arkadaşının canını yakmak isteyebilir ve arkadaşına protezi ile vurabilir -ki protezi çok ağır ve ufak bir çarpmada bile ciddi can yakıyor. Protezinin can yaktığının oldukça farkında, kullanmaya başladığından beri birkaç kez kafama, kaburgama denk geldi oyun oynarken ve dikkat etmesi konusunda uyarıyoruz sürekli. Ee, birine tekme atsa canının yanmayacağınında farkında. Söylediğinde aklıma ilk gelen kızımın hissettiği ve ardından ne tepki verdiği oldu.

Geçtiğimiz yaz memlekette amcamın, kızımla yaşıt çocukları bacağını görmek için zorla protezini çıkarmaya çalışmışlar bana yiğenim söyledi. Kızım gelip şikayet etmedi. Kendi başına sorunun üstesinden gelmiş. Öğrendiğimde içten içe sinirden alev aldım ama ne yapabilirim? İlk iki sene arabamız yoktu, henüz protezi de yoktu ve toplu taşımaya biniyorduk ve kızım 2 yaş civarı artık her şeyin farkındaydı az çok. Sorular sorup çorabını çıkarıp bacağına bakmak isteyen insanlar oluyordu ve inanın defalarca yüzlerinin ortasına yumruk atmak istedim. Sormak, öğrenmek tamam da o kadar insanın içinde neden bakmak istiyorsun? Gülümseyip, kibarca reddediyordum. Protezi takıldıktan sonrası ayrı bir drama, gözlerini dikip bakan protezi incelemek isteyen... şiddete eğilimim var mı, yok mu tartışılır ama ne kadar tebessüm edersem edeyim, içten içe o an gözümün önünde canlanan şeyleri hayal bile edemezsiniz. Çocukta sakinliğimi göre göre sakin tepkiler vermeyi öğrendi. Çünkü bir değil, iki değil gittiği her yerde bakışların odağı oluyor. Tek dileğim mutlu, kendisiyle barışık bir hayatı olması.
Siz gerçekten örnek alınacak tavırlar sergiliyorsunuz. Eminim kızınızda çok hoş ve müthiş özgüvenli ama insancıl bir kadın olacak. ❤️

Tabii ki yazdığımız gibi olacak diye birşey yok, çocuk daha 8 yaşında hala fırsatı var ama bu ebeveynle bu kafayla çok zor. İnşallah bir çocuk psikologuna götürür de oradan duyarsa belki kendisini sorgulamayı düşünür.
Burada hiç tanımadığım bir insanı ya da çocuğunu neden eleştireyim? Neden zevk alayım bir annenin üzülmesinden? Ama insanı çileden çıkartıyorlar.
Madem yoruma açık değilsiniz ne diye konu açıp insanları çileden çıkartıp banlanmasina sebep oluyorsunuz bilmem ki :KK53:
Akıllarda deli sorular 😂

g
Aslında büyütmeyin diyenler 13 yaşındaki erkek çocuğu kızınızla oynamaz diyor. Ama asıl mesele bu çocuğun dede tarafından korunması.

Ki bir üye dede hep ona bakıldığı için daha çok koruyordur diye basite indirgedi bile..

Yani 13 yaşındakinin de hatasının yüzüne karşı söylenmesi şart. Yaptığı şeyin bedelini razı olmalı. Neye sebebiyet verdiğini öğrenmeli.

Eşinizin ailesi bu konuda çok umarsız. O yüzden bırakmayın orada kızınızı..
Ne diyecekler cocuga?"
-Hasan oglum,hata yaptin,bedelini odeyeceksin
-Ne yaptim dede
-Kardesine Defne gidince bahcede oynariz demissin,deme,yalan soyle,yatip uyuyacagiz de
-Ama dede
-Aması maması yok,dogru soylemek bas agritir,uydur bisey kurtul..

Size naçizane tavsiyem. Kuzenle arayı siz yumuştabilirsiniz. Siz o çocuğa güler yüz gösteeip sohbet ederseniz , belki arada küçük hediyeler hem ona hem kardeşine, onun da sizin kızınıza daha sıcak yaklaşma ihtimali artar. Hep orda kalması için değil. Ben birlikte yalnız kalmamalarına dikkat etmenizi tavsiye eden üyelere katılıyorum. Aile bağları diyorsunuz ya onu güçlendirmek için. Hani sizin kızınızı terslemesindem hoşlanmadığınızı belli ettiyseniz inadına yapabilir. Üstüne gitmektense bu davranışa dikkat çekmeyin bence. Hiçbir çocuk büyükler tarafından kollandığını düşündüğü çocukla oynamak istemez.
Ben bu yaz 4 yaşındaki oğlumla 8 yaşındaki kuzeninin arasını böyle buldum. Bizde işe yaradı. İnşallah sizde de yarar.

Helikopter ebeveynlik deniyor buna, maalesef bu çocuklar ilerde sosyal ve iş hayatında büyük problemler yaşıyorlar.

Tabiki de okuyorum ama kuzeninin bu şekilde birşey yapıcağı hiç aklıma gelmedi, ama göremiyorum ki ne yapıyorlar diye, annesine söylesem sen ne demek istiyorsun derse

Annesine neden söyleyeceksiniz ki olan bişey yok çok şükür. Siz kendi tedbirinizi alacaksınız. Ama gözlerine sokmadan. :KK66:

Çok teşekkür ederim o kadar kibar ve kırmadan yorum yazıyorsunuz ki içimi rahatlattınız
Evet kızım davranış olarak iyi değil ki zaten kasım ayının başına randevu aldık çocuk psikoloğuna götürücez artık çözümsüz kalıyoruz, nerde ne yapıcağımızı bilemiyoruz
İyi bir anne de olmayabilirim ki konunun başında haklı mıyım haksız mıyım sizden yorum istiyorum demiştim, yazdıklarınız sayesinde farklı bir açıdan düşünmeye başladım, yazdıklarınız beni aydınlattı
Gerçekten takdir ettim ve nasıl bu şekilde sabırla davranıyorsunuz merakta ettim
Umarım sizin gibi bir anne olurum, olmayı çok istiyorum
Büyünce daha kolay diyorlar ancak benim için daha zor oldu, küçükken özellikle kreş döneminde daha iyiydi, çocuk büyütmek zormuş, yada bana öyle geliyor bilemiyorum
Beş yıl öncesine dönsek, yani kızımdan öncesine; gözünü dikip bakan veya saçma sapan konuşan insanlara dönüp, tepki gösterirdim. Sanırım sabrı ilk kez kızımı henüz bir buçuk aylıkken külotlu çorap giydirdiğimde alışverişten dönerken bindiğimiz trende, yan koltuklarda cam kenarında oturan kadının, yanındaki beyefendiden rahatça göremediği için başını eğip yolculuk boyunca gözlerini kızımın bacağına dikip baktığı sırada öğrendim. O an tepki verirsem, bir daha asla çocuğumun önünde tepkisiz kalamayacağımı öğrendim. Çünkü ben bunu büyütürsem, o da büyütürdü. Nasıl davranacağını, benim nasıl davrandığımı göre göre öğrendi. Zor ve yıpratıcı ama böyle olmak zorunda.

Helikopter ebeveynlik deniyor buna, maalesef bu çocuklar ilerde sosyal ve iş hayatında büyük problemler yaşıyorlar.
İşim gereği sorunlu insanlarla her gün birlikte sayılırım ve maalesef doğru yanlış öğretilmeyip her şeye tamam denen çocukların büyüyünce suç işleme riski de artıyor.

Back
X