• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızım ve kuzeni

Kiziniz 8 yasinda diyorsunuz,onun masallah bakilacak bi yani kalmamis.yani kendi ihtiyaclarini kendi yapabilir.anneniz sadece göz kulak olacak.ama yinede en dogru karari sizee birakiyorum.sonucta onun annesi sizsiniz🌸
Evde tekken kendi ihtiyaçlarını kendi görebiliyor evet ama diğer kuzenleri varken oda şımarıyor
Annem ben okuldan çıkınca bakarım dedi eğer bakamıcak durumda olursa birini bulup para ile baktırmayı düşünüyoruz

Evde tekken kendi ihtiyaçlarını kendi görebiliyor evet ama diğer kuzenleri varken oda şımarıyor
Annem ben okuldan çıkınca bakarım dedi eğer bakamıcak durumda olursa birini bulup para ile baktırmayı düşünüyoruz
Evet bakabilir bence,Allah ömür versin tüm annelere🌸

g

Ne diyecekler cocuga?"
-Hasan oglum,hata yaptin,bedelini odeyeceksin
-Ne yaptim dede
-Kardesine Defne gidince bahcede oynariz demissin,deme,yalan soyle,yatip uyuyacagiz de
-Ama dede
-Aması maması yok,dogru soylemek bas agritir,uydur bisey kurtul..
Dalga konusu

Beş yıl öncesine dönsek, yani kızımdan öncesine; gözünü dikip bakan veya saçma sapan konuşan insanlara dönüp, tepki gösterirdim. Sanırım sabrı ilk kez kızımı henüz bir buçuk aylıkken külotlu çorap giydirdiğimde alışverişten dönerken bindiğimiz trende, yan koltuklarda cam kenarında oturan kadının, yanındaki beyefendiden rahatça göremediği için başını eğip yolculuk boyunca gözlerini kızımın bacağına dikip baktığı sırada öğrendim. O an tepki verirsem, bir daha asla çocuğumun önünde tepkisiz kalamayacağımı öğrendim. Çünkü ben bunu büyütürsem, o da büyütürdü. Nasıl davranacağını, benim nasıl davrandığımı göre göre öğrendi. Zor ve yıpratıcı ama böyle olmak zorunda.
Sizin gibi birini tanımak isterdim,, çook teşekkür ederim size, Allah kızınızın bahtını açık etsin inşallah

Benim kızıma değil diğer küçük torununun herşeyinde evet diyorlar, ağlamasın diye herşeyi yapıyor dedesi, küçük çocuğu ağlatan herkese kızıyor o çocuk ne derse o oluyor, ilk önce o kıza sarılıyor ve benim kızım öyleee bakıyor, kızımın suçu yokken sırf diğer torunu ağladı diye kızıma yalan söyleme dedi ki ben olayı biliyorum burda kızın haklıydı, zaten hep ben suçluyum diyor kızım artık
Kendinize küçükken ayrımcılık yapılsa dede tarafından kendiniz ne hissedersiniz acaba çok merak ediyorum
Hep diğer torunları haklı, kızım suçlu ve kızım ayrımcılık yapıldığını hissediyor gitmek istemiyor
Babaanne kızımdan o kadar şikayetçi değil tabi ki kızımın da var hataları, yaramazlıklarının ama diğer küçük torun ağlamaya başlayınca tamam başladı artık susmaz bıktım sürekli ağlamasından diye diğer küçük torununu şikayet eden babaanne ama dede tam tersi
Kızım için çocuk psikoloğundan randevu aldıkta ayrımcılık devam ederse
Annem okuldan çıkınca ben bakarım dedi, eğer annem bakamıcak durumda olursa para ile bakıcı bulucaz, hiç birşey kızımdan değerli değil

Bu ortamda küçük ağlamasın diye X gidince bahçeye çıkarız diyen çocuğun günahı ne

O ergen de bıkmıştır ağlayan kardeşinden ama atsa atılmaz satsa satılmaz

Muhtemelen kızınız da bu ortamdan etkilenip daha da olumsuz davranıyor ergen de o iki kızın halinden şikayetçi

Size bunu dile getiriyor bu konuları kayle alın şikayetlerin altı doludur muhtemelen

Lakin ergenin o mızmız kardeşi ağlamasın diye X gidince bahçeye çıkarız lafında bir şey yok

Yine yazayım ben bu yaşında derim olaydaki babaanne olsam da derim

Konu kızınız gidince eğlenceli oyun oynayacağız ya da onu ayıracağız değil mızmız küçük kızı oyalamak

Şöyle
Kızım bir şey yaptığı zaman, yapma dediği birşeyi yaptığı zaman kızımı tersliyor, bazen kızımın hiç suçu yokken de terslediği oluyor böyle durumda kızımı savunuyorum ama eğer kızım da suç varsa kızıma yaptığının yanlış olduğunu söylüyorum kızıyorum tabi ki

İşten gelince başlıyor kızımı şikayete sürekli kızımı anlatıyor bana, İyi de bakan babaanne o bu kadar şikayet etmiyor durumu, kaldı ki kendi kardeşi de herşeye ağlayan saatlerce ağlayan bir çocuk babaanne de bezmiş durumda
Hal böyle olunca da bu ortamda sürekli kızımı şikayet etmesine kızıyorum
Benimde ona ve kardeşine kızdığım çok durum oluyor ama asla birşey demiyorum kırmamaya çalışıyorum , yeri geliyor kendi kızıma bile daha çok kızdığım oluyor ama herşeyinde bir sınırı var
Kendinle 13 yaşındaki çocuğu mu kiyasliyorsun?
Üstelik kızın kimbilir neler yapıyor, neler söylüyor malum önceki konu. Üstelik ödevlerinde bile yardımcı olması bekleniyor. Çocuk sıkılmış muhtemelen.
Ayrıca kızın babaanneye gitmekten hoşnut değilmiş ve yüzlerine de söylüyormuş, niye zorla gönderiyorsunuz. Seni istemediğin yere hergün göndermeler ne hissedersin. Bahanen de annem çok yoruldu,artık bakamaz. Ama farkında mısın kızın artık bebek değil, anneni yoracak durumu yok. Bırak kızın mutlu olduğu yerde dursun,bu sorunlarda yaşanmaz. Eltimin çocuklarına bakıyorlar benimkine de bakmak zorundalar mantığın yanlış.

bir söz duymuştum o geldi aklıma

kızının çocugunu hertürlü oğlunun çocugunu gelini severse severmiş kv ,

bu durumda demek diğer gelini daha çok seviyor

Sizin duyduğunuz yine iyi. Benim duyduğum korkunç. Aslında yazmak istemiyorum ama biraz daha terbiyeli hale getirerek yazacağım. Oğlumun oğlu canımın canı. Kızımın oğlu popomun yanı :olamaz:

Ataerkilliğin dibi yani. Eşimin dedisinin 4 kızı 2 oğlu var. Kızların çocukları zaten önemli değil. 2 oğlundan da sadece bir erkek torunu var. Çocuk daha ortaokula gitmesine rağmen ben soyu devam ettireceğim diye geziyor ortalıkta

Fazla şımarık bir çocuk yetiştiriyorsunuz. Öz eleştiri yaparsanız sorunu çok kolay çözersiniz.
Siz hiç çocukken bir yere bırakılmadınız anlaşılan çocuğun ruh halini Nerden anlayacaksınız,
O yaşta bir çocuk bu haksızlıklardan dolayı dahi depresyona girebilir birde bazı çocuklar daha duygusal, kırılgan olabiliyor

Siz hiç çocukken bir yere bırakılmadınız anlaşılan çocuğun ruh halini Nerden anlayacaksınız,
O yaşta bir çocuk bu haksızlıklardan dolayı dahi depresyona girebilir birde bazı çocuklar daha duygusal, kırılgan olabiliyor
Peki

Kendinle 13 yaşındaki çocuğu mu kiyasliyorsun?
Üstelik kızın kimbilir neler yapıyor, neler söylüyor malum önceki konu. Üstelik ödevlerinde bile yardımcı olması bekleniyor. Çocuk sıkılmış muhtemelen.
Ayrıca kızın babaanneye gitmekten hoşnut değilmiş ve yüzlerine de söylüyormuş, niye zorla gönderiyorsunuz. Seni istemediğin yere hergün göndermeler ne hissedersin. Bahanen de annem çok yoruldu,artık bakamaz. Ama farkında mısın kızın artık bebek değil, anneni yoracak durumu yok. Bırak kızın mutlu olduğu yerde dursun,bu sorunlarda yaşanmaz. Eltimin çocuklarına bakıyorlar benimkine de bakmak zorundalar mantığın yanlış.
Annem bir kaç gün baktı kızıma, o şekilde karar verdik haftanın yarısı annemde yarısı kayınvalidem de kalsın dedik. Çocuğun düzeni iyice kaçtı, eltimin çocuklarına bakılıyor benimkine de bakılsın diye değil, zor durumda olduğumuz için yardım etmeleri açısından bakmalarını istiyoruz
Annem çok yoruluyorum bütün hafta bakamam kızım dedi, ee ne diyeyim anneme illa bakıcaksın mı diyeyim, direteyim mi
Kızımda zor bir çocuk ama gerçekten insanı çok yoruyor, biz bile bazen çok yoruluyoruz anne babası olarak

:anne: umarım kızını üzmeyecek kararlar alırsın
Haftanın yarısı annemde kalıcak yarısı kayınvalidem de diye konuştuk, bir kaç annemde kalıyor orda iyi ama kayınvalidem de çok ağlıyor, her istediğini ağlayarak yaptırmaya çalışıyor
Ne yapıcağımı şaşırdım artık, öyle yapıyorum olmuyor böyle yapıyorum olmuyor.
Annemdeyken iyi de kayınvalidem de bir tuhaf oluyor çocuk ama annem de her gün bakamam dedi, haftanın yarısı orda yarısı orda kalır diye konuştuk

Merhaba, 8 yaşında kızım var. Ben çalıştığım için kızım okuldan çıktıktan sonra babaannesinde duruyor. Orada iki kardeş olan diğer kuzeni de var 13 yaşında oda okuldan çıkar çıkmaz oraya gidiyor. Kızım aslında onu çok seviyor ama o kızımı çok tersliyor ve ben oraya gittiğim zaman bana kızımı şikayet ediyor ki kendi kardeşi de 6 yaşlarında oda sürekli herşeye ağlayan saatlerce uzatan bir çocuk.
Neyse, dün kızımı eşim oraya almaya gittiğinde anlatmışlar, bahçede dururken kuzeni kendi kardeşine xxxx(benim kızım) gidince bahçede oynarız demiş kızım da bunu duymuş başlamış ağlamaya abim beni istemiyor diye ki çocuk bu başka bir çocukta olsa aynı şeyi düşünür, eşimin babası da diğer torununu savunmuş vs
Akşam eve gelince yemekte kızım ben oraya gitmicem anneanneme gidicem sevmiyorum orayı diye ağlamaya başladı, yıllarca kendi annem baktığı için bir de eşimin ailesiyle çok kopuktuk kaynaşsınlar diye oraya gönderiyoruz ama olmuyor
Eşim akşam babasına telefon etti, zor ikna ediyoruz lütfen söyle birdaha kızımın yanında konuştuklarına dikkat etsin dedi, babası nevar bunda napalım şimdi diye hala savunuyormuş
Ya ben torun sahibi olsam diğer torunum bu şekilde üzülse tamam söylerim üzülmesin dikkat eder derim yani diğer torunumun üzülmesini asla istemem
Sürekli diğer torunlarını savunuyorlar, biz tekken iyiyiz kızıma da çok ilgi gösteriyorlar ama diğer torunları olunca iş değişiyor net bir şekilde anlaşılıyor
Kimse kızımla oynamak zorunda değil ama en azından kızımın yanında bu şekilde konuşmasın, emin olun o an hangi çocuk olsa üzülürdüm konu çocuk olunca dayanamıyorum, belki de kendi çocuğum olduğu için bu kadar duygusalım bilemiyorum
Sizden de yorum istiyorum sadece, düşüncen de haklısın yada haksızsın gibi
Yani 22 sayfada yazılmıştır illaki ama etüt merkezine verseniz hiç böyle dertleriniz olmaz.
Ayda 350-400 lira vermemek için bu kadar çile çekmenize değer mi ?

Oynasın demiyorum zaten, anlamadınız sanırım
Kızımın yanında kardeşine kızımdan için gidince oynarız demesine kızdım, kimse kızımla oynamak zorunda değil tabi ki.
Ama en azında kızımın yanında konuşmalarına dikkat etmesini istiyorum
Artik evde neler konusuluyorsa ergen de bu kadar rahat gitsin laflari soyliyebiliyor. Konu sahibi dedenin tutumu bile bunu dogrular vaziyette. Kopukluk icin once kaynasmak gerekir. O bile yokmus. Cocuk kiymetlidir. Gittigi yerde mutlu olmali. Kimse uzmemeli. Gondermeyin artik. Bayramdan bayrama gorsunler,tabi cocugunuz da isterse.

o çocuklara ve annelere yazık hala çözülememiş sorun.

Diğeri de ergenlik çağına yaklaşmış bir çocuk. Laf söz dinlemeyecektir muhtemelen. Kendisinden 5 yaş küçük kız kuzeniyle oynamak istememesi de çok normal. Çünkü erkekler ergenlik çağına girip, kendilerini bulmaya çalışırken genellikle erkek erkeğe takılmayı seviyorlar. Haftanın 5 gününde 4 gün anneannesine 1 gün babaannesine bıraksanız mesela?

Merhaba, 8 yaşında kızım var. Ben çalıştığım için kızım okuldan çıktıktan sonra babaannesinde duruyor. Orada iki kardeş olan diğer kuzeni de var 13 yaşında oda okuldan çıkar çıkmaz oraya gidiyor. Kızım aslında onu çok seviyor ama o kızımı çok tersliyor ve ben oraya gittiğim zaman bana kızımı şikayet ediyor ki kendi kardeşi de 6 yaşlarında oda sürekli herşeye ağlayan saatlerce uzatan bir çocuk.
Neyse, dün kızımı eşim oraya almaya gittiğinde anlatmışlar, bahçede dururken kuzeni kendi kardeşine xxxx(benim kızım) gidince bahçede oynarız demiş kızım da bunu duymuş başlamış ağlamaya abim beni istemiyor diye ki çocuk bu başka bir çocukta olsa aynı şeyi düşünür, eşimin babası da diğer torununu savunmuş vs
Akşam eve gelince yemekte kızım ben oraya gitmicem anneanneme gidicem sevmiyorum orayı diye ağlamaya başladı, yıllarca kendi annem baktığı için bir de eşimin ailesiyle çok kopuktuk kaynaşsınlar diye oraya gönderiyoruz ama olmuyor
Eşim akşam babasına telefon etti, zor ikna ediyoruz lütfen söyle birdaha kızımın yanında konuştuklarına dikkat etsin dedi, babası nevar bunda napalım şimdi diye hala savunuyormuş
Ya ben torun sahibi olsam diğer torunum bu şekilde üzülse tamam söylerim üzülmesin dikkat eder derim yani diğer torunumun üzülmesini asla istemem
Sürekli diğer torunlarını savunuyorlar, biz tekken iyiyiz kızıma da çok ilgi gösteriyorlar ama diğer torunları olunca iş değişiyor net bir şekilde anlaşılıyor
Kimse kızımla oynamak zorunda değil ama en azından kızımın yanında bu şekilde konuşmasın, emin olun o an hangi çocuk olsa üzülürdüm konu çocuk olunca dayanamıyorum, belki de kendi çocuğum olduğu için bu kadar duygusalım bilemiyorum
Sizden de yorum istiyorum sadece, düşüncen de haklısın yada haksızsın gibi
Ya artik ebeveynler her seye fazla mudahil oluyorlar galiba. Hatirliyorum da biz de kucukken yasitim kuzenimle oynar kardesimi istemezdik. O da pesimizden kosardi. Ne benim ailemin ne de kuzenimin ailesinin bundan haberi olmazdi. Hicbirimiz de travma yasamadik. Simdi aileler her seye cok mudahil. Cocuklar artik hicbir seyi kendi baslarina cozemiyor gibi.

Ya artik ebeveynler her seye fazla mudahil oluyorlar galiba. Hatirliyorum da biz de kucukken yasitim kuzenimle oynar kardesimi istemezdik. O da pesimizden kosardi. Ne benim ailemin ne de kuzenimin ailesinin bundan haberi olmazdi. Hicbirimiz de travma yasamadik. Simdi aileler her seye cok mudahil. Cocuklar artik hicbir seyi kendi baslarina cozemiyor gibi.
Gibisi fazla öyleler çünkü öyle yetişiyorlar. Her şey önlerine hazır geliyor asla mücadele yok. Yarın iş hayatına başlayınca bu çocuklar ne olacak çok merak ediyorum. O strese, o kadar insanla uğraşmaya nasıl dayanacaklar acaba?

Back
X