- 8 Ağustos 2017
- 437
- 315
-
- Konu Sahibi oncebidinle
İnsallah esinizin isi olur da ayrı eve çıkarsınız.
Seni cook iyi anliyorum canim. Senin yasadiklarin kadar olmasda bende yasadim baze seyler. Ama dicegim su ki esinin ailesi onlar. Seni acim acik dusman belleselerde esin onlarda vazgecmez. Sende onu ailesine sık sik tek gonderme. Ben yaptim bu hatayi 3 ay tek gitti ailesine degisti. Baktim olmuyor vurdum yumrugu masaya. Toparladim esimi.
Hepsini okudum bence görüşmeden daha mutlu olacaksınız aynı şeyleri yaşadım ama şuan boşanıyorum ve benim eşim malesef bir kez bile dik duramadı ailesine kv yüzünden evliliğim bitiyor cok bekledim kac aydr ailemin yanındayım 6 aylık hamileyim birkez annesine bu benim eşim diyemedi arkamda duramadı mutluluğunuz hiç bozulmaz inşallah.
Darısı başıma diyeyim.Bende aynı binadayım kahretsin bir türlü gidemiyoruz.Kurtulmussun işte bekle bence onların adım atmasını en azından.Sen niye bu kadar üstlerine düsuyorsunki
Insallah. Gercekten dogumdan once çıksak su evden o kadar mutlu olucam ki
Lanet gorumcemin burcu :)))
Eşiniz ailenize karşı çok ayıp ediyor. Benim gözlemlediğim kadarıyla erkekler, gelinin ailesi sizinki gibi hicbir seye karışmamıs olsalar bile sırf kızlarının arkasında durdukları için aileye soğuk davranarak tepki gösteriyor. Evini terk eden kadını o raddeye getiren sebeplere değil de, ailenin kızlarının arkasında durmasına odaklanıyorlar. Sanki ayrılmalarına sebep olan kendi aileleri değil de kızlarına kucak açan gelin ailesi gibi saçma bi düsünceyle kendi taraflarını aklıyorlar.
Bir diğer sebep, sizin ailenize bayramda gelirse yakın olursa yer icerse duyulur ve ailesi tepki gösterir yada kırılırlar diye korkuyordur. Bu aile " o bize bayramda bile gelmiyor ama sen onun ailesine içgüveysi mi oldun" der çünkü bence. Eşiniz de ailesine karşı bende onun ailesiyle görüsmüyorum diye aklınca dik durduğunu düsünüyor gibi. Size misilleme yapmıyor, ki siz zaten gayet ılımlısınız gidelim beni de götür diyen tarafsınız. Eğer siz daha sert bi tutum icinde olsaydınız o zaman misilleme yaptığını düsünürdüm.
Birde şöyle bir sey var. Ne olursa olsun esinizin ailesi hakkında onunla kötü konuşmayın. Ben de evi terk etmistim ve ilk zamanlar eşim de annesi ile görüsmüyordu. Fakat zamanla yumuşadı şimdi görüsüyorlar. Fakat ben hicbir tepki vermiyorum. Sormuyorum. Gecmisi hatırlatmıyorum. Böyle yaptı böyle dedi demiyorum. Kapattım tamamen. Benim bu net duruşum yuzunden o da lafını açamıyor. Açsa eminim o da annesini aklamaya çalışır. Kendince sebepler bulmaya çalışır. Ama benden duyacağı lafları bildigi icin ne o konuşuyor ne de ben. Ilk zamanlar olayların şoku üzüntüsü ve siniriyle bir tepkileri oluyor ama sonra yumuşuyorlar. Ne de olsa kan bağı, aile. Bunu kabullenmek lazım. Oturup da sizinle annesinin arkasından atmaz ilk günkü gibi öfkeli olmaz. Açmayın eski konuları. O zaman öyleydı simdi laf söyletmiyor diye kendinizi yıpratmayın. Şımdı ben sürekli esime konussam elime ne gecer hic. Bana hak veriyor haklısın diyor, gorusmem icin zorlamıyor. Bu bana yetiyor. Sizde konusmayın konuları geçince bir yorum yapmayın. Hatta öyle yok sayın ki konuları bile geçmesin.
Çok iyi yapmışsınız hatta bana bile güven verdiniz .eltim yok kv sorunj bende var .ve üstelik hamileyim .esim bugün bile bağırdı çağırdı beni üzdü .annesi ailesi haklıymış..çok güzel yapmışsın canım emin ol
6 aylık hamilesiniz ve buna rağmen mi eşiniz boşanmak istiyor ? Hak mıdır, reva mıdır bir kadını gebe iken gelinliği ile çıktığı babaevinde bırakmak ? Allah yardımcınız olsun, umarım bu boşanma gerçekleşmeden eşiniz olacak kişinin aklı başına gelir ve hatasından döner, ailede konuşabilecek aklı başında hiç kimse de mi yok? Evladınıza yazık etmeyin :/
sg6 aylık hamilesiniz ve buna rağmen mi eşiniz boşanmak istiyor ? Hak mıdır, reva mıdır bir kadını gebe iken gelinliği ile çıktığı babaevinde bırakmak ? Allah yardımcınız olsun, umarım bu boşanma gerçekleşmeden eşiniz olacak kişinin aklı başına gelir ve hatasından döner, ailede konuşabilecek aklı başında hiç kimse de mi yok? Evladınıza yazık etmeyin :/
esın ıstese coktan gıder gelırdı...demekkı oda boyle rahat..niye ılerde sorun olsun...oda ayrı bır ev olmanın huzurunu yasıyordur...bence huzurunuzu bozmayın...ılerıyı nıye dusunuyorsunuz anlamadımkı..onu ozaman dusunun...takıntılısınız.
Kendileri bilirler ister kayinvalidenin baskilarina boyun eger seninle gorusmezler keyifleri bilirse gorusurler cok dert etme benim kayonvalide problem yasasak belki kendi kardeslerine belki baski kurabilir ama yegenlerine onlarin eslerine sozunu geciremez onlarla da kafam uyusursa gorusurum uyusmazsa gorusmem,bana kendi akrabalarim yeter.Ekonomik bagimsizligimi elde edeyim de esimin hismi en son derdim acikcasi...
Eşim başaramadı bir evlilik birliği kurmayı sorumluluk almayı bebeğide o istediği için düşünmüştük ama annesinin sözünden de cıkamadı onun aielesinde konuşulacak kimse yok cok farklı insanlar bana bile msj atma gereksinimnde bulunmadı beni babamın evine bırakıp babama kızınzla işim bitti diye mesaj attı Allahıma bıraktım o en iyisini bilir.
Defalarca konuşmayı denedim Allahıma sığındım beni aşağılamaktan başka birşey yapmadı ailesine cok ezdirdi kızımız olacak ama umarım bana yaşattıklarını birgün kızımız yaşamaz , ve şuan bekar hayatı yaşıyor vicdanı bile sızlamıyor buna eminim.
Çok teşekkür ederim amin inşallah ona sarılıp onla atlatacam bu süreci .Lütfen siz sadece kendinizi ve bebişinizi düşünün.Sağlıcakla alın kucağınıza yol arkadaşınızda var artık :)
Nasıl olsa herkes yaşattığını yaşıyor günün birinde .Siz sadece güzel günlerinizi düşünün kötü günler orda kalsın :) Dilerim bebişiniz size şans ve neşe getirir :)
Özetle benim yaşadıklarımdan çıkarttığım evliliğin zor bir yanı Yok tek başına . aileler işi yokuşa sürdüren .Araya mesafe koymadıkları ,evlatlarının da bir aile kurduğunu kabul etmedikleri sürece kimse kendi ilişkisini yaşayamıyor .
Ne var sanki evladının mutluluğuyla mutlu olabilse insanlar .Bir de evlat ayıran versiyonları var.Ayırdıkları evlatların eşleri daha bir kıymetli oluyor .Saçma ama yaşadıkça öğreniyor insan Ne yazıkki