K.k'nün güzel hanımları, siz olsanız bundan sonrası için nasıl davranmayı seçerdiniz?

Eşlerinizin ailesi ile mutlu olmadan (onları yok sayarak), eşlerinizle mutlu olabilir misiniz?

• Ankete Katılan
    238
Benim kayınvalidem ve görümcem ailemize çok huzursuzluk veriyorlar. Başlarda bende bayramda falan arayayım görüşeyim diye düşünüyordum. Ne zaman ki evine gidip tekrar rezil oldum bitti benim için.
İşin özü otur evinde uzak dur onlardan.

Bende aslında böyle birşey bekliyorum, masamı terk edeceklerine bağırıp çağırsalardı birdaha kati suretle gitmezdim. Eşim de teklif dahi edemezdi, gözünün önünde cereyan ettikten sonra. Siz rezil olmazsınız, kendi kendilerini rezil ederler hiç önemsemeyin bile, her şerde bi hayır var sizin adınıza sevindim.

Yaşadıklarınızı ve sizi çok iyi anlıyorum.

Bende eşimin tarafından yalnızca anneanne ile görüşüyorum. O da düğünde herkes oturduğum masadan kaçarken, yanıma gelip benimle oturup bi nevi o ortamda bana destek olmaya çalıştığı için. Kızının yaptığı terbiyesizliği bi nevi kapatabilmek adına belki..

İnanın hiç önemli değil benim için görüşüp görüşmemek, amacım eşimin gönlünü hoş tutmak yoksa umrumda değiller malesef. Bizde farklı bir semte taşınınca, beni de oğlundan ayıran gelin ilan etmişlerdir eminim ama bunun böyle olmadığını ve şartları bu hale onların getirdiğini Allah biliyor. Bugüne kadar yaptıklarımı hep onun rızasını kazabilmek adına yaptım.

Amca ve yeğenleri ayırana hakkımı helal etmem asla diyip biz taşınmadan, önden kendine yol yapmak istedi kayınvalidem ama o da beni ve evliliğimi sürekli taciz etmeseymiş diyorum şuan. Anneme bile gitmeme karışıp kızıyordu, evine yerine alışsın diye siz düşünün artık hanımlar.

Hakkınızda hayırlısı olsun sizinde,en doğrusunu yaşayan biri olarak siz bilirsiniz.

Allah yuvalarımıza huzur versin. Bu saatten sonra kv vs zerre umurumda değiller. Bizi ancak evimizin ici ilgilendirir. Nacizane tavsiyem siz de sadece evinize bakın. Bırakın es gönlünü hoş etmeyi. Onların gönlü hoş olacak diye yıllarca birileri tarafından psikolojik şiddete maruz kaldık. Aynı şeyleri bizim ailelerimiz beylere yapsalardı eslerimiz bir an katlanmazlardi eminim. Basta bunlari kestiremiyoruz da zamanla olaylari cozumleyip kendimize yol çizebiliyoruz.

Allah bizleri ve evlatlarımızı iyilerle karşılaştırsın .

şıkkın ikisi de bana uymadığı için oy kullanmadım.
ben olsam işler bu kadar ayağa düşmüşken 'u' dönüşü yapıp bu ilişkiyi düzeltmeye çalışmaz yalnızca durumları stabil hale getirirdim.
yani yok saymam ama mesafeyi korurum.

Bu konuda çok haklısınız, bunu eşimin başına defalarca kaktım. Aynı şeyleri benim ailem sana yaşatsaydı en başında şuan çaba göstermeyi bırak, yüzlerine bile bakmazdı Emin’im. Kaldı ki hiçbişey yapmadıkları halde bu olaylardan sonra aşırı bir şekilde aileme karşı mesafeli sebebi de annesinin dolduruşları. Çok da sıkılmaya gerek yok açıkçası, gönlümce davranıyorum açıkçası bende artık. Bu saatten sonra olanlar olmuşken kimsenin gönlünü hoş edemem. Hepimizin hakkında hayırlısı, teşekkür ederim.

Karşı taraf “her konuyu en iyi bilen taraf” olduğu için bende karşı taraftan bir hamle bekliyorum. O güne kadar da herşey stabil. Olması gerektiği kadar uzun bir mesafeliyim onlara karşı ve benim için hiçbir anlam ifade etmiyorlar.

Dini kısmını bilmem ama için rahat etsin istiyorsan eşinin daha fazla görüşmesi en azından bayramlarda ir el öpmesi için elkin edebilirsin ama sen mesafeli kalmaya devam et bence yazdıkların kadar yazmadıkların da vardır eminim eşinle ran iyiymiş yeter bu da sana

Üzülerek okudum.. sonuna kadar sizi haklı görüyorum . Son bir iki yıldır en korktuğum şey anne baba bedduası oldu. Anne oldum onun zorluğunu yaşadığım için belki de. Haksız anne babanın bedduası tutar mı bilmem ama. Neyse gelelim konuya sanki arayabilirsiniz bi. Hal hatır sorup eve davet edebikirsiniz. Tabii kv tavrına göre. Bu arada kb yok mu onu da arayabilirsiniz . O kv'ye söz geçiremez mi

Anlaşılır yazdın,noktalama ve paragraf kullandın. O yüzden okumak zor gelmedi. Keşke herkes senin gibi yazsa.
Konuna gelince. Bu mesafeyi koru yaklaşma.

Dertsiz başınıza dert aramayın. Eşiniz bile onların tavrını biliyor sizi götürmek istemiyor ve kendi de gitmemiş zira. Yeterince alttan almışsınız bu kadarı yeter. Ilerde hasta olurlarsa onu da o zaman düşünürsünüz. Şimdilik mesafeyi koruyun. Çocuk olunca onlar ister istemez kapınıza gelecekler.

boyle devam edın.yuvanızın yıkılmasına sebep olan ve buna sevınen ınsalara acıma.acınacak hale dusersın.zor kurtulmuş yuvan var.aranma.onlarla aynı masaya oturman bıle hata.bulaşma.

Eşim zaten görüşüyor; başta görüşmüyordu ama zamanla affetti nihayetinde anne.
Fakat ben eşimi yalnız göndermek istemiyorum. O konuda biraz rahatsızım.

Mesafeyi kurmuşsunuz eşinizde yanınızda
Bence zamana bırakın irdelemeyin.
Sonuçta şuanda size içleri dolu vaziyette ön yargılılar.
Tek diyeceğim zaman herşeyin ilacı...

boyle devam edın.yuvanızın yıkılmasına sebep olan ve buna sevınen ınsalara acıma.acınacak hale dusersın.zor kurtulmuş yuvan var.aranma.onlarla aynı masaya oturman bıle hata.bulaşma.

Aynı şeyleri düşünüyoruz fakat insanlar bu kadar detay bilmedikleri için arkamdan atıp tutmasınlar diye en azından kendi üzerime düşen kadarını toplum içinde yapmaya çalışıyorum.

Zaten büyük yerine koyup, saygı duymadığım için bayramlarda bile el öpmeye gitmiyorum. Çünkü haketmiyorlar.

O kadar kinci ve gururlu bir kayınvalidem var ki, kanımca çocuk olunca da tenezzül edip gelmez. Ayağına bekler, bensiz çocuğumu alıp götürmeye kalkarsa eşim, işte o zaman kalan ipler de kopabilir.

Bunlar yalnızca yazabildiklerim, sayfalar dolusu olabilir yazamadıklarım.

Kendimi haksız görmüyorum, benim için en önemlisi vicdanımın rahat olması.

Artık gerisini ne kadar kabullenmek istemeseler de karşı taraf düşünsün.

Ben eşimi zorla gönderiyorum, zira kendisi bayram ziyareti olsun, hal hatır ziyareti olsun o konularda biraz yabani bi insan. Kendi annesinin yetiştirdiği bir evlat ne kadar olabilirdi ki zaten?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…