- 8 Ağustos 2017
- 437
- 315
-
- Konu Sahibi oncebidinle
Ailenizden utanıyor da olabilir daha önce yaşanılanlar yüzünden.Kendi kurduğunuz aileyi koruyun siz .Ne yazık ki bazı anne babalar kendi EGO'larını ,kinlerini,kibirlerini evlatlarının mutluluğundan daha çok önemsiyor.Değiştiremezsiniz sadece daha fazlası eklenir yaşadığınız travmalara hiç gerek Yok .
Aynen öyle canım, nekadar kolay vazgeçmișler, yazıklar olsun, acıdım eșineEvet. Bu tavırları da bana değil, kendi çocuklarına. Gerçekten çocuklarını seven bir aile, oğlum veya kızım istiyorsa bize kucak açmak düşer diye düşünen ailelerdir. Tıpkı herşeye rağmen benim ailemin yaptığı gibi.
Canım gerçek olmaz olur mu gercek olmasa Kuran olmayan bir şeyi yasaklar mi büyü var malesef tabiki o bile Allah izin verirse olur yapanın da yapılanın da sınavı olabiliyor o yüzden Ayet-el Kürsi ve anlamları kuvvetli dualardan as evine oku sesli aç evinde dinle sende söylüyorsun anlamlandiramiyorum diye büyü de tam bunu yapar iste sebepsiz kötülük olur ayrılık olur kavga olur soğukluk olur vesaire ALLAH yapanın da yaptiraninda belasını versin ama var isteAllah razı olsun, sağolun. Bende en çok inanmasam da bu tarz şeylerden korkuyorum. Çünkü vaktiyle bizi ayırmak için herşeyi yaptılar. Ve bazen herşey o kadar kötü gidiyor ki sebepsiz ve bir anda, anlamlandıramıyorum. Beddua mı ediyor uzaktan bilmiyorum, biraz da iyi olmak istememin sebebi o. Ah almamak.
Bence bu saatten sonra hazır düzeninizi kurmuşken bir daha muhattap olmayın. Anlaşamıyorsunuz bu belli, zorlamayın. Zaten sorunların büyüğünü yaşamışsınız ilerde daha ne olabilir ki? Eşiniz gün gelir başa kakar isyan eders e ailemden beni ayırdın diye bu mu çekinceniz? Öyleyse böyle bir şey yaşamamak için ailesi hk hiç olumsuz konuşmayın. Her zaman, ben görüşmüyorum ama senin annen o, görüş hayatım git hayatım ara hayatım vs vs diye yapıcı olun. Siz ilişkinizi ayırdınız ama eş hala evlatları vurgusunu yapın.
Canım gerçek olmaz olur mu gercek olmasa Kuran olmayan bir şeyi yasaklar mi büyü var malesef tabiki o bile Allah izin verirse olur yapanın da yapılanın da sınavı olabiliyor o yüzden Ayet-el Kürsi ve anlamları kuvvetli dualardan as evine oku sesli aç evinde dinle sende söylüyorsun anlamlandiramiyorum diye büyü de tam bunu yapar iste sebepsiz kötülük olur ayrılık olur kavga olur soğukluk olur vesaire ALLAH yapanın da yaptiraninda belasını versin ama var iste
Sen dediklerimi yap kadin da potansiyel var çünkü
En güzeli .kimseye bir şey anlatmak zorunda değilsiniz.Herşey normal olsaydı zaten böyle tatsızlıklar yaşanmazdı.
Mesela Annem sevmez gelinlerini ancak geldiklerinde çaylarının şekerlerine kadar koyar karıştırır bana nasılsa onlarada öyle davranır :).Tek bir kelime etmez oğullarına olumlu ya da olumsuz onlarla ilgili. onlar iyi olsun evlerinde bana yeter der susar.Şans işte bana da zor yerden çıktı sorular :) Biz de görüşmemekten ziyade korumaya çalışıyoruz kendimizi eşimle birlikte .Böyle daha mutluyuz .
Yok yanlış anlattıysam düzelteyim siz tabi ki ayırmadınız olanlar ortada. Ne güzel eşiniz anlamış sizi, sizi tercih etmiş.Hani ilerde öyle söyler mi diye mi çekiniyorsunuz diye söyledim. İlerde olmasından korktuğunuz sorun bu mu acaba diye söyledim. Zaten yapıcı davranıyorsanız bu olamaz o halde.Ben kimseyi ayırmadım ki evliliğimizin bitmesi için bir sebep olmadığından, bir kusurum,hatam da olmadığından eşim benim peşimden geldi. Gelmeyebilirdi de, yani ben kimseyi zorlamadım. Ve sürekli bu şekilde yapıcı olduğum için kazandım belkide. Bana onca şey yapmış olmasına rağmen, bayramda,seyranda,özel günlerde ben gitmesem bile zorla gönderirim eşimi. Yeğenlerini bende çok severim mesela, sadece onları sorarım gidip geldikçe.
Merhaba hepsini okudum. Sizde onlara yüz vermeyin. Böyle insanlar onları insan yerine koymadığınızda size değer veriyor .boşver
Yok yanlış anlattıysam düzelteyim siz tabi ki ayırmadınız olanlar ortada. Ne güzel eşiniz anlamış sizi, sizi tercih etmiş.Hani ilerde öyle söyler mi diye mi çekiniyorsunuz diye söyledim. İlerde olmasından korktuğunuz sorun bu mu acaba diye söyledim. Zaten yapıcı davranıyorsanız bu olamaz o halde.
Tabi ki var neden olmasın. O akıl verenlerin dediklerini yapmayın. Hem neyi neden çatlatasınız ki. İlk başlarda bende çok takıyorum ama eşimin ailesi otobüste yan yana otursak selam vereceğim insanlar bile değil. Hayatımda yerleri yok. Nasıl ki dünyada milyarlarca yabancı var benim umrumda değil, onlarda aynı şekilde. Kısacası benim için yoklar. Sizde hiç düşünmeyin. Eşinizle evinizde mutlu mesut yaşayın. İşinize gücünüze bakın, sınavınıza odaklanın. Kısacası hayatınız için önemli eylemleri gerçekleştirin.
Sorduğunuz soru ile konunuz farklı.. Onlarla görüşmek istemeyen siz değilsiniz, onlar sizinle görüşmek istemiyor, niye bu yükü siz yükleniyorsunuz peki? Konunuzda onlara bayramda da olsa gitmeyi kabul ettiğinizi, düğünlerde masalarına oturduğunuzda onların çekiğ gittiğini yazmışsınız ama soruda onlara yüz çevirdiğinizde böyle sürdürülebilir mi diye soruyorsunuz... Siz yanlış yapmadınız. Aynı apartmanda oturmayı istememek suç değil, çift olarak kendi kararlarınızı vermek suç değil, sizi nasıl da manipüle etmişler böyle?
Su akar yolunu bulur, ne güzel yoğunmuşsunuz, hiç düşünmeyin bunları, siz yanlış bişey yapmadınız. Eşinize destekçisiniz, o da sizin arkanızda en önemlisi bu. Uzun vadede herşey yoluna girer merak etmeyin.
İki cihan saadeti dilerim..
Ne güzel kurtulmuşsunuz allah sizin içinizi biliyor sila-i rahim için yılda bir kez olsun görseniz yeterli ki sizin isteğiniz görüşmek istemeyen onlar. Bence hiç bozmayın aynen devam belli ki bu huzurlu günlere zor gelmişsiniz allah daim etsin
Kocaları seçerken aklımız nerdeydi çok merak ediyorum! :)Evet onlar gibi düşünmeyi empoze etmişler ama neyse ki o binadan çıkınca kendime geldim az da olsa...
Ayrıca bana en başında evin ayrı ama yaşantımız, kesemiz aynı olacak demeleri gerekiyordu. Önce eşimin, sonra ailesinin. Kandırılmış gibi hissettim resmen, öfkelenmek için o kadar çok sebebim var ki ama bigün kızım neden suratın asık demediler? Sürekli omların beklentileri!! Böyle insanlar beni irite ediyor. Eşim de bigün neyin var demedi, bazen Hale’n çok yalnız hissediyorum. Hiçbir zaman omzuma dokunup, üzülme geçecek diyen bir eşim olmadı. Hala da yok. Kendi mücadelemi kendim veriyor gibi hissediyorum bazen.
Herkes hemfikir konu sahibi.
Dertsiz basina dert arama.
Bende senin gibi dusunurdum...o onun annesi zart zurt diye.
Peki karsi taraf hic dedimi oglumun yuvasi oglumun sevgilisi esi diye? Demedi demezler.
Gelin diye diye toplumumuzu sindirmisler.
Kimseye kendini begendirme. Aman esimin ailesiyle iyi olmaliyim deme.
Gerek yok. Kendi yuvani kurdun bitti.
Karsi taraf oglumun yuvasi vs diyormu demiyor. Butun umudunu kez o yuzden.
Bak benim nenem de gelininden sikayet ediyor gelmiyor diye ama olsun yeterki oglum mutlu olsun herkes ayriliyor onlar ayrilmasin yeterki diyor. Gelinine yine de saygi duyuyor ele gune laf ettirmiyor.
Senin kv tipik ruh hastasi kaynana sendromuna girmis. Iyi oluruz buyuk bir aile oluruz diye beklentilerini umutlarini topyekun at sil aklindan.
Hatta o kadinin yuzune dahi bakma. Sana pskolojik siddet uygulamis resmen.
Onun emirleri istekleri senin hayatinda gecmez gecemez. Kim ki o? Allahin kulu.
Sallaaaaaaa gitsin. Vur patlasin cal oynasin..hayatina bak.
Ayrica oyle insanlar uc gunluk dunya ve iyi niyetten anlamazlar. Yuz bulurlar seni daha fena yaparlar. Onlarin iyi niyetleri ancak dilde o da ogluslarina karsi. Icraata bakarsan yanlarinda dahi oturmuyorlar oglunun yuvasi icin deyipte.
Kocaları seçerken aklımız nerdeydi çok merak ediyorum! :)
Evliliğin ilk zamanları kendi kendime sorardım hep böyle, zamanla düzeldi bazı şeyler.. Eğitim durumunuzun eşinizden farklı olması sizi anlamamasında etkili oluyor mu sizce?
Ama şunu asla unutmayın insanın kendi kendine ettiğini başkası etmez derler, yaşadıklarınızı içinizde sürekli tekrarlayarak onlara karşı sürekli tetikte bekleyerek mutlu olamazsınız. İçinizdeki sıkıntıyı atmak için çaba gösterin. Sılai rahimden siz değil eşiniz sorumlu bunu da unutmayın, teklif etmişsiniz işte daha ne yani.
Nerdeyse 11 senelik evliyim senelerdir bu sorunun cevabini aradim,hala da bulamadim ama sana sunu tavsiye edebilirim gercekten onlarla gorusmeyi ictenmi hissediyorsun yoksa ileride esin sorun eder diye endisenden oturumu gorusmek istersin?bu cok onemli eger gercekten gorusmek falan istemiyorsan gorusme kendini onlarsiz mutlu hissediyorsan boyle ysamaya devam et,gerek esinin gerek ailesinin senin hakkinda ne dusundugunu zerre umursama,olaki iyi niyetli bir yaklasimlari olur sende adim atarsin ama seni umursamadiklari anlarda onlara adim atman onlari simartmaktan egolarini sisrmekten oteye gitmez...Suan ben calismiyorum esimlede babasi ortaklar dolayisiyla maddi anlamada esim babasina bagli oldugu icin ben bagimi koparamiyorum,ama ne zamanki calisip kazanmaya baslarim inan yasadiklari yere neresi cok uzaksa orada yasicam o zamana kadar sessiz beklemedeyim.Vicdan meselesine gelince hic vicdan yapma Allah kimin ne oldugunu gayette biliyor adaletinden asla sasmaz merak etme,sen onlarin ogullariyla bagini koparmalarini istemedin uzak yasayip huzurlu olmak istedin buda en dogal hakkin.Egerki birilerine saygi ve hurmetten zorla tahammul ediyorsan ve bu senin artik kisiligine zarar veriyorsa dinen gorusmeme hakkina sahipsin olmuyorsa olmaz bazen.Bence suan huzurlu isen tadini cikar hic de umursama onlari bende oyle yapiyorum eskiden kv onunde pervane oluyorddum esimle bile kavga etse ben gider gonluni alirdim simdi hiccc umursamiyorum kaprislerini cok umursamadigimi gorunce eski haline donuyor...Kimse kimsenin kahrini kaprisini cekmek icin yaratilmamis,esinin de keyfi bilir ister ilerde sorun yapar ister yapmaz cok da dert etme az yer anasina bir kole tutar pamuklara sardirir anacigini...