Eşiniz ailenize karşı çok ayıp ediyor. Benim gözlemlediğim kadarıyla erkekler, gelinin ailesi sizinki gibi hicbir seye karışmamıs olsalar bile sırf kızlarının arkasında durdukları için aileye soğuk davranarak tepki gösteriyor. Evini terk eden kadını o raddeye getiren sebeplere değil de, ailenin kızlarının arkasında durmasına odaklanıyorlar. Sanki ayrılmalarına sebep olan kendi aileleri değil de kızlarına kucak açan gelin ailesi gibi saçma bi düsünceyle kendi taraflarını aklıyorlar.
Bir diğer sebep, sizin ailenize bayramda gelirse yakın olursa yer icerse duyulur ve ailesi tepki gösterir yada kırılırlar diye korkuyordur. Bu aile " o bize bayramda bile gelmiyor ama sen onun ailesine içgüveysi mi oldun" der çünkü bence. Eşiniz de ailesine karşı bende onun ailesiyle görüsmüyorum diye aklınca dik durduğunu düsünüyor gibi. Size misilleme yapmıyor, ki siz zaten gayet ılımlısınız gidelim beni de götür diyen tarafsınız. Eğer siz daha sert bi tutum icinde olsaydınız o zaman misilleme yaptığını düsünürdüm.
Birde şöyle bir sey var. Ne olursa olsun esinizin ailesi hakkında onunla kötü konuşmayın. Ben de evi terk etmistim ve ilk zamanlar eşim de annesi ile görüsmüyordu. Fakat zamanla yumuşadı şimdi görüsüyorlar. Fakat ben hicbir tepki vermiyorum. Sormuyorum. Gecmisi hatırlatmıyorum. Böyle yaptı böyle dedi demiyorum. Kapattım tamamen. Benim bu net duruşum yuzunden o da lafını açamıyor. Açsa eminim o da annesini aklamaya çalışır. Kendince sebepler bulmaya çalışır. Ama benden duyacağı lafları bildigi icin ne o konuşuyor ne de ben. Ilk zamanlar olayların şoku üzüntüsü ve siniriyle bir tepkileri oluyor ama sonra yumuşuyorlar. Ne de olsa kan bağı, aile. Bunu kabullenmek lazım. Oturup da sizinle annesinin arkasından atmaz ilk günkü gibi öfkeli olmaz. Açmayın eski konuları. O zaman öyleydı simdi laf söyletmiyor diye kendinizi yıpratmayın. Şımdı ben sürekli esime konussam elime ne gecer hic. Bana hak veriyor haklısın diyor, gorusmem icin zorlamıyor. Bu bana yetiyor. Sizde konusmayın konuları geçince bir yorum yapmayın. Hatta öyle yok sayın ki konuları bile geçmesin.