Jinekologlarin cinsiyetci yargilari

Şikayet edin doktoru. Dünyada duyduğum en saçma şey. Ayrıca ben bi olaya şahit olmuştum. Bir yakınımızın bakireyken ameliyat olması gerekti ve zarın ameliyatta zarar gördüğünün raporunu verdiler. Benimde baya jinekolojik rahatsızlıklarım oldu cinsel hayata erken başladığım içinde yıllardır çok doktora gitmem gerekti hiç böylesine rastlamamıştım. Trans vajinal ultrasonu hemşire çekemezki yani mümkün değil. Nerde ne aradığını nasıl bilecekki? Doktor dışında bunu yapanı ilk defa duydum. şanssızlıklar silsilesi sizi bulmuş.

hemşirenin smear alması nedir yahu? valla şok oldum, hemşire ne anlar bu işlerden?
yobazlık son noktaya gelmiş o şehirde, sorun doktorda değil bence, o şehir onu o hale getirmiştir, cunku ben de oyle bir yerde görev yaptım.

Merhaba, kronik bir cok rahatsızlığım var. Evlenmeden once de urologum israrla vajinal muayene olmam gerektiğini soylemisti. Bekaret tabum yok. Bu konularda oldukca rasyonel düşünürüm. O dönem yaşadığım ağrılar, bitmek bilmeyen hastaneye yatislar arasinda guya sehirdeki en iyi kadin dogum uzmanina özel bir hastaneye gittim. Durumu anlattim. Bekarsin, vajinal muayene yapamam dedi. Ama yapilmasi sart, yazili onay vererek muayene olmak istiyorum dedim. Mümkün degil yapmam, bekareti onemsemiyorum diye belirtirsem olmazmis. Ya gidip zardan kurtul gel yada bakire degilim diye beyan ver dedi. Yani saglik icin istiyorum demem yetmedi. Illa ki onda benim imzaladigim bakire degilim kanitim olacakmis! Başhekime bimere sikayet ettim ama hiçbir sey degismedi. Savunma olarak doktorlarımizin toplumun genel ahlakina uygun davranmasi bakanligin destekledigi bir uygulama dediler. Neyse... evlenince bu sefer baska bir kamu hastanesine gittim. Raporlarimi gosterdim endokrin ve uroloji doktorlarımin endiselerini dile getirdim. Hemen çocuk istemiyorum ama esimin ve benim önlenebilir bir problemi var mi, simdiden yapilmasi gereken tetkikleri yaptırmak istiyorum dedim. Doktor resmen benimle dalga gecti. 1 sene kesintisiz korunmadan ilişkiye girdikten sonra eger olmazsa o zaman gidecekmisim kontrole. E yas zaten 30 sayilir, bir kac yil da istemiyorum, ya sonra keske once muayene olsaydim tedaviye bir yerden baslasaydim dersem dedim. Sen istesen kocan istemez, hicbir erkek sperm testi falan yaptırmak istemez bosuna ugrasma dedi! Ben kadin çalışmaları alaninalanin calisan biri olarak sinirden cildirdim! Buna da neyse... bugun baska bir hastaneye gittim hic degilse pop smear testi, akinti kültürü ve hormon tahlili vereyim diye. Tabi oncesinde arastirdim yine basindan savmasin diye. Resmen doktoru ben yonlendirdim sunlari sunlari yapar misiniz diye cunku e sikayetiniz yoksa olunca gelin dedi hemen. Neyse vajinal muayene istiyorum dedim. Adam tamam siz perdenin arkasina gecip hazirlanin dedi. Ben hemsireyi cagiriyorum dedi ve cikti odadan. Hemsire hazirlanmama yardim edecek sandim. Hemsire hem smear testi icin pataloji aldi, hem akinti kültürü örneği aldi. Bi baktim kadin ultrasona da bakmaya baslayinca doktora seslendim. Doktor bey benim icin iceri gelip beni muayene etmenizde bir sakinca yok dedim. Arkadan sesleniyor yok boylesi herkes için daha rahat diye! Ben ultrasona sizin bakmanizi istiyorum dedim, bu seferde hemsireyle bir afalladilar. Bana imali sorular sormaya basladilar. Yok ne is yapiyormusum, esim nerede calisiyormus, vs... kendimi adami zorla taciz ediyorum gibi hissettirdiler. Oysa ki en dogal hakkim hekim tarafindan muayene edilmek. Hem hemsireye adaletsizlik degil mi bu? Jinekoloji bölümüne erkek hasta gelmeyecegine göre resmen hemsire kadin doktorun yerine çalışıyor ama maasi statuyu beyefendi hakediyor. Sinir oldum yaa. Nedir bu cinsiyetci yargılar? Yahu sen kadinin vajinasina bakamayacaksan niye bu branşı sectin? Off off. Yine husran. Dertlesmek istedim sizinle. Bu arada ilk gittigim doktor kadin, ikinci ve üçüncü erkekti. Zaten bu sehirdeki tum alternatifleri tukettim.
Türkiye iğrenç.
Benim kafadan birisiniz. En kısa zamanda bu b*k çukurundan kurtulmamız dileğiyle.
Geçmiş olsun

Smeari falan burada hemsireler aliyor da hemsirenin ultrasona bakip tani koyabilecegi heralde bi turkiyede oluyordur :KK53:
Ben de tam tersi erkek dr olsa gostermem ama doktorun bakmam diyenini ilk kez gordum hayatimda.

Şikayet edin doktoru. Dünyada duyduğum en saçma şey. Ayrıca ben bi olaya şahit olmuştum. Bir yakınımızın bakireyken ameliyat olması gerekti ve zarın ameliyatta zarar gördüğünün raporunu verdiler. Benimde baya jinekolojik rahatsızlıklarım oldu cinsel hayata erken başladığım içinde yıllardır çok doktora gitmem gerekti hiç böylesine rastlamamıştım. Trans vajinal ultrasonu hemşire çekemezki yani mümkün değil. Nerde ne aradığını nasıl bilecekki? Doktor dışında bunu yapanı ilk defa duydum. şanssızlıklar silsilesi sizi bulmuş.
zaten hukuksal olarak bunun yapilmasi sart. Saglik nedeniyle bekaretin bozulma ihtimali oldugu durumlarda hastanin yazili onayi alınıyor. Ama yazili onayda yetmedi

Bu olaylar silsilesini nadiren yaşanabilecekler listesine koyduğumdan doktorların tutumu hakkında genelleme yapıcı malum cümleleri kurmayayım.
Erkek olup da muayenesini yapan tonlarca jinekolog var çünkü, size nadiri denk gelmiş.
Adamın doktorluk vasfı taşıyıp da kadın hastasını kontrol etmemiş olması ve üstelik de siz ısrar edince mesleğinizin sorulması çok nahoş, meslekten kastın ne olduğu düşüncesi nahoş çünkü. Tesadüf bi soru değil o.
Ayrıca muhtemelen dini inançları yüzündenmiş o saçma tutumu.

Dini inançlari ise, niye o bransi seçti? Niye atiyorum beyin dokturu degilde jinekolog oldu? Sanki o bölümü okurken bilmiyormuyduda kadinlarin vajinasini görecegini?

Ha sonradan dini konuda hasaslastiysa, o zaman baze seylerden feragat edecektir!! Konu sahibi, sana sesleniyorum, kesinlikle bu adami sikayet et. Ne kadar yüksek merci varsa, hepsine sikayet et. Bu adam isini yapmiyor, üstüne bide hemsire bu adamin isini yapiyor. Sadece adaletsizlik degildir bu. Bu sekilde bide hemsire tarafindan yalnis sonuçlar verebilir. Bu adam kim bilir kaç kadini kandirmistir "vajinal dogum yapamazsiniz" diye, sezeryan yapip, parasini almistir üstelik!!

Yemin ediyorum, çok sinir oldum bu adama!

ben özelde de devletdede erkek doktora muayene oldum. zaten belden asagiya bez ortuyosn ultrason aletini nerdeyse bakmadan takiyo. iki uc erkek dr. degistrdm hepsi oyle yapti bu senin doktorlar neyin tribindeyse.

Iyi de arkadaslar dini inanciyla ne alakasi olabilir ki? Hastalikta tedavi yollarinda her sey mubahtir. Din ile alakasi yok. Bi arkadas da demis sanirim kucuk bir yer oldugu icin demekki kadinlar doktorun bakmasini istemiyorlar. Doktor da kendini öyle kurmus..

Tereddut etmeden sikayet etmenizi tavsiye ederim. Herkes adam gibi meslegini icra etsin ya da gitsin koyune bag, bostanla ugrassin.

Ayrica konunun dinle ne alakasi var? Bu bir meslek. Bir jinekolog icin vajinanin bir gozden veya kulaktan farki var midir? Her biri organ degil mi? Yoksa vajina lanetlenmis, ayipli bir organ mi? Etmeyin, eylemeyin.

hemşirenin smear alması nedir yahu? valla şok oldum, hemşire ne anlar bu işlerden?
yobazlık son noktaya gelmiş o şehirde, sorun doktorda değil bence, o şehir onu o hale getirmiştir, cunku ben de oyle bir yerde görev yaptım.
malesef bende artik bunun tesaduf olmadigini düşünüyorum. Doktorlara da tum kabahatli diyemiyorum çünkü ulkemiz malesef bu tarz bir politika yoneliminde.

Bencede size denk gelmis.Burada ben bekarim ve onemsiyorumda sorunum yokken test istedi.Pko hastasiydim ve adam ultrasonu cok alt taraflara indirdi sonra tip tip bakince bitti dedi.Cok uyuz olmustum.Ama haklisiniz testi hemsire yapabilir ama kontrol etmeli doktor bi bence

:KK57::KK57:
En son olaya şok oldum
Ben küçük bir şehirde büyüdüm. Ama böyle şeyler hiç duymadım.
Ama iyi demişsiniz helal olsun.
Bekarken vajinal muayene etmemelerini anlayabiliyorum, bununla ilgili sonradan sorun çıkaran hastalar duydum. Ben bile böyle şeyler duydumsa onlar neler yaşıyordur Allah bilir.

Muayene ritüeli, yapılacak tahlil tekkik konusu inan küçük şehirde yaşadığın bi olgu değil.
Ben İstanbulda yaşarken, özel hastaneye gidip tek bir tane tahlil yapılmayıp, üstelik ben öneri de bulunduğum halde yok gerek yok diyip diyip postaladılar beni. Bu ay klomeni kullandım çok ağrım oldu acaba ilaçtan mı diye söylediğim halde aman bişey olmaz kullan kullan dedi.
Bi gün ürologluk bi işim oldu. (Bu arada o ilk doktorumu değiştirdim. sadece ultrasona tutup tutup gönderdiği için)Ordaki doktor kistimi gördü, kadın doğumcuna git dedi. Gittiğim doktor aman korkutmasınlar, ben vajinal muayene yapıyorum en iyi ben görürüm dedi. Ve bilemiyorum belki o zaman 8 cm olan kistimi doktor diploması olan o hanım göremedi. 2 ay sonra Samsuna taşındığımda burdaki hem de devlet hastanesindeki doktor, üstten muayene yaptığı halde ultrason cihazını koyar koymaz gördü kisti ve 9 cmdi. Şimdi her tahlilim tetkikim yapıldı ama neye yarar. O kistim 10 cm oldu, diğer yumurtalığımda da kist büyümeye başladı. Çocuk istiyorum bi taraftan, doktorum ameliyat etmek istemiyor. Çektiğim ağrılar yüzünden ölmek istiyorum. Ne bileyim karışık şeyler.

Olmadı bi başka doktora olmadı bi başka doktora. Biliyorum zor ama yanlış teşhisten iyidir.

malesef bende artik bunun tesaduf olmadigini düşünüyorum. Doktorlara da tum kabahatli diyemiyorum çünkü ulkemiz malesef bu tarz bir politika yoneliminde.
sırf doktor smear almaya meraklı demesinler diye yapmıyordur. özel hastane ise patronun baskısı da vardır, diyorum ya öyle iğrenç bir yerde çalıştım, mecburen o pis zihniyete bürünmüş olabilir, çünkü ben de öğretmenlik yaparken istemeden yobazlaşmıştım, acaba aynı yer mi?:-)

Iyi de arkadaslar dini inanciyla ne alakasi olabilir ki? Hastalikta tedavi yollarinda her sey mubahtir. Din ile alakasi yok. Bi arkadas da demis sanirim kucuk bir yer oldugu icin demekki kadinlar doktorun bakmasini istemiyorlar. Doktor da kendini öyle kurmus..

Zaten dini inanç, neden olarak saçma olur. Hani mübahta olsa, kadinin vajinasini görmek istemiyorsan, o bölümü seçmezsin zaten diye düsünüyorum.

Kendini öyle kurmus diyelim, o zaman konu sahibine niye meslegini felan soruyor? Sanki yaptigi çok ayipmis gibi? Ben açikçasi çözemedim. Sadece yaptigi çok yalnis oldugunu düsünüyorum.

:KK57::KK57:
En son olaya şok oldum
Ben küçük bir şehirde büyüdüm. Ama böyle şeyler hiç duymadım.
Ama iyi demişsiniz helal olsun.
Bekarken vajinal muayene etmemelerini anlayabiliyorum, bununla ilgili sonradan sorun çıkaran hastalar duydum. Ben bile böyle şeyler duydumsa onlar neler yaşıyordur Allah bilir.

Muayene ritüeli, yapılacak tahlil tekkik konusu inan küçük şehirde yaşadığın bi olgu değil.
Ben İstanbulda yaşarken, özel hastaneye gidip tek bir tane tahlil yapılmayıp, üstelik ben öneri de bulunduğum halde yok gerek yok diyip diyip postaladılar beni. Bu ay klomeni kullandım çok ağrım oldu acaba ilaçtan mı diye söylediğim halde aman bişey olmaz kullan kullan dedi.
Bi gün ürologluk bi işim oldu. (Bu arada o ilk doktorumu değiştirdim. sadece ultrasona tutup tutup gönderdiği için)Ordaki doktor kistimi gördü, kadın doğumcuna git dedi. Gittiğim doktor aman korkutmasınlar, ben vajinal muayene yapıyorum en iyi ben görürüm dedi. Ve bilemiyorum belki o zaman 8 cm olan kistimi doktor diploması olan o hanım göremedi. 2 ay sonra Samsuna taşındığımda burdaki hem de devlet hastanesindeki doktor, üstten muayene yaptığı halde ultrason cihazını koyar koymaz gördü kisti ve 9 cmdi. Şimdi her tahlilim tetkikim yapıldı ama neye yarar. O kistim 10 cm oldu, diğer yumurtalığımda da kist büyümeye başladı. Çocuk istiyorum bi taraftan, doktorum ameliyat etmek istemiyor. Çektiğim ağrılar yüzünden ölmek istiyorum. Ne bileyim karışık şeyler.

Olmadı bi başka doktora olmadı bi başka doktora. Biliyorum zor ama yanlış teşhisten iyidir.
cok gecmis olsun. Iste bende bundan korkuyorum. Istanbula gidecegim artik sonuclar cikinca. Ugrasamayacagim bunlarla. Herseyden onemlisi benim sagligim ve zamanim

öncelikle Türkiye gibi bir yerde hymenin yırtılması cinsel ilişkiye girmekle eşdeğer görülüyor.
60 yaşında olup da hala vajinal muayene olmayanlar var.
yani bu kadar tabu olan bir yerde bakire olana kimse genital muayene hele hele vajinal usg filan yapmaz.
çünkü imzalı kağıt bile olsa -sizin için demiyorum- yarın öbür gün hastanın gelip de ama ben bakireydim, benim bekaretimi bozdular diye şikayet edip dava açmayacağını bilemeyiz.
çünkü bu rezalet sistem hekimlerin defansif olmasına sebep oldu.
yakında kimse riskli bir ameliyat bile yapmayacak.

2.si genelde 1 sene dolmadan bir şey yapmıyorlar ve doğru demiş dr. bile olup sperm testine yanaşmayan çok var, hatta 15 sene evli olup kadında problem olup eşi sperm vermediği için tedavi olmayanları bile biliyorum.
tıpta algoritmalar vardır, genelde onlara göre teşhis tedavi planı yapılır, hee tahlil vs. isteyebilirdi ama hiç denemeden de en azından birkaç ay ya da hiç şikayet olmadan tahlil yapmazlar genellikle.

3.sü de smear vs. ebeler de alır, onlar bunun eğitimini alıyorlar ama usg'yi de ebenin yapmaya çalışması garip tabi ki, bu konuda haklısınız, gelip kendi yapması lazım tabi. acaba ne düşünüp de ebeye bıraktı? enteresan yani..
sonuçta adam bir jinekolog, vajina da en çok gördüğü yerdir onun yani. garip bir olay.

Adam tamam siz perdenin arkasina gecip hazirlanin dedi. Ben hemsireyi cagiriyorum dedi ve cikti odadan. Hemsire hazirlanmama yardim edecek sandim. Hemsire hem smear testi icin pataloji aldi, hem akinti kültürü örneği aldi. Bi baktim kadin ultrasona da bakmaya baslayinca doktora seslendim. Doktor bey benim icin iceri gelip beni muayene etmenizde bir sakinca yok dedim. Arkadan sesleniyor yok boylesi herkes için daha rahat diye! Ben ultrasona sizin bakmanizi istiyorum dedim, bu seferde hemsireyle bir afalladilar. Bana imali sorular sormaya basladilar. Yok ne is yapiyormusum, esim nerede calisiyormus, vs... kendimi adami zorla taciz ediyorum gibi hissettirdiler. Oysa ki en dogal hakkim hekim tarafindan muayene edilmek
Hemşire değil de asistan hekim olmasın? Hemşire kim vajinal muayene yapmak kim? Bunun için değilse bile yargılayıcı yaklaşımından dolayı mutlaka şikayet edin.

X