- 15 Mayıs 2013
- 1.777
- 6.817
- 38
-
- Konu Sahibi TrulyScrumptious
- #11.161
konuş geveze konuş.. yaz bize geveze yaz.. bütün bildiklerini yaaaz!
yaz sonu canım nasip olursa eylül ekim gibi. Evet bende gidip kapalı alanda spor yapmaktan sıkılmıştım ve yaz gelmişti orda yapcagıma gidip temiz havada yaparım dedim tabi işler öyle dediğim gibi olmadı.Bizim burdakinin adı değişti şimdi lady fit diye biryer oldu sistem aynı ama adı değişti sadece neden bilmiyorumhayırlı olsun şimdiden, sezon sonu dediğin yaz sonu mı, sene sonu mu?
bana 2-3 hafta önce mesaj geldi. genel miydi, gittiğim şubeye özel bi kampanya mıydı bilmiyorum.
3 aylık üyeliğe 1 ay, 6 ay üyeliğe de 2 ay bedava.
aslında çalışma stili ve süresi çok cazip ama küçük bebeğim var.
her zaman git gel yapamam.. 2 sene önce haftanın 4-5 günü gidiyordum.
kesinlikle asıl problemim cok yemem cok aşırı yemekte değil mesela bugünü size özetleyeyimKızlar Selamlarrr,
Ben dün sabah ve akşam jillian level 2 yaptım (bir önceki günün telafisi vardı :))
Bugün jilian level 2/ 4. günü yapmayı planlıyorum.
Jillian ağır geliyorsa başlangıç için Leslie'nin walk at home'larını önerebilirim. Youtube da var.
T25 soran arkadaşlar ben de geçen gün o videoları öğrenip indirdim. normal sitelerde bulamadım torrent kullanıyorsanız torrentten indirebilirsiniz.
Tatlım Hikayeni okudum, ben de yıllarca aldım verdim, ama tabiki iş hayatına başlayınca gelenlerin gitmesi iyice zorlaştı. Anladığım kadarıyla üniversitedesin, yani benim gibi zavallı bir bankacıya göre daha çok hareket etme şansın var :)
Sana naçizane tavsiyem benim diyetisyenimin de bana hep söylediği bir şey kilo %60 yemek, %20 su % 20 spordur.
Günde 3 lt su içmen gerek o kiloda, spor zaten ara ara yapıyorsun ve s/m giyebildiğine göre aslında sıkı bir vücudun olduğunu anlıyorum. Ağır spor yapınca kas kütlemiz artar ve belli bir kilonun altına düşmemiz zorlaşır. O yüzden sen belki 60 kiloya düşersin ama görüntün 55 gibi olabilir. Sen kendi hedefini daha iyi bilirsin, hangi kiloda kendini daha iyi hissettiğini ona göre kendine kilo hedefi koy ve beslenmeli kesinlikle ve kesinlikle düzenle. Benim gözlemim senin en büyük eksikliğin ne yediğine dikkat etmiyor olman.
Birincisi kahvaltı yapıyor musun? İkincisi günde kaç öğün yiyorsun ve neler tüketiyorsun. Eğer diyetisyene gitme şansın yoksa bir çok diyetisyenin genel önerisidir bir gün sabahtan akşama kadar neler yediğini not al sonra yaklaşık kalorilerini ve besin değerlerini yaz (örneğin yediğin bir hamburger 100 gr protein 10 gr yağ 50 gr karbonhidrat gibi) insanlar çoğunlukla kaç kalori aldıklarına bakarlar ama önemli olan kaloriyi ne kaynaklı aldığımızdır, örneğin bir kaşık nutella ile 5 kaşık sebze yemeği aynı kalori olabilir (farazi konuluyorum eş değerlikleirni bilmiyorum örnek olsun diye söylüyorum bu değerleri) Fakat 5 kaşık yemek bizi tamamen doyurup günlük vitamin ihtiyaçlarımızın bir kısmını karşılayabilecekken nutelle ile 2 günlük yağ ihtiyacımızı sadece kaşık nutella ile almış oalibliriz. Ayrıca işin doymuş doymamış yağ tarafı var.
Özetle Clean-Eating diyorum sana, yani sağlıklı ve doğru beslenme
Eğer beslenme hakkında öneriler istersen geçmiş diyetisyen deneyimlerimle öğrendiklerimi seninle paylaşabilirim
kesinlikle asıl problemim cok yemem cok aşırı yemekte değil mesela bugünü size özetleyeyim
sabah kalktım 11 gibi kücük bi ekmeğe recel bandım ve kupa cay ictim
3 e dogru cok az bi makarna yanına cok az köri yedim
türk kahvesi ictim yanına 4 gofret yedim
ve saat 7 oldu suan bisi yemedim acıktımda.
Normalde kahvaltı yapıyorum her sabah 10 a kadar yapmıs olyorum yumurta kırıp yesillik falan. problemim fazla abur cubur gece gec atıstırmak bunuda bir türlü bırakamıyorum bu ünv.ortamı alıstırdı bide ucuz ne varsa ona yönlendim makarna nugget gibi :)
Canım diyetısyenının adını ozelden yazar mısın?Şimdi öğrencilik kısmını biliyorum bizde geçtik o yollardan o yüzden ucuza yöneliyoruz, ama illaki ucuz diye kötü beslenmemize gerek yok. Mesela biz makarna salatası yapardık, yani bol yeşillikli kocaman salata yapardık içine haşlanmış makarna koyardık boylece hem temiz karbonhidrat almış olursun hem de yeşillikle metabolizman canlanır.
Öncelikle benim gözlemim sen gündüz yeteri kadar beslenmediğin için akşama yükleniyorsun. Bunun yerine gündüz daha sık ara öğünlerle geçirip, akşam ders çalışırken sadece 5-6 tane badem, 2-3 tane kuru erik yesen, yanında da canın cok tatlı istiyorsa 1 cay bardagı süte tarçın serpsen senin sorunlar çözülecek gibi :)
Kafkaslarda bir söz vardır, kahvaltını tek başına, öğle yemeğini dostunla akşam yemeğini düşmanınla paylaş :)
Kahvaltıyı cok güçlü yapamadıysan ama günün en yogun öğünü öglen olsun senin için, çünkü gündüz aldıklarımızı yakıyoruz ama akşamları bu olmuyor maalesef.
Bir önerimde kesinlikle yürü, ben üniversitedeyken bölümle yurt arası 20 dk dı hep yürüdüm ve abartmıyorum suankinin 15 katı kötü besleniyordum ve 54 kiloydum :) yaş genç olunca iki adım yürümek bile etkili oluyo
soracağın şeyler varsa her zaman sorabilirsin, özelden de yazabilirsin aklına takılanları
Arkadaşar, göbek bölgemde ve yan kısımlarında fazlalıklarım var. Özellikle simit diye tabir ettiğimiz o yan kısımlardan kurtulmak istiyorum. Jillian yapıyorum faydalı ama bir de ekstradan göbek ve yan yağlar için programlar arıyorum. Önerebileceğiniz videolar var mı acaba? :)
canım tiffany roth diye bir abla var onun 10 dk lık videoları var bikini abs falan diye, youtube da arat bir sürü cıkar, bence cok basarılı bi kadın
Merhaba arkadaşlar,
Ben de bu DVD ye başladım. 5-6 kilo fazlam var ve sıkılaşsam fena olmaz:)
bununla beraber kolay kilo almamı sağlayan bağırsak tembelliği ve halsiz düşürüp yemeye iten kansızlık:) her ikisine de çözüm bulduktan sonra karar verdim bu bahar artık fit olucam:)
burada nasıl bi paylaşım yapıyorsunuz? kilo takibi gibi mi?
not: ben DVD deki level 1 i daha önce iki kere denedim ama bugünden itibaren düzenli yapıcam. bence ilk yaptığınızda ertesi gün de yapmak çokkk zor:)
herkesin hedefine ulaşması dileğimle:)
bunu nerde yaptırdınız bende yaptırırım istanbulda mı yasıyorsunuz? :) cünkü su icsem benimde göbek fena sisiyor fiyatınıda merak ettimKuzum genelde sporumuzu yazıyoruz, motivasyon için birbirimizle bilgilerimizi paylaşıyoruz.
Birincisi eğer bağırsak tembelliğin varsa ve maddi olarak seni çok sarsmayacaksa kesinlikle ve kesinlikle gıda duyarlılık testi yaptır. Ben yaptırdım çok memnun kaldım. Gıda duyarlılıgı, şişkinlik, ödem, halszlik, 1 bardak su içsen şişmene, 10 saat uyusan uykusuz ve dinlememiş kalmana, migren ve baş ağrılarına sebep olabiliyor. Ben de hep şişkinlik, su içsem yarıyor durumdaydım artık son dönemde ve yediklerime dikkat etmeme rağmen kilo almaya başlamıştım. Sonra bir baktım faydalı diye yediğim yoğurt bile bana dokunuyormuş çünkü mayaya duyarlılıgım cıktı.
Duyarlılıklar kalıcı değil duyarlılık seviyene göre bir süre o gıdaları tüketmeyip yani vücuduna unutturup sonra yasaklı süre doldugunda tekrar o yüyecekleri yemeye baslıyorsun. Benim duyarlılıklarım metabolizma hızımı o kadar düşürmüş ki dogal olarak su içsem yarıyordu. Normal insanlar dinlenirken 1200-1600 kalori harcarken ben 800 kalori harcıyormusum.
Ama bunun çözümü var neyseki. Kansızlığın ve şişkinliğin bana glutene karşı duyarlılıgın olaibleceğini düşündürdü. Bir süre glutensiz beslenmeyi dene bence, etkisini görürsen ona göre devam edersin.
bunu nerde yaptırdınız bende yaptırırım istanbulda mı yasıyorsunuz? :) cünkü su icsem benimde göbek fena sisiyor fiyatınıda merak ettim
aa ilk defa duyuyorum çok teşekkür ederim bakıyorum hemen :) ben de gene jillianın 6 week 6 pack programını mı yapsam diyodum. Bu 10 dakkaymış daha iyi :)
bak sana yeni video buldum
bunun gibi bir sürü videosu var ablanın istediğin bölgeyi çalıştırabilirsin, enerjisi de güzel
süpermiş izledim de gayet yararlı bir videoya benziyorkısa olması daha güzel :) çok teşekkür ederim sayenizde şu fazlalıklardan kurtulcam
Kuzum genelde sporumuzu yazıyoruz, motivasyon için birbirimizle bilgilerimizi paylaşıyoruz.
Birincisi eğer bağırsak tembelliğin varsa ve maddi olarak seni çok sarsmayacaksa kesinlikle ve kesinlikle gıda duyarlılık testi yaptır. Ben yaptırdım çok memnun kaldım. Gıda duyarlılıgı, şişkinlik, ödem, halszlik, 1 bardak su içsen şişmene, 10 saat uyusan uykusuz ve dinlememiş kalmana, migren ve baş ağrılarına sebep olabiliyor. Ben de hep şişkinlik, su içsem yarıyor durumdaydım artık son dönemde ve yediklerime dikkat etmeme rağmen kilo almaya başlamıştım. Sonra bir baktım faydalı diye yediğim yoğurt bile bana dokunuyormuş çünkü mayaya duyarlılıgım cıktı.
Duyarlılıklar kalıcı değil duyarlılık seviyene göre bir süre o gıdaları tüketmeyip yani vücuduna unutturup sonra yasaklı süre doldugunda tekrar o yüyecekleri yemeye baslıyorsun. Benim duyarlılıklarım metabolizma hızımı o kadar düşürmüş ki dogal olarak su içsem yarıyordu. Normal insanlar dinlenirken 1200-1600 kalori harcarken ben 800 kalori harcıyormusum.
Ama bunun çözümü var neyseki. Kansızlığın ve şişkinliğin bana glutene karşı duyarlılıgın olaibleceğini düşündürdü. Bir süre glutensiz beslenmeyi dene bence, etkisini görürsen ona göre devam edersin.