Kızlar Selamlarrr,
Ben dün sabah ve akşam jillian level 2 yaptım (bir önceki günün telafisi vardı :))
Bugün jilian level 2/ 4. günü yapmayı planlıyorum.
Jillian ağır geliyorsa başlangıç için Leslie'nin walk at home'larını önerebilirim. Youtube da var.
T25 soran arkadaşlar ben de geçen gün o videoları öğrenip indirdim. normal sitelerde bulamadım torrent kullanıyorsanız torrentten indirebilirsiniz.
Tatlım Hikayeni okudum, ben de yıllarca aldım verdim, ama tabiki iş hayatına başlayınca gelenlerin gitmesi iyice zorlaştı. Anladığım kadarıyla üniversitedesin, yani benim gibi zavallı bir bankacıya göre daha çok hareket etme şansın var :)
Sana naçizane tavsiyem benim diyetisyenimin de bana hep söylediği bir şey kilo %60 yemek, %20 su % 20 spordur.
Günde 3 lt su içmen gerek o kiloda, spor zaten ara ara yapıyorsun ve s/m giyebildiğine göre aslında sıkı bir vücudun olduğunu anlıyorum. Ağır spor yapınca kas kütlemiz artar ve belli bir kilonun altına düşmemiz zorlaşır. O yüzden sen belki 60 kiloya düşersin ama görüntün 55 gibi olabilir. Sen kendi hedefini daha iyi bilirsin, hangi kiloda kendini daha iyi hissettiğini ona göre kendine kilo hedefi koy ve beslenmeli kesinlikle ve kesinlikle düzenle. Benim gözlemim senin en büyük eksikliğin ne yediğine dikkat etmiyor olman.
Birincisi kahvaltı yapıyor musun? İkincisi günde kaç öğün yiyorsun ve neler tüketiyorsun. Eğer diyetisyene gitme şansın yoksa bir çok diyetisyenin genel önerisidir bir gün sabahtan akşama kadar neler yediğini not al sonra yaklaşık kalorilerini ve besin değerlerini yaz (örneğin yediğin bir hamburger 100 gr protein 10 gr yağ 50 gr karbonhidrat gibi) insanlar çoğunlukla kaç kalori aldıklarına bakarlar ama önemli olan kaloriyi ne kaynaklı aldığımızdır, örneğin bir kaşık nutella ile 5 kaşık sebze yemeği aynı kalori olabilir (farazi konuluyorum eş değerlikleirni bilmiyorum örnek olsun diye söylüyorum bu değerleri) Fakat 5 kaşık yemek bizi tamamen doyurup günlük vitamin ihtiyaçlarımızın bir kısmını karşılayabilecekken nutelle ile 2 günlük yağ ihtiyacımızı sadece kaşık nutella ile almış oalibliriz. Ayrıca işin doymuş doymamış yağ tarafı var.
Özetle Clean-Eating diyorum sana, yani sağlıklı ve doğru beslenme
Eğer beslenme hakkında öneriler istersen geçmiş diyetisyen deneyimlerimle öğrendiklerimi seninle paylaşabilirim