Popüler Konu Jilet izi giderme

evet canm bendim ameliyat olmuş resimlerim burada var arkadaşm olursan bakabilirsin,ayrıca şimdi lazer tedavim var 2seanstan sonra kabukları atsın tekrar resim koyucam buraya,herkeze yardımcı olmak istiyorum,herkezdende aynı desteği bekliyorum arkadaşlar,bilgilerimizi paylaşalım

Arkadaşlar geçmiş bayramınız kutlu olsun. Aslında bayram geçmeden de (bayramın birinci günü) buraya bayram mesajları yazmıştık ama anlayamadığım bir nedenle silinmiş. Neyse Sibel'in de dediği gibi bilgi paylaşmaya devam arkadaşlar.

bir şey sorucam silwister sen dilek hanıma olduğun ameliyat sonrası zaten lazer seanslarına gitmedin mi iz için?

bir şey sorucam silwister sen dilek hanıma olduğun ameliyat sonrası zaten lazer seanslarına gitmedin mi iz için?

kızlar bu işle çok uğraşmış olanlara bir sorum var. Bnim dirsek üstü kısımda 3 tane kabarık iz var. kabarıklığı dermabrazyonla giderip tıbbi makyaj düşünüyorum. yada yatay olarak üçünede üç tane dikişmi attırsam? sonramı tıbbi makyaj yaptırsam

bi kaç doktora sordum. kabarıklığı düzeltmede en iyi yöntem dermabrazyonmuş. dikişte yine hafiçe bir kabarıklık kalıyormuş. Neden bunu düşünmüyorsunuz kızlar dermabrazyonla düzleştitip tıbbi kamuflaj mantıklı bir yol gibi.

Ladyteaser. Bu sayfadaki birkaç yorumdan anladığım kadarıyla ,tedavi olan ve tavsiyede bulunan bizlerin yorumlarını pek okumadığın izlenimine kapıldım. 'Doktora sordum yok öyle bir gelişme dedi' demişsin ama var öyle bir gelişme ve ben kendimde uygulatıyorum. Buradan da 2 aydır yazıyoruz. Adı fraksiyonel lazer. Dün üçüncü seansıma girdim ve şimdiden bazı bölgelerde hiç iz kalmadı. Halecan senin ciltte kabarıklık problemin var anladığım kadarıyla. Yani bizden farklı bir durum. Bu durumlarda dermabrazyon uygulanıyor ama riskleri de var. En büyük tehlike ciltte normal tenden farklı koyu bir leke kalması. Bunu da tıbbi makyajla düzeltiriz diyorlar. Tıbbi makyaj bildiğimiz makyaj. Yani evden çıkarken koluna kapatıcı fondoten yada benzeri ürünler sürüyorsun yıkanınca çıkıyor. :26: Suratımıza sürünce kozmetik makyaj, kolumuza yara kapatma amaçlı sürersek adı tıbbi makyaj oluyor. Tıbbi kamufulaj dedikleri ise bildiğin dövme. Genelde sedef yada ağır vitiligo hastalığı olanların ve tedavi şansları bulunamayanların uyguladığı yöntem. O kadar çaresiz hissediyorlar ki ten rengine birkaç tona yakın bir renge razı oluyorlar. Tenimiz yazın farklı kışın farklı tonlar alıyor. O bölge ise ömür boyu tıbbi kamuflajın yapıldığı renk neyse o olarak kalıyor. Ben olsam dermabrazyonu son çare olarak düşünürdüm. Kolundaki izlerin durumuna göre ince dikiş sonrasında fraksiyonel lazer düşünülebilir.(bu sadece bir öneri ben doktor değilim sadece sesli düşünüyorum) Ben dikişlerimde fraksiyonel lazerden çok iyi sonuç aldım. Sibel'de (silwister) şu anda dikişleri üzerinde uygulatıyor. Onun da sonuçları yakın zamanda gelir.

ayrıca burda arkadaşlarımızın bayramını tebrik etmiştik msj.larımız niçin siliniyor hiç anlam veremedim..

pekiya bu ince dikiş dediğin sanırım iğnesiz olan.Kabarıklık olma ihtimali var dimi dikişte. dermabrazyonda dümdüz oluyor onuda tenizin rengine boyamak çok mantıklı gibi. ama yaz kış farkında artık yazın yarım ton daha koyuya boyatmak gerekli heralde:) gerçi güneş koruyucu ile aşılabir gibi geliyor. Ne dersiniz. Benim sadece 3 tane aralarında da birbucuk parmak mesafe var??

Nilcim slm dün hemen çıkmışsın dr.umuz söyledi gelişmeler iyimiş :)

Sibel'cim 17;30 Bursa feribotuna biletim yoktu. Yetişebilmek için hemen çıkmak zorunda kaldım hayatım. 15 Aralıkta saat 14;00 gibi 4. seansa gireceğim. Sana da aynı tarihi verdilerse belki o zaman görüşürüz. Doktor sonuçlarımı çok beğendi. Bu tedavi bizim vakalarımızda daha yeni uygulandığı için o da benim sonuçlarımı merakla bekliyor. Gidince beni görür görmez yanına çağırıp kollarıma baktı. Hemşireyi çağırıp onada gösterdi. 10 senedir lazer konusunda çalışan Dr. Ethem bey bile bu yeni sistemin ciltteki sonuçları hakkında heyecanlanabiliyorsa gerçekten biz ilklerdeniz diye düşündüm. Sen nasılsın? İlk seansın sonuçları tatmin etti mi seni? Dikiş izlerinde sonuçlar olumlu mu? Cevaplarını bekliyorum hayatım.

Kolunu görmediğim için yazdıklarım genel bilgiler Halecaan. Bu kabarıklıklar ne sonucu oldu? Boyutu nedir? Keloid tanımına mı giriyor? Eğer keloid ise farklı ne uygulanabilir? Benim tavsiyelerim benimle aynı problemi yaşayan arkadaşlarım için olabilir ancak. (Koldaki faça izleri ve dikiş yaraları) O da bir tedavi uygulayıp bundan memnun kaldığım için. Google'da yada kulübümüzde dermabrazyon tedavisi yaptıranların yorumlarını okumanı sana şiddetle tavsiye ederim. Ben senin için biraz göz gezdirdim. Her tedavinin her hastada önceden bilinemeyecek etki ve sonuçları var. Bütün bu riskleri bilerek akıl ve mantık çerçevesinde ve bana göre en önemlisi, tedavi olup memnun kalan kişilerin önerileri dahilinde bir çözüm bulmak gerekiyor. Kolu boyatmaya gelince, bunu kozmetik boyalarla yaparsan(bu makyaj oluyor) yaz kış her gün dışarı çıkarken kollarını boyaman gerekecek. Bu çok zahmetli ve kullanımı zor tahmin edersen. Yok kalıcı makyaj (yani mikropigment , daha doğrusu bizim bildiğimiz dövme oluyor bu) yaptırırım dersen yazın koyu kışın açık renk dövme yaptırmayı benim pek aklım almadı.

evet faça izi ama kabarık çizgi halinde. kabarıklığını en iyi ne düzleştrir. zaten dümdüz olursa görünümde bir problem kalmaz, sadece renk farkı olur oda bu tarz lazer yada tıbbi kamuflaj gibi yöntemlerle aşılır gibi. Önemli olan kabarık çizikleri dümdüz hale getirmek ve o parlak deriden kurtulmak. bunu nasıl en iyi bşarırız??

Faça izlerinin kabarık şekilde iyileşmesi Hipertrofik scar olarak adlandırılıyor. Keloidin bir önceki aşaması. Keloidde çevre dokuda daha geniş bir alanı kapsayan abartılı bir iyileşme oluyormuş. Sendeki ,anladığım kadarıyla biraz kabarık bir şekilde. Bu durumda Hipertrofik scar olabilir. Bunun tedavisi ile ilgili bulduğum en doyurucu anlatımı seninle paylaşıyorum.

KREM VE MASAJLAR: Bir miktar yardımcı olabilir özellikle bir çeşit krem olması gerekmiyor fakat tıbbı olarak ise yararlığı ve insan sağlığına zararlı olup olmadığı ispatlanmamış reklamasyon ürünlerden kaçınmak gerekiyor. Nemlendirici ve yağlayıcı özelliğe sahip tüm tıbbı kremler aynı işi görebilir. Özellikle kakao yağı en popüler seçimdir. Krem sürülür dairesel bir şekilde izli bölgeye masaj yapılır. Günde iki defa beşer dakika yapılmalıdır. (Kaynak: British Medical Journal 2004:328:1329-30)GÜNEŞTEN KORUMA: Eğer yara izi güneşe maruz kalan bir bölgede ise çok önemlidir. Yara izleri cildi koruyan normal pigmentleri içermezler ve çok daha kolaylıkla yanar ve koyu renge döner daha belirgin olurlar.

SILIKON JELLER: Silikon jel örtüler tıbbı malzeme satan merkezlerden temin edilirler. Yara izinin yumuşatılması ve düzleştirilmesi amaçlı kullanılır. Fakat gerçekten etkili oldukları tartışmalıdır. ( Kaynak: British Medical Journal 2004:328:1329-30)

CERRAHİ UYGULAMALAR: Yara izinin daha ince ve belirsiz hale getirilmesi ve gizlenmesi amaçlı oldukça etkilidir. Fakat yara izinin başka bir yara izi oluşturularak giderilmeye çalışılması bu yöntemin başka yöntemlerle kombine edilmesini gerektirir.
GİZLEYİCİ KAMUFLAJ: Özel bazı makyajlar ile yara izleri kamufle edilebilir. Yüz bölgesinde 18 saat kadar vücut bölgesinde 3-4 gün kalıcı etkileri vardır. Sudan etkilenmezler duşta da çıkmazlar.(Mims Dermatology 2006:2:44)

YARA İZİ İÇİNE ENJEKSIYONLAR: Özellikle yara izi içine steroid enjeksiyonu izi yumuşatıp seviye ve kabarıklığını düzeltebilir.

RADYOTERAPİ: En son düşünülmesi gereken çözümlerden biri olarak değerlendirilmeli. Yara izi üstünde etkili olmakla beraber bazı yan etkileri mevcuttur.

LAZER TEDAVİSİ: Bilgisayar endüstrisinin hızla ilerlemesiyle lazer teknolojisindeki gelişmeler lazerleri yara izi tedavisi konusunda alternatifsiz ön sıraya çıkarmıştır. Fraksiyone lazerlerin (sadece etki etmesi gereken yere etki edip iyileşme zamanı gerektirmeyen) son bir yıl içinde geliştirilmesiyle de yara izi ameliyat izi ve keloid tedavisinde çok ileri noktalara gelindi. Özellikle fraksiyonel erbiyum ve co2 lazerler bu konuda çok başarılı. Kaynak ameliyatizi.com

Son düzenleme:
Yara izleri tedavisi için bir çok farklı uygulama vardır. En basit olarak bazı kremler yağlar flasterler (özel yapışkan stripler) ve bazı ilaçlar kullanılabilir fakat bunları çok uzun zaman oldukça düzenli olarak kullanmak zorundasınız ve vaad edilen sonuç oldukça belirsizdir. Çoğu zaman paranızı bir hiç içinde harcamış olabilirsiniz. Bilinen etkin yöntemlerden biri cerrahi uygulamalardır. Bu uygulamalarla yara izinin boyutu şekli yönü değiştirebilir. Daha ince ve görünmez hale getirilebilir. En son ve yeni yöntem lazer teknolojisinin çok gelişmesi ile beraber farklı lazer tiplerinin kombinasyonu ile yara izlerinin (ameliyat izi Skar Keloid) tamama yakın kaybedilebilmesidir. (Kaynak :british medical journal 2008 :654:1743-32)

nilcim cok teşekkürler. yani bu lazer sistemi ile kabarıklık gideriliebiliyor anladığım kadarıyla. ve cerrahi işlem başarılı.

pekiya bu gizleyici kamuflaj için düz bir zemin gerekli di mi? kabarık olan çiziği kamufle etmez. yani ilk adım düz hale getirmek yani lazer,derm.yada cerrahi ile

pekiya bu gizleyici kamuflaj için düz bir zemin gerekli di mi? kabarık olan çiziği kamufle etmez. yani ilk adım düz hale getirmek yani lazer,derm.yada cerrahi ile

Dermabrazyon sonrası her cilt farklı tepki verebiliyor. Bu, hastanın cilt yapısı, yaranın durumu, şekli, genetik faktörler ten rengi yada daha akla gelebilecek birçok risk faktörlerine bağlı. Yaptırıp çok memnun kalana rastlayabildiğin gibi, 'allah kahretsin neden yaptırdım eski hali çok daha iyiydi' diyenlere de rastlayabiliyorsun. Burada doktor bile olası sonuçlara göre risk almayıp kararı sana bırakıyor. Yani bunu yaptırma kararı senin. Cerrahi müdahale senin gibi yalnızca 4 tane hipertrofik scar izi benzeri yarası olan birisi için gereksiz olabilir. Eğer cildin abartılı iyileşme potansiyelindeyse (kolundaki izlerin kabardığı için söylüyorum ve izleri jilet benzeri keskin bir araçla yaptığını farzediyorum) cerrahi müdahale sonrası da benzer izlerle karşılaşma ihtimalin var. Burada hipertrofik scar baskılıyıcı tedavi uyguluyorlarmış ameliyattan sonra.(bu da krem yada radyoterapi şeklinde oluyormuş) Gelelim gizleyici kamuflaja. Bu gizleyici kamuflaj hikayeleri bana göre çok kullanışsız ve tamamen geçici çözüm. Zaten yıllardır giydiğimiz uzun kollu kıyafetler de gizleyici kamuflaj sınıfına giriyor. Koluna boya sürüp dışarı çıktığında senin yada başkalarının kıyafetlerine bulaşabiliyor. Bir arkadaşın koluna dokunsa eline bulaşabiliyor. Kalıcı kamuflaj ise tam bir felaket. Daha öncede yazdığım gibi ten rengini tutturmanın imkanı yok. Doktoruna danıştığında mikropeeling kremleri ve özellikle Co2 Fraksiyonel lazer sistemini sormanı tavsiye ediyorum. Dikkat yalnız Er-yag Fraksiyonel lazer değil, Co2 Fraksiyonel lazer. (10600 nanometre gücünde olan) ******** kremi oklüzyon yöntemi ile sürüp(streç folyo ile kaplıyorsun kolunu) , mikropeeling yapsam işe yarar mı acaba? diye bir sor bakalım. Ben kendimdeki hafif kabartılı izlerimde(2-3 tane var) deneyebilirmiyim diye bugün doktoruma sordum ve kullan dedi. DİKKAT: Lazerler gerçekten bu konuda uzman doktorların elinde iyi sonuç veriyor. İnternette hatalı lazer yaptırıp yanmış yüzlerce hastanın şikayetlerini bulabilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Niil selam canm,randevü tarihimiz aynı 15 Aralık saat:13.00 umarım bu defa görüşürüz,ethem beybenim sonuçlardan da memnun bende tabikide ama dediğm gibi buz terapisi yapılan yerler tedaviye daha hızlı cvp verdi,ameliyat izim ise ben ilk senasta tamamını yaptırmamıştım,yazmıştım da burd,korkmuştum kötü bişiy olur dikişlerime veya çok canım acır diye korktum fakat korktuğm gibi olmadı çok şükür,şimdi ameliyat izimin tamamını yaptırdım,2 hafta sonra kabuk atıcak ve belli olucak,ama sonuç gerçekten çok iyi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…